onsdag, december 29, 2010

Ökade kostnader för personskydd


Kostnaderna för politikers personskydd har skjutit i höjden enligt TT och SvD. Kostnaden ligger just nu på en kvarts miljard kronor om året enligt dessa källor. Så här står det i SvD.


SD:s intåg i riksdagen kan göra det ännu dyrare. Vid Säpos personskyddsenhet arbetade 80-90 personer 2003, nu är siffran 220.


SD:s intåg i riksdagen kommer med all sannolikhet att göra denna nota ännu dyrare. Statsminister Fredrik Reinfeldt har själv sett till att hotbilden ökat genom sin deklaration innan valet, att tillhör man fel parti så får man skylla sig själv om man blir utsatt för politiskt våld. Reinfeldts uttalande var inget annat än en tidig julklapp till presumtiva galningar med förvirrade idéer i huvudet.  


Sjuklöverns och medias stigmatiseringskampanj innan valet har heller inte förbättrat situationen. När rent hat mot ett annat demokratiskt parti läggs i dagen från etablerade partier och media (som i någon mån skall ses som föredömen), så inverkar det sannolikt på hela det mentala klimatet i vårt samhälle. Allt har ju som bekant en prislapp och notan från SÄPO är säkert den billigaste posten på notan från valrörelsen. Betydligt värre är de mer implicita effekter olika hatkampanjer har på vårt samhälle sett på lite längre sikt.

Länk SvD

Länk DN

8 kommentarer:

Martin sa...

Bra analys, som jag delar.

Robsten sa...

OBS, OBS OBS!
Anna Ardin, som anklagade Assange för att ha tagit av sig kondomen, är med i Broderskapsrörelsen, eller visste alla det redan?

http://larslinder.wordpress.com/2009/11/14/i-sverige-ar-gud-rod/

Robsten sa...

Hon verkar vara lite av feminist också

http://kristenvanster.wordpress.com/2010/01/27/broder_och_systrar/

Robsten sa...

Hon inviger en queerclubb på Gotland, de gör väl värre saker än tar av sig kondomen?

http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=671471&codingformat=.m4a&metafile=asx

Robsten sa...

Ursäkta, jag kan inte låta bli att foga in vissa kommentarer här. Isobel Kamptz tycker så här på twitter

"jag blir mer och mer övertygad om att tidningarna borde ta bort kommentarsfunktionen. Folk som vill diskutera kan ju ha egna bloggar"

För att dessa kommentatorer inte tycker spm du Isobel, så demokratiskt!

http://twitter.com/therealardin

Erik, Sthlm sa...

Tidningarna behöver sina kommentarsfält ty de driver sidvisningar och därmed annonsintäkter. Isobels censurönskan torde förhoppningsvis väga lätt i den kommersiella verkligheten.

Anonym sa...

Robsten, allt detta har diskuterats i månader på Flashback.org

Idag dök det också upp en diskussion om att Lena Sundström är god vän med AA och borde inte fått uttala sig om AA i TV4.
Allemand

Robsten sa...

Ja, man får väl börja läsa Flashback också då, problemet är att hinna med allt bara.