söndag, november 18, 2012

Drevets inneboende logik

Drevet går och alla tidningar samt TV hänger på. Vi har sett det förut. Mona Sahlin blev själv utsatt för det, nu deltar hon själv i drevet mot Sverigedemokraterna. Juholt blev också utsatt för ett konstant mediedrev, dock så hjälpte han till själv att upprätthålla drevet genom att släppa oförklarliga grodor med en häpnadsväckande jämn frekvens. Nu är det ett helt parti som står i skottgluggen, nämligen Sverigedemokraterna, som aldrig varit journalisternas favoritparti. Vi vet  att en överväldigande del av journalisterna bor på Södermalm och röstar främst på Miljöpartiet (Sakine Madon Expressen). Vi antar, och det är inte speciellt långsökt, att den typiske journalisten är för mångkultur och en massiv immigration. Det är inte på Södermalm problemen syns, ännu. Ergo, det är något av en vår dröm för våra latteberoende journalister att driva drevet just mot SD och kanske samtidigt ge den populäre partiledaren en extra semantisk gifttagg .

Självklart hade en film som Expressen köpte orsakat drev inom vilket parti som helst, ja kanske t.o.m. MP hade fått löpa lite gatlopp efter en sådan film. Men när det gäller SD så kan de vanliga reglerna för journalistisk moral (som redan normalt är på en ytterst låg nivå) tänjas avsevärt. Rena lögner blandas med spekulationer från f.d. medlemmar som inte hade någon vidare koll ens när de var medlemmar. Filmen sägs vara släppt av ”bunkerfalangen” när precis alla initierade vet att ingen av de personer som av Expos Alexander Bengtsson utnämns till medlemmar i denna avsomnade klubb varit i närheten av filmen någonsin. Dessutom består denna imaginära klubb av personer som aldrig någonsin skulle skicka en film till Expressen, oavsett betalningens storlek. Läser man Expressen (vilket man egentligen inte bör göra, och absolut inte köpa) så ser man att just Expressen aldrig fört fram teorin om bunkgänget. Varför då? Jo för att de ju faktiskt vet vem som sålde filmen till dem. 

Christian Westling utnämns till riksdagsman av en rikstäckande morgontidning. Artikeln tas bort ganska snabbt då det förmodas att halva SD ligger på sina respektive golv och vrider sig av skratt, då Westling stod väldigt långt ned på riksdagslistan, och det skulle inneburit att SD skulle ha varit tredje största parti med råge om detta vore sant. Sedan slår Expressen upp stort att Westling tvingats avgå. Ja det stämmer, från en suppleantplats från Stockholms stads styrelse. Aldrig någonsin har en avgång från en sådan position lyfts fram på detta vis i media, och sannolikt kommer det inte hände igen på de närmaste 1000 åren.  

Jimmie Åkessons skall enligt Expressen ha skickat fram sin flickvän för att författa ett kritiskt brev till SDU. Att Åkesson skulle bete sig på detta vis motsägs av i princip allt han gjort under hela sin politiska karriär. Det är helt enkelt allför otaktiskt och dumt för att vara sant. Dessutom är det välkänt att Åkessons flickvän i politiska frågor hela tiden agerat självständigt. 

Enligt Expressen har en ”spricka” påstått att en spricka uppstått mellan Åkesson och Björn Söder. Ja de har aldrig haft exakt samma uppfattning i precis alla frågor. Finns det därmed en spricka mellan Fridolin och Romson i MP? Vågar vi gissa att ”källan” är samma person som sålt filmen, eftersom det står ”SD-källa” och inte ”högt uppsatt källa” eller liknande.

Att alla dessa framförda lögner, spekulationer och halvsanningar används i så hög grad mot just SD har självklart att göra med den kår av journalister vi har i detta land, som politiskt står för raka motsatsen till vad SD står för. Det är dock inte enda orsaken. Den andra orsaken är den svårighet t.ex. Expressen har att få relevant information från källor inom partiet. Är man SD-medlem har man helt enkelt inte mycket till övers för David Baas och hans tidning, de står ju för allt man själv avskyr. Det blir lite som att någon från den engelska armen under 2.a världskriget skulle förse tyskarna med information. Det är möjligt att de personer inom socialdemokratin som tipsade Expressen om den s.k. Tobleroneaffären fortfarande jobbar kvar inom partiet. Många socialdemokrater kanske har överseende med detta handlande och anser att det hör lite till spelets regler. Samma förhållande gäller definitivt inte inom SD. Jag gissar att den person som sålde filmen till Expressen kommer att bli mer avskydd än vad Tommy Funebo någonsin har varit. 

Mediedrev innehåller sin egen logik och vi börjar lära oss mönstret. Efter att drevet eldats på för allt vad tygen håller så brukar avslutningen av ett drev vara desto mer elegant. Det normala mönstret är nämligen att man efter att ha smutskastat någon/något så mycket man orkar och lite till, i samtliga medier, dygnet runt, så konstaterar man med en liten behändig undersökning att förtroendet/stödet minskat. Det är själva avrundningen. Det man gör är alltså att man mäter vilken effekt den smutskastning man själv ägnat sig åt med liv och lust den senaste tiden. Inte så förvånade får man fram ett sänkt förtroende. Om inte det avsedda resultat framstår klart kan man alltid vinkla undersökningen så att de som redan från början var avogt inställd till föremålet för drevet blivit ännu mer fientligt inställd etc. 

Tyvärr för våra medier så visar den senaste undersökningen (som delvis är gjord före den senaste turbulensen kring partiet) att SD ökar sitt väljarstöd. Ridå! Det var ju precis det som INTE skulle hända, enligt journalisterna på Södermalm. Det hindrar dock inte Dagens Industri att publicera en undersökning där förtroendet för partiet minskat. Ändå så har 44 procent oförändrat förtroende för SD och 3 procent säger t.o.m. att förtroendet ökat. 

För några år sedan såg jag ett debattprogram där en journalist sade rent ut att målet med varje drev är att få föremålet för drevet att avgå. Det är vinsten som belönas med en stor journalist-öl på Tennstopet. Självklart kan inte ett parti avgå på samma sätt som en person. Almqvist lämnade ju dessutom sina uppdrag direkt, innan drevet ens hade kommit igång riktigt. Den målsättning vår media haft med det senaste drevet mot SD är självklart att partiet skall sjunka i opinionssiffrorna, samt att som bonus kanske skapa någon splittring inom partiet. Den senare målsättningen har spruckit rejält då partiet står mer enat än någonsin. En liten svacka i kommande opinionsmätningar är nog att vänta då det är sannolikt att Expressen lyckats skrämma iväg en del nytillkomna väljare. De lär dock komma tillbaka. Expressen/DN kan inte heller hålla på för länge med sina drev, då ökar i stället sympatin för SD och de själva tappar förtroende, hur mycket de nu har kvar av detta.  

Det är viktigt att det sista drevet misslyckas, också för vår demokratis skull. Media skall utgöra den granskande makten i en demokrati, inte den styrande. När den tredje statmakten granskar det politiska skiktet skall självklart fakta och sanning sitta i högsätet, inte allt möjligt som ger bränsle åt ett pågående drev. Inte heller skall journalisternas egna politiska preferenser styra medias granskning. Så vi väntar med spänning på när demokratins stolta förkämpar i skepnad av journalister skall granska Miljöpartiet. Vad lyckas de gräva fram tro? 

UPPDATERING:
Uppdaterad Blacklist


71 kommentarer:

Micke sa...

Som vanligt lysande Robsten, men sitt för all del inte och håll andan i väntan på granskningen av melonerna. Den 3;e statsmakten styr,speciellt i valtider,utan dom i ryggen har du svårt att få ut ditt budskap, i alla fall som det är menat. SD har lyckats ´med mun mot mun metoden, men väljarna som är kvar att vinna över kan vara svårflörtade utan vanlig mediahjälp
Mvh Micke

Robsten sa...

tack Micke. Ja nu kan de ju inte "drevs" hela tiden mot oss, så vi kommer nog få ut vårt budskap delvis ändå.

Micke sa...

re Robsten
Vi kommer att få ut budskapet, men som budskapet är avsett? Det jag menar är att man medvetet misstolkar, förvanskar och misskrediterar i sina recensioner av allt som partiet framför.
Eller är det så att man förutsätter att andra människor läser och förstår precis som en själv, men i själva verket tänker dom inte i samma banor och missförstår det totalt.
Tror du man kan hoppas på bättring eller det är en för stor julklapp från Tomten.
Mvh Micke

Mats sa...

Tidningarna tigger pengar från regeringen nu vid en läglig tidpunkt där de anser sig ha gjort förtjänta av stöd.
http://www.dn.se/debatt/den-blodande-dagspressen-behover-omstallningsstod-nu

Robsten sa...

Ja precis. Nu har vi gjort jobbet, nu vill vi ha betalt.

Micke sa...

re Mats
Omställningsstöd??? Skall dom kanske anställa journalister som omväxling?
Mitt tidigare inlägg var grovt förenklat, men det fattade ni, väl?
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke:
"Mitt tidigare inlägg var grovt förenklat, men det fattade ni, väl?"

Ja. Och det var tillräckligt tydligt.

"Skall dom kanske anställa journalister som omväxling?"

:-)
Så långt går dom nog inte. Deras enda chans att påverka riksdagen för att få ett rejält presstöd är avhängigt av hur pass stor nytta sju riksdagspartier har av dom.

Några fakta som har framkommit från filmen:
Man har dålig kvinnosyn om man blir rejält irriterad på en kvinna och drar till med så grovt kränkande ord man kan hitta.

SD'are sitter på krogen till 4 på morgonen och är nyktra när de kommer ut därifrån.

Polisen plockar in berusade människor på stan utan annan anledning än att de är berusade. Dom behöver alltså inte vara aggressivt störande. Dessutom krävdes en rätt våldsam insats tydligen av två poliser trots att mannen enligt media var så full att han hade kunnat puttats omkull bara. Polisen använder sirenen för att ta sig fram till fyllot de ska bura in. Kanske dags att anmäla polisen för att överutnyttja bruket av sirener?

Det är förbjudet att försvara sig med järnrör mot aggressiva fyllon. Det anses vara förberedelse till misshandel. På filmen såg det mest ut som att de tänkte skrämma fyllot. Jag har alltid ansett det vara mycket stötande att man inte får försvara sig i Sverige.

Anonym sa...

Jag tycker vi slår tillbaka mot hatmedia, om flera hjälper till så kan vi driva skitmedia i konkurs. Så här gör man, titta in på länken, där finns kontaktuppgifter till de stora annonsörerna som finansierar Aftonbladet och Expressen. Man kontaktar annonsörerna och säger att de bör sluta annonsera i hatmedia annars bojkottar ni och alla era vänner företaget. Med uppslutning från alla bloggare, hemsidor mfl så kan det lyckas bra, Robsten mfl bör lägga in en länk hit. Kom ihåg att alla nätsidor på vår sida har sammanlagt en miljon läsare som stöder oss. Tillsammans är vi starka, det gäller att utnyttja den styrkan. Sverige framtid står på spel.

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

eller hur?

PA

Robsten sa...

Jättebra idé, verkligen värt att pröva. Men nu var det ju Bonnier med Expressen och DN som stod för det smutsiga drevet med David Baas i spetsen. Jag lägger upp det när han startar "bojkottaexpressen". Varför just Aftonbladet? Vilken är analysen? Självklart är Aftonbladet en riktig skittidning, men Expressen har aldrig varit bättre med sin David Baas.

Hörde talas om bojkotten och tyckte det var en strålande idé, tog för givet att det var Bonnierpressen vi skulle bojkotta. Detta kom som en kalldusch. Det var Expressen som köpte filmen. Det är Expressen som har kontakt med partiförrädaren. Nä, det här ställer jag inte upp på.

Anonym sa...

Expressen är med och ska bojkottas, men titeln blev för lång om alla tidningnar fanns i titeln. Exp. o Ab e de värsta. Alla deras annonsörer kommer snart upp på listan med tiden. Lets roll.


http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

Mats sa...

Jag undrar om sverigedemokraterna har gjort riktigt rätt bedömning av läget. Officiellt finns en bild av att expressen har haft filmen under lång tid och sedan är tillräckligt taktiska för att vänta till nu med att lägga fram den. Varför inte i så fall vänta tills strax innan valet 2014? Visserligen kan det bero på att man vill skada partiet så mycket som möjligt redan nu och sedan försöka köra allt i repris inför valet 2014.

Men jag har funderat över en annan sak. Expressen var relativt aktiva att ta kontakt med nazister vid salemmanifestationer när det varit mycket bråk mellan nazister och nationaldemokrater. Tanken är att en nazist kan ge ickefördelaktig information om nationaldemokraterna vilket för det hela närmare att gräva fram något om det verkliga hotet inför valet 2010, sverigedemokraterna. Vid dom tillfällena har man fått kontakt med nazister som varit väldigt fientliga mot SD. Ingen av dessa nazister har dock uppträtt på något sätt som av nazister kan uppfattas som förrädiskt.

Svenskarna parti var ganska snabba med att hänga på SD's nolltoleranslinje och annonserade nästan omedelbart i ett "öppet brev" efter sverigedemokrater som hoppat av SD i och med nolltoleransen.

Både expressen och SvP är negativa till SD även om skälen är helt olika.

År 2008 ville expressen komma närmare salemmanifestationens deltagare och få möjlighet att återge demonstrationen med detaljer som inte återfinns i andra tidningar. Detta ledde istället till att man fick kontakter som man ansåg värdefulla för att kunna kasta skit på sverigedemokraterna inför valet 2008. För att få denna kontakt så kostade det lite. Expressen förbinder sig att skriva en faktaruta bredvid sin artikel om salemmanifestationen där nazister får godkänna innehållet. Övrig media avstår från att ens vidröra att det var invandrare som mördade Daniel. Hårt vinklat kan man säga att nazister tilläts skriva i expressen, och så här blev resultatet.
http://www.expressen.se/nyheter/700-hogerxtrema-inledde-fackeltag/

Men om SvP har kontaktat avhoppare från SD och dessa avhoppare kanske visserligen har avböjt ett medlemsskap i SD men har sagt typ så här

"...ja, dom petar mig men behåller rövslickare till Åkesson i ledningen trots att det finns bevisat på film att till och med Erik Almqvist uttryckt sig djävligt rasistiskt. Jag har inte ens nämnt något rasistiskt."

"På film? Eh...öh, jag har inte sett något sådant. Syftar du på något internt möte på film då?"

"Nej. Det är en film som skjutits av Kent Ekeroth jag tänker på."

Därfter leder detta till att expressen tar hjälp av nazister att starta drevet. SvP anser visserligen att det är positivt att SD har fört upp invandringen på dagordningen men det negativa överväger.

Expressen sökte 2008 även kontakt med nationaldemokraterna vilket efter en massa surr och missförstånd ledde till att det fanns nationaldemokrater som trodde att det fanns en chans att expressen skulle återge salemmanifestationen mer som något folkligt (inte helt naturligtvis). Detta ledde till att det bland annat såg ut så här på en diskussionsida på nordisk.nu
http://www.nordisk.nu/showthread.php?t=28693

Robsten sa...

"Officiellt finns en bild av att expressen har haft filmen under lång tid och sedan är tillräckligt taktiska för att vänta till nu med att lägga fram den."

Nej, tror jag inte. De har köpt den ganska nyligen tror jag, är rätt säker på.

Mats sa...

"ör att kunna kasta skit på sverigedemokraterna inför valet 2008"

Inför valet 2010.

Mats sa...

"Nej, tror jag inte. De har köpt den ganska nyligen tror jag, är rätt säker på. "

Tror jag också. Jag såg en del kommentarer på avpixlat bara som skrev att dom trodde att expressen väntat av taktiska skäl. Inga representanter för SD alltså.

Det kanske inte är så dramatiskt att expressen söker kontakter med nazister men däremot om de förhandlar om vad som ska stå i expressen.

Swedish Dissident sa...

Den krassa verkligheten kommer att komma i fatt dessa dagligdags latteinmundigande gåslevermarxister, sanna minna ord.

Mats sa...

@Swedish Dissident, jo, problemen i samhället försvinner inte för att man mosar SD.

Swedish Dissident sa...

Mats: Man kommer nog inte heller kunna "krossa SD", utan partiet lär på lite längre sikt fortsätta växa, som flera redan har varit inne på.

Vad är ett icke-använt järnrör och några främlingsfientliga invektiv när gamla tanter misshandlas av nybyggarbarn, eller rentav -vuxna, och multikriminella nätverk breder ut sig i både små och större orter? Det finns ändå rätt många människor som har en instinktiv moral och dito etnokulturell medvetenhet, och då står sig SD-relaterade fadäser - som är jämförelsevis harmlösa - mycket slätt.

Verkligheten är etablissemangets värsta fiende. Det är därför som etablissemangsföreträdare försöker förvanska den så mycket som möjligt utan att alltför många märker något. Till sist blir dock substanslösheten alltför flagrant, och i kombination med att alltfler inom arbetar- och medelklasserna får knivar mot struparna (bildligt och i vissa fall bokstavligt talat), finns inte längre skäl till att agera lydhjon.

Anonym sa...

Frågor som Expressen bör forska i:

1. Hade Filippa Reinfeldt och säkerhetsvakten en affär?

2. Var Erik Reinfeld väldigt upprörd över paret Reinfeldts spruckna äktenskap?

3. Var säkerhetsvakten invandrare?

4. Har Erik Reinfeldt tagit bort sina kommentarer om "blattar" på Facebook?

5. Fick Erik Reinfeldt hålla i och känna på säkerhetsvaktens pistol? Vådaskott?

6. Hann man verkligen säkra tekniska bevis (fingeravtryck och DNA) innan beslut togs om att det var självmord.

Mats sa...

Jag anser att även DN är en skittidning helt utan journalister med eget tänkande och som dessutom inte fattar skillnaden mellan undersökande journalistik och olaglig avlyssning. Expressen har i alla fall inte gjort sig skyldiga till något lagbrott i senaste SD-affären, men det har SVT gjort med programmet kaliber.

Robsten sa...

Vet inte. Filmen borde väl tillhöra Ekeroth? Expressen blev jättesura på SVT för att de använde den utan Getingar, men är det inte stöldgods? Ingen kommer att göra anspråk i.o.f.s förutom Expressen.

Mats sa...

I vilket fall är jag väldigt glad att se att SD står starka fortfarande trots alla fula trick från etablissemanget. Det finns en positiv anda hos anhängare och medlemmar.

Expressen och co är väl förståss glada att man fått bort två duktiga debattörer. Ända sedan 30 år bakåt i tiden har man ju inte varit så intresserad av att debattera, alternativt varit för begåvningshandikappad för att klara av det.

Mats sa...

Friatider.se har tagit upp striden med "tidningen" expressen. Bra initiativ. Det är bara patetiskt att kalla expressens anti-sd-kampanj för undersökande journalistik. Så länge som moderaterna har extrema islamister i partiet utan att det märks speciellt så är det tydligt att det inte handlar om någon undersökande journalistik.

Mats sa...

Expressens vitpixling är väl ökänd? Men jag trodde inte att den skulle vara erkänd på wikipedia
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vitpixling

Anonym sa...

Robsten din lata jävel, lägg upp infon så vi kan återfå yttrandefriheten, http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/

Mats sa...

"Robsten din lata jävel, lägg upp infon så vi kan återfå yttrandefriheten, http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/"

:-)

Micke sa...

Re Mats
Om detta är Ekeroths film hmmm.
Får vem som helst använda denna utan samtycke från skaparen av filmen, äganderätten till filmen i oklippt version har väl Ekeroth.
Om inget annat kan man väl kräva royalties, den är ju inte allmänhetens egendom, och speciellt inte espressons´ ( på tal om lattedrickare)
Mvh Micke

Robsten sa...

Nä, tyvärr Mats. Min position gör att jag inte kan göra detta. Ni vet ju var den finns. Jag kan inte ägna min tid åt att försvara mig för mot detta, även om jag s.a.s. kunde. Andra får driva det projektet.

Mats sa...

Det är ok för min del Robsten.

Mats sa...

Detta var ett utmärkt förslag som borde ha genomförts för flera år sedan.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-vill-porta-ledamoter-med-dubbelt-medborgarskap

Såg att Stellan Bojerud har samma problem med hjärtat som jag har. Fast jag har turen att vara symptomfri än så länge.

MJ sa...

"Nä, tyvärr Mats. Min position gör att jag inte kan göra detta. Ni vet ju var den finns. Jag kan inte ägna min tid åt att försvara mig för mot detta, även om jag s.a.s. kunde. Andra får driva det projektet."

Bra Robsten! Du förstår politik. Vissa strider kan man helt enkelt inte vinna trots att man har rätt.

Jag blir mer och mer imponerad av SD och inte minst dig.

Robsten sa...

Tack MJ!

Robsten sa...

Apropå dubbelt medborgarskap för riksdagsledamöter har de flesta länder regler mot detta. Även Sverige har haft förbud mot detta lång in i vår tid. Tror Kent sade att vi tog bort denna regel 2009. Det allvarliga är att Riksdagens utredningstjänst har läckt ett hemligstämplat dokument. Alltså en tjänst inom riksdagen har läckt ett dokument vilket strider mot alla regler. Expressen skriver inte en rad om det, det verkar som om de skryter om det. Tidigare har post försvunnit från riksdagen, adresserat till ett parti SD. Räkningar har inte betalats för att posten inte kommer fram. Tidningar har skrivit om förfallna räkningar från SD, just för att någon inne på riksdagen "slarvat" bort posten.

Robsten sa...

Ekeroth:

Alltså; det som varit förbjudet ändå fram till 2001 (dubbelt medborgarskap) är när SD föreslår att riksdagsledamöter inte ska kunna ha flera medborgarskap enligt Morgan Johansson (S) fascisiskt. Vill påminna er att Johansson satt i Riksdagen för S sedan 1998.

Den 1 juli 2001 fick Sverige en ny medborgarskapslag som tillåter dubbelt medborgarskap och underlättar bland annat för barn och ungdomar att bli svenska medborgare. Innan dess var Sverige enl Morgan Johansson(s) fascistiskt. Hmm.

Robsten sa...

Avskaffande av dubbelt medborgarskap från M
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Avskaffande-av-dubbelt-medborg_GX02Sf270/

Betänkande svenskt medborgarskap:
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Lag-om-svenskt-medborgarskap_GO01SfU8/

Mats sa...

I DN står det:
"SD vände sig förra året till riksdagens utredningstjänst (Rut) med en begäran om en kartläggning av "vilka ledamöter som har dubbelt medborgarskap", enligt ett sekretessbelagt dokument från Rut som tidningen tagit del av."

Här spelar bloggar och avpixlat i en annan division. Expressen har alltså kontakter i riksdagen som är beredd till grova lagbrott i sin kampanj mot SD. SD har inte samma chans att drämma tillbaka, dessutom känns det som att SD har en annan känsla för fair game.

Samtlig regimtrogen media kommer att undvika att fråga någon SD'are om läckta sekretessbelagda dokument från riksdagen. Om det står mellan att skydda demokratin eller hacka på SD så väljer dom det senare.

DN retar upp sig på Åkessons framträdande i agenda.
http://www.dn.se/kultur-noje/johan-croneman-agendas-och-anna-hedenmos-kris-var-varre-an-jimmie-akessons

Efter att ha tittat på programmet är jag benägen att hålla med om att Åkesson klarade sig bra. Många antirasister ville förståss se en spricka i SD eftersom det är enda chansen att besegra SD (och sanningen).

Robsten sa...

Precis, vill påminna om att RUT Riksdagens utredningstjänst läckt sekretessbelagda dokument och utredningar, som de själva har suttit och hållit föredrag om för tjänstmännen och riksdagsledamöterna.

Söder om dubbelt medborgarskap:

https://sverigedemokraterna.se/2012/11/20/sjalvklar-med-enbart-svenskt-medborgarskap-som-riksdagsledamot-och-statsrad/

Robsten sa...

Text från RUT:
RUT | Offentliggjorda PM
RUT:s promemorior omfattas av sekretess, vilket innebär att promemorian inte delges andra förrän uppdragsgivarna offentliggjort innehållet eller medger att sekretessen hävs. Sekretessen upphör även när hela eller delar av innehållet i en promemoria blivit allmänt känt, t.ex. genom media eller i riksdagstrycket.

På den här sidan hittar du de av utredningstjänstens promemorior som har offentliggjorts. För att det ska bli lättare att hitta bland promemoriorna är de indelade efter år och utredningssektion.

Söker du en promemoria som ännu inte är offentliggjord, vill beställa en bilaga till en promemoria eller har andra frågor, mejla eller ring utredningstjänsten på adress Offentliggjorda RUT-PM alternativt telefon 65500.

Micke sa...

Hej!
Jag satt och såg på Ullentotten i Aktuellt, han stod och bröstade sig om den nya arbetslinjen för nyanlända och att 3 av 10 hade fått jobb efter 2 år.
Kul och förvånande att Aktuellt plockade ner honom kvickt med att bara 8% hade fått riktiga jobb,och de andra var nystartsjobb eller liknande och de faktiskt varit i landet mer än 2 år. Men Ullentotten tyckte ändå att det varit en framgång och 6000 praktikplatser skulle vaskas fram nästa år, oklart var,hur och på vilket sätt det skall räcka till den anstormningen som är nu och ännu värre komma skall. Det börjar visserligen nalkas jul men den killen har tomtar på loftet året om.
Mvh Micke

Mats sa...

"Det börjar visserligen nalkas jul men den killen har tomtar på loftet året om."

:-)

Robsten sa...

Återigen Micke, det jag upprepat in absurdum. SVT är vår minst dåliga media. Jämför med Bonnier-media.

Mats sa...

Även polisen har tydligen problem med att det läcker sekretessbelagd information men det måste ändå ses som allvarligare att det läcker från riksdagen. Det handlar ju om styret av Sverige, rikets säkerhet och lojalitet mot våran form av statstyre. Antirasisterna har ju inställningen att ändamålet helgar medlen vilket jag tycker är skönt att sverigevännerna inte har trots sitt mer ideella engagemang. Antirasisterna tar ju inte principerna för vår demokrati på allvar. Går det på något sätt att begränsa yttrandefriheten för en meningsmotståndare så gör man det och förlitar sig på att faktumet att man tillhör den tongivande majoriteten i landet gör att man slipper kritik för det.

Jag ser SD's existens även som en kamp för demokratin, demokrati för alla, alltså även för antirasisterna. Och jag hoppas verkligen inte att SD faller ner på antirasisternas nivå trots all frustration.

Micke sa...

Re Mats
Allting läcker i Sverige, det blir inget straff om det uppdagas. Folk tror att det gör begränsad skada eller ingen alls, eller för att gagna egna syften. Man förstår inte att det bara är en liten pusselbit i en stor bild där den undersökande har fått de flesta bitarna på samma sätt av andra.
Många av Sverigevännerna refererar till olika undersökningar, statistik och artiklar i diverse tidningar och ofta Affe`s, men har folk gjort en koll om det stämmer eller det är vinklade artiklar m.m.
Mvh Micke

Micke sa...

En liten fundering som säkert många har haft, varför inte "spela med" i detta galna spektakel som media och i synnerhet espresson påbörjat.
Låt oss utesluta herrar Almqvist, Ekeroth och Westling, de behåller sina resp. platser i riksdagen och fullmäktige som "vildar". De har rätt att söka medlemskap på nytt efter säg 3 månader.Medlemsansökan behandlas välvilligt då vi har behov av erfarna politiker. Varför skall uteslutningen vara längre än utvisningarna vid brott av andra medborgare i Sverige. Då har alla eventuella kritiker absolut inget att säga vare sig inom eller utom partiet.
Men detta har väl stötts och blötts hundra gånger sen filmerna.
Mvh Micke

Mats sa...

Sentios undersökning för november ger SD 12,3%, ett ganska förväntat resultat som tyvärr ska ses som en mindre svacka i SD's uppåttrend. Det krävs något idiotbeslut från regeringen, gärna tillsammans med MP eller V, för att säkra en stabil uppgång till 15%. Eventuellt en ny kampanj från expressen kan också hjälpa eftersom det tydliggör att SD bekämpar ett sammanhållet etablissemang. Förutsatt att Åkesson hanterar det på ett bra sätt förståss. Expressen är ju å sin sida för korkade för att inse hur illa det ser ut med ensidiga kampanjer mot ett enda parti samtidigt som man utan att ens försöka dölja det "släpper igenom" helt sanslösa saker från de andra partierna, som Waberi i moderaterna.

Mats sa...

Om nu SD skulle tjäna på expressens kampanj med 2,5 år gammalt material från innan SD satt i riksdagen så finns det en risk att expressen får sympatier för att de framstår som begåvningshandikappade. Sånt kan väcka sympatier hos en del. Det är också en fördel så länge som expressen tror att ett samarbete med expo är bra och inte fattar att det är en belastning för trovärdigheten.

Robsten sa...

Expressen är en avart av en fri demokratisk press.

Mats sa...

Jädrar vilket innehållslöst svammel från sossarna.
http://www.dn.se/debatt/storsta-fornyelsearbetet-pa-20-ar-ska-modernisera-s

Fast det kanske är rätt taktik. Inte säga nånting som förpliktar och sen hoppas att väljarna röstar på gamla meriter skapade av sossar som ville något.

Mats sa...

Förstår att det känns omskakande när någon kommer med en rak konkret åtgärd som dessutom motiveras med fakta.
http://www.dn.se/nyheter/politik/jomshof-vill-straffa-13-aringar

Alliansen är också mer konkreta. Som förslaget att alla ska jobba till 75 för att vi ska ha råd med en framtida ökande invandring. Allteftersom folk dör så betyder det att färre åldringar kommer att få försörja alltfler arbetslösa.

Mats sa...

Jag skulle verkligen önska att Erik Ullenhag och Anders Borg hade samma erfarenhet av ekonomi som Sven-Olof Sällström har, att man kan hamna i situationer där pengarna inte räcker till. Anders Borg och Erik Ullenhags erfarenheter är att det alltid finns snälla skattebetalare som ställer upp hela tiden. Alliansen har ju iscensatt Sveriges största integrationspolitiska satsning som i allra högsta grad har gått i konkurs redan. Men som sagt, har inga erfarenheter av konkurser utanför den skyddade verkstan i rosenbad så fattar man kanske inte ens att man gått i konkurs.

Mats sa...

DN, som tillhör den regimtrogna median i landet, försöker få Sällströms erfarenheter att framstå som negativa.
http://www.dn.se/nyheter/politik/konkurser-ar-ocksa-en-erfarenhet

DN har i åratal rabblat tillrättalagda nyheter av journalister som varit helt värdelösa och har som affärsidé att kräva mer och mer presstöd vartefter läsarna har tröttnat på att på nyhetsplats bli tillsagda hur de ska värdera olika händelser i samhället. Dom vet att regeringen aldrig skulle acceptera en total tidningsdöd eftersom dom är beroende av den auktoritet och påverkan som etablerade tidningsnamn har.

Micke sa...

off topic
Hej
I morgon bitti skall jag iväg och njuta av den enda positiva saken med EU! Jag skall till Puttgarden och inhandla ett års ranson med öl ,vin och sprit. Det blir 7-8 timmars lidande på vägen och färjorna men det kan det vara värt med tanke på priserna. Är det någon här på bloggen som kan rekommendera någon Whiskey som har samma smakområde som Glenmorangie 10Y? En god whiskey utan för mycket tjära och röksmak.
Mvh Micke

Robsten sa...

Nä, Glenmorange har ju en speciell bismak jag inte gillar. Gillar man den smaken är det ju bara Glenmorange som gäller. Neutrala whiskysorter utan för mycket, eller ens någon, röksmak är ju Grants, Bells och klassikern Famous. De går alltid att dricka och är whisky blåvitt typ. Riktig whisky utan något speciellt. Du har också den oerhört mjuka, nästan kvinnligt mjuka Jameson. satsa på Jameson eller Famous ;-)

Mats sa...

Kollade sossarnas största förnyelse på 20 år.
http://www.dn.se/debatt/storsta-fornyelsearbetet-pa-20-ar-ska-modernisera-s

Bara flum och svammel för mig även när jag läser det denna gången. Jag fattar faktiskt ingenting vad dom är ute efter. Robsten, förstår du något? Var fjärde plats ska vara en ung person, detta är iofs något påtagligt. Inom sossarna så finns förståss ingen med någon speciell karaktär och då kan ytliga personlighetsdrag som ungdom ha en större betydelse. Skicklighet i att debattera och såna saker kanske inte har någon som helst betydelse, man tycker ju i stort sett likadant som alliansen i alla fall.

Robsten sa...

Nä jag skummade lite Mats, jag orkar inte helt enkelt. låt dom hålla på. Phhuu...dom fattar inte varför de själva sysslar med politik, det är vad jag tror.

Mats sa...

Om du frågar mig så frågar du fel person. Jag gillar Bowmore och då får du en smak som påminner om en nytjärad båt. Kul att shoppa sprit annars, önskar dig en så trevlig tur som möjligt. Jag gillar annars turen Helsingborg-Helsingör. Räkmackorna med en god öl är en verklig höjdare.

Mats sa...

Famous skulle jag rekommendera i det fallet eftersom även jag kan dricka den med välbehag, trots min smak för mer tjära och rök.

Eftersom jag är hardcore nationalist naturligtvis så blir det vodka explorer med saturnus whiskyessens. Trams egentligen, det är ju bara de första 4 - 5 glasen där smaken har betydelse och då har ju kvällen bara börjat. Dom sista glasen kan man lika gärna ha mer äppelsmak (för whiskyfärgens skull) blandat med explorer.

Jag vill också tipsa om kemetyl t-röd som faktiskt får whiskyfärg om man blandar med en tredjedel kaffe. Man riskerar visserligen att bli blind om man dricker för mycket av det, men ett par glas strax innan man faller i koma går bra.

Micke sa...

Re Mats och Robsten
Jag tycker Irländsk och kanadensisk Whiskey är god också, skall köpa en Snowgrouse bara för att testa. Annars en Glengoyne 10y och ev en Glenfiddich eller en glenmorangie nectar dór.
Att "tura" är kul men är man som jag uppfödd i Helsinborg saknar man de gamla färjorna, men man är väl bortskämd antagligen med närheten till allt.
Mvh Micke

Mats sa...

Jag är förresten rekommenderad att dricka rödvin eftersom jag har hjärtfel. Jag har bytt ut kaffebryggaren mot en bag-in-box som jag går och surplar ur då och då. C:a tre liter om dagen.

Robsten sa...

Tror jag inte på :-)

Robsten sa...

Jag saknar också färjorna, som stockholmare. herretor vad vi smugglade in varor när vi var tonåringar genom denna färjeförbindelse Malmö Köpenhamn, ha, ha. det var tider det, när man kunde äta en macka och ta en öl på färjan och vara som en människa.

Mats sa...

@Micke!
"Att "tura" är kul men är man som jag uppfödd i Helsinborg saknar man de gamla färjorna"

Va???! Finns inte dom färjorna kvar?!!!

Mats sa...

Jag åkte en sån färja när jag var strax över trettio. Då fanns dom i alla fall.

Robsten sa...

Jag vaknade en gång upp i Amager (det visste inte jag inte då) och trodde jag var ute på det danska landet. Jag gick runt och frågade folk var jag var någonstans, men jag förstod inte ett ord av vad de sade, bara en massa diftongen och tritonger. Till slut förirrade jag mig till stranden, och där gick en färja. Jag hoppade ombord, utan att veta ett skvatt vartåt den gick, men se den gick till Falsterbo eller liknande. Blev bjuden på en kall skummande öl av en äldre herre på båten som skrattade läppen av sig åt min förvirrade historia (festade med kompisarna, blev tumult, bla, bla bla.). Det var i alla fall den godaste öl jag druckit. Jag saknar FÄRJORNA!

Mats sa...

Radiotjänst/tvpejlingen har blivit hårdare.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-oppnade-dorren--och-blev-skjuten

Mats sa...

Personligen bor jag i ett mångkulturellt område där man verkligen inte öppnar dörren när okända ringer på.

Mats sa...

Knivskärning vid Sergels Torg. Rätt mycket knivar i Stockholm nu.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/just-nu-man-knivhuggen-i-centrala-stockholm
Andra gången på väldigt kort tid.

Mats sa...

Misslyckad integration i Danmark. Invandrarungdomar dubbelt så kriminella som danska ungdomar.
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1870249.ece

Problemet är samma i Sverige, fast större eftersom vi har en större invandring.

Mats sa...

Mångfaldsbarometern påstår att svenskarna blivit mer negativa till invandrare-
http://www.unt.se/uppsala/risk-for-forsamrad-attityd-till-invandrare-1980198.aspx

Detta tror jag att är till nackdel för SD. Det är bättre om de kanaliserar ut sitt missnöje mot de som bestämmer över invandringspolitiken. Det är liksom inte invandrarna som har skapat dagens situation. SD har ju poängterat detta tidigare och det kanske skulle göras oftare.

Robsten sa...

Helt rätt Mats.

Anonym sa...

De som läckte Tobleroneaffären till media var de som satt på kvitonna. Dvs finansdepartementet. Dvs Göran Persson.

Robsten sa...

Du kan ha rätt anonym, men en sådan här uppgift har inget värde om man inte lägger till någon info som som åtminstone styrker uppgiften lite grand. Ja, Persson satt på finans (om jag minns rätt) men förvaltningen hade väl också tillgång till alla kvitton? Persson hade dessutom en stab där en massa människor kan ha läckt. Därmed inte sagt att Persson inte kan ha läckt, tror inte han gillade Sahlin riktigt, två olika läger, två olika sätt att tänka. Sossarna på Sveavägen gentemot gräsrots-sossarna.