fredag, april 27, 2012

Vad är den långsiktiga planen Hendriksson?


Staffan Danielsson (C) skrev en artikel på DN-Debatt där han på ett seriöst sätt tog upp frågan om åldern på de ensamkommande barn som söker asyl här i landet. Han tog också upp frågan om att så många fler av de ensamkommande sökte sig just till Sverige, och visade på problematiken med faktauppgifter och siffror. LÄNK.


Nu har Emma Hendriksson (KD) svarat Danielsson i en artikel på samma forum. Hendriksson svarar dock inte på de frågeställningar Danielsson tar upp. På frågan om åldersbestämning så säger Hendriksson att det är osäkra metoder som i dag används, alltså struntar vi i åldern på de asylsökande och koncentrerar oss på att ge dem ett bra mottagande. Så här skriver Hendriksson i sin artikel.
Skillnaderna i ett lands regelverk för barn respektive vuxna påverkar i vilken mån den asylsökande upplever sig ha fördelar att klassas in i den ena eller andra gruppen.  
Hur vet de asylsökande hur regelelverket ser ut i respektive land? Hur kan de ta sig ända till Sverige utan identitetspapper? Om de gjort sig av med sina identitetspapper är det, enligt all logik, troligt att de inte uppfyller villkoren för asyl eller ålder. Detta ger en bild av att detta är en industri där människor söker sig en bättre tillvaro. Inget fel i det på individnivå, men det var knappast så vårt asylsystem var tänkt att fungera. Vidare skriver Hendriksson så här i sin artikel.
Sverige har ett ansvar enligt internationella konventioner att öppna dörren för de ungdomar och unga vuxna som knackar på Sveriges port oavsett om de är 15, 17, 19 eller 21 år gamla.
Sannolikt har Finland, Danmark och Island skrivit på samma konventioner som Sverige, ändå sticker Sverige ut som det land där flest söker sig till. Det är dessutom helt otroligt att Sverige enligt någon konvention åtagit sig att ta emot barn utan adekvata asylskäl. Om en kommun åtar sig att ta emot ensamkommande barn så åtar de sig att ta emot människor som är högst 18 år gamla, inte 19 eller 21 år gamla. 


Enligt Vallentuna kommun så tar Sverige emot ensamkommande barn bara för att de "riskerar" att kallas in i armén. Det är ett fullkomligt horribelt asylskäl. Det var inte länge sedan vi hade allmän värnplikt i vårt land. Dessutom åker svenska soldater ner till Afghanistan för att slåss mot talibanerna, varför kan man inte förvänta sig samma sak av landets invånare? 


Det är ingen långsiktigt hållbar lösning att flytta människor från mindre utvecklade länder till västvärlden, för det är vad det egentligen är frågan om. Vi dränerar utvecklingsländer på deras ungdom utan att situationen blir bättre för alla de som inte har möjlighet att emigrera. Snarare blir det ännu sämre förutsättningar i ursprungsländerna om alla med smak för ett lite mer modernt liv emigrerar. Man kan fråga sig vad den långsiktiga planen är. Är det att flytta hela befolkningen från Somalia och Afghanistan, förutom talibanerna och andra muslimska fundamentalister? Det är nämligen den enda logik man kan hitta med dagens politik. Fast då blir det å andra sidan obegripligt varför vi skickar soldater ner till Afghanistan och beklagar oss när talibanerna spränger flickskolor.    


Länk DN 

60 kommentarer:

z999 sa...

Off topic, men inte riktigt.

Det blir värre och värre...
DN diskuterar Repaluus antisemitiska "sliringar".

DN skriver:
Visserligen tycks det vara så att ju tystare Stefan Löfven är, desto bättre går det för S i opinionsundersökningarna.


Vilket kan tolkas som att DN tror att antisemitism ger röster till sossarna. Och sen att sossarna ser det som en fördel och låter det vara så. Om man skriver så så bör man förklara lite tydligare vad man menar tycker jag. Antalet nazister är väldigt litet i Sverige, om det finns andra grupper med fler antisemiter inom sig så bör man skriva ut vilka grupper det handlar om. Andelen muslimer som är (genomtänkta, inte spontant tycker illa om judar) antisemiter är ganska liten. Vänstern i Sverige utvecklade antisemitism under 60-talet eftersom Israel hade uppbackning från USA och den antisemitismen lever delvis kvar hos vissa fortfarande.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Swedish Dissident sa...

Anonym: Trodde att vi hade rett ut det där med "tradition" och generisk fascism. Den europeiska populismhögern - som dessutom består av en hel del unga förmågor, som inte varit med i ett enda parti innan, i synnerhet inte något "fascistiskt" sådant - har inte anknytning till någon "tradition". Det hela påminner om hur de mest vulgära kontrajihadisterna beskriver muslimer: som att de var fast i en viss mall och inte kunde förändra sitt sätt att tänka och handla. Om det är fascism att sätta fasta etiketter på människor så är du en fascist av rang. Det är lätt hänt att man blir så där enfaldig när man hämtar hela sin världsbild (!) från Aftonbladet, TV4, SVT och DN.

On topic: Jag tror väl inte att meningen är att flytta hela befolkningar, utan man tänker kort- och medellångsiktigt och vill "ge människor ett bättre liv", samt påpekar att Sverige kan "ha nytta av arbetskraften".

Anonym sa...

Hela befolkningen ?
Nej men det är ju bara de snälla och de utbildade som kommer till Sverige.
De stygga och de outbildade får snällt (?) stanna kvar i hemländerna.
Som väl får en liten egendomlig demografi ?

Tjalle

Nisse sa...

Argumentation i linje med att flytta hela befolkningar tycker jag du ska låta stanna på Avpixlat, Robsten. Det är inte ens i närheten av att vara sant.

Inte heller finns det något entydig stöd för teorin om att utvandring från ett land dränerar landet på intellektuell förmåga och moderna synsätt. Det är ett svagt argument mot migration.

Robsten sa...

jaha, dags för radering igen.

Robsten sa...

"Argumentation i linje med att flytta hela befolkningar tycker jag du ska låta stanna på Avpixlat, Robsten. Det är inte ens i närheten av att vara sant."

Men vad är planen då? Alla lever under samma förhållanden, de som kommer hit har det inte svårare än de som stannar kvar.

Robsten sa...

"Inte heller finns det något entydig stöd för teorin om att utvandring från ett land dränerar landet på intellektuell förmåga och moderna synsätt. Det är ett svagt argument mot migration."

Kan vara en fördel om det råder överbefolkning, men inte om det är män i sin snart bästa ålder. Detta kan inte vara bra för ursprungsländerna.

Anonym sa...

Robsten, hur många timmar per vecka lägger du på denna blogg? Tack för ett bra jobb.

Robsten sa...

Blir nog inte mer än ett par timmar/vecka nuförtiden, kanske lite mer. Det var mer förut. har nog varit uppe i 5 timmar och mer innan.

Swedish Dissident sa...

Nisse: Ja, fast Centern har ju föreslagit att Sverige ska ha 40 miljoner invånare, så bli inte förvånad om någon föreslår att Somalias befolkning i övervägande delar gradvis ska flytta hit. När det gäller Centern och Miljöpartiet så förvånar mig faktiskt ingenting.

z999 sa...

Kollade igenom expos försvar för att det är helt ok med en överrepresentation av invandrare när det gäller gruppvåldtäkter/våldtäkter.
http://expo.se/2003/gruppvaldtakter-som-rasistpropaganda_149.html

I artikeln påstås att ND's första partiledare Anders Steen sitter för SD i Haninge kommunfullmäktige. Gjorde han det 2003?

Anonym sa...

Expo har aldrig sagt att det är ok att invandrare är överepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter.

Du ljuger.

Här kommer däremot något som är sant:

Högerextremister som du har aldrig öppet sagt och tagit ansvar för det faktum att dom själva står för en extrem överrepresentation när det gäller politiska mord.


Vi andra vill veta vad ni tänker göra åt det?

Anonym sa...

"så bli inte förvånad om någon föreslår att Somalias befolkning i övervägande delar gradvis ska flytta hit"


Jag skulle bli oerhört förvånad.Att du inte skulle bli det visar på vilken plan du befinner dig intellektuellt och politiskt.

z999 sa...

@Anonym:
"Expo har aldrig sagt att det är ok att invandrare är överepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter.

Du ljuger."

Jag glömde att citera från artikeln:

Våldtäkter har inget med invandrarbakgrund att göra. Verkligheten är att vissa män begår våldsbrott mot kvinnor. De kan vara svenskar, finnar eller kineser. De kan vara kristna, muslimer eller judar. De kan stå till höger eller vänster på den politiska skalan.

Men det är bara sverigedemokrater som försöker göra rasism av kvinnomisshandel.


Hur ska jag tolka det? Det finns ju statistik som bevisar invandrares överrepresentation och att överhuvudtaget påtala det är alltså rasism enligt expo och inte ok att göra. Och det är tydligen bara SD som ser det som ett problem enligt expo.


"Här kommer däremot något som är sant:

Högerextremister som du har aldrig öppet sagt och tagit ansvar för det faktum att dom själva står för en extrem överrepresentation när det gäller politiska mord."

Och vad har det med mig att göra anser du? Eller med SD att göra? Antirasister har begått fler politiska mord än vad SD'are har gjort, mordet på Daniel Wretström till exempel. Och SD är det parti som utsatts för mest politiskt våld i Sverige.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=2760658

Du har sagt att det rör sig om 25 mord på 30 år, jag tyckte det lät lite eftersom VAM härjade i början på 90-talet men dom kanske aldrig begick några mord? Och lasermannen (Asonius) sköt ju "bara" ihjäl en invandrare så du kanske har rätt. Du har ingen länk till en lista där dom finns sammanställda? Hur många sköt Peter Mangs i Malmö? Har du räknat med dom?

"Vi andra vill veta vad ni tänker göra åt det?"

Prioritera politiskt våld vore väl en väldigt bra start? Annars är det väl en sak mellan säpo och vissa grupper i Sverige?

z999 sa...

Som alla vet så är ju Eurabia bara fördomar och konspirationsteorier.

Måste komma ihåg att personkryssa Kent Ekeroth i nästa val...

Mark sa...

> z999

Svaret är Nix!

Anders Steen uteslöts från SD 2001 tillsammans med Tor Paulsson.

ND bildades sedan och Anders satt i kommunfullmäktige för ND åren 2002-2004.

Sanningen är definitivt inte expos bästa vän...

z999 sa...

Tack Mark. Jag misstänkte att det var fel. Ett tag förut så tyckte jag att det kunde vara kul att läsa på expo om "extremhögerns" historia men eftersom dom ljuger hela tiden så blir det inte kul. Sen alla löjliga "kopplingar" och hur man resonerat, det är på så otroligt låg nivå.

Anonym sa...

"Jag glömde att citera från artikeln"


Du ljuger.Det står inte i artikeln att Expo anser att det är ok att invandrare är överrepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter.


"Och vad har det med mig att göra anser du? Eller med SD att göra?"

Du och SD delar värdegrund och problemformulering med mördarna."Prioritera politiskt våld vore väl en väldigt bra start?"


Ja ni kan börja sopa skiten framför er egen dörr och reda ut för er själva hur det kommer sig att människor som delar er värdegrund och problemformulering mördat mer människor än några andra i Sverige med politiska motiv och sen kan ni göra lika stor affär av det som ni gör av överrepresentationen för invandrare när det gäller gruppvåldtäkter.

Det vore klädsamt.

Anonym sa...

"Måste komma ihåg att personkryssa Kent Ekeroth i nästa val..."


Mannen bakom Avpixlat.

Swedish Dissident sa...

Z999: Ja, fast man måste till att börja med skilja på Eurabia som konspirationsteori och "Eurabia" som eventuell beskrivning av de processer som sker i Europa. Av olika skäl använder jag dock aldrig den termen ens som beskrivande.

z999 sa...

@Swedish Dissident:
"Av olika skäl använder jag dock aldrig den termen ens som beskrivande."

Det gör kanske inte jag heller. För mig är orsaken att det riskerar att mörklägga vad som verkligen händer och vilka som är bakom. Muslimerna i Sverige är ju knappast organiserade, det är däremot de självgoda och självutnämnda antirasisterna som bestämmer allt pjoskande med islam.

Anonym sa...

Folk måste bli bättre på att lyfta fram marxismen-leninism, kommunism och liknande dynga som lever kvar på många håll i världen, inklusive Sverige, i olika skepnader, och påpeka all den skada som det har gjort. Godhetsnarcissisterna ska inte få stå oemotsagda och sprida sina lögner. Här är en bra person som har argumenterat väl för just det:
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Ayittey

z999 sa...

@Anonym:
"Mannen bakom Avpixlat."

En sann hjälte alltså. Jag önskar att jag hade varit Mannen bakom avpixlat.

"Du och SD delar värdegrund och problemformulering med mördarna."

SD delar knappast värdegrund med mördarna. Det är ungefär som att säga att man delar Hitlers värdegrund om man är för en utbyggnad av motorvägar. Värdegrund står för något djupare än att ha en liknande problemformulering i enstaka frågor. Du är inte kommunist för att du håller med Lars Ohly om hur mycket klockan är.

Sen, jag förstår faktiskt inte vad du menar. Menar du att min värdegrund är dålig på något sätt för att den delas av några mördare? Jag har en svensk/västerländsk/germansk värdegrund som jag delar med ett flertal mördare och andra kriminella, vad är det med det?

Det är emot en svensk/västerländsk/germansk värdegrund att ha ihjäl meningsmotståndare så den värdegrunden delar jag inte med dom som tycker att det är riktigt.

På vilket sätt skiljer sig min värdegrund från din, om den nu gör det?

z999 sa...

@Anonym:
"Ja ni kan börja sopa skiten framför er egen dörr och reda ut för er själva hur det kommer sig att människor som delar er värdegrund och problemformulering mördat mer människor än några andra i Sverige med politiska motiv och sen kan ni göra lika stor affär av det som ni gör av överrepresentationen för invandrare när det gäller gruppvåldtäkter."

Jag tror att glappet mellan SD och dom grupper du talar om är för stort för att det ska kännas som något relevant. När dessutom majoriteten av folket verkar tycka det så finns det ännu mindre anledning för SD att dra upp det på något sätt.

Men enligt antirasisterna (och där ingår väl du?) så beror invandrares överrepresentation när det gäller brott på socioekonomiska orsaker så detsamma borde väl gälla extremhögern eftersom dom inte är speciellt rika?

Anonym sa...

Er överepresenation när det gäller politiska mord är grundad i ert hat och det i sin tur är en konsekvens av er brist på etik, moral och bildning.

Rimligen gäller exakt samma sak för den lilla minoritet bland invandare som delar detta tillstånd med den lilla minorítet svenskar som är extremt överrepresenterade när det gäller politiska mord.

Att ni delar värdegrund och problemformulering med dessa mördare är onekligen en belastning för er.

z999 sa...

@Anonym:
"Att ni delar värdegrund och problemformulering med dessa mördare är onekligen en belastning för er."

Nej, inte speciellt faktiskt. Vare sig för mig eller SD.

Swedish Dissident sa...

Anonym: Om vi för enkelhetens skull tänker oss att "högerextremister" är en enhetlig grupp (vilket det förstås inte är): Menar du då att Alain de Benoist, Guillaume Faye, Marine Le Pen, Paul Gottfried, Roger Scruton eller Jan Olof Bengtsson - bland många andra - är "obildade"? Etik och moral är för övrigt två synonymer, varför de tillsammans blir till en tautologi i en mening.

Schweiz största parti, SVP, som är synnerligen lika SD i alla frågor förutom delvis i de ekonomiska, fick 26,6% i senaste valet - är drygt var fjäde schweizare som röstar på dem "obildade"? Om det är någon - eller några - som är obildade är det hjärntvättade små kulturmarxister som du som inte kan tänka självständigt och tror att utvecklingen inte går fram emot och kan skilja mellan demokratiska högerpartier och fascistiska partier som "ingår i en tradition".

Swedish Dissident sa...

Skrev lite snabbt där: utvecklingen går "framåt".

max sa...

Sant, kulturmarxister är oftas obildade. Det krävs om man ska anamma den sortens tvärsäkra och svart-vita tänkande och agera nyttig idiot.

z999 sa...

Jag funderar över det där med värdegrund som alla självutnämnda antirasister drar till med i tid och otid och gjorde ett seriöst försök att hitta vad dom menar.
http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rdegrund

Lite för mycket snömos och känns lite creepy att staten ska bestämma värdegrunden.

Jag har en svensk kultur vilket betyder att jag delar eller åtminstone intuitivt förstår andra svenskars synsätt (=kultur här). Men en värdegrund betyder ju att man har en oföränderlig grundsyn på något, eller? Kultur är ju annars föränderlig i alla länder men den har olika inriktning, man kan till exempel tala om en svensk eller nordisk inriktning och så vidare.

Man kanske ska vara glad att folk på medeltiden inte ansåg sin värdegrund som oföränderlig? Och samtidigt vara tacksam för de tidigare generationerna som drivit fram den kultur vi har idag.

max sa...

"Värdegrund" är bara de politiskt korrektas beteckning på det politiskt korrekta. Begreppet döljer en intolerans mot "olika".

Swedish Dissident sa...

max: Ja, många "kulturmarxister" och socialliberaler är ofta utbildade och kan vara ganska bra på att tänka abstrakt, men de saknar genuin och klassisk bildning och inte minst förmågan/viljan att försöka världen som den är. Jag tror också att det finns mycket positivt att hämta i ideologier, inte bara liberalism och konservatism utan även socialism (fri sjukvård och gratis bibliotek, t.ex.), men det är förmågan att tänka och resonera utanför ideologiska ramar som många gånger saknas. Spelar ingen roll om man är professor om man fortfarande är fastlåst i ideologiska ramar.

Swedish Dissident sa...

försöka förstå...

Anonym sa...

Om vi för enkelhetens skull tänker oss att "högerextremister" är en enhetlig grupp (vilket det förstås inte är): "


Jo dom är lika enhetliga som fundamentalistika islamlister.
D.v.s man är helt överens om målet och problelemformuleringen (dom sjukliga vanföreställngarna) samt framför allt hatet mot all intellektuell verksamhet som ifrågasätter hatet.

Det enda som skiljer er är att dom mest konservativa bland er inte har fattat konsekvensen av Hitlers fall och ägnar sig åt att hatar judar medan ni gått vidare och hatar muslimer.

Robsten sa...

Mycket prat om hat här, från en som inte hatar själv. Om jag inte håller med dig, likställer du det med att jag hatar dig?

Swedish Dissident sa...

Fast är inte poängen med islamofobi just att man är rädd för islamisering, inte att man hatar dem? Sedan Schweiz införde minaretbyggnadsförbudet har inga muslimer blivit illa behandlade. Ja, vad kan det bero på egentligen? Kan det bero på att schweizare är ett synnerligen civiliserat folk som bara helt enkelt inte vill islamiseras (mindre antal moskéer och integrerade muslimer har man ingenting emot)? Sanningen är den att ord som "hat", "rasism" och "främlingsfientlighet" används som ideologiska vapen inom framför allt etablissemangsmedia för att tysta all kritik mot överideologin: det mångkulturella projektet, som innefattar många ingredienser, där islamisering är en av dessa. Det är ingen "intellektuell kritik", oftast, utan ideologisk, osaklig och ohederlig propaganda. Sedan finns det givetvis seriösa titlar som belyser anti-muslimska tendenser och genuin rasism på ett trovärdigt sätt, och dessa har jag ingenting emot, tvärtom. Men genom att likställa all kritik med "hat" och "främlingsfientlighet" så relativiserar man det riktiga hatet och främlingsfientligheten.

z999 sa...

Anonym, jag är högerextrem men vet inte vilket mål du menar som är de högerextremas mål.

Anonym sa...

"Mycket prat om hat här, från en som inte hatar själv"

Eftersom min politiska insikt började med att jag läste om Treblinka i slutet av 60 talet och sedan med tiden studerat vad som ledde dit och vidare och hur arvet från den tiden förvaltas idag av olika grupper i större eller mindre omfattning och eftersom jag fått ryggraden söndersparkad av två högerextremister som irriterade sig på att jag inte tycke att det var en bra ide att terrorisera dom pensionärer vi delade tunnelbanevagn med så kan jag inte påstå att jag inte hatar men jag jobbar på det för min egen skull.
Dig har jag inga problem med personligen men jag delar inte din uppenbara uppfattning att fascismen och nazismen dog 1945 och att inga rörelser idag har några som helst kopplingar till den tiden eller den idevärlden.

Jag anser inte heller att det är någon skillnad på att utmåla muslimer som det stora hotet mot civilationen och att utmåla judar som samma hot.

Det är i grunden exakt sama sak och er uppfattning om muslimer skiljer sig värdemässigt inte från den uppfattning som extrema islamister har om oss.

Nu utgör alltså bägge problemet och inte lösningen.

Den verkar vi andra få står för själva.

Precis som sist.

z999 sa...

@Anonym:
"Jag anser inte heller att det är någon skillnad på att utmåla muslimer som det stora hotet mot civilationen och att utmåla judar som samma hot."

Jag undrar om du verkligen tänkt igenom det där? Judarna hade ingen chans att avsäga sig sin tro och undgå förintelsen på det sättet (det hade däremot Jehovas vittnen). Jag anser att det är en milsvid skillnad att säga att man hatar muslimer mot att säga att man hatar araber. Dagen D handlade om att befria Europa från nazismen, inte om att befria Europa från tyskar. Många av de som dog just i Treblinka var inte troende judar ens. Om du läser nazisternas retorik om judarna så borde du kunna se att dom angriper judarna som folkgrupp och att det handlar minimalt om deras religion.

Om pingströrelsen spred sig på ett likadant sätt så hade jag sett dom som ett hot. Speciellt om dom hade haft samma krav på särbehandling.

Robsten sa...

"Eftersom min politiska insikt började med att jag läste om Treblinka i slutet av 60 talet och sedan med tiden studerat vad som ledde dit"

Och du har inte förstått någonting av "vad som ledde dit". jag vill verkligen inte raljera eller vara otrevlig, men sorry, du missade poängen.

" eftersom jag fått ryggraden söndersparkad av två högerextremister som irriterade sig på att jag inte tycke att det var en bra ide att terrorisera dom pensionärer vi delade tunnelbanevagn med så kan jag inte påstå att jag inte hatar men jag jobbar på det för min egen skull."

Ja, har inget med de jag umgås och sympatiserar med. Anser att gärningsmännen skall sättas bakom lås och bom.

"Dig har jag inga problem med personligen men jag delar inte din uppenbara uppfattning att fascismen och nazismen dog 1945 och att inga rörelser idag har några som helst kopplingar till den tiden eller den idevärlden."

Aaahh..i princip är det så att dessa rörelser dog 45. Klart att vissa rester lever kvar, men att de någonsin skulle utgöra ett hot är löjligt.

"Jag anser inte heller att det är någon skillnad på att utmåla muslimer som det stora hotet mot civilationen och att utmåla judar som samma hot."

Jag anser nog att det är skillnad, då jag uppfatta det som att den judiska gruppen är mindre benägen att försöka påverka vårt samhälle. Vi har alltid något slags "stora hotet". När jag växte upp var det Sovjet och överbefolkningen. Det verkar som så att de hot vi tar på allvar aldrig inträffar, och vice versa. Innan 2a världskriget så rustade Norge ner sitt försvar, det fanns helt enkelt inga hot. Vi har alla facit i hand. Det är EN lärdom av vad som skedde i Treblinka, Sobibor, Majdanek och allt vad det heter. lite för många resonerade som dig.

Anonym sa...

"Och du har inte förstått någonting av "vad som ledde dit". jag vill verkligen inte raljera eller vara otrevlig, men sorry, du missade poängen."


Jag har inte missat någon poäng eftersom ni i grunden driver samma sak gentemot muslimer som Tyskarna gjorde genetmot mot judarna innan man påbörjade utrotningen av domsamma.

Detta är ett faktum.Det finns inga skillnader överhuvudtaget."aahh..i princip är det så att dessa rörelser dog 45"


Felformulerat av mig.Hitler dog 45 men inte hans arv och det är idag spritt över i princip hela Europa samt lever i Ryssland och Usa och gemensamt är antingen hat mot muslimer eller judar.
"Jag anser nog att det är skillnad, då jag uppfatta det som att den judiska gruppen är mindre benägen att försöka påverka vårt samhälle"Är det därför som ni vill förbjuda muslimer att utöva sin religion medan det är ok för judar att göra det?

För att dom är så få?

Hur ska ni hantera judar om dom blir lika många som i Tyskland på 20 talet som en konsekvens av stor invandring p.g.a pogromer och förföljelse i Östeeuropa och Ryssland?

"Det verkar som så att de hot vi tar på allvar aldrig inträffar"

Exakt och dom sjukliga föreställningar om att muslimerna kommer att äta upp era barn kommer aldrig att förverkligas."Det är EN lärdom av vad som skedde i Treblinka, Sobibor, Majdanek och allt vad det heter. lite för många resonerade som dig"

Nja dom resonerade om ni gör idag.

Det är faktiskt så.Dom ansvariga resonerade som er och det enda som krävdes för att driva det till industriellt massmord var Hitler själv.

Robsten sa...

Ähh...meningslösa lekar med ord, i det oändliga. du vill gärna tro att du är god och human. Varsågodm tro det. Mig spelar det ingen roll.

z999 sa...

@Anonym:
"Är det därför som ni vill förbjuda muslimer att utöva sin religion medan det är ok för judar att göra det?

För att dom är så få?"

Nej. Därför att dom inte kräver lika mycket pjosk som muslimerna gör. Troende judar märker man knappast av i samhället. Min personliga inställning är att vuxna människor ska sköta sin religion själva och inte belasta sin omgivning på något sätt. Som krav på att bära religiösa symboler när det inte passar och så vidare.

"Hur ska ni hantera judar om dom blir lika många som i Tyskland på 20 talet som en konsekvens av stor invandring p.g.a pogromer och förföljelse i Östeeuropa och Ryssland?"

Jag har läst att dom bara var 500.000 i Tyskland. Stämmer inte det?

"Jag har inte missat någon poäng eftersom ni i grunden driver samma sak gentemot muslimer som Tyskarna gjorde genetmot mot judarna innan man påbörjade utrotningen av domsamma.

Detta är ett faktum.Det finns inga skillnader överhuvudtaget."

Betyder det att du ser muslimer som en folkgrupp? Alltså att deras religiösa beteenden är genetiska och inte självvalda?

z999 sa...

Antalet judar i Tyskland på nazitiden.

Antalet judar i Tyskland var vid Hitlers makttillträde omkring 580.000 vilket motsvarade 0,75% av landets befolkning. Ändå betraktade nazisterna dem som ett enormt hot. Det gällde därför att utesluta dem ur samhället, vilket skedde genom en omfattande lagstiftning med omkring 400 inskränkningar och antijudiska förordningar.


Men jag känner till att det flydde en massa judar från kommunistväldet i öst men jag tror inte att det var så många i alla fall.

Anonym sa...

'


"meningslösa lekar med ord, i det oändliga. du vill gärna tro att du är god och human. Varsågodm tro det. Mig spelar det ingen roll."

Jag vet att du måste skydda dig från din idevärlds historia och låtsats att den inte finns.

Anonym sa...

"Jag känner till att det flydde en massa judar från kommunistväldet i öst men jag tror inte att det var så många i alla fall."

Jo antalet judar som flytt till Tyskland från östra Europa och Ryssland som en konsekvens av antisemtiksm pogromer och annan förföljelse var mycket stort och tyskarna såg på denna invandring på exakt samma sätt som ni ser på muslismsk invandring idag.

max sa...

Anonymhen:
"tyskarna såg på denna invandring på exakt samma sätt som ni ser på muslismsk invandring idag."

Eh, nej det gjorde de definitivt inte. I så fall hade muslimer i Sverige haft det svårt på allvar, inte bara med anpassning till modern sekularism utan även i form av våld. Några som däremot har det svårt idag just pga den muslimska invandring du kämpar för är just judarna. Att judar flyr Malmö pga förföljelse från muslimer som för med sig antisemitism från arabvärlden är en skandal. För att inte tala om den kvinnosyn som importeras och slår rot.

Att du, Anonymhen, väljer att blunda för muslimers förföljelse av judar, och kopplingen Islam-Nazism, säger rätt mycket om vem du egentligen är.

Se dig i spegeln innan du yrar mer om andras fascism och nazism.

Anonym sa...

"Eh, nej det gjorde de definitivt inte"


Jo Bögmaxen dom såg på judar på exakt samma sätt som du ser på muslimer idag och DET LEDDE MED TIDEN till industriellt massmord utfört av dom nazikrafter vars arv Du för vidare.

Robsten sa...

varför kan ingen säga sanningen till Anonym här? Jo för att han inte kommer att tro på det och slå ifrån sig sanningen av alla krafter. Men det är en helt annan grupp som ser på judarna på samma sätt, eller liknande sätt snarare, som nazisterna på 40-talet. Att kommentatorerna här skulle vilja bete sig mot judarna på det sätt nazisterna gjorde under kriget är oförskämt och så otroligt att det är löjligt och inte ens förtjänar ett svar. Jag tror faktiskt inte ens anonym själv tror på det. Det är billig demagogi. Jag svarar inte mer i detta ämne. Mitt slutord.

max sa...

Anonymen:
"dom såg på judar på exakt samma sätt som du ser på muslimer idag och DET LEDDE MED TIDEN till industriellt massmord utfört av dom nazikrafter vars arv Du för vidare."

Du vet, det blir inte mer sant för att du använder versaler.
Den parallell du bör dra är den mellan muslimska gruppers syn på judar i städer som Malmö, och nazisternas syn på judar. Det är ingen tillfällighet att Mein Kampf är storsäljare i muslimska länder. Och ingen tillfällighet att det fanns samarbete mellan Islam och Nazityskland under andra världskriget.

Att du ignorerar detta säger precis allt. Din spelade godhet förtjänar inte tas på minsta allvar.

Anonym sa...

Symptomatiskt för folk som inte vet vad dom pratar om och saknar bildning är att dom fladdrar i argumentationen när dom inte har svar på fakta som är att situationen i Tyskland på 20 talet var mycket lik den i t.ex Sverige idag och att Tyskland tog emot många judiska flyktingar från främst Östeuropa Baltiska staterna och Sovjet SAMT att delar av den tyska befolkningen reagerade starkt negativt på detta på exakt samma sätt som ni reagerar på invandring till Sverige av muslimer.
Att ni gör det beror på att ni förvaltar de ideologiska arvet från mördarna och under samma omständigheter som då skulle ni iklä er mördarnas kläder.

Anonym sa...

"Men det är en helt annan grupp som ser på judarna på samma sätt"

Att det idag finns muslimer som ser på judar på exakt samma sätt som ni ser på muslimer ändrar inte hur situationen för minoriteter såg ut i Tyskland på 20 talet.

En situation som era historiska företrädare tog på sig att lösa åt världen genom att befria oss från judar och idag har NI tagit på er rollen att befria oss från muslimer genom att skapa en monokultur under den kristna kyrkan.


Slutligen hade nazisterna samma inställning till homosexualitet som Björn Söder.

Även det har ni tagit på er att lösa åt oss och jag hyser inga tvivel om hur ni skulle lösa det det under en majoritetsdiktatur likande den i Tyskland mellan 33 och 45.

max sa...

Anonym revisionist:
"folk som inte vet vad dom pratar om och saknar bildning är att dom fladdrar i argumentationen när dom inte har svar på fakta som är att situationen i Tyskland på 20 talet var mycket lik den i t.ex Sverige idag "

Haha. No shit? I Malmö under Reepalu kanske? Eller hur?


Anonym hen igen:
"idag har NI tagit på er rollen att befria oss från muslimer genom att skapa en monokultur under den kristna kyrkan."

Du glömmer att Ni tagit på er rollen att skapa en monokultur under Islam, fritt från kristendom och judar. På Orwellska kallar Ni det "mångkultur".

Anonym sa...

Bögmax

Monokultur kan per definition inte vara multikultur.

Gå om mellanstadiet och försök att inte sova dig igenom lektionerna.

max sa...

Anonym:
"Monokultur kan per definition inte vara multikultur."

Nej just det. Nyss vaknat? Dags att läsa lite Orwell kanske?

Anonym:
"Bögmax"

Att kallas bög får ses som en komplimang när det kommer från en kulturmarxist. Eller hen kanske är homofob?

Anonym sa...

Sopa skiten framför egen dörr och fråga Björn Söder varför han likställer homosexualitet med pedofili..........Bögmax.

jag kommer dessutom att fortsätta kalla dig BögMax i varje enskilt inlägg där du adresserar mig med "hen".

Det är upp till dig. Du inledde spelet.Inte jag.

Robsten sa...

Lägg ned epitetet "bögmax" annars raderar jag kommentaterna. Lägg ned alla andra epitet också. Det gäller alla.

max sa...

Anonym:
"jag kommer dessutom att fortsätta kalla dig BögMax i varje enskilt inlägg där du adresserar mig med "hen"."

Du får gärna kalla mig BögMax om du vill det. Jag tar det som en komplimang (vad annars?).

Anonym sa...

Fråga Björn Söder.