torsdag, januari 20, 2011

Du ska inte vittna falskt mot din medmänniska
Den relativt nyvalde biskopen för Stockholms stift, Eva Brunne intervjuas i nyhetsmorgon. På tal om att den Sverigedemokratiska riksdagsgruppen tågade ur kyrkan så säger Brunne att hon blev ”oerhört förvånad”. Det kan mycket väl stämma att biskopen blev förvånad. Sedan säger hon att hon inte sade något annat än vad hon säger under varje predikan, ”det handlar om människors lika värde” och ”det handlar om att inte göra skillnad på människor”. 


Det måste vara väldigt innehållslösa predikningar Brunne ägnar sig åt, om hennes predikningar innehåller dessa uttalanden som i princip ingen vänder sig emot, inte heller Sverigedemokraterna. Att riksdagsgruppen för SD enbart skulle tågat ut p.g.a. menlösa uttalanden om ”allas lika värde” som i princip varje PK politiker spyr ur sig så fort de får en chans, är helt enkelt inte trovärdigt.


Därefter erkänner Brunne citat ur hennes predikan där hon hyllar de motdemonstrationer som för det första var olagliga och saknade tillstånd. För det andra så var ett flertal demonstranter våldsverkare från obskyra vänstergrupper. Sedan vrider hon till att demonstranterna var emot att man gör skillnad på människor. Enligt denna logik gör alla som inte är för fri invandring skillnad på människor. Det är alltså samtliga riksdagspartier, möjligen undantaget MP, det är också samtliga europeiska länder som enligt Brunnes logik gör ”skillnad på människor”. 


Naturligtvis gör man inte skillnad på människor för att man är för en restriktivare immigrationspolitik, lika lite som man kan anklagas för att göra skillnad på människor bara för att man är för Anders Borgs finanspolitik. Det är snarare Brunne själv som gör skillnad på sverigedemokrater och andra politiker. Brunne drar sig inte för att kalla sverigedemokrater för rasister, eftersom hon påstår att det var mot rasism hon tog ställning. 


Därefter ondgör sig Brunne över att människor som Ohly eller Mikael Wiehe kallas vänsterextremister. Brunne är tydligen totalt glömsk av att hon själv i föregående andetag kallat sverigedemokrater för rasister.  


Därefter säger Brunne (på en direkt fråga) att kyrkan är partipolitisk obunden, men alltid politisk. Ett mycket intressant uttalande. Det går nämligen inte att missta sig på att Brunne är mäkta besviken över att Alliansen styr Sverige, och inte Socialdemokraterna. Därefter påstår Brunne att det inte är religioner (vi tänker då speciellt en religion här, vilket intervjuaren också gör) som förstrycker människor, utan enskilda makthavare som utnyttjar religionen för att utöva makt. Ett väldigt bekvämt uttalande, men inte så trovärdigt. 


Biskop Eva Brunne får naturligtvis tycka vad hon vill, det får Svenska kyrkan också. Jag vill dock inte vara med i denna organisation eller bidra med ekonomiska tillgångar till Svenska kyrkan. Brunne själv brister märkbart i trovärdighet när hon slingrar sig om hennes omtalade predikan, samt om att det inte är religioner som förtrycker människor. Självklart utnyttjar en del människor religionen i sina egna syften, så har det alltid varit. Men att helt frikänna religioner från allt förtryck är inte trovärdigt. Svenska kyrkan brister i trovärdighet på samma sätt som Brunne gör det.

Biskopen%20som%20uppr%C3%B6rde%20Sverigedemokraterna

17 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Brunne är säkert en av dom extremister eller kanske man snarare borde kalla dem för ateistiska kristna, sådana som är prelater men ändå tror att Jesus aldrig ens existerat på riktigt. Förmodligen är dom infiltratörer från Frankfurt-skolan.

Anonym sa...

Tror inte heller hon är ärligt religös. Tror dock att somliga präster är det

z999 sa...

Antirasisterna längtar uppenbarligen tillbaka till den tid då prästerna på indirekta order av överheten talade om för folket vad som gällde. Det är ett fantastiskt sammanträffande att svensk invandringspolitik sammanfaller exakt med vad Gud vill, detta trots att vi (i alla fall officiellt) inte har makthavare av Guds nåde längre.
Dom som överhuvudtaget övervägde att sitta kvar under Brunnes predikan borde skämmas. Vore det inte förresten lika bra att kyrkan direkt talade om för folket att invandringen är sanktionerad av Gud själv? Eller har dom redan gjort det?

z999 sa...

Vi kan ju ta upp nobelfesten i samma veva. Jag anser inte att Jimmie Åkesson eller någon annan sverigedemokrat ska besöka denna tillställning i egenskap av riksdagspolitiker ( i annat fall kan det vara ok). Att bjuda in överheten (riksdagen) på det sätten man gör idag är en kvarleva från den tid då forskningen övervakades av de styrande.

Mats J sa...

Den här kollapsen för Svenska kyrkan har skett litet i skymundan. När jag var liten var det helt otänkbart med en lesbisk vänsterextremist som biskop, men nu är det väl snarast ett krav.

Jag gick ur kyrkan när jag var 15, men när jag blivit äldre och mer konservativ har jag ibland känt att jag borde gå med igen, av någon sorts lojalitet med 1000 år av svensk historia.

Tyvärr finns inte den kyrkan kvar längre, och jag kan ju knappast gå med i den här occupationsarmén som förskansat sig i några av våra finaste gamla kulturbyggnader.

Andreas sa...

Det här inlägget, samt ett nyligen publicerat på politisktinkorrekt.com , har fått mig att nästa vecka gå ur kyrkan. Jag är inte kristen, snarare agnostiker, och jag har tidigare talat emot vissa SD:ares vurmande för kyrkan och kristendomen. Däremot har jag varit medlem, främst för att jag vill bevara den påtagliga kulturhistoriska aspekten - delar av kyrkoskatten går till upprustning och bevarande av våra gamla medeltida kyrkor. Det vill jag bevara till högt pris, så agnostiker jag är. Det är inte kristendomen i sig jag bryr mig om, utan dess roll som kulturarv i den materiella formen. Men, jag kan inte stödja den här organisationen längre. Jag går ur, och de pengar som skulle gått till kyrkoskatt kommer jag att se om jag kan lägga i någon fond el. dyl. som är öronmärkt för bevarandet av det materiella kulturarvet från kristendomen (kyrkorna, kyrksilvret, etc). Någon som vet om det här går att göra? Man kanske kan skänka pengar till svenska kyrkan, med kravet att pengarna man skänker är öronmärkta till detta syfte?

Robsten sa...

Någon sådan öronmärkning tror jag inte förekommer.

Jag gick ur kyrkan när jag var 18, då var jag ateist. Nu har jag konverterat till agnostiker. Läst lite om olika religioner, de som förefaller mest sympatiska och vettiga är vår gamla hedendom och taoismen (som faktiskt har påfallande likheter, texter ur höga visan är mycket lik vissa texter i Tao te ching.

Robsten sa...

Ju mer man läser om kristendomen, ju mer tar man avstånd. Jag rekommenderar "Svitjods undergång" förfärlig läsning.

Goten sa...

Eva Brunne & Co kan dra åt Halja, Vite eller vad fan de nu kallar sitt satans jävla Helvete.

För en mer utförlig beskrivning rekommenderas Koranen.

z999 sa...

Svenska kyrkan själva påstår att de ska spegla samhället. Med samhället menar man de tillfälligt styrande och skriften tolkas därför om vartefter styret byter åsikter. Detta fenomen beskrivs väldigt bra i filmen om Robin Hood (den med Kevin Costner i huvudrollen) i scenen där sheriffen av Nottingham besöker kyrkan och prästen heligförklarar allt hans handlande.

Anonym sa...

I just added your feed to my favorites. I really enjoy reading your posts..

Blodsven sa...

Det har påfallande ofta genom historien dolts sig mörkermän bakom prästkåpor och annan religiös utstyrsel. Nu även mörkerkvinnor...

lasse sa...

Grattis svenskar. Här har ni er nästa ärkebiskop.

Robsten sa...

Tycker jag är bra, om hon blir det. Skall moderater då fortfarande vara kvar i SK, efter att denna organisation fått en vänsterpartist som ärkebiskop? Skulle inte förvåna mig.

Anonym sa...

För de morgonpigga som vill spara pengar:
-Säg upp tidningen. 1600
-Gå ur kyrkan. 4000
-Fast telefon. 3600
Allt som allt 9200kr.

Robsten sa...

IP-telefoni
7200

Anonym sa...

Svenska kyrkan har aldrig varit en Kristen kyrka, snarare har den alltid varit antikristen, man har förföljt och mördat Kristna mest hela tiden.

Svenska kyrkans doktriner går stick i stäv med Bibeln, går du stick i stäv med Bibeln så är du per definition inte Kristen.
Pseudo-Kristen visst men aldrig Kristen, den här Brunne är definitvt Pseudo Kristen, en av anledningar kommer här:

Du kan t.ex. inte vara kvinna och präst/biskop:
http://peacebyjesus.witnesstoday.org/WOMENPASTORS.html

finns mycket mer men enbart ovanstående länk duger för att sänka hela svenska kyrkan.

SIC