onsdag, april 25, 2012

Ett fruktansvärt människoöde

Enligt medierna är många av de som immigrerar till vårt land förföljda, torterade och har varit med om både svält och naturkatastrofer. Nu har en av dessa immigranter, Mimmi von Troil, blivit utsatt för ett mycket allvarligt hot i vårt trygga land, detta p.g.a. att SDU råkat filma immigranten i samband med politikerveckan i Almedalen.

Så här säger von Troil till SVT.-Jag känner en olust inför att vara med i ett sammanhang där jag inte hör hemma och också eftersom jag vet att det finns de som inte gillar SD och som skulle kunna rikta den ilskan mot mig. Jag har familj och barn och blir såklart orolig för dem.


Självklart måste alla förstå allvaret i von Troils situation. Någon av de våldsbenägna antidemokrater vi har, även i vårt land, kan ju tröska igenom alla SDU:s filmklipp, se von Troil under de knappa två sekunder hon är med i bild. Han ser henne nicka instämmande, lite som Ekeroth. Denna antidemokrat kan sedan på outgrundliga vägar ta reda på vad den nickande kvinnan heter och bor, men samtidigt missa vad som står i DN, SvD, någon annan tidning eller TV, där det ju tydligt framgår att hon inte är ivrig sympatisör till SD, utan själv en stackars invandrare. Antidemokraten kan sedan organisera ett uppbåd av likasinnade för att ge den nickande kvinnan på SDU-filmen en rejäl näsbränna.
von Troil

För att vara glasklar och undvika missförstånd. Mimmi von Troil är INTE Sverigedemokrat, och skall därmed självklart inte misshandlas. Vi ber högaktningsfullt alla antidemokratiska element att inte utsätta von Troil eller hennes familj för minsta hot. Hon är dessutom själv en människa som emigrerat från andra delar av världen, säkert från ohyggliga förhållanden och under svåra strapatser har hon immigrerat till vårt demokratisk sinnade land. På förekommen anledning vill vi också framhålla att bärandet av ett kors runt halsen eller blont hår inte behöver betyda att man är Sverigedemokrat.

UPPDATERING:

Von Troil har också sagt att hon tar avstånd från allt som sägs i filmen. Precis innan von Troil ses i bild sägs det i filmen att politik handlar om mer än plånboksfrågor. Det tar alltså von Troil bestämt avstånd ifrån.  

Länk SVT

Länk DN

18 kommentarer:

Anonym sa...

Bra då vet vi att ni inte har något emot om olika organisationer och politiska använder filmkklipp tagna ur sitt sammanhang där din partiledning ,du själv eller nån ur ert följe används för att höja försteålsen för ökad invandring , ökad markering mot högerextremism, etc etc.

Bra att ni talar om redan innan att ni ställer upp för allt inklusive allt ni själva hatar om någon vill utnyttja er för sin egen skull istället för att betala någon som står och nickar till innehållet i propagandan.

Robsten sa...

Ääähh...jag skriver väl alldeles tvärt emot Anonym?

Nisse sa...

Är det inte enklare att bara konstatera att SDU har gjort bort sig och lämnat öppet mål för motståndarna? Det ska man helst inte göra, men det kommer ändå att inträffa med jämna mellanrum och anfall är sällan bästa försvar då.

Robsten sa...

Ääähh....vi är rätt många som anser att det är von Troil som gjort bort sig.

z999 sa...

Jag anser tveklöst att von troill gjort bort sig.

Nisse sa...

Visst, Robsten och z999. Hennes överreaktion framstår som löjlig, men upprinnelsen är ändå att SDU sysslar med saker de inte borde (eller kanske i praktiken: borde ha bättre kontroll på sina reklammakare).

Att det var just von Troil av alla människor som föll SDU:arna i smaken är så stereotypt att det är komiskt i sig.

Robsten sa...

jag tror faktiskt, ärligt o uppriktigt, att det inte var något medvetet. Men jag kan fråga hur det ligger till om det äger allmänt intresse. Tycker väl mest att det är en rolig grej.

Nisse sa...

@Robsten...

Och visst hade von Troil, om hon inte varit så trög, kunnat göra något roligt av det, t.ex att ge SDU ett tjuvnyp som anspelade på varför SDU tyckte hon var så bra på bild istället för att springa till polisen... ;)

Robsten sa...

Ärligt talat, jag tror hon ångrar sig.

Robin Shadowes sa...

Detta var en storm i ett vattenglas. Von Trolls politiska korrekthet har fått henne att framstå som humorbefriad och barnslig. Hon borde omedelbart avsäga sig alla politiska uppdrag och avgå. Ger man sig in i leken så får man leken tåla.

z999 sa...

Ett bra exempel på en oförskämd problemmänniska.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/frisor-med-sloja-far-ersattning

Och vad som händer när man ger den typen av människor för mycket utrymme.

Robsten sa...

"Ett bra exempel på en oförskämd problemmänniska.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/frisor-med-sloja-far-ersattning

Och vad som händer när man ger den typen av människor för mycket utrymme. "

Det är ju så de vill ha det. man får väl hoppas att anmälningarna ökar så mycket så de vaknar.

Robsten sa...

Lästips ensamkommande av Staffan Danielsson:

http://www.dn.se/debatt/unga-man-over-18-ar-ska-inte-behandlas-som-barn

Anonym sa...

Alla i SD är öppna för att medverka i propaganda för Vänsterpartiet utan att bli tillfrågade.

Anonym sa...

Och varför kunde man inte filma en SDU-are som sitter och nickar i stället?

Det är INTE OK att i en film av vad slag det vara månde (politik, reklam, spelfilm) visa närbilder av personer UTAN att fråga dem först.

För drygt en månad sedan var också SD-kvinnorna tvungna att byta ut den psalm de använt utan tillstånd i sin film om hedersvåldet.
http://www.kyrkanstidning.se/node/24726

Varför frågade de inte? De flesta blir glada och smickrade om man vill använda deras verk och skapelser...

Det är inte utan att man undrar om SD gör sådana här saker medvetet för att få publicitet. I så fall så vill jag tala om att det är INTE någon bra publicitet, utan ger bara signaler om att det här är amatörer som inte har vett att hålla reda på regler för upphovsrätt.

Upphovsrätt är MYCKET krångligt! Jag rekommenderar partiet att snarast kontakta en jurist som är specialiserad på frågan (eller någon organisation som ALIS, STIM och vad de nu kan heta) för att engagera någon som kan utbilda partimedlemmarna i frågan!

z999 sa...

Håller delvis med Anonym här lite. Integriteten blir dessutom en allt viktigare fråga i vårat samhälle. Utom för dom som tycker det är ok SVT kaliber filmar och tar upp ljud i privata sfärer.

z999 sa...

@Anonym:
"I så fall så vill jag tala om att det är INTE någon bra publicitet, utan ger bara signaler om att det här är amatörer som inte har vett att hålla reda på regler för upphovsrätt."

Det tror jag också. Det är bra att upprätthålla imagen av att vara the good guys med ondsinta människor omkring sig.

Anonym sa...

Precis. Att upprätthålla en image av något ni inte är är nog det mesta man kan begära av er.