söndag, januari 16, 2011

Svar till Lena Sundströms twitter


Lena Sundström twittrar någorlunda lagom när det gäller kvantitet, man orkar hänga med. Isobel Hadley twittrar så man helt enkelt är tvungen att stänga av RSS-strömmen, bara för att inte smutsa ner datorn. 


Tyvärr så twittrar människor enbart med dem som inte kan ge dem svar på deras uttalanden. Jag kan inte låta bli att ge några svar på Sundströms twitter här. Det får dock bli en engångsföreteelse. Här kommer Sundströms twitter samt mina kommentarer.
Näthatet och mailhatet som är som Saurons öga. Ett svart hål som gör allting fult och smutsigt. #hatet
Bjästa, Assange-målet, Islamofobi, avhumaniseringen, mobbing-sms. Prata om #hatet.
En del av näthatet är naturligtvis ett utslag av att frustrerade människor har möjlighet att ge uttryck för sina mer primitiva känslor, på ett enkelt och riskfritt sätt. Detta gäller människor från alla politiska läger. Man borde önska ett annat tonläge många gånger, men nätet har både fördelar och nackdelar. 


Dessutom är det så att även du Lena Sundström gett uttryck för hat. Du avskyr Sverigedemokrater, du visade det tydligt i ett debattprogram när du visade upp din spinkiga hand mot Åkesson när han ville svara på något du sade. Då bröt DU Lena mot all vett och etikett. 


Det du kallar Islamofobi är till stor del kritik mot en religion som vinner alltmer inflytande i vårt land. Man kan naturligtvis kalla det för islamofobi, lika gärna som man kan kalla det du ger uttryck för som SD-fobi. 
En muslimsk mamma fick utstå stenkastning i Tomelilla. I TV4Nyheterna kl 19 uppmärksammar jag Niklas Orrenius rep i Sydsvenskan. #hatet
Jag åker till Tomelilla och möter också Niklas Orrenius som har fått hatiska reaktioner efter artikeln.
Stenkastning mot enskilda individer är något jag och SD tar mycket starkt avstånd från. Det är oförsvarbart och bör fördömas å det kraftigaste, som jag hoppas jag gör just nu just här. En förklaring är väl att vår regering för en immigrationspolitik med tveksamt folkligt stöd. Det är en förklaring och inget försvar. Det har dock förekommit en del stenkastning i en av Malmös stadsdelar (jag nämner den inte vid namn då den då kan få negativt rykte) mot både polis, brandmän och snöskottare. De stenkastningarna har nog inte skett av kärlek till våra statliga tjänstemän. 


På tal om hat har Orrenius fällt dessa intressanta ord.
Vi behandlar inte sverigedemokraterna som ett parti som andra, utan som en skum gruppering som det är vår uppgift att bekämpa. Går man som journalist för långt riskerar man på sin höjd några ryggdunkar från kollegor. Vi avskyr ju alla sverigedemokraterna. (Publicistklubbens årsbok 2007).
Vittnar inte dessa ord i själva verket om hat av en hel journalistkår mot ett helt parti? 
I USA diskuterar man hatretorik och våld post Gifford. I Sverige skriver bloggare att fler bör följa Tomelilla-exemplet #hatet
Hatretorik såg vi en hel del av i valrörelsen, men vem stod för detta hat Lena? T.o.m. statsminister Reinfeldt sade att de som drabbas av politiskt våld får skylla sig själva, om de tillhör fel parti. Sådant kan ju i värsta fall föda hat, tyvärr. Vi ser en del hat i Tunisien just nu, men det beror ju på något också. Hatet i Tunisien har sina orsaker och man måste ibland gräva lite djupare, även om man är en svensk journalist.
Funderar på om jag motsäger mig själv när jag hatar läsarkommentarer för att de hatar så mkt
Ja det gör du. Dessutom motsäger du dig själv genom att just du är en del i det förenklade, stigmatiserande debattklimatet, som du Lena gjort allt för att försämra i vårt land.
...alla dessa "sanningssägare" som konstant undviker det raka och centrala svaret - jag tycker inte om invandrare. 
Se där, innehåller inte denna lilla mening en hel del undertryckt hat mot dessa ”sanningssägare” som envisas med att inte tycka som du Lena? Det centrala och raka svaret är ”jag tycker inte om nuvarande immigrationspolitik”. Sista twittret blir detta.


Debattören i AB som hävdar att man röstar på SD för att etablissemanget i stan inte förstår landsbygden får gärna förklara Norra Sverige 


Etablissemanget förstår helt enkelt inte verklighetens folk överhuvudtaget. 


Som avslutning kan vi ge exempel på hat från Sundströms twitterkompis Isobel Hedley- Kamptz, hon skrev så här på valnatten. 
jag hatar dem så jävla mycket
jag står för att jag vill döda när jag ser Bert Karlsson och Bengt Westerberg i den där myssoffan, tro inget annat.
Överväger att blocka alla fittor till journalister
Bengt Westerberg sitter bredvid Bert Karlsson i svt:s soffa och myser om sd-resultatet. Det är alltså här vi är nu. Jag vill döda någon.


Tycker väl att det på något sätt sipprar fram lite av det du kallar hat här Sundström. Ibland behöver man påminnas om det man gärna vill glömma.

10 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Dessutom skäms hon inte för att hata Danmark heller trots att Bo Kaspers är populära däröver och har turnerat där. Har t o m hört lite live på dansk radio så han kan lite danska också. Måste vara pinsamt för dem med tanke på Bos hustru. Kan inte låta bli utan att tycka åtminstone lite synd om bandet.

Robin Shadowes sa...

Tillägg: Politiskt Inkorrekt har namn, adress och telefonnummer till den person som skickat in denna berättelse, och denna information har kontrollerats och befunnits vara korrekt. Självfallet är detta något som vi behåller för oss själva, men vi har gjort bedömningen att det beskrivna är autentiskt upplevt och valde därför att publicera det. Sedan är det naturligtvis upp till läsaren att göra en egen bedömning av trovärdigheten.

Robsten sa...

Det har jag också, annars hade jag inte publicerat det.

Anonym sa...

Ptja du Robsten, nu gäller väl inte den här kommentaren just detta inlägg, utan snarare din blog i allmänhet. Vill bara passa på att ge dig en stor eloge för dina skriverier. Blogar finns det ett överföd av, men är det någon som fastnat bland mina bokmärken så är det just din. Saklig, vettig och en av de få där jag kan skriva under på så gott som varje inlägg. Fortsätt såhär bara, så gör du i alla fall en persons dagar lite bättre! =)

// L

Robsten sa...

Tack L, det värmer att höra ;-)

Thomas! sa...

Det är onödigt att hetsa upp sig för några "fjantar" inom TV4 med omnejd!
Det är bara att se på verkligheten!
SD ökar stadigt och är nu över 7% med en "spärr" om 0.7% av verkliga mätetal inlagda!
Socialdemokraterna har övervärderats med 1.25% av erhållna mätetal!
Tidsfaktorn löser det mesta och Lena Sundström/TV4 med anhang förpassas sakteliga till historieböckerna!

Per sa...

Föga förvånande är det en judinna, Isobel Hadley-Kamptz, som står för det extremaste SD-hatet.

Goten sa...

Har hamnat i en diskussion med Julia Caesar om hennes bok Världsmästarna.

letade på din blogg där du kommenterat boken och diskuterat med Uttlandssvensk.

Du sa bland annat att du föredrog Järvinen eller nån. Hittar ej det inlägget.

Kommentera gärna Världsmästarna på Gotiska Klubben. Vore kul med flera infallsvinklar.

Robsten sa...

Ja, det ÄR en mycket bra bok, inte tu tal om det. För en oinsatt är den också kanske den bästa, som första systemkritisk bok. Har man dock lite bakgrund inom rörelsen och har följt med ett tag är John Järvenpääs bok " Invandring och Demokrati" ett betydligt bättre val. Det är vassare argument, allt är bevisat med fotnoter och hänvisningar.

Exit Folkhemssverige är också oerhört bra, alla fakta har hänvisningar och fotnoter här också. Så som nummer ett kommer Järvenpääs bok, två Exit Folkhemssverige och sedan Caesars bok, som dock är en oerhört bra första bok.

Anonym sa...

Hatdebatten i USA är väl mest intressant eftersom attentatsmannen hade noll koppling till Tea Party-rörelsen, Sarah Palin, etc. utan snarare var en konventionell psyksjuk person, vars åsikter i den mån de går att placera in på kartan låg till vänster om mitten.

Trots det spann medierna direkt iväg för att försöka bevisa motsatsen, ibland med hjälp av rena fabrikationer, oftast med hjälp av tendentiöst och principlöst tyckande.

Till och med vissa vänstertyckare blev lite äcklade av spektaklet, som får sägas ha varit ganska... hatiskt.

I.e. se:

http://www.nytimes.com/2011/01/15/opinion/15blow.html