lördag, januari 22, 2011

Dessa godhetens apostlar


Några dokument från Wikileaks har offentliggjorts och det har utbrutit ett mindre debacle om vissa uttalanden från Billström och Bildt. Uttalanden som för gemene man inte på något sätt är anmärkningsvärda. Det anmärkningsvärda är reaktionerna från Maria Wetterstrand och andra mer eller mindre världsfrånvända riksdagsmän. Vad är det då Bildt och Billström sagt enligt dokumenten? Vi tittar på det. 


Bildt blamed this on budget constraints and lack of progress on a return agreement for Iraqi refugees illegally in Sweden.


Bildt konstaterar det som denna blogg och många andra gjort en mycket lång tid, immigranter som fått avslag på sin asylansökan skall återvända till sitt hemland (eller vad de nu önskar bege sig). Gör de inte detta så är de att betrakta som att de befinner sig på svensk mark illegalt. Det framgår också att Sverige vill ha ett återvändaravtal med Irak, vilket under 2007 var en helt offentlig och öppen fråga. Inget att orera om således. Vidare i dokumentet står det så här. 


Foreign Minister Bildt estimated that approximately 100,000 Iraqis live in Sweden and told Ambassador Crocker that if the United States accepted Iraqi asylees and refugees at the same pace, the US would have over 500,000 Iraqi residents. He explained that the majority were Kurds who fled the former regime,s persecution but stressed that since 2003, most Iraqis arriving in Sweden were Arabs. He said that in 2007, the GOS expected 20,000 asylum petitions and would approve approximately 74 percent. The 26 percent not approved were the reason Iraqi immigration had become a Swedish domestic issue and that concluding a return agreement was critically important for the GOS. Bildt observed that without a mechanism for returning illegal
aliens, the immigration problem would spiral out of control in a country of only nine million inhabitants. Both the FM and Immigration Minister Tobias Billstrom said recent arrivals were more difficult to assimilate because they often arrive destitute (Billstrom estimated travel expenses alone exceed USD 20,000), poorly educated, and without professional or language skills. Bildt and Billstrom also mentioned
several high profile honor killings as prompting more calls for stronger immigration policies from the Swedish public.


Bildt konstaterar att påfallande många av flyktingarna från Irak tog sig, och tar sig till just Sverige. Detta är ett helt uppenbart faktum och heller inget att orerar om. 


Hur Bildt kunde veta att just 74 procent av flyktingarna skulle få asyl är dock mycket märkligt. Om man gissar brukar man runda av siffrorna något, inte säga 74 procent. 


Att Sverige får problem med för många flyktingar och att problemen naturligtvis ökar om de som får avslag vägrar att lämna vårt land är uppenbart för alla utom för den försvinnande lilla del av vår befolkning som råkar sitta i regeringen eller riksdagen. Bildt uttalande kan alltså vara en smula chockartad för den lilla skyddade grupp som befolkar riksdagen, vilket en del uttalande från t.ex. Wetterstrand tyder på. Därefter påstår Bildt att de som immigrerat från Irak är svåra att integrera i vårt samhälle. Ett uttalande som är något av en generalisering skulle jag vilja säga. Hur väl människor integreras från Irak beror i hög grad på vilken religion de har. Skulle Bildt sagt detta skulle det nog blivit ett ännu värre ramaskri från våra världsfrånvända riksdagsledamöter. 


En stor del av den svenska befolkningen, inklusive tidigare immigranter, kräver en ansvarsfullare immigrationspolitik än den vi nu har. Detta är ett faktum och är oberoende av skamproblematiken vi också brottas med inom vissa grupper av immigranter. Denna skamproblematik gör naturligtvis saken inte bättre för regeringens politik, men är ändå inget huvudskäl för en stringentare immigrationspolitik. 


Det uppseendeväckande är i stället Wetterstrands och Ceballos utbrott i media. Det skall dock påtalas att i alla fall Wetterstrands artikel har en betydligt mer utmanande rubrik, än vad hon sedan faktiskt säger i den citerade artikeltexten. 


Anders Lago tar också ton i debatten och påtalar det faktum att många av irakierna är högutbildade, ja generellt högre utbildade än ett svenskt genomsnitt t.o.m. Lago glömmer dock att nämna det faktum att det här rör sig om kristna irakier, som dessutom i hög grad börjar rösta på SD i Södertälje. Även de kristna irakierna i Lagos Södertälje vänder sig emot en immigrationspolitik som för dem ter sig som vansinnig, detta trots att Lago på interna möten innan valet lovat kultur och föreningsbidrag på en nivå som måste betraktas som rena röstmutor.    


Lagos röstmutor finns inte i några wikileaksdokument. Kristna irakier har helt enkelt meddelat undertecknad om förfarandet då de inte vill anamma en korruptionskultur som de är så väl bekanta med från sitt hemland. Det kanske är så att mutor och korruption nu är en integrerad del av vårt mångkulturella samhälle. Det kanske är därför Wettersrand och Ceballo inte kommer att utbrista ”otroligt allvarligt” inför detta förhållande.

Länk SvD Lago

Länk SvD Ceballo

Länk SvD Wetterstrand

Länk DN Bildt

Länk Newsmill Wager

Länk Wiki doc

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tidningarna ljuger på med sina experter, så där finns inget att hämta. Frågan Robsten är, kommer vi att överleva kampen, eller är det vi som stryker med först?
Allemand

Robsten sa...

Ingen aning Allemand, sådant vet man ju sällan på förhand, i något krig skulle jag vilja säga.

Robsten sa...

Jag har mest på skoj länkat artikeln till Newsmill och Wagers artikel. Vi får se om Leo Lagercrantz länkar den.

Robsten sa...

ÄNTLIGEN!
Även Marcus Birro har upptäckt det vi andra har upptäckt years ago.

"Överlag har jag kunnat konstatera att det väldigt ofta är just rättänkande humanister, radikala krafter, uttalade feminister, och människor med hjärtat till vänster som är snabbast med att fördöma, förtrycka, förlöjliga och förödmjuka. "

http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/20/den-svenska-komikerelitens-hat-r-inte-l-ngre-roligt

Robsten sa...

Här Bettnér själv om sina Birro-texter

http://www.magnusbetner.com/2011/01/birro/

Kanske Birro överreagerar ändå, vem fan är Bettnér? Hade faktiskt aldrig hört talas om honom innan jag läste om Birro här. Hur många har kallat mig allt möjligt? Egentligen inte så många när jag tänker efter. Tack för den respektfulla ton nästan alla använder på denna blogg, det skall ni alla ha credit för.

Anonym2 sa...

Är inte Birros poäng att svaren till hans texter handlar om.... honom. Att man från "vänsterhåll" alltid och gärna attackerar personen snarare än sakfrågan.

Andreas sa...

Betner har jag sett en show med. Det räckte. ALLA hans skämt var extremt politiskt korrekta. Han tog ställning för extremfeminism och för vänstervåldsverkare. Allt handlade om hat mot "rasister" (där ingår SD:are, självklart) och "mansgrisar". Mellan "skämten" så kom halvt politiska poänger framkastade med allvarlig min och många svärord, innan nästa politiskt korrekta åsikt avhandlades. Och så hade han mage att påstå att han VÅGADE PRATA om såna saker. Eh.. ja, hur svårt är det att prata och offentligt ta ställning när ens åsikter går helt och fullt i linje med det politiskt korrektas? Det är inte modigt. Det är fegt att påstå att det är modigt.

Robsten sa...

Men vem fan vill lyssna på honom då? Jag menar, inte ens den lattedrickande politiskt korrekta kultureliten på Söder tycker väl egentligen det är kul att lyssna på flosklerna en fredagskväll på krogen, då skall ju även latteradikalerna vara lediga från sitt godhetsvärv ju.

Anonym sa...

Det var han som bar sig åt med ett sådant fult språk och skändade Astrid Lindgren grovt i TV4:s parlamentet.
Det var så grovt att jag kan inte återge det här.
Allemand.

Anonym sa...

"Överlag har jag kunnat konstatera att det väldigt ofta är just rättänkande humanister, radikala krafter, uttalade feminister, och människor med hjärtat till vänster som är snabbast med att fördöma, förtrycka, förlöjliga och förödmjuka. "

Det är en del av deras instruktionsbok, Rules for Radicals av Saul Alinsky som säger att de ska göra allt ovanstående.

http://crossroad.to/Quotes/communism/alinsky.htm

inget oväntat, antar att Birro missat att läsa Alinsky i sin vänstervridning.

SIC