lördag, oktober 15, 2011

Sverige, underbara märkliga land


Jag läser på Ekots hemsida att SÄPO gjort sig skyldig till brott mot bygglagen, de har nämligen ställt upp en husvagn på Lars Vilks tomt. För att skydda Vilks liv har SÄPO ställt upp en husvagn, antagligen för att vakterna skall få sova mellan passen. Nu krävs det bygglov för att stationärt ställa upp en husvagn. Nitiska grannar till Vilks har anmält SÄPO:s husvagn till kommunen. 


Det står i artikeln att Vilks är mordhotat efter sina "provokationer" mot muslimer. Provokationerna består alltså i att Vilks ritat en teckning med Muhammed som rondellhund. Det får nog sägas vara en provokation som är ljusår mot Elisabeth Ohlsons Ecce Homo, som riktades mot kristendomen. 


I Sverige, detta märkliga land, så uppmärksammas det att SÄPO missat bygglov för en husvagn. Att Vilks lever under ständigt mordhot för att han ritat en enkel teckning ses som normalt, han har ju själv provocerat de rättrogna.  


På samma sätt känner jag människor som fått avslag på sina ansökningar om bygglov, då de valt fel färg på tegelpannorna. Det bryter mot den allmänna skönhetsprincipen och enhetligheten i arkitekturen, samtidigt får moskéer med torn bygglov som bryter mot all enhetlighet vi kan tänka oss. Något är fel i den politiska kulturen i vårt land.

Länk Ekot 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Behöver detta vara ett problem? Det är väl bara att flytta runt husvagnen på tomten lite då och då?
Rune

Robin Shadowes sa...

Nu ska dom tydligen bo i tält ända in i november då byggnadsnämnden i Hbg avgör ärendet.

Anonym sa...

Sverige har kommit till en punkt, då vi måste välja om vi ska forsätta nedmonteringen av Sverige, eller om vi ska ändra kurs och börja bygga upp landet igen. Du avgör, läs mer här
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/16/sverige-slits-isar/