söndag, november 28, 2010

Den verkliga samhällsdebatten sker nu på Newsmill


Den verkliga samhällsdebatten sker nuförtiden på Newsmill. Den samhällsdebatt som engagerar människor om viktiga frågor har flyttats från DN-debatt och SvD Opinion till det nya forumet Newsmill. 


Läser vi i dag vilka artiklar som finns på DN-debatt så finns det t.ex. en ganska ointressant artikel om att "Socialdemokratins framtid får inte avgöras i slutna rum" artikeln är skriven av "Luleås starke man" Karl Petersen. Artikeln kunde lika gärna vara signerad Svinarps starke man. Man anar att Petersen själv vill vara lite närmare köttgrytorna och att de framtida riktlinjerna alldeles säkert kommer att avgöras i slutna rum, oavsett vad Petersen tycker. Dessutom är det en intern socialdemokratisk fråga som vi övriga egentligen inte har med att göra. Detta är en ganska typisk artikel för DN-debatt. En enskild politiker försöker driva enskild opinionsbildning, detta i en "ickefråga" för majoriteten av läsarna. LÄNK.


SvD opinion är något intressantare, genomsnittligt. Dessutom vågar SvD släppa igenom något mer politisk inkorrekta artiklar, som den av Amir Adan (M). Adan vågar ta upp frågan om det politiska islams inflytande i vårt land, detta möjligtvis för att han själv är färgad och därmed slipper ifrån det värsta drevet om främlingsfientlighet. LÄNK. Taktiken att låta en färgad människa ta upp känsliga frågor för att slippa antirasistdrevet börjar förövrigt bli pinsamt uppenbar. 


Läser vi de olika ämnena på Newsmill så finns det artiklar om försvaret, statens registrering och övervakning av sina medborgare, Sverigedemokraterna (ibland helt sanslösa artiklar som den av Jean Bosco), Svenska kyrkan samt om invandringspolitiken. Ofta är det frispråkiga artiklar där en och annan sanning kommer fram. Detta blandas med rent sanslösa åsikter i andra artiklar. Det hör dock till att man får ha sanslösa åsikter i en demokrati. 


Framför allt finns det artiklar om skammordet på den unga flickan Jian, ett bestialiskt mord som det knappast stått någonting om i gammelmedia. Sara Mohammad undrar i en artikel om denna monumentala tystnad beror på politikernas och medias rädsla för att ge SD poäng. LÄNK. Denna tystnad är i vilket fall oförlåtlig. Bara nedtystningen av mordet är en stor skamfläck för vårt samhälle. Främst de som säger sig föra humanismens fana står för denna direkta nedtystning av ett oerhört frapperande och uppseendeväckande mord. 


Hur humant är det att tysta ned ett mord, begånget av en fader på sin dotter, för att hon vägrar att följa en gammal kultur från hemlandet? (en kultur som de säkert också fått asyl för att komma ifrån), frågan är retorisk.  


Skamvåld hit och skamproblematik dit, det handlar om en far som tog livet av sin dotter, detta för att hon ville leva som alla andra svenska kvinnor. Var är alla humanister från gammelmedia? Var är alla annars så rabiata feminister? Jag skäms faktiskt på allvar för vårt politiskt korrekta samhällsklimat, som är så full av dubbelmoral och skenhelighet. Tack Newsmill för att åtminstone ni vågade ta den debatten.

UPPDATERING:
Har ni läst en bra artikel av en vänsterpartist i känsliga frågor? Kanske inte så ofta nej, men här en på Newsmill (var annars?) som faktiskt är ganska bra, den är skriven av Inger Stark (V). LÄNK.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är hårt censurerat och jag tycker därför att det borde finnas en alternativ Newsmill.
Allemand

Robsten sa...

Då får vi gå till PI och Fria Tider Allemand, men dessa fora har väl inte helt igenom renommé som oberoende nyhetskällor.

Robsten sa...

Ett förtydligande, alltså en del människor anser att Fria Tider och PI måhända har en viss kantring åt SD hållet. Newsmill skall ju vara helt oberoende, vilket också kan diskuteras, ingen nyhetsplats är helt oberoende.

z999 sa...

På tal om nyheter...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8193358.ab

En person som heter Jonas (vet ej efternamnet) har medverkat vid den meningslösa vitpixeleringen av bilden. Är inte expressen bättre på att vit-pixelera.

Lemnitzer sa...

Newsmill var intressant till en början men sedan Lagerkrantz kom in i bilden undrar jag om inte PM Nilsson, som jag tyckte hade en viss integritet på Expressen, har svårt att sova gott om nätterna.

Robsten sa...

Leo Lagerkrantz ja.

http://www.newsmill.se/inlagg/2010/09/21/hos-oss-f-r-ingen-kapa-kommentarsf-lten

Robsten sa...

På twitter kan man läsa om hur Lagercrantz (med C, förlåt) värderar olika artiklar på Newsmill

http://twitter.com/newsmillleo

Robsten sa...

Jaha, här kom det.

"Lagercrantz har också gjort sig känd som en stark motståndare till rasism, nazism, högerextremism och antisemitism. "

http://sv.wikipedia.org/wiki/Leo_Lagercrantz

Vilket på normal svenska betyder att alla är misstänkta om de inte förespråkar fri invandring, vi börjar kunna detta nu.

Robsten sa...

Ha, trot om ni vill, men herr Lagercrantz bor på Hökens gata, mitt i journalistträsket på söder i sthlm. Inte så långt från Geller Tamas faktiskt, de dricker nog latte ihop.

Anonym sa...

Angående Jean Bosco artikel i Newsmill ger den draget av att han är lite lätt efter bliven och att den bygger mer på önsketänkande, inkonsekvens och dåligt fakta underlag.

Anonym sa...

...Klarspråk! Newsmills chefsredaktör Leo Lagercrantz är av judisk börd ägs av Bonnier och Proventus. Proventus ägs av Den judiske finansmannen Robert Weil. Weil var med och finansierade starten av Expo bl a tillsammans med TV3 profilen Aschberg vars farfar var bankir åt sina fränder Bolschevikerna i sovjet. kan ni också se den röda tråden? Vi stoppar där! men en sak är säkert, och det är att mycket av det svenska folket har sett, kännt, hört, tycker och tänker under lång tid har formats och censurerats fram genom ett mycket fåtal mäktiga personer och familjer. Oavsett vad man drar för slutsatser, så tror jag att de flesta kan komma överrens om att det är inte bra för det svenska folket att en så stor mediakoncentration centrerad till så få ägare - och det oavsett etnisk tillhörighet.

/ Zam Sidat

Robin Shadowes sa...

Newsmill censurerade ju både Jan Milld och Maj Granmo. Sådana som dem och oss är inte välkomna där.

z999 sa...

Zam Zidat, talar vi om ZOG här alltså?