lördag, april 21, 2012

Aftonbladets hat mot oliktänkande


Rättegången mot den galne massmördaren Anders Bering Breivik pågår och media bevakar självklart rättegången med stora resurser. För SVT:s del finns en journalist på plats vi tidigare bara sett i programmet "Landet runt". Tidningarna gör gärna reportage från uppgifter av kända personer, som t.ex. Ali Esbati. Aftonbladet utnyttjar både Esbati och rättegången mot Breivik för att plocka så många politiska poäng som möjligt. En artikel i Aftonbladet där Esbati använder sig av sitt barn för att plocka politiska poäng når ett slags "all time low" .   


Artikeln är full av direkt lögner och kraftiga vinklingar. Så här står det t.ex. i artikeln.


2010 hände något. Ett främlingsfientligt parti tog plats i riksdagen. Jimmie Åkesson skrev på Aftonbladet Debatt att muslimerna är vårt största utländska hot.  


SD är inget främlingsfientligt parti, det är ett parti som är fientligt mot den immigrationspolitik som Sverige för. Det är riktigare att kalla Aftonbladet för en åsiktsfientligt tidning, då tidningen spyr ur sig hat mot den som vågar anmäla en avvikande åsikt. Det var Aftonbladet själv som satte rubriken att muslimerna är vårt största utländska hot. Åkesson har påtalat detta ungefär tusen gånger. Aftonbladet sätter alltså själva rubriken, som de senare anklagar Åkesson och SD för. Det vore intressant att höra vad Aftonbladet anser är det största hotet mot vårt land. Min gissning är att de aldrig kommer att presentera något svar överhuvudtaget. Vidare i artikeln.  


Plötsligt började delar av den etablerade borgerligheten att låta som i Danmark. ”Vi ­efterlyser en debatt om invandringens problem”, skrev Johan Lundberg, chefredaktör för kulturkonservativa tidskriften Axess och Paulina Neuding, chefredaktör för ­liberala Neo, på DN Debatt.


Den kulturmarxistiska tidskriften Aftonbladet förföljer alla som på minsta sätt deklarerar att det kan finnas problem med vår nuvarande immigration. Den som vågar uttala något av de förbjudna orden skall förföljas och skrämmas till tystnad. Axessredaktionen föll till föga och knäböjde på det mest förnedrande sätt inför åsiktsförtryckarna och bekände sig till den enda tillåtna läran, mångkulturalismen. Artikeln kan i alla fall inte jag hitta längre på Axess, kanske blev förnedringen lite för uppenbar. 


Problemen var inte över för åsiktsdiktaturen efter att Axess fallit till föga och rituellt kysst skospetsarna på det politiska korrekta etablissemanget. En ung kvinna vid namn Neuding vågade säga det alla människor med ett IQ över 40 redan vet, att judarna i Malmö i huvudsak blir förfölja av muslimer, i alla fall om man bara räknar in lite mer handfast förföljelse. Självklart skall Neuding stigmatiseras och rullas i medial tjära och fjäder, androm till varnagel. Ve den som vågar gå emot den påbjudna mångkulturalismen det allra minsta. Vidare i den osmakliga artikeln. 


På Aftonbladets ledarredaktion bestämde vi oss förra vintern för tre saker.Vi ska synliggöra det som sker.Vi ska försöka höja det politiska priset för dem som använder sig av hatretorikens tankefigurer.Vi ska argumentera för öppenhet, tolerans och ett mångkulturellt samhälle.  


Aftonbladet synliggör bara dem som inte tycker såsom påbjudet. De kan aldrig tänka sig att synliggöra vad som sker i våra förorter eller i vårt samhälle. De kommer aldrig att synliggöra att vår generösa immigrationspolitik kostar pengar och att det drabbar gamla och sjuka. Det finns inga gratisluncher, men det är något Aftonbladet aldrig kommer att synliggöra. 


Att Aftonbladet och det övriga åsiktsetablissemanget höjt det politiska priset för den som bryter mot åsiktsdiktaturen råder det ingen tvekan om. Axessredaktionens självförnedring är ett talande exempel på detta. En känd mediaperson blev utsatt för en hatstorm när han/hon (jag undviker i fortsättningen ordet "hen" då mina kamrater riskerar att kasta upp då de läser just det ordet) gick lite över gränsen för det tillåtna. Personen ringde in till en journalist och bad om förlåtelse för att ha brutit mot den konsensus som råder vad gäller mångkulturalismen. Detta fick till påföljd att den toleranta och humana journalisten vräkte ur sig ännu mer hat mot personen, samt hängde ut denne offentligt för att ha fallit till föga. Jag vet inte ens om nazisterna i 40-talets Tyskland betedde sig så genuint vidrigt och ohederligt.


Aftonbladet är självklart i sin fulla rätt att argumentera för mångkultur, liksom jag är i min fulla rätt att argumentera mot densamma. Det kan dock tyckas lite penibelt att det mångkulturella samhället infördes utan att folk fick säga sitt om saken. Man kan ju tycka att omvälvningen av vårt samhälle är en minst lika viktig fråga som omläggningen till högertrafik. Aftonbladets redaktion vet självklart inte vad tolerans och öppenhet är, de känner inte till begreppens innebörd. Om man inte accepterar att någon har en avvikande åsikt, utan genast talar om "hatretorikens tankefigurer" och "höja det politiska priset" så är man enligt all logik inte tolerant. 


Avslutningsvis vill jag stolt och högtidligt deklarera att jag har bestämt mig för tre saker, nämligen:


Jag skall synliggöra medias agerande och lögner för att försvara en diskurs vi aldrig fått rösta eller ens tycka till om.


Jag skall verka för att höja det politiska priset för journalister som förföljer och ljuger om de människor som vågar anmäla en avvikande uppfattning. 


Jag skall argumentera för öppenhet, tolerans och ett kulturhomogent samhälle. 


Länk Aftonbladet

171 kommentarer:

Anonym sa...

Börja först med att ta ansvar för era egna ledares agerande när dom hyllar mord på en svensk statsminster, sjunger nazistiska sånger, ägnar sig åt grova rasistiska skämt, påstår att alla i riksdagen är landsförrädare, kräver riksrätt för alla politiker som är ansvariga för svensk socialpolitik, är öppet fientliga mot homosexuella, tar emot pengar från kända europeiska högerextremister, underkänner religionsfriheten genom att hävda att en viss grupp inte ska få utöva sin religion etc etc etc
Sen kan du prata om det pris andra ska betala.

Ok?

Anonym sa...

"Jag vet inte ens om nazisterna i 40-talets Tyskland betedde sig så genuint vidrigt och ohederligt."
Du menar att du inte känner till vad dom mångkulturkritiska högerkonservativa nationalisterna i Tyskland gjorde med oppositionen?

Robsten sa...

Du slänger ur dig obekräftade och i många fall helt felaktiga påståenden, ungefär som en trotsig barnunge som bevisar för mamma att han visst har städat rummet och ätit upp maten. Vanligtvis debatterar vi inte på den nivån här på denna blogg.

Johan sa...

@ Robsten

Aftonbladets ledare är djupt obehaglig. Tydligen anser dagens etablissemang, att någon, som invänder mot det förträffliga med att byta ut landets befolkning, ska förföljas och få betala ett högt "pris".

Vi ser Nazityskland repriserat. Aftonbladet befinner sig (nu som då) på den totalitära sidan.

Då skulle befolkningen (i Tyskland) förändras, varför våld och övergrepp mot icke-germaner i praktiken betraktades som acceptabelt. Dissidenter förföljdes och fick betala ett högt pris.

Idag ska befolkningen (i Sverige) förändras, varför våld och övergrepp mot svenskar (dvs germaner) i praktiken betraktas som acceptabelt. Dissidenter förföljs och får betala ett högt pris - Aftonbladet meddelar att ledarredaktione ska försöka höja priset.

Same, same.

-----

PS Anonymen är för debatten på din blog, vad hartsfiolen är för musiken.

Robsten sa...

Ja tror t.o.m. att Pierre Schori har uttalat rent hot mot de som protesterar mot den rådande mångkulturella paradigmen. Någon gång skall jag söka i riksdagens protokoll efter talet, när jag har tid.

Johan sa...

Bl.a. (?) debatten den 21 maj 1997 (enl BGF).

Pierre Schori: "Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, t.ex. att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken."

http://www.bgf.nu/schori/riksdag/schori.html

Idag verkar etablissemanget ha slagit fast, att kritik av den världsunika invandringspolitiken i sig utgör "rasism och främlingsfientlighet".

Jakten på dissidenter är därför i full gång. Som du uppmärksammade, så ska t.ex. LO (!) utbilda 6.000 angivare och folkuppfostrare.

Nisse sa...

Det förekommer gott om främlingsfientlighet och även ren rasism i den Sverigedemokratiska nätsvansen; i kommentarsfälten på bloggar, även riksdagsmäns-, och inte minst hos (SD):s flaggskepps-megafon Avpixlat.

Egendomligt nog ser man aldrig någon bloggägare eller redaktion "ta avstånd" från det. Muslimer förväntas ju gå man ur huse och göra det, och ta kollektivt ansvar för vad andra gör eller yttrar, men tydligen gäller andra regler för (SD). Så länge den typen av skenhelighet består får nog (SD) finna sig i att stå ut med den här typen av retorik från sina politiska motståndare.

Robsten sa...

Jag har själv tagit avstånd från kommentarer.

Johan sa...

Nisse, om muslimska terrorister hänvisat till koranen och/eller till islam som motivering (!) för sitt agerande, så är det föga märkligt att andra troende, som bekänner sig till samma doktrin får frågor om sin inställning. Man kan ju f.ö. tycka, att det borde ligga i andra muslimers eget intresse att deklarera: Not in my name! (om de är av den uppfattningen).

Diverse spridda kommentarer på diverse bloggar kan knappast jämställas med koranen och/eller med islams doktrin.

-----

A propos s.k. "främlingsfientlighet". Jag såg en fråga: Vore det (som du ser det) a priori främlingsfientligt att minska omfattningen av en invandring som utsätter landets befolkning för en omfattande våldsbrottslighet (jämte betingar en gigantisk nettokostnad)?

Anonym sa...

"Du slänger ur dig obekräftade och i många fall helt felaktiga påstående"


Det finns en faktisk grund för vart och ett av mina påståenden och vart och ett går att vederlägga vilket jag inte tänker göra eftersom jag hittills aldrig varit med om att en Sverigedemokrat öppet stått för vad Sverigedemokrater sagt och gjort om det inte varit till deras fördel ut politiskt korrekt synvinkel.

Anonym sa...

"tror t.o.m. att Pierre Schori har uttalat rent hot mot de som protesterar mot den rådande mångkulturella paradigmen"Skulle det i så fall vara konstigare än när Margareta Sandström krävde riksrätt för alla politiker som är ansvariga för socialpolitiken i Sverige?

Nisse sa...

@Johan...

Nu handlar det, t.ex på Axpixlat eller Ekereoths blogg, inte om "spridda kommentarer" utan om ett systematiskt hetsande som får försiggå så gott som helt icke-modererat och utan att någon (tillåts?) argumenterar emot.

Problemet med din första liknelse här är att alla muslimer inte bekänner sig till islamisters tolkning av islam. Det är en generalisering som inte håller hela vägen, och dessutom saknar muslimen-på-gatan i allmänhet fora för att uttrycka sitt avståndstagande.

Naturligtvis är det en helt legitim åsikt att anse att islam har inherenta problem, oavsett tolkning, och den kan man alltid försöka övertyga andra om. T.ex gör signaturen z999 ofta det i just den här bloggens kommentarsfält, men det är en diskussion på en helt annan nivå än det enkelspåriga muslim-hetsande som (SD)-svansen i allmänhet ägnar sig åt.

Det är självklart inte främlingsfientligt att förespråka en annorlunda invandringspolitik. Om (SD) i större utsträckning ägnade sig åt det, och mindre åt främlingsfientlig propaganda, tror jag det skulle gå bättre för partiet i opinionen än det gör. Min tro är att folk i allmänhet är kritiska till invandringspolitiken men det betyder inte att de vill låna sig till t.ex repression av muslimer som kollektiv eller till en Ekerothsk counterjihad-agenda.

Anonym sa...

"Egendomligt nog ser man aldrig någon bloggägare eller redaktion "ta avstånd""

Beror på att dom i grunden delar föreställningsvärld.

Exakt samma förhållande som rådde på 70 talet då den demokratiska vänstern lät bli att hålla armlängds avstånd till den extrema revolutionära vänstern .

Anonym sa...

"Om (SD) i större utsträckning ägnade sig åt det, och mindre åt främlingsfientlig propaganda, tror jag det skulle gå bättre för partiet i opinionen än det gör"


SD kommer att spricka efter nästa val då dom människor dom anser att dom inte kan dela problemformulering med Breivik lämnar partiet och det är positivt för först då partiet helt och hållet utan förbehåll
lämnar sina högerextrema rötter och kopplingar kommer det att ha någon faktisk relevans för svensk politik.

Nisse sa...

@Anonym (21 apr 2012 17:02:00 )...

Du har kanske rätt i det. Jag har för lite inblick i (SD) för att sia på något vettigt sätt om det kommer att bli som du förutspår eller om det går att fortsätta den normaliseringsprocess som ändå lett fram till var man är idag.

Men utifrån sett verkar det finnas mycket barlast kvar i form av nationalistiskt navelskådande, där man t.ex anser att Nationaldemokraterna eller Svenskarnas Parti trots allt i allt väsentligt står på samma sida och att man därför inte ger sig på sådana åsiktsströmningar i första taget.

Ska det på allvar gå att tro på att reformvägen är framkomlig så borde det synas tecken på det. Tänk t.ex att Åkesson, eller någon annan (SD)-topp, satte sig och problematiserade de värsta hetsporrarnas åsikter, och att de gjorde i offentlighetens ljus (att folk tas i örat internt förekommer säkerligen, men det har ringa opinionsbildande genomslagskraft).

Konkret förslag: sätt Åkesson att kommentera på AP någon gång då och då som "det där är en åsikt som inte (SD) ställer sig bakom på något vis, och den vore grund för uteslutning om den lyftes av en partimedlem offentligt; jag förslår att du söker dig ett annat parti att sympatisera med".

Johan sa...

Nisse, Du skriver: "Problemet med din första liknelse här är att alla muslimer inte bekänner sig till islamisters tolkning av islam. Det är en generalisering som inte håller hela vägen.."

Det är varken någon liknelse eller någon generalisering utan muslimska terroristers explicita budskap t.ex. Mohammad Sidique Khan:

"I and thousands like me are forsaking everything for what we believe. Our driving motivation doesn't come from tangible commodities that this world has to offer. Our religion is Islam, obedience to the one true God, Allah and follow in the footsteps of the final prophet and messenger Muhammad.

"This is how our ethical stances are dictated. Your democratically elected governments perpetuate atrocities against my people and your support of them makes you responsible, just as I am directly responsible for protecting and avenging my Muslim brothers and sisters."

http://www.informationclearinghouse.info/article10079.htm

Om det hade funnits kristna eller judiska terrorister som efterlämnade motsvarande budskap, så skulle påve/patriark/ärkebiskop eller överrabbin givetvis kraftfullt tagit avstånd: Not in our name! Det inser du nog själv.

Islam saknar tyvärr någon motsvarande organisation (dvs saknar någon kyrka), men det ligger, som sagt, i muslimers eget intresse att deklarera: Not in our name!

-----

A propos "systematiskt hetsande som får försiggå". Det finns idag en föreställning i Sverige att det skulle vara eftersträvansvärt att man mästrar, fostrar och näpser dem, vars åsikter man ej delar.

Jag delar på intet sätt den inställningen och finner det djupt frånstötande och antidemokratiskt att t.ex. LO skall utbilda 6.000 angivare och folkuppfostrare.

Bättre lite skit i hörnen än ett rent (totalitärt) helvete!

Robin Shadowes sa...

@Pissenisse. När sedan blev det förbjudet att var främlingsfientlig? Jag gillar helt enkelt inte att ha en massa främlingar i mitt land. So what? So blow me!

Swedish Dissident sa...

Aftonbladet, herre jösses vilken gycklartidning. Den slår ständigt nya rekord i dagcenternivå. Nisse talar om kommentarsfält - vilket i sig inte är irrelevant - men tidningar har aldrig varit något klotterplank. Trots det är det vad Aftonbladet, Expressen, Dn, ja även SvD, mest producerar.

När det gäller tidningar/bloggar som Avpixlat och Fria tider så tycker jag personligen att den raljanta tonen och tendentiösa vinklingen är ganska underhållande så länge det i grunden finns ett nyhetsvärde och är skrivet med en i huvudsak vederhäftig prosa. Att Fria tider skriver "kulturmarxist" faller mig exempelvis mycket väl i smaken. (Meta)politik måste vara roligt också. När någon skriver på näsan med seriöst tonfall blir det dock genast mindre kul, men även det tar har sina plats. Det är trots allt inget roll, det som händer i Sverige.

Swedish Dissident sa...

Edited version: Aftonbladet, herre jösses vilken gycklartidning. Den slår ständigt nya rekord i dagcenternivå. Nisse talar om kommentarsfält - vilket i sig inte är irrelevant - men tidningar har aldrig varit något klotterplank. Trots det är det vad Aftonbladet, Expressen, DN, ja även SvD, mest producerar.

När det gäller tidningar/bloggar som Avpixlat och Fria tider så tycker jag personligen att den raljanta tonen och tendentiösa vinklingen är ganska underhållande så länge det i grunden finns ett nyhetsvärde och är skrivet med en i huvudsak vederhäftig prosa. Att Fria tider skriver "kulturmarxist" faller mig exempelvis mycket väl i smaken. (Meta)politik måste vara roligt också. När någon skriver på näsan med seriöst tonfall blir det dock genast mindre kul, men även det tar har sin plats med jämna mellanrum. Det är trots allt inget roligt, det som händer i Sverige.

Kastor sa...

Sett ur ett hållfasthetsperspektiv
skulle det vara av intresse att veta var brytpunkten för den ökade polariseringen ligger och var det innbär när brytpunkten brister.

Nisse sa...

@Robin Shadowes sa...

Jag ser att (SD):s intelligentia lägger sig i diskussionen. Hu då. Bäst att dra sig ur. Ingen kan ju rimligtvis bemöta så tunga sakargument.

Swedish Dissident sa...

Kastor: Polariseringen är än så länge mest verbal, symbolisk och realpolitisk, men kommer till sist att ta sig allt grövre uttryck om inget lugnande och dämpande sker snart (t.ex. att moderaterna bromsar upp invandringen). Det är en massa parallella processer som sker och ger upphov till detta:

1. Mainstreammedia börjar tappa greppet om utvecklingen, och blir allt mer besinningslösa i sina utspel, t.ex. Aftonbladet.

2. Invandrar- och vänstergrupper blir utåtagerande och ger sig på såväl vad man betraktar som högerextremister, som möjligen även mannen på gatan (bokstavligt talat). De bildar ett slags rasproletariat, som Byron M. Roth beskriver i The Perils of Diversity, vilket akademiker som Sartre och Marcuse och deras efterföljare har givit upphov till genom att ge minoritetsgrupper offerroller.

3. Vissa demokratiska grupperingar, t.ex. delar av sfären som sympatiserar med SD, blir mer radikala, åtminstone verbalt.

4. De nationalsocialistiska grupperingarna blir mer utåtagerande.

Allt detta pågår i dag, men är mer småskaligt, så det rör sig kanske snarare om en gradvis process - en process som inte linjär utan asymmetrisk, i och med att vissa nyckelhändelser kan ge upphov till startskott.

Johan sa...

Nisse, så försmädlig du är... Robin aktualiserar en intressant filosofisk frågeställning. Måste man tycka om andra människor?

Måste man t.ex. tycka om sin svärmor? Eller.. är det OK att ogilla t.ex. sin svärmor - men obligatoriskt att gilla en grupp människor ... t.ex. obligatoriskt att gilla romer?

Anonym sa...

Aftonbladet vill höja priser för oss som kritiserar poliitikerna. Idag betalar vi med avsked från jobbet, förstörda hem och arbetsplatser, stening, modhot och mordförsök om vi talar ut. Aftonbladet vill att det ska bli ännu mer kostsamt, nästa steg är mord och inbördeskrig om vi ska dra en logsik slutsats av det Aftonbladet hotar med.

Om de hotar med mord och våld så borde Aftonbladet själva vara medvetna om att de själva kan drabbas av mord och våld i det krig de hotar med.

Swedish Dissident sa...

Johan: Håller med, och det behöver inte vara etniskt utan även socialt. Begreppet habitus är inte helt irrelvant därvidlag.

Johan sa...

Anonym 21 apr 2012 19:41:00 skriver:

"Om de hotar med mord och våld så borde Aftonbladet själva vara medvetna om att de själva kan drabbas av mord och våld i det krig de hotar med."

Nope, det finns nog inte i deras föreställningsvärld, att de själva skulle kunna drabbas... märkligt nog.

Robsten sa...

"Om de hotar med mord och våld så borde Aftonbladet själva vara medvetna om att de själva kan drabbas av mord och våld i det krig de hotar med."

jag tänker inte använda våld, ammat än i självförsvar. Förändringar måste komma på demokratisk väg. Däremot kan man ju höja priset för Aftonbladets och andra journalister genom att verbalt angripa dem och hänga ut dem.

Robsten sa...

Lite felstavningar där, tangentbordet flyttade dessutom på sig.

Nisse sa...

@Johan...

Robin får den respekt han förtjänar. Jag vet sedan gammalt att han är en het förespråkare för "högt i tak" vilket i hans tappning oftast är argumentation på drängfyllenivå i kombination med rabiat inställning till muslimer. Det finns oräkneliga forum där sådant går hem. Ingen nytt med det. Men lika tröttsamt för det.

Visst är det intressant filosofisk frågeställning att människan är skröplig och har mörka sidor, men det var inte ämnet här, utan vad det handlade om är vad som är rimligt att bygga en politisk plattform på. Det är ingen framgångskoncept att bygga politik på rädsla eller hat. Många har försökt. Alla har misslyckats.

@Robsten...

Så vägen framåt är alltså att höja tonläget ytterligare och öka polariseringen än mer, och allt bara för något som står i Aftonbladet? Tror du på det själv? Vad ska det tjäna till att alienera alla som inte till punkt och pricka delar just dina eller (SD):s nuvarande ståndpunkter, och som härleder sin invandrings- och systemkritik från annat än kosher-(SD)-åsikter?

Anonym sa...

Det är intressant och signifikativt att det nu i den här tråden finns folk som ser våld mot Aftonbladet som en möjlighet att möta Aftonbladets yttrande om att extremhögern möjligen bör få betala ett politiskt pris för ina ställningstaganden (vilket inte är detsamma som våldutan helt normalt i politik).Jag hoppas att SD´s partiledning och Säpo läser detta så att dom som hotar med faktiskt våld mot en tidning får betala betala priset för detta genom att dom utesluts ur SD och får permanent övervakning av Säpo.

Robsten sa...

Och hur vet vi att den som hotar är SD-medlem? Om det nu var ett hot. Rent juridisk är det nog inte det.

"Så vägen framåt är alltså att höja tonläget ytterligare och öka polariseringen än mer, och allt bara för något som står i Aftonbladet? Tror du på det själv? Vad ska det tjäna till att alienera alla som inte till punkt och pricka delar just dina eller (SD):s nuvarande ståndpunkter, och som härleder sin invandrings- och systemkritik från annat än kosher-(SD)-åsikter? "

Nej jag tror på ett bättre samtals och debattklimat. Mer fakta och sakdiskussion och färre invektiv och heta känslor. I slutänden måste de som använder sig av ett sakligt debattklimat vinna på det. Men...jag tror också att de journalister som medvetet använder sig av en stigmatiseringsstrategi skall få smaka sin egen medicin. Man kan inte bara vända andra kinden till, det är lika obegåvat som att alltid gå till attack som ett dräglande monster.

Robsten sa...

"Aftonbladets yttrande om att extremhögern möjligen bör få betala ett politiskt pris för ina ställningstaganden (vilket inte är detsamma som våldutan helt normalt i politik)"

Nä ,nä, nä, nice try, men att detta skulle vara normal politisk aktivitet är ju löjligt, hur kan du ens framföra något så absurt?

Anonym sa...

Du har en tråd i din blogg (den här) där möjligheten att utöva faktiskt våld mot en svensk tidning som respons på att tidningen sagt sig vilja driva att deras opponenter får betala ett POLITISKT och inte ett fysiskt pris.

Vad jag kan se diskuterar du inte själv den möjligheten så rimligen bör du inte vara intressant för Säpo.

Anonym sa...

"Nä ,nä, nä, nice try, men att detta skulle vara normal politisk aktivitet är ju löjligt, hur kan du ens framföra något så absurt?"


Sofia Arkelsten fick idag betala ett POLITISKT pris och avgå.
Göran Person fick betala ett POLITISKT pris när han förlorade valet.

Jimmie Åkesson fick betala ett POLITISKT pris när han sjöng Olof Palme Sången.

I den hör tråden diskuterar ett antal personer möjligheten att låta Aftonbladet betala ett pris genom att man utövar VÅLD mot tidningen.

Om det är er syn på proportionalitet så har ni en skruv lös och bör definitivt övervakas av Säpo.

z999 sa...

@Nisse, du tar upp om SD ska ta avstånd och markera mot vad vi kan kalla ytterlighetsåsikter i brist på bättre ord.

Vad händer om SD skulle ta markeringar mot ND och SvP? Kan SD göra det på ett trovärdigt sätt? Om inte, hur mycket förlorar man på att försöka? SD hamnar dessutom helt själva i en sån strid, den kommer inte att återges i media på ett fördelaktigt sätt för SD. SD kommer att ha både ND och SvP emot sig blandat med en media som letar efter angreppspunkter på SD. Både ND och SvP har mycket vältaliga och pålästa personer inom sina led och många mycket nätvana personer. Det räcker inte med att ha "rätt" åsikter för att vinna och det är väl även du medveten om?

Du föreslår det mycket konkreta förslaget att Jimmie Åkesson själv skulle lägga in en kommentar då och då på avpixlat. Det är ett stort vågspel eftersom han i ett sånt inlägg öppnar för tolkningar på ett helt annat sätt än om han skriver debattinlägg i en tidning. Det senare är mer en monolog på hans egna villkor.

Den här typen av strider har dessutom förekommit inom "extremhögern" ända sedan BSS's glada dagar och alltid varit väldigt destruktiva för samtliga inblandade. Jag kan också säga att dom är inte jämförliga med striderna inom vänstern mellan demokrater och ickedemokrater, dom är mycket mer komplicerade.

Men jag tror att SD kommer att tvingas ta striden mot ND men framförallt mot SvP som jag tror kommer att bli mycket större än ND inom kort tid.

z999 sa...

@Nisse:
"Det är ingen framgångskoncept att bygga politik på rädsla eller hat. Många har försökt. Alla har misslyckats."

Några svenska exempel. Det så kallade kosackvalet när bolagshögern körde på med att sossarna ville överlämna Sverige till Sovjet (bland annat). Man kallade sossarna för kommunister rakt av.

Palmes hot med högerspöket som slutade med att Gösta Boman (högerledare på den tiden) kallade sig själv för högerspöke med ett leende.

Hitler hade på sin tid visserligen en mix av hat och rädsla men det som ledde till den stora valframgången (han vann faktiskt inte riktigt) 1933 var passionen till Tyskland och det tyska folket. Kanske det var mer hämnd egentligen än hat och rädsla?

Johan sa...

Jag såg ett TV-program, där en socialdemokratisk politiker upprört klagade över, att han blivit "hotad". Det s.k. hotet bestod av att någon hade skrivit ett brev till honom och önskat, att han skulle insjukna i någon svår sjukdom. Tveklöst ett otrevligt brev - men var det verkligen "ett hot"??

Det framstod som fullkomligt bisarrt att betrakta det som ett hot - om man inte tror på det övernaturliga och på magi. Och att döma av vad Anonymen skriver, så skulle det tyvärr inte förvåna mig, om Anonymen har samma skruvade och överspända syn på tillvaron.

Anonym sa...

Johan lever i föreställningen att han idag mitt under rättegången mot Breivik kan diskutera möjligheten att utöva våld mot tidningar för att förhindra att dessa skriver artiklar utan att detta intresserar Säpo.

Det tror inte jag.

Johan sa...

Det finns en binge med ordstäv t.ex. "Den som sår vind, han får skörda storm" eller "Den illa gör, han illa far" eller "Arga katter får rivet skinn" m.m. m.m.

Det är häpnadsväckande, att Anonymen tydligen tror, att dessa ordstäv "[diskuterar] möjligheten att utöva våld". Häpnadsväckande!

z999 sa...

@Johan, vad jag tycker är häpnadsväckande är att Anonym här plus väldigt många andra självupptagna och självgoda antirasister anser att det är ok att staten olagligt avlyssnar medborgare med hjälp av sitt public service företag.

När Anpnym skriver
Jimmie Åkesson fick betala ett POLITISKT pris när han sjöng Olof Palme Sången.
, så syftar h*n på när programmet kaliber avlyssnade SD i en privat hytt och h*n tycker sedan att det är ok att använda det i en diskussion. Tänk motsvarande, om man olagligt hade avlyssnat bråk mellan Fredrik och Filippa Reinfeldt under deras skilsmässa för att sedan använda delar av det för att bevisa att Fredrik Reinfeldt har en dålig kvinnosyn. Hade det ansetts ok? Är svaret "ja" på det så bör man sluta kalla sig demokrat.

Det bottnar egentligen i Anonyms och resten av antirasisternas obändliga förtroende för att staten alltid gör rätt (vilket även kommunister tycker i de flesta sammanhang).

Staten har sagt att Ultima Thules trallvänlig nationalromantik är olämplig sång och då är den det. Staten har dessutom sagt att en annan svensk sång från mitten av 1900-talet är för nationalistisk och ska klassas som nazistisk, författaren kan med med lite expo-taktik klassas som misstänkt nazist också. Sarah Leander kunde falla inom samma kategori men där har inte staten sagt något så det är ok när After Dark spelar hennes låtar i sina shower. Tur att den snälla staten övervakar oss och talar om för oss vad som är ok. Staten kan tyvärr inte läsa våra tankar ännu så därför får vi nöja oss med privat avlyssning när motståndare till staten ska avslöjas och brännmärkas.

Jimmie Åkessons politiska pris är att han valdes in i riksdagen och ser ut att gå mot minst 10% av rösterna i nästa val.

Robsten sa...

"Jimmie Åkesson fick betala ett POLITISKT pris när han sjöng Olof Palme Sången."

Nja, det var väl inte så farligt egentligen. Opinionssiffrorna gick upp efter händelsen och partiet fick en del nya medlemmar, eftersom hela Kaliberskandalen inte kunde visa upp mer efter 90 timmars inspelning. Men ingen reflekterade över att själva sången (som är rätt osmaklig) hade Å lärt sig under sin tid i MUF.

z999 sa...

@Anonym, jag förstår att du inte kan angripa relevanta saker. Som SD's partiprogram som är så gudomligt perfekt skrivet att det inte går att kritisera. Dessutom säger Jimmie Åkesson aldrig en enda stavelse fel och yttrar aldrig en enda åsikt som går att säga emot, Jesus själv kan slänga sig i väggen vid en jämförelse. Och vad är Moses stentavlor jämfört med SD's gudomliga partiprogram?


Därför måste Åkesson avlyssnas under privata sammanhang, som i en hytt på en tallinkryssning. Trots avlyssningen så anser jag att det var en miss att inte smygfilma honom i duschen.

Robsten sa...

"Vad händer om SD skulle ta markeringar mot ND och SvP? Kan SD göra det på ett trovärdigt sätt?"

Men varför skulle SD göra det? Vad är vitsen? ytterst få i SD har ens läst vad SvP står för. Skulle en massa människor börja plugga SvP:s partiprogram för att ta avstånd mot dem, för medias skull? Alltså SD har inget med dem att göra. De får väl köra sitt race. Väljarna är heller inget SD siktar på att ta över. Fullständigt meningslöst. Som om S skulle börja markera mot KPMLr.

Robsten sa...

En partiledare skall väl inte gå in på Avpixlat och markera, eller kommentera överhuvudtaget. Fullständigt helidiotiskt. Det är upp till moderatorerna själva. Jag har markerat några gånger, och sannolikt skaffat mig en massa fiender på köpet, men det är väl inget Nisse räknar mig till godo i alla fall, så varför skall man göra det?

Anonym sa...

Johan insisterar på att Säpo inte är intresserade dav att han och någon till överväger möjligheten att använda våld mot Aftonbladet som svar på artiklar tidningen skriver.

Anonym sa...

"Nja, det var väl inte så farligt egentligen. Opinionssiffrorna gick upp efter händelsen och partiet fick en del nya medlemmar, eftersom hela Kaliberskandalen inte kunde visa upp mer efter 90 timmars inspelning"


Den visade att en del av din partiledning är genuina högerextremister bakom fasaden och jag vet att det finns människor som uppskattar detta.

Dock HADE föreställingen på båten ETT POLITISKT PRIS då det reducerade respekten från övriga politiker som SD´s partiledning ska samarbeta med i riksdagen för att få igenom sin politik.

Sen har ni sedan dess tappat väljare även om det tappet inte går att lägga helt och hållet på att er partiledning visade färg.
Det bero4r också på att folk i allmänhet inte är dummare än att dom förstår vad ni i grunden representerar när det oavbrutet dyker upp saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare som det gör i den här tråden.

Folk är inte blinda även om era mindre begåvade väljare tycks tro att dom att dom delar ut sina hot om våld mot det demokratiska samhället i ett vakum där ingen hör eller ser.

Anonym sa...

"ok att staten olagligt avlyssnar medborgare med hjälp av sitt public service företag."Avlyssnar staten dig med tv apparaten och radion?

Sök hjälp i så fall.

Robsten sa...

Kan inte SÄPO själva få avgöra vilka de ägnar intresse eller inte? Det är väl knappast någon av oss här som skall avgöra.

Robsten sa...

Och vad är då "högerextrem"? Någon som vill ha en restriktivare immigrationspolitik? För om det är högerextremt att sjunga palmevisan är ju M också högerextremt. Ja alla som inte tycker som vänstern är i själva verket högerextrema. Ordet saknar betydelse, ungefär som "skitstövel" eller "tjockis". Dina eller snarare era ord biter inte längre, funderar ni aldrig på det?

Robsten sa...

" förstår vad ni i grunden representerar när det oavbrutet dyker upp saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare som det gör i den här tråden."

kan du ge exempel på det?

max sa...

Anonym:
"saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare"

t ex:
Aggressiv vänsterextremist i debatt med sverigedemokrater - polis ingriper:

http://www.youtube.com/watch?v=AWPwgjhENXI

z999 sa...

Läste i DN idag att vi inom en vecka kommer att vara 9,5 miljoner människor i Sverige, främsta orsaken är invandringen enligt DN. Detta trots utvandring tydligen. Nu uppstår problemet att detta ska kombineras med det politiskt korrekta att svenskarna inte kommer att bli en minoritet inom en snar framtid. Därför gör man en prognos som säger att invandringen kommer att minska i framtiden. Inga källhänvisningar finns i vanlig ordning men om man går på regeringens egen hemsida (myter om invandringen) så stämmer det förståss eftersom SCB idag kan visa siffror som pekar på massinvandring och regeringen påstår annat. Kombinerar man ihop verkligheten idag med regeringens lögner så stämmer det kanske.

Egentligen är det väl inte SD som är problemet för antirasisterna utan verkligheten i sig själv?

Anonym sa...

Jag känner till att det finns vänsterextremister som utövar våld.
Om du tror att det minskar Säpos intresse för högerextremister som på bloggar diskuterar möjligheterna att använda våld mot tidningar som har fel åsikter så har du fel.


Det är ingen skillnad för det demokratiska samhället på om du eller nån annan här eller annorstädes disktuterar möjligheten att använda våld mot Aftonbladet vilket är vad ni gör) än om en islamistisk terrorcell gör det.


Försök att få i detta i din skalle "JohanenMaxen"!

Anonym sa...

"Läste i DN idag att vi inom en vecka kommer att vara 9,5 miljoner människor i Sverige, främsta orsaken är invandringen enligt DN."


Den främsta orsaken är att svenskar knullat i flera tusen år och fått barn.

Robsten sa...

@Anonym
Du slänger ur dig påståenden som ett ungdomsgäng slänger ölburkar omkring sig. jag vill för en gångs skull att du verifierar ett enda av dina påståenden. Du skrev

"" förstår vad ni i grunden representerar när det oavbrutet dyker upp saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare som det gör i den här tråden.""

Verifiera detta tack! Du skriver att det OAVBRUTET dyker upp saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare. Detta är bara ett enda exempel på vad du regelbundet häver ur dig. Länk eller citat tack!

Anonym sa...

"kan du ge exempel på det?"

Du har själv i den här tråden med mig diskuterat dom funderingar som vissa i den här tråden har luftat om möjligheten att använda våld (terror) mot Aftonbladet som ett svar på att Aftonbladet lovat att ha åsikter om högerextremism i tidningen.

Sover du när du skriver?

Robsten sa...

Jag tycker det skulle vara bra om andra heller inte gick in i diskussion med Anonym här förrän han har verifierat sitt påstående. Det blir ju meningslös om någon bara häver ur sig saker och aldrig verifierar det.

Robsten sa...

Lägg av med sådana billiga trick anonym, du skriver REGELBUNDET! Bevisa tack!

Anonym sa...

Om jag som invandringskritiker det bekymra mig om mina besökare diskuterade möjligheten att använda våld mot en tidning för att tysta den.

Det är nämligen ingen skillnad på det och vad dom islamister som ville tysta danska tidningar som publicerade Mohammedkarikatyrerna ägnade sig åt.


I den här tråden DISKUTERAS bokstavligen optionen att svara på en tidnings åsikter med våld.

Robsten sa...

Bevisa tack, bevisa ett enda av dina många påståenden.

Anonym sa...

Vad ska du göra åt att besökare här luftar möjligheten att agera på samma sätt som dom islamister som angrep Jyllandsposten?

Robsten sa...

Jag gör ingenting förrän du har bevisat ditt påstående. varsågod och gör det tack.

Johan sa...

z999

Du har naturligtvis helt rätt. Jag kommenterade inte den inställning som Anonymen delar med t.ex. Aftonbladets ledarredaktion, Expo m.m. kort sagt i likhet med alla som har etablerat, driver och applåderar det skräckvärlde, som de gemensamt har skapat.

Det finns inte i Aftonbladets ledarredaktions föreställningsvärld (eller i Anonymens), att de skulle kunna ha fel. Det finns inte i Aftonbladets ledarredaktions föreställningsvärld (eller i Anonymens) att det är oacceptabelt, att Aftonbladets ledarredaktion orkestrerar en åsiktsföljelse och att ledarredaktionen aviserar att förföljelsen och "priset" ska öka för dem, som yppar någon dissidens. Du liksom jag liksom alla som har ögon att se med vet vilka metoder, som användes mot t.ex. socialdemokraternas f.d. ledare i Fagersta.

Jag skrev inledningsvis, att vi ser Nazityskland repriserat - där fanns inga tvivel på staten hade rätt eller tvivel på indoktrinering och åsiktsförföljelse som medel. En totalitär regim präglas av övertygelsen om, att regimen har rätt OCH att regimen (därför) har rätt att använda vilka metoder som helst OCH att gemene man själv i vardagslivet bör försöka hjälpa regimen att näpsa, fostra och mästra - kort sagt förfölja - dissidenter, som yppar någon kritik eller tvivel på regimens anbefallda politik. Det ses som självklart att t.ex. LO skall utbilda 6.000 angivare och folkuppfostrare.

Människor, som har en totalitär mentalitet, tvivlar inte på att åsiktsförföljelse, hotfulla gryningsbesök, avsked från jobbet, förstörda hem och arbetsplatser, stenkastning, mordhot, mordbrand och andra mordförsök utgör acceptabla metoder för att nå de politiska mål, som de vill nå. Du, Robsten, Swedish dissident; Utlandssvensk m.fl eller jag kan aldrig på något djupare plan förstå personer med denna övertygelse.

Jag blev dock förbluffad över, att Anonymen anser, att i ordstävet - den som sår vind får skörda storm - så "[övervägs] möjligheten att använda våld". Anonymen kommer inte att vilka från sin häpnadsväckande tolkning, eftersom det inte finns i Anonymens skruvade föreställningsvärld, att hans tolkningar skulle kunna vara aparta och avvikande.

Anonym sa...

Eftersom du inte vet vad du själv säger så ska jag posta ditt svar på dom anonyma funderingar om att använda våld mot Aftonbladet om tidningen uttrycker fel åsikter som är postade och som får medhåll.

Citat Robsten.
"Jag tänker inte använda våld, ammat än i självförsvar. Förändringar måste komma på demokratisk väg. Däremot kan man ju höja priset för Aftonbladets och andra journalister genom att verbalt angripa dem och hänga ut dem"

Robsten sa...

Bevisa ditt påstående anonym. Jag valde slumpmässigt ut ett av alla dina påståenden, för verifikation. Ta nu och bevisa ditt påstående.

Robsten sa...

Det du skrev ovan är inget bevis, snarare motsatsen.

Anonym sa...

Jag blir rädd när jag läser hur många nyttiga idioter det finns som till vare pris vill att svenska folket skall gå under,finner plats på det här debattutrymmet,med sina för länge sedan utslitna floskelargument.
Islam är den största faran som någonsin hotat världen eftersom den gömmer sina intentioner bakom den nedsolkade slöjan som kallas religionsfrihet.
Att Robsten och andra bloggägare tar en klar ställning för friheten mot det islamska hotet som är förgården till helvetet är bra men det hade aldrig behövts om media hade varit sanna i sin egentliga uppgift som informationsorgan till allmänheten.Att de istället för att förgäves försöker uppfostra oss till att bli till paralyserade ,politiskt korrekta robotar, som glatt går sin egen undergång till mötes,så skulle de ställa upp för sina landsmän och fullfölja uppgiften de har,nämligen att granska våra makthavare och våra myndigheter.
"När man inte sätter upp några gränser representantionens (de folkvaldas)auktoritet,blir folkets representanter inte frihetens försvarare utan kandidater till tyranniet."Benjamin Constant 1817.
Kaatinka Glahd.

Anonym sa...

"Om de hotar med mord och våld så borde Aftonbladet själva vara medvetna om att de själva kan drabbas av mord och våld i det krig de hotar med"
Hur skulle ni se på ovanstående citat om det var skrivet ocg applåderat av islamister och inte högerextremister?

Först lögnen att Aftonbladet hotar med våld när tidningen använder vår lagstadgade pressfrihet sen funderingen kring möjligheten att utöva våld för att tvinga tidningen att vara tyst.

Vad liknar det som ni känner igen?

Anonym sa...

"Det du skrev ovan är inget bevis, snarare motsatsen"


Det är ett citat av ett inlägg som du själv tagit avstånd från därför att det uttrycker exakt samma sak som dom islamister som hotar Vilks.

Robsten sa...

För tydlighetens skull, anonym skrev så här:

"Om de hotar med mord och våld så borde Aftonbladet själva vara medvetna om att de själva kan drabbas av mord och våld i det krig de hotar med."

Anonym misstolkade måhända AB:s artikel en smula. Det står OM, de hotar med mord och våld, så skall samma metoder användas mot dem. Alltså det lilla ordet OM gör det i juridisk mening sannolikt inte till ett hot. Sillmjölkarna på Aftonbladet kan självfallet inte utgöra något fysiskt hot mot någon. De kör med andra metoder.

Så här skrev AB

"Vi ska försöka höja det politiska priset för dem som använder sig av hatretorikens tankefigurer."

Med det menas offentlig mobbning uthängning. En offentlig person har redan blivit utsatt för det. En person som inte har något med SD att göra och betecknar sig själv som liberal. Lågt, lägre än Glocalnet.

Robsten sa...

Bevisa anonym!

Mark sa...

Att du orkar Robsten ;-)

Du vet att tomma tunnor skramlar mest...

Anonym sa...

Hej Robsten
Tack för ett bra inlägg.
Du gör ett gott jobb och tänk så många krafter det finns som inte vill inse att yttrandefrihet är inget som vi äger för evigt.
Jag ser också att det sker en fruktansvärd hat och förnekelsekampanj från de etablerade medierna. Belys det.

Du behövs i kampen för öppenhet.
Vänligen Eva-Marie

max sa...

Anonym:
"Det är ingen skillnad för det demokratiska samhället på om du eller nån annan här eller annorstädes disktuterar möjligheten att använda våld mot Aftonbladet vilket är vad ni gör) än om en islamistisk terrorcell gör det."

Fast i verkligheten är det just "skillnad". Det är just islamister som gör den typen av aktioner. Som de "svenskar" som just nu befinner sig i rättegång i Köpenhamn. Detta får vi inte höra så mycket om i Sverige, trots att vi här verkar ha flera "svenska" breivikar vi skulle kunna debattera i media i åratal.
Kanske anonymen tror att det hade varit lika underbevakat om dessa "svenskar" verkligen hade varit svenskar, om om de inte drivits av den fascistiska ideologin islam utan av de jättefarliga budskapen på Axessbloggen.

Anonym sa...

"Anonym misstolkade måhända AB:s artikel en smula."

Du menar att "Anonym" och "Johan" är så efterblivna DOM tror att en tidningsartikel skriven i en demokrati under pressfrihet är terrorism och att det är därför dom anser det rimligt att diskutera möjligheten att agera likadant som dom islamister som hotade Vilks?


Det gäller att veta vad som är äpplen och päron och ju längre vissa av er håller den kunskapen ifrån er dess då mer marginaliserade kommer ni att bli och dess då fler besök av Säpo kommer vissa av er att få på samma sätt som andra som hotar demokratin med kacklande om våld som medel.

NI vet VAD ni hade sagt om en muslim på den här bloggen diskuterat möjligheten att utöva våld för att undertrycka ERA åsikter.

Anonym sa...

"Det är just islamister som gör den typen av aktioner."

Och därför ska jag se dig som demokrat när du dryftar möjligheten att använda våld mot Aftobladet för att du inte anser att vi ska ha pressfrihet?

Jan Guillo skriver om dig idag i Aftonbladet.

Du kan ju fundera över hur du ska hantera det.

Robsten sa...

@Anonym
Du slänger ur dig påståenden som ett ungdomsgäng slänger ölburkar omkring sig. jag vill för en gångs skull att du verifierar ett enda av dina påståenden. Du skrev

"" förstår vad ni i grunden representerar när det oavbrutet dyker upp saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare som det gör i den här tråden.""

Verifiera detta tack! Du skriver att det OAVBRUTET dyker upp saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare. Detta är bara ett enda exempel på vad du regelbundet häver ur dig. Länk eller citat tack!

max sa...

Anonym:
"Och därför ska jag se dig som demokrat när du dryftar möjligheten att använda våld mot Aftobladet för att du inte anser att vi ska ha pressfrihet?"

När/var dryftar jag den möjligheten + åsikten?

Anonym sa...

"Verifiera detta tack! Du skriver att det OAVBRUTET "

Två gånger upprepas diskussion om möjligheten att utöva våld mot Aftonbladet.
Därefter inleds ett relativisernade av detta faktum som löper genom HELA TRÅDEN.

Du har själv tagit ställing MOT användande av våld mot Aftonbladet men är nu väldigt angelägen att jag ska hålla käften om att saken dryftas.

Gör vad du vill av det men fakta är att skribenter på din blogg diskuterar samma möjlighter som dom dårar som kom fram till att man måste angripa Vilks med våld av exakt samma anledning nämligen att undertrycka yttrande och pressfriheten.

max sa...

Anonymen,
herregud, du är verkligen Breiviks nyttiga idiot.

Anonym sa...

Nej jag är till skillnad från dig konsekvent för pressfrihet yttrandefrihet och demokrati och villkorar inye dessa grundl
ggande rättigheter genom att anse att du eller någon annan ska kunna dryfta utövande av våld mot en svensk tidning på samma
sätt som islamister tidigare gjort utan att det påpekas.'

Swedish Dissident sa...

Jag tror att Micke, liksom Anders_Nordic, har spelat för mycket WoW. Båda har förflyttat det virtuella kriget till verkligheten och tror att det utspelar sig nu.

Folk måste besinna sig. Sverige är på väg åt fel håll, och det gäller att vara vaksam på utvecklingen, men våld, hot och upphetsning leder ingen vart. Mindre antagonism; fler konstruktiva lösningar. Det är som det här med den bristande fertiliteten som jag har bloggat om: se till att göra någonting åt det, skaffa barn med någon vettig person=)

Robsten sa...

@Anonym
Jag vill inte att du håller käften, jag vill att du verifierar ETT av dina många påståenden, nämligen

" förstår vad ni i grunden representerar när det oavbrutet dyker upp saker som hot om våld och terror mot meningsmotståndare som det gör i den här tråden"

Du skriver:

"Två gånger upprepas diskussion om möjligheten att utöva våld mot Aftonbladet.
Därefter inleds ett relativisernade av detta faktum som löper genom HELA TRÅDEN."

Det var ett (1) uttalande, du skriver oavbrutet. När du skrev det var dessutom tråden inte så lång som den är nu, samt att relativiseringen av påståendet inte heller var speciellt förekommande.

"Du har själv tagit ställing MOT användande av våld mot Aftonbladet men är nu väldigt angelägen att jag ska hålla käften om att saken dryftas."

ja självklart, och jag har bara sett en annan person, som dessutom skrivit anonymt, som sagt något om våld, personen skrev dessutom OM Aftonbladet använder våld. jag vill inte att du håller käft, jag vill att du bevisar dina påstående. Du fullkomligt vräker ur dig påståenden som aldrig verifieras.

"Gör vad du vill av det men fakta är att skribenter på din blogg diskuterar samma möjlighter som dom dårar som kom fram till att man måste angripa Vilks med våld av exakt samma anledning nämligen att undertrycka yttrande och pressfriheten."

Det var alltså detta du misslyckats med att bevisa. jag har uppmanat dig en massa gånger att göra just det. Har de som angripit Vilks sagt att OM Vilks använder våld, ja då skall vi också göra det? Du glider, gör oriktiga jämförelser hela tiden.

Johan sa...

@ Robsten, Guillou skriver idag:

"Jag tror inte ens att självaste Jimmie Åkesson ­skulle tycka det var kul, även om han pekat ut islam som det största hotet mot Europa sedan andra världskriget.

Jag tror Sverigedemokraterna är mer roade av våldtäkt. Särskilt gruppvåldtäkt, som de tycks föreställa sig som typiskt för muslimer. Och sådant skall vi behöva ­ diskutera? På fullaste allvar?
"

Anser SD att ni tyvärr stillatigande får stå ut med, att Guillou skriver, att Sverigedemokraterna är roade av våldtäkt? Var går gränsen, som du ser det?

Robsten sa...

"Nej jag är till skillnad från dig konsekvent för pressfrihet yttrandefrihet och demokrati och villkorar inye dessa grundl"

Nu påstår du att jag är emot yttrandefrihet och pressfrihet? Ännu en lögn, du kan inte verifiera det heller, du bara vräker ur dig lögner hela tiden, Det är inte så man debatterar. Om Aftonbladets reportrar tar sig rätten att stigmatisera folk med fel åsikt med yttrandefriheten som grund, har väl jag och andra samma rätt att stigmatisera dessa reportrar?

Robsten sa...

Guillou är inte klok. Det får nog folk upptäcka själva dock.

z999 sa...

@Anonym, jag ska visa dig en kul grej. Du skrev ett svar till mig så här:""z999:Läste i DN idag att vi inom en vecka kommer att vara 9,5 miljoner människor i Sverige, främsta orsaken är invandringen enligt DN."


Anonym:Den främsta orsaken är att svenskar knullat i flera tusen år och fått barn."

Eftersom jag och alla andra SD-anhängare alltid talar sanning och du och alla dina åsiktsfränder alltid ljuger och har fel så kan jag verifiera till exempel att DN skrev att orsaken till befolkningsökningen är invandringen i första hand----
Först länken till DN's artikel så du kan verifiera att det stämmer vad jag skriver-
http://www.dn.se/nyheter/sverige/9500000--sa-manga-blir-vi-pa-fredag

Sedan, eftersom antirasister alltid är lata och oengagerade i allt vad dom gör så brukar jag citera också från artikeln.
Efter­som invandringen till Sverige är rekordhög kan person nummer 9,5 miljoner lika gärna vara en invandrare som en nyfödd bebis. Förra året var nämligen flyttnings­nettot (skillnaden mellan antalet inflyttade och utflyttade) mer än dubbelt så högt som födelse­överskottet (skillnaden mellan antalet födda och döda).

Även följande rader har relevans för vad jag skrev:
 Befolkningsökningen de senaste åren beror till stor del på ökad invandring. Vi tror inte att denna kommer att vara så hög i framtiden.

z999 sa...

Vid närmare eftertanke så tror jag inte att du kan ta till dig en skriven text...

z999 sa...

De va f-n! Jag skrev inlägg 88! Vad säger expo om det?

Johan sa...

@ Robsten

Jag kan förstå, att SD anser, att Guillous skriverier, att Sverigedemokraterna är "roade av våldtäkt", s.a.s. talar för sig självt. Men, fler skulle ju höra talas om saken, om SD gjorde sak av den.

Gemene man fann den förföljelse oacceptabel, som blev SYNLIG, när SD kom in i riksdagen. Och gemene man skulle säkerligen också finna det oacceptabelt att Guillou i Aftonbladet skriver, att Sverigedemokraterna är "roade av våldtäkt".

Jag ser inte riktigt, vad SD skulle kunna förlora på att påtala det motbjudande påståendet? (Jag föreslår alltså inte någon stor, arbetskrävande insats.)

Anonym sa...

Jag vill inte att du håller käften, jag vill att du verifierar ETT av dina många påståenden, nämligen"

Jag har redan gjort detta flera gånger och du tycks tro att dom funderingar i tråden om möjligheten att använda våld mot Aftonbladet SOM DU SJÄLV REAGERAT NEGATIVT PÅ försvinner om du fortsätter förneka deras existens så blir det ett mått på din oförmåga att argumentera i sak om varför endast du och inga andra reagerer på att två personer här har funderingar som är helt i klass med vad dom islamister haft som angripit Lars Vilks och Jyllnadsposten.

Anonym sa...

Nu påstår du att jag är emot yttrandefrihet och pressfrihet?"

Nej jag påstår att dom två personer i tråden som har funderingar om förståelsen för och möjligheten att utöva våld mot Aftonbladet för att bemöta tidningens artiklar är emot yttrandefrihet och pressfrihet på exakt samma sätt som dom islamister ni påstår er bekämpa.

Anonym sa...

"du bara vräker ur dig lögner hela tiden"


Det finns inget av det jag sagt på den här bloggen som inte relaterar till fakta.

Anonym sa...

"Om Aftonbladets reportrar tar sig rätten att stigmatisera folk med fel åsikt med yttrandefriheten som grund, har väl jag och andra samma rätt att stigmatisera dessa reportrar?"
I den här tråden finns bokstavlig förståelse och diskussion mellan två personer för användande av våld mot Aftonbladet för att reagera på vad Aftonbladet skriver och trots att du själv reagerat negativt på det inlägget så vill du inte vidkännas det längre.

Obegripligt.

Robsten sa...

Jo, men jag ger upp. Du skrev att det "oavbrutet" dyker upp uppmaningar till hot om våld och terror. Det har varit ett (1) mindre lyckat uttalande, som enligt juridiken med största sannolikhet INTE är att betrakta som hot, eftersom skribenten skrev ordet "Om". Du förstår helt enkelt inte vad du gör för fel va? På denna blogg finns det över 2300 artiklar, kommentarerna kanske uppgår till 20 000, svårt att räkna. En kommentar gör att du sätter ribban för alla dessa kanske 20 000 kommentarer. Du förstår fortfarande inte va?

Anonym sa...

"Har de som angripit Vilks sagt att OM Vilks använder våld, ja då skall vi också göra det? Du glider, gör oriktiga jämförelser hela tiden."


Nej dom har liksom två personer (möjligen en och samma som byter signatur) i den här tråden hävdat att om någon uttrycker något som dom inte gillar så är det rimligt att svara med våld.

Anonym sa...

Jo, men jag ger upp. Du skrev att det "oavbrutet"

Ja och jag har redan sagt att det TVÅ gånger diskuterats MÖJLIGHETEN ATT ANVÄNDA VÅLD mot Aftonbladet och att detta sedan relativiserats GENOM HELA TRÅDEN.

Om du vill så FÅR du gärna se det som att jag backar från mitt påstående men faktum kvarstår att två personer i denna tråd argumenterar exakt som dom islamister som ansåg sig ha rätt att utöva våld mot Jyllandsposten därför att dom inte gillar budskapet när dom pratar om möjligheten att utföra och förståelse för eventuellt våld mot Aftonbladet och DU är DEN ENDA som tagit ställning MOT dessa funderingar.

Anonym sa...

"En kommentar gör att du sätter ribban för alla dessa kanske 20 000 kommentarer"

Nej jag lägger samman förståelsen för användande av våld med alla andra gånger jag läst om faktiskt högerextremt våld som bl.a annat gett resulatet att högerextrema står för det ojämförligt största antalet politiskt relaterade morden i Sverige dom senaste 30 åren men du tar ju avstånd från politiskt våld och jag har ingen anledning att inte tro på dig.

Stig sa...

@Z999
"De va f-n! Jag skrev inlägg 88! Vad säger expo om det?

Inte undra på det när här har dykt upp ett sinnesförvirrat troll (dvs Anonym) som inte ens lärt sig föra en dialog utan upprepar samma monotona snömos i kommentar efter kommentar. Att han stavar som en halvblind höna gör inte saken bättre.
Sådana bloggmarodörer borde Robsten stänga av!

Robsten sa...

Nej, han blir inte avstängd, har inte brutit mot de givna reglerna, i alla fall inte under denna artikel. Man kan inte stänga av folk för att man blir irriterad på dem. Men jag lägger ned nu. Möjligt att ord som "regelbundet" betyder olika saker för olika personer. Ha en bra kväll.

Stig sa...

@Z999
"De va f-n! Jag skrev inlägg 88! Vad säger expo om det?"

He he! Tydligare bevis kan inte Expo få på att Robstens blogg är nynazistisk. Kanske bäst att hoppa över 88:e kommentaren i fortsättningen (86, 87...89.. hur fixar dom det på Expo och AB)

Själv ser jag fram emot att någon gång i framtiden få skriva kommentar 666, så har vi även blivit djävlar på riktigt med både horn och klövar.

z999 sa...

Kul att se din signatur igen Stig!

"Sådana bloggmarodörer borde Robsten stänga av!"

:-)
När man är stor måste man vara snäll. Det gäller även mentalt och det gäller även extremhögern.

"Själv ser jag fram emot att någon gång i framtiden få skriva kommentar 666, så har vi även blivit djävlar på riktigt med både horn och klövar."

Det skulle jag vilja göra! >:-)
Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan 17och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. 18Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.

z999 sa...

Fast SD delar förståss inte odjurets grundvärderingar och SD'are kommer att uteslutas från att få märket på höger hand.

Anonym sa...

Och nu äntrar ett intelletuellt vrak till som kallar sig Stig och och inte har något att säga i sak om det rimliga i att som antiislamist ägna sig åt funderingar om att utöva våld mot en dagstidning för att den uttrycker en felaktig uppfattning om Sverigedemokraterna och svenska nazister vilket ÄN EN GÅNG
är exakt samma logik som islamister hade när dom hotade att döda folk på Jyllandsposten.

Dock klarlägger det tydligt att det inte är någon skillnad på svenska fascisters syn på våld som metod och extrema islamisters syn på samma sak.

Bägge anser sig ha rätten att utöva våld för att kväva åsikter utan att det ifrågasätts .

z999 sa...

@Anonym:
"...kallar sig Stig och och inte har något att säga i sak om det rimliga i att som antiislamist ägna sig åt funderingar om att utöva våld mot en dagstidning..."

Det är nog bara du som är intresserad av det. Och det är nog bara du som tycker att det förhåller sig på det sättet som du beskriver.

Anonym sa...

Vilket trams ni håller på med. Kallar ni det här en intellektuell diskussion?

Det mesta verkar vara på dagisnivå eller ännu hellre tramsig Flashbacknivå.

z999 sa...

@Anonym:
"Vilket trams ni håller på med. Kallar ni det här en intellektuell diskussion?"

Trams!? Tänk på att du har sett något i den här diskussionstråden, ett hot, som ingen annan har sett. Hur kan du kalla det trams? Hotet är ju dessutom regelbundet återkommande.

z999 sa...

@Nisse:
"Naturligtvis är det en helt legitim åsikt att anse att islam har inherenta problem, oavsett tolkning, och den kan man alltid försöka övertyga andra om. T.ex gör signaturen z999 ofta det i just den här bloggens kommentarsfält,"

Jag undrar ibland om det bara är jag som ser islam som något negativt just nu? Det är inte hotet om hur det kommer att bli framtiden med islam i Sverige som berör mig mest utan hur det ser ut just nu och hur samhället påverkas exakt just nu.

Eurabia, sharia-lagar och terrorism är populärt att dra upp för islamkritiska. Men jag tycker att siktet är inställt på framtiden hela tiden där dagens situation beskrivs som en början på något negativt som ska hända längre fram. Räcker inte dagens situation?

Saudi Arabien har ett alltför stort inflytande på islam i hela världen som är mycket svårrubbligt på grund av idéerna om helig mark inom islam. Det finns dessutom inga ambitioner inom den muslimska världen att rubba denna ordning. Inom kristendomen idag så finns inte idéer om helig mark på samma sätt, poängen med korstågen har dött ut (sorry Breivik). På grund av det (bland annat) så har kristendomen det mycket lättare att kompromissa med icke-kristna.

Johan sa...

Arbetarbladets chefredaktör Sven Johansson undrar skenheligt varför de, som kommenterar, "väljer anonymiteten". Han kanske inte har läst Aftonbladets ledarredaktions deklaration, att ledarredaktionen eftersträvar höja "priset" för någon, som kritiserar Sveriges unika invandringspolitik. Chefredaktören får bl.a. detta svar av sign Pablo:

"Nu har jag inte varit med och kommenterat i diskussionsforumet men kan ändå nämna varför jag själv brukar välja att vara anonym i liknande sammanhang. Jo jag är ju med i ett LO-anslutet fack och är dessutom facklig förtroendeman.

LO har sedan en tid tillbaka tillsammans med den vänsterextremistiska Stiftelsen Expo valt att starta en klappjakt på de som inte har den "rätta" politiska åsikten inom invandrings- och integrationspolitiken. De som avslöjas med fel inställning utesluts eller pressas till att gå ur facket.

Det har även startats kurser där debattörer inskolas i den rätta politiskt korrekta läran och där jag som facklig förtroendeman ska kväsa varje försök till diskussion angående invandringspolitik i fikarummet på arbetsplatsen.

Jag är själv emot en osaklig rasistiskt bottnad debatt, men även diskussioner angående att man tycker att invandringen är för stor ska kväsas. Så långt har det alltså gått i dagens samhälle och något som kan kallas "fri debatt" existerar tyvärr inte."

Pablo fick ett svar, sign Realist skrev bl.a.: "Man tror ju inte Din berättelse är sann i Sverige 2012. Det Du berättar och hur ensidigt och "vinklat" media rapporterar om frågan är naturligtvis den största orsaken till den situation vi har i Sverige idag!"

Pablo svarade:

"Tack Realist. Jag förstår ju själv att det är ohållbart att vara med i facket under dessa premisser och efter att avtalen och de lokala förhandlingarna är klara senare ska jag frivilligt förekommas och gå ur. Synd tycker jag, för facket och vad det tidigare stod för har varit väldigt viktigt för mig.

Nuförtiden verkar en av fackets viktigaste uppgifter (förutom att förfölja ej politiskt "rätt skolade" medlemmar) vara att hjälpa sk. papperslösa flyktingarna, (dvs. en omskrivning av illegala invandrare som har fått avslag på ansökan från Migrationsverket).

För mig känns inte det som viktigast att hjälpa svartjobbare utan att hjälpa och stödja betalande hederligt arbetande medlemmar (oavsett etnicitet kanske ska tilläggas)."

http://arbetarbladet.se/nyheter/detnyalandet/1.4635107-vad-skapar-en-manniskosyn-sa-fylld-av-hat-

Anonym sa...

Johan sa...

Anonym 21 apr 2012 19:41:00 skriver:

"Om de hotar med mord och våld så borde Aftonbladet själva vara medvetna om att de själva kan drabbas av mord och våld i det krig de hotar med."

Nope, det finns nog inte i deras föreställningsvärld, att de själva skulle kunna drabbas... märkligt nog.

Nisse sa...

@z999...

Du får ge några exempel på vad du menar med att islam påverkar i negativ riktning just nu. Jag gissar att du menar saker som att vissa myndigheter och institutioner räddhågset velar och trampar snett: regler i skolan, badhustider, silkesvantar i handlaget med kulturellt betingad kriminalitet, viss positiv särbehandling etc.

Allt det där finns, men det är inget som inte ganska enkelt skulle gå att rulla tillbaka om man skulle vilja. Vi är fortfarande mycket långt från att ha lagfäst någon multikultur i förhållande till islam, utan de förändringar som skett är genom "policybeslut" som när som helst kan ändras.

Jag tror det vore bra om Sverige fick ett islamistiskt politiskt parti. Då kommer ställningstaganden granskas och ifrågasättas på ett öppnare och bättre sätt än idag där förändringar sker i det fördolda utan någon demokratisk process.

z999 sa...

@Nisse:
"Du får ge några exempel på vad du menar med att islam påverkar i negativ riktning just nu. Jag gissar att du menar saker som att vissa myndigheter och institutioner räddhågset velar och trampar snett: regler i skolan, badhustider, silkesvantar i handlaget med kulturellt betingad kriminalitet, viss positiv särbehandling etc."

Du gissar rätt. Men huvudkritikerna av islam (även internationellt) vill hellre angripa mer spektakulära saker. Som terrorism till exempel.

"Allt det där finns, men det är inget som inte ganska enkelt skulle gå att rulla tillbaka om man skulle vilja. Vi är fortfarande mycket långt från att ha lagfäst någon multikultur i förhållande till islam, utan de förändringar som skett är genom "policybeslut" som när som helst kan ändras."

Jo, men attitydförändringar sker och är tydliga. Normförändringar kan vartefter bli värre än lagändringar. 68-vänster-normer lever ju kvar fortfarande.

"Jag tror det vore bra om Sverige fick ett islamistiskt politiskt parti. Då kommer ställningstaganden granskas och ifrågasättas på ett öppnare och bättre sätt än idag där förändringar sker i det fördolda utan någon demokratisk process."

Med en viss motvilja så tror jag att du har rätt i att det skulle bli tydligare plus att islamisterna själva fick ta ansvaret istället för genom välmenande(?) ställföreträdare.

Johan sa...

Anonymen citerar undertecknad.

Jämte Anonym 21 apr 2012 19:41:00, så finner jag det märkligt att Aftonbladets ledarredaktion inte verkar ha lärt av historien. Historien lär oss, att det är mer regel än undantag, att de, som tar initiativ till en förföljelse, själva kommer att drabbas av den förföljelse, som de är initiativtagare till.

Danton, Saint-Just, Robespierre m.fl. föreställde sig förmodligen inte, att de själva skulle drabbas av den förföljelse som de bedrev och uppmuntrade - men, som alla (utom de politiskt korrekta i Sverige) är medvetna om: Den, som gräver en grop åt andra, faller själv lätt däri.

Anonym sa...

Varför använder Johan olika signaturer?
Det blir nästan för mycket när det står klart att han svarar på sina egna inlägg med ny eller ingen signatur alls men använder en böjning av ordet anonym som inte existerar i svenska språket.

Johan sa...

@ Robsten

Du har liknat Anonymen vid en ohyfsad person som kastar ölburkar omkring sig. Det är nog rimligt, att du ändå drar en gräns för HUR MÅNGA ölburkar, som du accepterar, att Anonymen kastar per inlägg.

Det är du själv, som beslutar hur många ölburkar, som du tillåter någon att kasta.

Anonym sa...

Du fattar verkligen inte att det inte finns något svenskt ord med lydelsen "anonymen" oavsett vilken signatur du använder när du skriver det och att det är samma sak som om du skulle skriva Johanen, Stigen eller Maxen eller Jimmy Åkessonen?

Ur det perspektivet blir ditt yrande om att utöva våld mot Aftonbladet eller dina referenser till halshuggningar för folk som har fel begripliga.

Du har inte gått i skolan.

max sa...

Anonymen:
"Du fattar verkligen inte att det inte finns något svenskt ord med lydelsen "anonymen""

När det väl används så finns det. Eftersom flera nu använder det börjar det dessutom etableras. Sen bör man såklart skilja på anonymer och anonymer. Bakom anonymiteten kan ju helt väsenskilda anonymer döljas. Vissa anonymer kanske tilltalas som Anonymen, andra blott som Anonym. Svenska språkets utveckling är svårförutsägbar och där har Anonymen föga kontroll. (Vän av multikulti-relativistisk ordning kan här fråga sig om Anonymen rentav har fel i sitt påstående att det inte finns något sådant "svenskt ord" som Anonymen. Det förutsätter ju att det finns särskilt "svenska" ord. Men vari består detta "svenska"? Allt har väl kommit utifrån eller skapats av intressen ("hen")? Drämed blir frågan Anonymen ställer obegriplig. Om man tolererar "hen" så bör man kunna tolerera en småsak som "Anonymen").

Swedish Dissident sa...

Max: Ja, precis. Och vem är egentligen svensk? Så vitt jag finns ingen "ursprungsbefolkning" eftersom alla är invandrare (från Afrika!). Kåldolmar, kaffe, och ord som garage, jungfru och mejla - listan med kulinariska och språkliga influenser kan göras lång. Sverige har alltid varit mångkulturellt: inser man detta är det bara att öppna portarna på vidgavel och släppa alla över bron. Det är bara att tuta och köra.

z998 sa...

Så johan har ärekränkt anonym genom att stava hans namn fel? Jag hoppas att detta inte är ett hatbrott.

Johan sa...

6.000 angivare och folkuppfostrare vad tydligen en alldeles för låg siffra. Var fick du den siffran från, Robsten? Vilka är det som avses med 6.000?

SVT skriver:

"På LO:s kursgård norr om Stockholm har ett jättelikt projekt just dragits igång. 150.000 debattörer ska utbildas i konsten att argumentera mot främlingsfientlighet och rasism. Om till exempel nån i fikarummet säger att invandrarna är för många, då ska debattören agera."

http://svt.se/2.22620/1.2753262/facket_utslot_sd-fortroendevald

Vid DDR sammanbrott fanns en övervakare/angivare per 63 invånare uppmärksammar DSM i en artikel om STASI.

http://www.dsm.nu/DSM-2%2006%5B.pdf

150.000 övervakare/angivare i Sverige samma utgör samma mängd övervakare/angivare per capita som i DDR. Och till LOs övervakare/angivare skall adderas Expos alla övervakare/angivare.

Mängden övervakare/angivare är alltså (per capita) större idag i Sverige än som var fallet i DDR vid landets sammanbrott, (antalet heltidsanställda övervakare/angivare kanske för närvarande är något mindre i Sverige?)

-----

PS Utlandssvensk brukar driva tesen, att utvecklingen i Sverige inte skiljer sig från andra länders - men här är finns ju en påtaglig skillnad som chockerar t.ex. Hege Storhaug.

http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=45&tekstid=5581

Utlandssvensk har f.ö. inte skrivit något på länge... han är saknad.

Nisse sa...

@Johan...

Har du någon källa på att HRS:s referat (som är klippt direkt från Fria Tider) verkligen stämmer? Alltså att:

"De som rapporteras för invandringskritik riskerar att bli utesluta ur flera LO-anslutna fackförbund, enligt ett inslag i SVT Agenda."

Men faktum är att LO:s vice ordförande i Agenda-inslaget var noga med att skilja på åsikter och handlingar, och menade att en viss åsikt aldrig kan vara grund för uteslutning. Att förtroendeuppdrag för ett konkurrerande politiskt parti däremot kan vara en sådan grund är inte konstigare än att förtroendeuppdrag för (S) är oförenligt med medlemskap i (SD).

Det finns risk för att påståendet om uteslutningsrisk på grund av invandringskritik är en anka. Att sprida sådana gynnar aldrig den som vill ha sin trovärdighet intakt.

Anonym sa...

"Så johan har ärekränkt anonym genom att stava hans namn fel? Jag hoppas att detta inte är ett hatbrott"

Nej han har visat att oavsett vilken signatur han använder när han funderar på hur man ska kunna använda våld för att undertrycka press och yttrandefriheten så använder han det icke existerande ordet ordet "anonymen" vilket är praktiskt om man ska hålla rätt på när han applåderar sina egna inlägg eller diskuterar med sig själv under annan signatur.

Anonym sa...

"Och vem är egentligen svensk?"

Inte du uppenbarligen.

Anonym sa...

"När det väl används så finns det"


Nej MAXEN.Ordet anonymen finns bara i skallen på den som är så obegåvad att han trollar under tre olika nick och stavar ordet anonym identiskt oavsett vem han låstas vara.

Anonym sa...

"När det väl används så finns det. Eftersom flera nu använder det börjar det dessutom etableras. Sen bör man såklart skilja på anonymer och anonymer. Bakom anonymiteten kan ju helt väsenskilda anonymer döljas. Vissa anonymer kanske tilltalas som Anonymen, andra blott som Anonym. Svenska språkets utveckling är svårförutsägbar och där har Anonymen föga kontroll. (Vän av multikulti-relativistisk ordning kan här fråga sig om Anonymen rentav har fel i sitt påstående att det inte finns något sådant "svenskt ord" som Anonymen. Det förutsätter ju att det finns särskilt "svenska" ord. Men vari består detta "svenska"? Allt har väl kommit utifrån eller skapats av intressen ("hen")? Drämed blir frågan Anonymen ställer obegriplig. Om man tolererar "hen" så bör man kunna tolerera en småsak som "Anonymen")."En sak är klar.Partisekreterare blir ingen av dina inkarnationer.

Johan sa...

@ Nisse, vilken märklig fråga! Om jag länkar till t.ex. HRS eller DSM, så kan jag givetvis inte bekräfta samtliga bedömningar (eller uppgifter), som framförs där. Jag länkar också till SVT som skriver:

"-Man kan inte säga att någon inte får vara med för att de har en åsikt, däremot om de agerar på sätt som är emot stadgarna om allas lika värde och rätt, då får man ha en diskussion, då är det upp till förbundet hur man ska hantera det och där är det lite olika hur förbunden gör, säger Ulla Lindqvist, vice ordförande i LO."

http://svt.se/2.22620/1.2753262/facket_utslot_sd-fortroendevald

Du skriver: "Att förtroendeuppdrag för ett konkurrerande politiskt parti däremot kan vara en sådan grund är inte konstigare än att förtroendeuppdrag för (S) är oförenligt med medlemskap i (SD)."

Anser du, att SD är ett med LO "konkurrerande politiskt parti"?? LO är inte något "politiskt parti".

max sa...

Anonymen:
"så använder han det icke existerande ordet ordet "anonymen""

Hen kanske föredrar "Anonym-hen"?

Nisse sa...

@Johan...

Det är inte alls märkligt. Du åberopar en länk som stöd för en konspirationsteori du försöker driva, och om länken visar sig vara fel så faller det naturligtvis en skugga på dig.

Sen måste jag fråga mig om du är dum på riktigt eller om du bara gör dig till? Att LO och (S) är två ben av samma rörelse torde vara välkänt för alla: 6 kronor per medlem skänker LO per år till (S), plus ett antal hundra miljoner i ofakturerat arbete, LO:s ordförande sitter i (S):s verkställande utskott, ingen har någonsin gjort karriär i LO utan partibok i (S) etc.

Swedish Dissident sa...

"Anonym sa...
'Och vem är egentligen svensk?'

Inte du uppenbarligen."

Lättköpta sarkasmer är i regel svåra att förstå för begåvningshandikappade.

Johan sa...

@ Nisse

Curiouser and curiouser... vilken "konspirationsteori" anser du, att jag "försöker driva"?

-----

LOs fackförbund kan inte utesluta någon enbart pga att denne är medlem i eller har förtroendeuppdrag för något annat politiskt parti än S.

z999 sa...

@Johan:
"LOs fackförbund kan inte utesluta någon enbart pga att denne är medlem i eller har förtroendeuppdrag för något annat politiskt parti än S."

Frågan var aktuell redan på 80-talet då en moderat propagerade för moderaterna på en byggarbetsplats. Någon uteslutning skedde inte eftersom media stödde moderaten och att det var viktigt för yttrandefriheten.

Det är en svår balansgång när man genom lagstiftning ger facket (LO & company) den makt som facket idag har i Sverige. Arbetsrätten är nästan helt skriven efter förutsättningen en arbetsgivare på ena sidan och facket på den andra. Av det skälet är det naturligtvis helt uteslutet att folk ska kunna bli uteslutna om de är aktiva i annat parti än sossarna. LO har sin starka koppling till socialdemokraterna av historiska skäl men nu lever vi i nutiden och kan inte längre utgå från modellen med ett arbetarparti och bolagshögern som de enda politiska alternativen.

Ickedemokratiska människor anser att SD får skapa ett eget fack eller alternativt förhandla själva. Men enskilda arbetare utanför facket kan till exempel inte strejka med lagstiftningen i ryggen på det sättet som ett fack kan.

z999 sa...

@Nisse, kollektivanslutningen till sossepartiet avskaffades 1987. Kollektivanslutningen av fackmedlemmar var viktigt tidigare eftersom arbetsgivare sparkade arbetare som gick med i sossepartiet, kollektivanslutningen gjorde att ett medlemsskap i sossarna kunde då skyllas på facket var tanken.

LO har lärde sig av gamla bolagshögern hur effektivt det var att kväsa yttrandefriheten för någon genom sparka den från jobbet. Att sparka någon från facket blir effektivt idag eftersom LO har fått massor med makt att fritt missbruka eftersom PK-människor tycker att det bara är rätt åt dom som blir utkickade.

Anonym sa...

Kan trollet Johanen skull sluta upprepa samma svammel i den här frågan och tala om varför en ickefascistisk organisation ska tillåta att medlemmar agerar tvärtemot organisationens mål och stadgar?

Är du öppen för att SD tillåter kommunister att ställa upp fört SD som riksdagskandidater och driver en positiv syn på invandring i SD´s namn?

Anonym sa...

"Lättköpta sarkasmer är i regel svåra att förstå för begåvningshandikappade"


Som landsförrädare förstår jag att du känner dig en aning spänd.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
z999 sa...

Det var ju synd att du inte förstod vad jag skrev om Anonym men du är säkert en trevlig person ändå.

Robsten sa...

Ja, en kommentar raderad. Får jag be om ett hyfsat språk. Diskutera sakfrågor och släng inte epitet på varandra. Får jag påminna om Godwins lag. Den som först nämner orden nazist eller fascist har förlorat diskussionen. Då skall den avslutas av motdebattören med ordet "Godwin". I annat fall blir det i stället något som liknas vid äktenskapliga gräl, och de kanske ni får nog av utanför nätet.

Johan sa...

@ z999

Instämmer. LOs fackförbund kan, som sagt, inte utesluta någon pga att denne är medlem i eller förtroendevald för något annat parti än S.

Därför påstår LO, att SDs partiprogram skulle strida mot fackets "värdegrund": "Allas lika rätt och värde". Det är imho osannolikt, att det vore möjligt att juridiskt slå fast, att SDs partiprogram förnekar "allas lika rätt och värde".

z999 sa...

@Johan, jag anser att det är helt otroligt att LO tillåts hävda något sådant utan att de kan visa exakt var i SD's partiprogram som det sk-ter sig med deras värderingar. Undrar vad som är LO's värderingar? Att alla är lika värda? Och det förpliktar till vad? SD har ju det uttrycket i sitt partiprogram vad jag minns.

Läste precis lite om Hjalmar Branting som var något så unikt som en djupt demokratisk sosse. Fast allt är inte riktigt positivt med honom. Tillsammans med andra ledande politiker, bland andra Arvid Lindman, undertecknade han en motion om att ett rasbiologiskt institut skulle inrättas (ja, det berömda i Uppsala). Om man räknar genforskning som rasbiologi så är jag positiv till det men rasbiologiska institutet i Uppsala bedrev forskning på ett sätt som alldeles för mycket liknar dagens genusvetenskap. Alltså en "forskning" där man på förhand har bestämt slutresultatet.

Swedish Dissident sa...

Anonymt troll: Som troll är du tämligen värdelöst. Ingen stil och finess.

z999 sa...

@Anonym, jag läser vad du skriver till mig även om jag inte svarar. Jag jobbar samtidigt som jag skriver här och vill först och främst skriva det jag känner är mest angeläget. Jag struntar alltså inte i vad du skriver men jag hinner inte formulera ett bra svar till dig just nu.

Robsten sa...

Lägg ner nu Dissident. Det spelar ingen roll vem som får sista ordet. Går det inte att diskutera är det bara att lägga ned. man bestämmer själv om man låter sig triggas.

Swedish Dissident sa...

Fair enough. Jag föredrar ändå de mer seriösa debatterna, och börjar bli riktigt trött på anonym-Micke som förstör flödet med sitt meningslösa, repetitiva tjat om detaljer. Ser fram emot fler inlägg och fler konstruktiva debatter.

Robsten sa...

Lär inte bli något mer inlägg förrän till helgen, har inte tid. Även om jag har en obändig lust att kommentera en artikel på SVT Debatt:

http://debatt.svt.se/2012/04/23/darfor-vill-sd-morka-breiviks-ideologi/

Men har tyvärr inte tid. Men till helgen blir det något.

Swedish Dissident sa...

Ja, ett inlägg utifrån den texten skulle det nog kunna leda till en intressant diskussion.

Robsten sa...

Varför antar inte du utmaningen Dissident?

z999 sa...

I artikeln står det
De här idéerna har så klart spridit sig även till Sverigedemokraterna där de idag utgör en grundläggande del av den gemensamma världsbilden inom partiet. Det kanske mest extrema exemplet på detta är partiets internationelle sekreterare, Kent Ekeroth, som bland annat har hävdat att Islam för krig mot Sverige och Europa.


Det har spritt sig till mig också. Jag har fördomen att Sverige har militär i Afghanistan. Dessutom har jag fått för mig att alquaida är ett så stort problem i Irak att US army inte har lyckats sänka dom under åratal av krigande. Det är ett rykte jag har hört, men det är tydligen helt fel.

En islamsk konspiration? Tjaa, fast inte mer konspirativt än när andra grupper håller ihop av olika anledningar. Att ledande imamer i arabvärlden ser muslimsk invandring till Europa som en möjlighet att ta över Europa, är det verkligen inte officiellt erkänt? Däremot så är inte enskilda muslimer som flyttar hit beordrade att föra krig mot Europa, men effekten blir likadan i alla fall. Å andra sidan skulle det räcka långt om vi stod upp för våra värderingar.

Swedish Dissident sa...

Ingen dum idé. Kanske skriver något om det imorrn eller senare i veckan. Det är ändå några nyanser som jag tror kan vara viktiga att sätta fingret på beträffande den syn på islam som några av SD:s företrädare har gett uttryck för, och detta kan delcis kopplas till just det inlägget.

Johan sa...

Kan någon som blir utesluten stämma facket? Jag inser, att de som blir uteslutna knappast kommer att göra det - men vore det i princip möjligt? Någon som vet?

------

A propos den bisarra artikeln på SVT Debatt. Tror Totte själv på, att "de livsfarliga vanföreställningarna" "drev Breivik till att begå två hemska terrordåd förra sommaren"??

Är det s.a.s. genuint nonsens, som skribenten själv tror på - eller är det ett medvetet försök att prångla ut nonsens, som skribenten inte själv tror på (i syfte att misskreditera SD)? Vad tror ni?

http://www.lofstromretorik.se/personerna-bakom-foretaget/

Anonym sa...

Kan någon som blir utesluten ur SD eller nationaldemokraterna för att dom är sossar stämma dessa partier för att sen vinna och ändra sossarnas partiprogram?
Sverige är väl ändå en demokrati?

Anonym sa...

"Johan, jag anser att det är helt otroligt att LO tillåts hävda något sådant utan att de kan visa exakt var i SD's partiprogram som det sk-ter sig med deras värderingar"


Ja SD är ju sossar eller om dom nu är folkpartister och mycket positiva till invandring så det är ju konstigt.

Anonym sa...

Det är imho osannolikt, att det vore möjligt att juridiskt slå fast, att SDs partiprogram förnekar "allas lika rätt och värde".


Sd´s partiprogram är baserat på att alla inte har samma värde och och ett av många sätt att beskriva det är att ni vill förbjuda byggande av moskeer men tillåta byggande av synagogor.

Varför anser ni inte att era ideer är så gångbara att dom räcker till att starta en egen facklig rörelse när syndikalisterna klarar av samma sak?

Har ni inte bra ideer?

Kommer inte arbetsgivarna att jubla när ni ber dom om att få förhandla?

Vad är problemet

Vad är nästa krav? Att ni ska få över moderaterna och driva er politik där?

Anonym sa...

"Är det s.a.s. genuint nonsens, som skribenten själv tror på"


Fråga dig själv.Det är väl enklast?
Tror du att kulturmarxisterna är landsförrädare och ansvariga för det multikulturella samhälle du hatar?

Vem delar du i så fall den uppfattningen med?

z999 sa...

@Anonym:
"Fråga dig själv.Det är väl enklast?
Tror du att kulturmarxisterna är landsförrädare och ansvariga för det multikulturella samhälle du hatar?

Vem delar du i så fall den uppfattningen med?"

Jag har den uppfattningen men använder inte ordet landsförrädare eftersom jag anser att måste finnas ett uppsåt till landsförräderi innan det är befogat att använda.

Delar den uppfattningen med? Jag går knappast omkring och inbillar mig att alla är trevliga och snälla som delar min uppfattning oavsett vad det gäller. Jag tror inte att man är speciellt frisk om man tror att det bara är trevliga människor som delar ens uppfattningar.

Eftersom Breivik har kopierat en massa blandade åsikter från "högerextrema" sidor så kommer du att hitta många åsikter som jag delar i hans manifest. I stort sett delar jag samma uppfattning som Breivik när det gäller synen på islam och muslimer. Den kan uttryckas som "live and let live". Han har ju tydligt uttryckt att han tycker det är fel att handgripligen ge sig på muslimer och det tycker jag också. Däremot tror jag inte att det förändrar något om man skjuter runt 70 meningsmotståndare, det är ungefär som att försöka höja vattennivån i östersjön genom att pissa. På den punkten skiljer jag mig från honom.

Anonym sa...

Sammanfattar man ditt inlägg som det är skrivet så ska vi förstå det som att du delar Breiviks problemformulering men anser att det hade varit nödvändigt att döda fler kulturmarxister för att genomdriva er lösning på problemet.

Är det korrekt eller vill du korrigera vad du faktiskt har skrivit?

max sa...

Anonymhen:
"anser att det hade varit nödvändigt att döda fler kulturmarxister för att genomdriva er lösning på problemet."

Varför det? Det räcker ju att medier och allmänhet slutar bry sig i de vänsterextrema åsikter som tramspellar som Guilliou, Malm, Sveland, Greider, Lenin-Gardell mfl för ut. Då skulle debatten normaliseras. Det håller iofs på att ske sen några år tillbaks vilket reaktionerna på Svelands artiklar visar. Frågan är nu om de vänsterextrema följer Breiviks program och lanserar en häxjakt. Mycket tyder på det, se t ex Anonymhens beteende som är helt punkt och pricka enligt "manifestet". Möjligen misstog sig Breivik på vilken effekt det får, som debatten går nu framstår ju Greider mfl som idioter med sitt breivik-klistrande. Det blir inflation, vilket hen kanske förstår(?).

Anonym sa...

"Varför det? Det räcker ju att medier och allmänhet slutar bry sig i de vänsterextrema åsikter som tramspellar som Guilliou, Malm, Sveland, Greider, Lenin-Gardell mfl för ut.
et blir inflation, vilket hen kanske förstår(?).

"


"BögMaxenJohanenAnonymen" vill ha nån form av censur av dom privata företag som lever på att sälja tidningar som tvingar dom att ta ställning mot invandring och att göra intervjuer med Robin Shadowes?


Jag förstår dock inte varför det inte skulle vara ERT jobb att göra er politik så intressant att tidningarna för att tjäna pengar skriver om den?

Ska det inte vara så i en demokrati?

Eller ska man grina sig fram till makten i en demokrati genom att grinande hävda att 95 procent har fel därför att det finns nån som heter Jan Guillo?

max sa...

Anonymhen:
"vill ha nån form av censur "

Vad är problemet med censur menar hen?

Anonymhen:
"har fel därför att det finns nån som heter Jan Guillo?"

Hen menar Guillou.

max sa...

Anonymhen:
"BögMaxen"

Att kalla någon ett plus-good-ord som bög kan inte vara annat än en komplimang när det kommer från en kulturmarxist. Allt annat vore ju homofobi.

Anonymhen:
"vill ha nån form av censur "

Vad är problemet med censur? Kan man censurera kritiker av religion of peace så...

Anonymhen:
"95 procent har fel därför att det finns nån som heter Jan Guillo?"

Hen stavar Guillou.

Robsten sa...

"Jag förstår dock inte varför det inte skulle vara ERT jobb att göra er politik så intressant att tidningarna för att tjäna pengar skriver om den? "

Om det var den enda faktorn hade vi inte något att klaga över. Men media har en politisk agenda, vilket den INTE bör ha.

Robsten sa...

"Har ni inte bra ideer?"

Ja.

Anonym sa...

Då tycker jag att du ska ta upp med dina partiledning att ni startar ett eget fack istället för att krä
va att ni ska dirigera socialisternas.

Anonym sa...

"Om det var den enda faktorn hade vi inte något att klaga över. Men media har en politisk agenda, vilket den"
Vem ska bestämma vad som står i en tidning i en demokrati?

Anser du att Vänsterpartiet som också har 5 procent och inte äger egen media ska få bestämma vad Dagens Nyheter INTE ska skriva?

Naturligtvis ska Expressen få fortsätta pissa på Vänsterpartiet och Aftonbladet på er.

Vi lever i en demokrati.

Robsten sa...

"Naturligtvis ska Expressen få fortsätta pissa på Vänsterpartiet och Aftonbladet på er.

Vi lever i en demokrati. "

En demokrati där de som äger tidningarna kan styra det politiska samtalet fullständigt? Inte riktigt vad jag kallar demokrati ändå. Du menar alltså att de som äger tidningsaktierna har fulla rättigheter att styra det politiska samtalet? Hmm...ja ok, men det devalverar hela vår demokrati. Jag hade nog högre tankar.

Sedan undrar jag varför jättemånga av våra politiker har kritiserat t.ex. median i Ryssland, det borde ju fullständigt platt till marken, efter ditt resonemang. Ja, jag menar nog att det borde falla platt till marken även utan ditt resonemang.

Anonym sa...

"Du menar alltså att de som äger tidningsaktierna har fulla rättigheter att styra det politiska samtalet?"

Är du kommunist?


"Sedan undrar jag varför jättemånga av våra politiker har kritiserat t.ex. median i Ryssland"

Därför att Ryssland inte är en fullvärdig demokrati då deras regering(precis dy tycks vilja) i realiteten styr vad deras privata media får skriva.

Anonym sa...

"En demokrati där de som äger tidningarna kan styra det politiska samtalet fullständigt?"


Dom styr inte det politiska samtalet.Gom deltar i det liksom du ,det parti du representerar och alla andra samt dom partier dom dom i sin tur representerar.

Demokrati är inte samma sak som GARANTI att bli älskad för vad man tycker.

Demokrati kan lika gärna betyda att bli hatad för vad man tycker och det är helt rimligt.


Ni är desssutom inte dom enda som fått stå ut med det oerhörda lidandet att inte bli älskade av folket för det ni vill sälja in hos dom.

Robsten sa...

"Demokrati är inte samma sak som GARANTI att bli älskad för vad man tycker.

Demokrati kan lika gärna betyda att bli hatad för vad man tycker och det är helt rimligt.


Ni är desssutom inte dom enda som fått stå ut med det oerhörda lidandet att inte bli älskade av folket för det ni vill sälja in hos dom. "

Håller fullständigt med, nästan föraktar politiker som vill bli omtyckta och älskade, och låter sig styras av det. Men...det var faktiskt INTE det vi diskuterade. Varför glider du från ämnet hela tiden?

Robsten sa...

""Sedan undrar jag varför jättemånga av våra politiker har kritiserat t.ex. median i Ryssland"

Därför att Ryssland inte är en fullvärdig demokrati då deras regering(precis dy tycks vilja) i realiteten styr vad deras privata media får skriva. "

Men exakt vad är skillnaden mot här? Byt ut Putin mot Bonier, vad är skillnaden? Den enda skillnaden jag kan hitta är att Bonnier tycker lite mer som du, det har INGET med demokrati att göra.

Anonym sa...

Är du kommunist?

Dom brukar tycka att privata företag i mediabranchen oavsett om det handlar om tidningar eller tv inte ska ha rätt att driva opinion utan att staten redan vet vad som är rätt.

Kommer det att bli så i er stat att den vet åt oss andra så att ni skyddar oss från fel information?

Robsten sa...

jag tycker precis tvärtom. Nu är ju några ägarfamiljer i princip utbytbara mot ditt "staten". Det är ju lika dåligt det. Det är du som tycker att staten i princip kan ersättas av Bonnier, det blir ju samma sak med ditt sätt att resonera.

Nu kan vi tyvärr inte göra något åt att några familjer styr åsiktsbildningen genom sina tidningar eller TV kanaler. Man skulle behöva se över regler och lagar, som främjar det fria ordet (som INTE är liktydigt med vad Bonnier anser, vilket du tycks anse). Public service skulle behöva belysa situationen mycket mer.