måndag, december 12, 2011

Yougov - bästa någonsin för SD

I den senaste Yougovsmätningen fick SD sitt bästa resultat någonsin i en opinionsmätning. Från övriga media rapporteras endast hur  Reinfeldt och Juholt vandrat i opinionen. Av oförklarliga skäl tar inte någon media upp att SD erhållit sitt bästa resultat i historien. SD fick hela 8,9 procent av väljarstödet.

Länk Yougovs blogg

länk SvD

9 kommentarer:

z999 sa...

Kan innebära runt 12% och uppåt i verkligheten om SD-folket anstränger sig lite (=mycket).
Angående SD's socialkonservatism så anser jag att de som la ner medlemskapet i BSS och senare var med och bildade SD var socialkonservativa redan då (majoriteten av dom). De som senare drogs till SD var än mer socialkonservativa utan att de uttryckte det på ett konsekvent sätt. Kanske var SD socialkonservativt redan från början? Jag anser att det var Anders Klarströms socialkonservativa visioner som fjärmade honom från NRP, alltså innan han ens hade några planer på att skapa SD.

Man kan även se spår av detta inom ND när de skarpaste inom ND specificerar upp vad partiet står för. När det gäller SvP och deras framgångar i Grästorp så tror jag att de beror på att de litar på att SvP ska ha en socialkonservativ ådra.

Jag tror att SD har mycket att vinna på att utveckla socialkonservativa visioner. Men jag hoppas inte att SD förslöas när det gäller nationalismen. Lätt hänt annars eftersom motståndarna är icke-nationalistiska och svenskfientliga. Om dom hade varit icke-nationalistiska även mot andra folk så hade jag kallat dom antinationalister och inte svenskfientliga.

Kung Fy sa...

Intressant att notera att varken Expressen, Svd eller ens Metro själv, nämner SD:s rekordsiffra 8,9% (det högsta resultatet någonsin i någon mätning). Man tycker ju att detta förhållande i sig har ett visst nyhetsvärde.

GP, DN., Aftonbladet nämner inte undersökningen öht.

Kul att läsa kommentarerna i Svd. Undrar när dom stänger kommentarsfunktionen?

Ceasar sa...

Igår kväll såg jag en mkt bra diskussion på Axess TV. Föredragen är sammanlagt ca 1.30h. Men ska Ni se ngt som sticker ut så ber jag er att kika från Bahareh Andersson kommer upp på scen.

Hon fullkomligt slaktar den mångkulturalistiska fegheten genom att exemplifiera alla de offer som ingen bryr sig om. Väldigt starkt avsnitt.

Roland Poirer Martinsson (Timbro) gör också processen kort med såväl feminism och den vänstervridna median. Slutligen i sammanfattningen från ca 1.20h tar en kvinna i publiken micken och håller ett sällsynt eldigt tal om hur illa den politiska korrektheten slår i ett samhälle lamslaget av feghet.

Mångkultur & avigsidor som hedersvåld, feghet, feminism och medeltidsprofeter i RD. Bör ses och spridas: http://www.axess.se/Tv/webbtv.aspx?id=2698

Robsten sa...

Kan du tala om ungefär när Andersson kommer in?

Lille-lasse sa...

Robsten
Får du klämm på programmet så kan du väl lägga ut en länk
Tack och Mvh Lars

Mikael sa...

Misstänker att YouGov kraftigt överskattar SD. Varför? Urvalsproblematik. Gruppen som stödjer SD i hög grad (unga män) är överrepresenterad i YouGovs internetpaneler. Att andra typer av opinionsundersökningar konsekvent ligger på lägre nivåer bekräftar slutsatsen. Ändå rätt kul nyhet och talande att ingen övrig media rapporterar om händelsen.

z999 sa...

@Mikael:
"Gruppen som stödjer SD i hög grad (unga män) är överrepresenterad i YouGovs internetpaneler"

Känner mig utanför.

Robsten sa...

Ähh... Man skall självklart ta alla undersökningar med en grabbnäve salt. Gillar man SD vill man gärna tro på siffrorna...och lite därutöver.Gillar man inte SD tror man att de är övervärderade. Skit samma säger jag, det är resultatet på valdagen som räknas.

Robsten sa...

Tydligen var mediedrevet om sjukhuspersonalens råa inställning till misshandlade kvinnor också en medieanka:

http://www.second-opinion.se/so/view/2287

Phuuu... de ljuger något sjukligt dessa tidningar, som vi ser som en sådan omistlig del av demokratin.Men varför i helvete kan de inte någon enda gång skriva något som är sant? De kanske inte vet hur man gör?