tisdag, november 30, 2010

Arbetsförmedlingen tar över - men varför?


Regeringen är mäkta stolt över sin reform där nyanlända immigranter tas om hand av arbetsförmedlingen i stället för av socialtjänsten. Meningen är naturligtvis att få våra nya medborgare snabbt i arbete, något som misslyckats kapitalt. Så här står det i artikeln.


Alla politiska partier är överens om att integrationspolitiken varit ett stort misslyckande. Det finns även en stark majoritet för att Arbetsförmedlingen blir huvudansvarig. Samtidigt har Socialdemokraterna och invandrartäta kommuner uttryckt stor besvikelse över att det inte finns något i reformen som bidrar till att fler kommuner i landet tar emot nyanlända.


Som vanligt är det integrationspolitiken, inte immigrationspolitiken som får bära skulden för vårt samhälleliga misslyckande med den immigrantström som letat sig till vårt land. Om det nu är en sådan berikande tillgång med immigranter från Asien och Afrika, som alla politiker hela tiden säger, så undrar man varför inte landets kommuner slåss om att få ta emot dem. Varför vill inte t.ex. Danderyd öppna en stor flyktingförläggning och ta emot den guds gåva som vårt land så frikostigt erbjudits? 


Om det nu vore politiska flyktingar som letade sig till vårt avlägsna hörn av världen, flyktingar som blivit svårt förföljda och kanske torterade av sina respektive regeringar, så skulle det vara logiskt att socialtjänsten tog emot dessa människor. Nu låtsas man inte ens längre att det rör sig om flyktingar. Till sist så står det så här i artikeln.


Det som oroar integrationsministern mest är om alla inblandade myndigheter – kommuner, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och länsstyrelserna – kan samverka så att de nyanlände får till exempel svenskundervisning i rätt tid.
– Annars är risken att de nyanlända hamnar hos socialtjänsten i alla fall, säger Ullenhag. 


Risken är överhängande att de nyanlända immigranterna hamnar hos socialtjänsten oavsett hur de olika myndigheterna samarbetar. Det råder nämligen ingen arbetskraftsbrist i vårt land förnärvarande, och har inte gjort sedan en mycket lång tid. Just nu har vi ungefär 400,000 arbetslösa i vårt land, detta trots att det går bra för Sverige just nu (sämre tider väntar). Ungdomsarbetslösheten är på nästan 21 procent, vilket motsvarar 143,000 ungdomar. Är det inte ens meningen att dessa ungdomar skall få ett första jobb? Alla kan väl inte vara "ung och bortskämd" som de anomalier vi sett på TV. 


Jag förstår uppriktigt sagt inte hur regeringen tänker. Den arbetskraftsbrist som förs fram som argument (för massinvandring) med jämna mellanrum har vi inte sett röken av, ens under brinnande högkonjunktur. Är regeringens immigrationspolitik ett utslag för att den vill pressa lönenivån i landet? Eller vill det etablerade politiska skiktet splittra vår befolkning enligt principen "söndra och härska"?

Länk DN

Länk statistik

6 kommentarer:

Goten sa...

Reinfeldt följer Blair hack i häl. De som inte vill inse det lider av patologisk godtrohet.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html

MS sa...

Jag röstar på det sistnämnda.

Rune sa...

"Meningen är naturligtvis att få våra nya medborgare snabbt i arbete, något som misslyckats kapitalt."
----------------
Man har ju glömt att det måste finnas företag att arbeta i.
Gåtfullt hur man kan glömma en sådan sak?

Robin Shadowes sa...

Söndra och härska är vad det handlar om. Men det får vi naturligtvis aldrig höra honom säga offentligt.

Micke H sa...

Jepp, det stämmer. Med en arbetslöshet på ca 8% samt massor av fler, främst unga, som fortsätter att plugga trots att de egentligen skulle vilja ha jobb är det inte speciellt konstigt att invandrare inte får jobb. Om man därtill lägger till att de flesta som kommer hit inte kan svenska eller har kunskaper om svensk kultur, svenska vanor etc (det som ibland kallas Sverigespecifikt humankapital) blir resultatet massarbetslöshet. Inte så svårt att räkna ut. Frågan är om dom ska ha tolkar då som hjälper personalen på arbetsförmedlingen att kommunicera med de nyanlända invandrarna, för att kunna hjälpa dem ut i arbeten som det behövs svenskakunskaper för att kunna klara. Tragikomiskt. Tur att jag inte jobbar på arbetsförmedlingen, skulle ha svårt att delta i en sån charad.

Robin Shadowes sa...

Pat Condell: Goodbye Sweden

http://www.youtube.com/watch?v=zZtc2ma2GEQ&feature=player_embedded