onsdag, oktober 12, 2011

Ett bortglömt samhälle


Upprörda känslor sipprar ut från det Socialdemokratiska partiet, och det gäller inte att Juholt kryssat i fel ruta av två möjliga. De upprörda känslorna har sitt ursprung i att Morgan Johansson ringt till Juholts stab och frågat om han kan ställa sig bakom Ilmar Reepalus förslag om temporärt medborgarskap, samt att utvisa kriminella immigranter. Enligt Miriam Yazdanfar så förhåller det sig verkligen så att Juholt gett klartecken till förslaget, för att sedan dra tillbaka det när för många kritiska röster hördes. Så här säger Yazdanfar i SvD.


Det allvarliga är ju partiordförandens agerande men det är klart att Morgan har ett personligt ansvar också.


Självklart är Juholts velande inte ett tecken på bra ledarskap. Han skulle självklart stått fast vid delar av Reepalus förslag. Att nyanlända immigranter skulle få ett medborgarskap ganska snart är självklart ett vansinnigt förslag. Just nu är kanske inte Juholts situation på topp när det gäller att driva igenom för socialdemokratin kontroversiella förslag, så tidpunkten för detta var inte helt optimal. Så här beskriver Reepalu situationen i sin hemstad.


Jag lever i Malmö som är berörd av kriminella skjuter och dödar varandra och det är bara en tidsfråga innan oskyldiga drabbas. Det är en förfärlig situation och jag har försökt att hitta en lösning på problemet. 
Det är en flathet i samhället att man inte reagerar på det här problemet. Jag har presenterat en modell där fler grovt kriminella ska utvisas. Min utgångspunkt är att jag aldrig har pratat med Håkan Juholt eller Morgan Johansson om detta och jag hade hoppats att de som avvisar förslaget då hade kunnat presenterar något bättre, säger Reepalu.


Socialdemokrater som Yazdanfar och en massa andra politiskt korrekta politruker har aldrig tyckt att det är allvarligt med upplopp, stenkastning mot poliser och brandmän, bilbränder, mordbrand, personrån, mord och misshandel. Hela vårt samhälle eroderas av otryggheten och arbetslösheten i våra etniska enklaver, områden som känns främmande för ursprungsbefolkningen. Detta ser varken Yazdanfar eller andra socialdemokrater speciellt allvarligt på (det gör för allt i världen inte Alliansen heller). De kanske inte vet hur ett ordnat samhälle kan se ut. De kanske aldrig upplevt ett samhälle där en relativ trygghet råder, där yngre visar respekt för äldre, där barnen lyder lärarna och lär sig saker i skolan, där polis och brandmän är samhällets stöttepelare och ses som idoler av unga pojkar. De kanske inte ens vet att vårt samhälle en gång var ett gemensamt projekt för hela befolkningen, där alla kämpade åt samma håll. Det var ett samhälle där de allmänna kommunikationerna både fungerade och kom hyfsat i tid. Det var ett samhälle där man hyste respekt för lagen och för skattepengarna. 


Att politiker som Yazdanfar inte ens vet hur ett samhälle kan fungera på ett bra sätt, kan vara förklaringen till att hon inte tycker att situationen i Rosengård, Hammarkullen och Fittja är allvarlig. Allt detta vi lite äldre medborgare reagerar inför kanske är helt normalt för Yazdanfar och andra politiker i dagens riksdag. Lite märkligt är det ändå när politiker ser det som otäckt att förslag på att mildra problemen läggs fram, ja det ses t.o.m. som "vidrigt" av politiker som Ohly uttryckte det i partiledardebatten innan i dag. Vad tycker då Yazdanfar och Ohly om mord, misshandel, mordbrand och rån?  

Länk SvD

Länk Arena

12 kommentarer:

Anonym sa...

Miriam Yazdanfar är från Iran, så det är väl inte så konstigt att hon inte vet hur ett välfungerande samhälle ser ut. Sannolikt vet hon inte heller vad det innebär att ett samhälle är ett gemensamt projekt för hela befolkningen. I den kultur hon kommer ifrån gäller det att sko sig så mycket som möjligt medan man kan.

Robsten sa...

ja, ungefär så...

OT.
Ser just på Uppdrag Granskning. Janne Josefsson klämmer åt sin egen chef, Eva Hamilton. jag har blivit förbannad på Josefsson ibland, men fan han tvekar inte att klämma åt någon, inte ens sin egen chef. Nog fan har han ryggrad i alla fall.

Kastor sa...

Dina svordomar imponerar inte.

Kastor sa...

Den spänning som hotar det svenska samhället är inte politiskt korrekt att diskutera.Demokrati har blivit en täckmantel för vad fan som helst.
Frågan blir vad kommer efter demokrati?

Bengt sa...

Robsten, ska du inte skriva något om det här tramset om Fazers Kinagodis? Att döma av den här artikeln verkar det ju som om Patrik Lundberg ljuger så det står härliga till om sina rasistiska upplevelser:

http://adacta.motpol.nu/?p=410

Robsten sa...

Nej, det är för barnsligt. Dessutom kan jag rekommendera denna länk:
http://chinateatern.se/new/

z999 sa...

Bengt, imponerande research av motpol.

Bengt sa...

Jo, nog är den historia som har fått beteckningen "Kinapuffsgate" barnslig alltid. Inte desto mindre är det viktigt att ta upp saken. Folk tror ju faktiskt på Lundbergs sagor om att folk vrålar okvädningsord efter honom varenda vecka, bara för att han är från Korea. Läs t.ex. vad den annars omdömesgille Stellan Bojerud skriver:

"[Patrik Lundbergs] berättelse bär trovärdighetens prägel och sådan vardagsrasism måste bekämpas."

http://mopsen.wordpress.com/2011/09/20/patrik-lundberg-och-kina-puffarna/

Robsten sa...

Jag tror inte heller på det. troligt att det hänt kanske en gång, och han tagit väldigt illa vid sig. Jag kände en koreansk tjej, adopterad, det hände aldrig att någon skrek något åt henne, aldrig. Däremot var hela adoptionen ett trauma och hon mådde mycket dåligt av hela situationen ändå.

Jag tror att adopterade från andra världsdelar kan ha en mycket jobbig situation. Men att folk vänder sig om och skriker saker låter som en saga, jag har aldrig sett det någon gång.

z999 sa...

@Robsten:
"Jag tror att adopterade från andra världsdelar kan ha en mycket jobbig situation."

Ja. Fast jag har en känsla av att asiater speciellt har en jobbig situation med det eftersom jag har en del exempel där adopterade därifrån har reagerat med stark överkänslighet och misstolkningar (i vissa fall till och med vantolkningar) av omgivningen. Jag känner inte till några afrikanska adopterade med samma typ av personlighetsdrag även om jag träffat även såna som haft problem med att de adopterats. Asiatiska adopterade har dessutom en mycket starkare känsla att det är viktigt för dom att söka sina rötter och brukar vara helt förvandlade så fort de fått göra en resa till sina ursprungsländer.

OBS! Jag räknar inte in en viss asiat från expo. Den typ av personlighetsstörningar som han uppvisat i tal och handling är inte representativt för psykiskt friska inom någon grupp av människor.

z999 sa...

OBS! Invandrade asiater har inte samma personlighetsdrag som jag syftar på. Dessutom diskuterar jag utifrån ett underlag på mindre än 10 personer.

Robsten sa...

"OBS! Jag räknar inte in en viss asiat från expo. Den typ av personlighetsstörningar som han uppvisat i tal och handling är inte representativt för psykiskt friska inom någon grupp av människor."

Personen arbetar nog på Mångkulturellt centrum nuförtiden. Men inte ens han skulle uppvisa samma störningar om han inte vore adopterad. Det är solklart att hans störningar har fått ett galopperande förlopp p.g.a. det trauma som det innebär att vara adopterad, eller om det nu rör sig om vetskapen om att sin egen mamma faktiskt har lämnat bort sitt eget barn (oavsett omständigheterna). Det borde forskas mer inom detta område.