torsdag, augusti 02, 2012

Hot på Pridefestivalen


Det är sällan jag lägger ut några kortisar här på bloggen, men nu måste jag. Två medlemmar från SDU besökte en workshop som bara var menad för "icke-vita". Den som förestod workshopen var Sissela Nordling Blanco, som förmodligen själv kan betraktas som ”vit” härstammandes från Sydeuropa. De två SDU-medlemmarna blev utkastade, men videofilmade hela händelsen. 


Vi kan självfallet notera en diskussion där SDU-medlemmarna försöker få fram i klartext varför de blir utkastade, men något som ens liknar hot går inte att hitta. Vilket måste betraktas som självklart då de själva tar upp videofilm på hela förloppet. Sveriges radio går i sin tur ut och slår upp stort att två SDU:are betett sig hotfullt under nämnda workshop. Kent Ekeroth ringer upp programledaren för inslaget om hot och ställer henne mot väggen. Hela inslaget är mycket talande och solklart hörvärt.   
Någon stabil länk på Sveriges radios inslag där SDU:arna framställs som hotfulla har jag inte lyckats hitta. Däremot kanske Avpixlat har lyckats med detta HÄR. Har inte media gjort bort sig efter detta, enligt alla konstens regler, så lär de aldrig göra det i framtiden heller.  

24 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag vill som vanligt bara påpeka att det är samma typ av människor som har fantiserat ihop SD's mörka historia.

Robsten sa...

Ja men det här var ju tossigare än vanligt.

Anonym sa...

Njaa, har man upplevt hur det var på sent 80-tal, tidigt nittiotal så följer det exakt samma mönster. Men med den skillnaden att SD numera kan försvara sig och det inte längre går att påstå vad som helst.

max sa...

Hm, det låter som om SR är krossade. Alternativt har blottat sin kulturmarxism på ett helt sanslöst sätt. Det här klippet ska sparas för framtida bruk!

Anonym sa...

Bortsett från att det är dålig journalistik från SR:s sida tycker jag SDU borde hålla sig borta från sådana här offerkofte-operationer. Ingen utom kretsen av närmst sörjande bryr sig det minsta om den här typen av "rasism". Tvärtom risker det att förstöra bilden av att (SD) möjligen kan anses vara neutrala i dessa frågor.

Sverigedemokraterna - alla hbtq-personers bäste vän. Enda hbtq-vänliga socialkonservativa partiet i världen. Inte bara öppen svenskhet, utan nu även öppen sexualpolitik!

Yeah, right. Tro mig: ingen, absolut ingen, går på det. Sällan har begreppet pinkwashing illustrerats bättre än när (SD) ska låtsas vara alla bögars och flators beskyddare.

Anonym sa...

@Nisse, den stora grejen är den dåliga journalistiken. Rasism mot "vita" är nog som du säger en dålig fråga. Etnisk diskriminering av svenskar kan möjligen vara nåt.

Anonym sa...

Kanske har någon rubrik ändrats eller så, men jag tycker inte på långa vägar att själva reportaget var så vinklat som Avpixlat/SD vill ge sken av. I skrivande stund kan man lyssna på vad jag förmodar är sändningen som avses genom att gå nederst på den här sidan:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5216356

Anonym sa...

Nisse: Ja, fast just det här som hände har fler funktioner än att agera pseudo-HBT-apologet. Bland annat att avslöja HBT-lobbyns intolerans och SR:s undermåliga "journalistik". Sedan är det också så att de flesta nationalister, nationalkonservativa och liknande, i alla fall i Sverige, inte har någonting emot HBT-personer i sig. Det är faktiskt ingen "populism" att hävda det.

Robsten sa...

"trängde sig in" De gick väl in.

"deltagarna kände sig rädda".

ja en känsla är ju svår att argumentera emot. Eric, som var en av de två är tystlåten, artig, eftertänksam, väger 60 kg och har tunnare överarmar än mina handleder. men som sagt, en känsla är svår att argumentera emot, vilket utnyttjas maximalt.

Robsten sa...

"personer vågade inte vara kvar på området" Alltså här går det för långt...personer vågar inte bara kvar på OMRÅDET? De vågar kanske gå i Prideparaden och stå för sin sexuella läggning. Det här är inte rimligt helt enkelt.

"Hotbilden" bestod i att två icke våldsamma SDU:are ville sätta fingret på det märkliga i att människor inte välkomnas p.g.a. sin hudfärg. Detta genom diskussion. SDUarna filmade hela händelsen och lade ut den på Youtube. Inga hot kan märkas (dock en del ungdomligt tjafs möjligen) och gör man något som ens kan liknas vid hot lägger man inte själv ut filmen på tuben, såvida man inte är hjärnskadad.

Robsten sa...

@Nisse Detta var en grej av SDU. Jag vet inte om workshopen är skattefinansierad, men är den det har de en klar poäng, annars kan jag väl tycka att...tja jag skiter i det.

"Sverigedemokraterna - alla hbtq-personers bäste vän. Enda hbtq-vänliga socialkonservativa partiet i världen. Inte bara öppen svenskhet, utan nu även öppen sexualpolitik!"

Ahh... de flesta SDare har inga fördomar och går inte omkring och tittar snett på vare sig homosexuella eller andra varianter. De flesta anser väl som mig att den knappast är en politisk fråga i dagens samhälle överhuvudtaget. de flesta har väl som undertecknad, arbetat ihop med homosexuella utan större mankemang. No big deal. Steget därifrån till att vi skulle promenera i det uppmärksammade tåget är mycket långt, och det är uteslutet att t.ex. jag skulle göra det, aldrig i livet.

Robsten sa...

Nä, så två ytterligare saker SR:s reportage var under all kritik. Ekeroths samtal visar detta med all önskvärd tydlighet. Hon blev ju avklädd in på bara kroppen, lyssna igen!

Sedan är nog Blanca att betrakta som vit själv. Hon har sydeuropeiskt ursprung. Alltså de betraktas i dagsläget som "vita", möjligen var detta mer tveksam när jag växte upp. Alltså egentligen var det personer med germansk ursprung som inte var välkomna. Men det låter väl för illa att skrika ut, självklart.

Anonym sa...

Robsten: Hennes efternamn är onekligen ironiskt.

Robsten sa...

He, he, talande.

Stig sa...

@Nisse
"Sällan har begreppet pinkwashing illustrerats bättre än när (SD) ska låtsas vara alla bögars och flators beskyddare."

Man måste inte älska homofiler & flator för att anse att även dom har rätt att leva vilket islamister inte tycker. Det är just det SD är emot bland mycket annat perverst och absurdt inom islam.

Anonym sa...

Varför kan du inte bara låta bögarna vara under en weekend?

Om du inte är helt dum i huvudet bör du redan se att homosexuella särbehandlas i samhället.

/Paraflex

Anonym sa...

Men det räcker inte för dig tydligen? English Defence League måste komma till Stockholm under Pride för att sprida sitt nazistiska budskap. Du är väl där Robban.. ?

Robsten sa...

Jag låter bögarna vara under alla veckor på året. Om du är läskunnig måste du konstatera att v inte ens nämnt "bögarna". Vi har inget med EDL att göra, du yrar. Vänd dig direkt till EDL om du vill dem något.

Anonym sa...

EDL är nazister enligt den anonyma kommentatorn - det är precis så de nyttiga idioterna jobbar: ljuga, förvanska, desinformera och spela dumma i huvudet. Intellektuell hederlighet existerar inte. De tror att de gör gott när de i själva verket förstör. Kan man inte bara dela landet i ett relativt homogent och ett med "antifascisterna" och deras skyddslingar från de länder som "inte har kommit så långt i utvecklingen" och som de konsekvent tar under sina vingar vad de än tar sig till.

Robsten sa...

Fast de bryr sig egentligen inte alls om EDL, målet är SD. Lyckas man smutsa ned EDL men ändå inte koppla ihop dem med SD är allt misslyckat ändå. Där för är fas två, ihopkopplingen med SD det viktigaste.

Anonym sa...

Robsten: Ja, så kan det nog vara. Grejen är ju att även om denna GBA skulle fungera något så när, via till exempel Kent Ekeroth i tre sammankopplande led, så förstår folk förhoppningsvis att nazism/nazister inte fungerar som okvädinsord i och med att EDL delvis är sprunget ur JDL och är synnerligen positivt inställt till Israel vad det än tar sig till. Anonym-Micke kan nog få ihop det ändå, om det nu är han som har återvänt, men det blir annars rätt svårt och "antifascisterna" bör nog använda "fascism" i stället för "nazism". Själv vill jag dock påstå att Expo står närmare EDL än SD eftersom ADL stödjer både Expo och JDL, som har inspirerat EDL. Man kan nog rentav säga att Expo är en kontrajihadistisk organisation, ehuru en förborgad sådan. Finns även kopplingar till Aftonbladet via Guillou, som delar världsbild med ABB (som förkortat blir nästan som AB):
http://swedishdissident.blogspot.se/2012/01/delar-breivik-och-guillou-samma.html

Stig sa...

@ Paraflex
"Om du inte är helt dum i huvudet bör du redan se att homosexuella särbehandlas i samhället."

Detta är bara självömkande svammel. Kom inte här och påstå eller antyda att homosexuella är diskriminerade på arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, på krogar eller bland myndigheter, i så fall har du inte upplevt 70-talet (då toleransen ändå var relativt stor).
Om en och annan arbetsgivare eller myndighetsperson lider av homofobi - några få procent av befolkningen - så är det ändå ingen fråga politikerna kan göra någonting åt lika lite som dom kan förhindra aversion mot andra sexuella eller personliga avvikelser som t.ex. fysiskt eller psykiskt handikapp.
Pride-fetivalen handlar dessutom inte om det nu längre. Den har spårat ur till ett exhibitionistiskt jippo och en megafon för maktkåta och narzissistiska politiker.
Och den marginella diskriminering av homosexuella hos ett fåtal homofober botas knappast av att läderbögar visar röven i Stockholms city.

Anonym sa...

Håller med Stig. EDL-demon blev som väntat våldsam från vänsterns sida och EDL som påståtts vara våldsamma i svensk media var som väntat inte ett dugg våldsamma. Det är samma typ av "journalister" som var vid norra bantorget idag som har fantiserat ihop SD's mörka historia. Det spelar ingen roll hur många ggr expo upprepar vid sina föreläsningar att SD var emot nazism och rasism från start, lögnerna lever kvar ändå.

Anonym sa...

MER ÄN HALVA STOCKHOLMS BEFOLKNING JUBLADE ÅT ANNIKA LANTZ LÖSPENIS

En hel lördag hade en stor del av Stockholms befolkning (mer än en halv miljon personer, barn och vuxna) inget annat än löspenisar och blottade karlarslen i huvudet:

http://www.qx.se/pride/21603/pridescenen-invigdes-med-pop-politik--en-penis

Rekommenderad bild: Den understa i bildkavalkaden. För övrigt ses en överlycklig EU-minister och en f.d. statsministerkandidat och partiledare gosa sig tillsammans med ett par härliga transor.

Allt detta kallas en fest för ”glädje, kärlek, naturlighet, öppenhet, tolerans, en protest mot ondskan, hatet och intoleransen och alla som inte var med och jublade och klappade i händerna”. Åt löspenisar.