torsdag, november 15, 2012

Vissa fakta i målet

Mediestormen antar oanade proportioner när en 2,5 år gammal film anländer till Expressen, en film där delar redan publicerats förut. Nu har hela filmen kommit i Expressen ägo, genom en läcka. Läckan är en persons (och möjligtvis hans kumpan) bitterhet och hämndbegär, och ingen inre konflikt som viss media gett uttryck för. Filmen uppvisar ett oacceptabelt beteende, speciellt när den gäller riksdagsledamöter. Till saken hör förståss att allt utspelade sig innan personerna blev invalda i riksdagen. I den mediala dramaturgin spelar dock en sådan petitess ingen roll, kanske skulle det inte ens ha spelat roll om det gällde personer från ett annat parti. En annan aspekt är att Sverigedemokraternas ledarskikt till stor del består av väldigt unga människor. Lite äldre stadgade personer med familj och välbetalda arbeten har av outgrundlig anledning visat sig tveksamma att slå in på en politisk bana för SD, trots att de delar exakt samma verklighetsbeskrivning.

Källan (och möjligtvis hans kumpan) fortsätter att mata media med uppgifter. När det inte längre gäller vad man kan se på film, utan ren hörsägen, så kan man dock ta ut svängarna. En anonym källa säger till DN att partiledningen kände till filmens innehåll. Nu är det så att precis alla inblandade säger att endas två personer hade hela filmen i sin ägo. Den ena av dessa var Ekeroth som filmade det hela. Det är dessutom osäkert om Ekeroth ens såg hela filmen själv. Den andra var ”källan”. Absolut ingen annan har haft filmen i sin ägo. Precis alla jag pratat med (och det är många) säger samma sak. Om ”källan” lämnat filmen till sin kumpan eller kumpaner i pluralis spelar ingen roll. Vi pratar här om ljusskygga personer som inte anser att de fått den karriär de själva anser att de gjort sig förtjänta av. Med facit i hand kan vi nog konstatera att de nog inte haft den moraliska resning som krävs för en framgångsrik och välförtjänt karriär.

I tveksam media har det framförts tankar om att det skall vara den gamla legendariska ”bunkerfalangen” som legat bakom Expressen-läckan. Denna uppgift har framkallat skrattkonvulsioner så våldsamma att initierade personer olyckligt fallit från sina stolar. Läckan kommer från den rakt motsatta gruppen, om man nu inte tar i beaktande att detta är historiska grupper som de facto inte längre existerar (fast människorna bakom grupperna finns ju självklart kvar, vilket orsakat en del missförstånd om gruppernas existens).

Som en magnifik höjdpunkt på medias produktion av tråkiga händelser, så utnämns Christian Westling av DN till riksdagsledamot, trots att han hade plats 50 på riksdagslistan. Kanske att DN:s redaktion redan tagit ut framtida opinionsmässiga framgångar för SD i förskott. Inte ens den mest inbitne SD-medlem skulle inteckna förmodade framtida framgångar på detta oblyga sätt. Nu har DN tagit bort hela artikeln, vilket vi tackar för.

Självklart är detta ett bakslag för SD och lika självklart har vissa personer uttryckt sig på ett mycket olämpligt sätt. Riksdagsmän kan inte uttrycka sig på ett sätt som inte ens vanliga gräsrötter tillåts göra, inte ens en sen natt (vilken övergått i tidig morgon) i berusat tillstånd och sinnet fullt av frustration. Tyvärr blir inte regeringens immigrationspolitik bättre av att dessa händelser uppdagats. Inte heller Sveriges EU-politik blir bättre av att SD fått sig en knäpp på näsan. Journalistkårens glädje är svår att missa när de ivrigt cirklar kring SD:s kansli i jakten på att få fram några lösryckta kommentarer. Precis som att den politik som en sannolik majoritet av journalistkåren bekänner sig till plötsligt fått mer relevans för att ett par företrädare för SD fallit ur ramen för över 2 år sedan. Låt mig vara tydlig på denna punkt, - så är det inte. Medias uppgift är att granska makten, man kan väl säga att det är vad de just nu gör, till viss del.

Vi kräver inte att media skall granska alla moderata eller socialdemokratiska företrädare på samma sätt som SD:s företrädare. Men det vore demokratisk mycket välkommet om de ägnar samma iver åt att granska den politik SD kritiserat övriga partier för, som de granskat SD:s företrädare. Att kritiskt eller objektivt granska en politik allt fler ur valmanskåren börjat tveka inför är den tredje statsmaktens ansvar, minst lika mycket som att granska enskilda företrädare för olika partier.  


51 kommentarer:

Mats sa...

Jag gissade vilken källan var och nu tror jag ännu mer att jag vet. Helt otroligt hur mycket personen är beredd att trampa ner för att få personlig hämnd. Tur att personen inte sitter i riksdagen. Det måste ha skurit sig rätt hårt när personen sett SD's senaste framgångar i opinionsmätningarna. Att personen förstör för en massa andra människor än de den vill nå tycks inte ha någon betydelse.

Mats sa...

Samtidigt så måste SD överleva den här smällen, helst på bästa sätt. Faller SD ihop så finns det ingen opposition mot massinvandring och EU längre. Dessutom så har inte väljarna någon större förståelse för hur mycket taktik och överväganden som måste göras i ett parti för att överleva och samtidigt ha en demokratisk öppenhet motarbetad av fiender som gärna utnyttjar demokratins svagheter. Ärlighet ses bara som en svaghet som ska utnyttjas.

Anonym sa...

Det är bra att ni är ärliga om ert partis sanna natur.

Pelle sa...

Hur i hela friden kan ekenöten inte ha sett filmen? Han filmade ju hela vansinnet?

Stig sa...

PH-hyenornas drev mot SD fortsätter och de vill nu att även Ekeroth ska avgå och helst halshuggas får man väl anta. Dessutom rapporterar STV och TV4 att "Åkesson kände till filmen" så nu får snart också han avgå om han vill att partiet ska leva upp till den där nolltolleransen han har bestämt om.
Ambitionen att göra SD rumsent är helt meningslös eftersom det redan är rumsrent i lika hög/låg grad som som hela sjuklöverns som var och en har sitt eget nazistiska förflutna (fr.a. Centern). Denna ambition kommer asen inom mediadrevet att utnyttja maximalt!

PK-maffian anser inte att SD är rumsrent förrän ALLA i partiledningen avgår och ersätts med batikhäxor, tokfeminister, islamister av Waberis kaliber, stalinister av Ohlys kaliber, snurriga flumhumanister & värderelativister, och framför allt rabiata sverigehatare & neurotiska oikofober!! Därefter måste SD kopiera väl valda delar av Moderaternas, MP:s eller Sossarnas partiprogram. Först då börjar SD bli "rumsrent"... Med andra ord: Ett icke-existerande SD är det enda "rumsrena" SD i deras ögon.

Eftersom Almqvists "brott" begicks innan han blev riksdagsman måste "brottet" betraktas som preskiberat. Vad har alla de andra sverigedemokraterna i riksdagen råkat häva ur sig för fem, tio, femton år sedan...På krogen, på en fest, på grillfesten i deras egen trädgård eller renta av hemma i sängkammaren? Det finns gränser för "undersökande journalistik" när det gäller alla partiers medlemmar - UTOM SD!

Jimmie Åkesson är naiv om han tror att SD någonsin blir "rumsrent" så som detta luddiga begrepp definieras av pk-maffian och majoriteten av den sedan tre decennier hjärntvättade svenska befolkningen. Denna gång har Jimmie Åkesson blivit grundlurad och grundligt utnyttjad av pk-patrasket och han borde ta Almqvist till nåder igen och återge honom alla hans uppdrag.
Nu vittrar asgamarna inom pk-maffian ännu mer blod och de ger sig inte förrän SD är utplånat. De är precis lika sluga och giriga som de islamister de ständigt gullar med!


Stig sa...

Erik Almqvist lämnar alla sina förtroendeuppdrag och ber offentligt om ursäkt för sitt "grova brott" för nästan tre år sedan och Ekeroth gör nu en time-out, allt detta som om de gjort sig skyldiga till något brottsligt under sin tid som riksdagsmän. Nu förstår jag vad Nietzsche menade med "dåligt samvete är oanständigt".

Anonym sa...

Ska Åkesson kunna fullfölja sin linje med att hyfsa partiets krävs det att han inte alltid, åtminstone utifrån sett, verkar så ensam om att stå för den linjen. Det skapar intryck av att partiet är splittrat, kör med dubbla måttstockar eller har en dold agenda.

Kontrasten mot vissa av partiets mer tongivande riksdagsmanna-bloggare, ingen nämnd och ingen glömd, är väldigt stor.

ERIC SECHER sa...

http://ericsecher.blogspot.se/2012/11/varning-for-vad-da-17.html

Anonym sa...

Krig är krig. Nu har SD fått ta emot en bredsida, dags att göra en taktisk reträtt and fight another day.

//Mogura

Anonym sa...

Stig,

Jag tycker nog det finns skäl att reagera på att tre män springer omkring med järnrör, kallar folk för "babbe" eller "hora", och sedan drabbas av kollektiv minnesförlust om vad som inträffat. Det sista är enligt min mening det värsta: gör dumheter, stå för dem, be om ursäkt och gå vidare, men ljug för h-e inte! En lögnare blir sällan förlåten. Speciellt inte om lögnen hade som syfte att rädda det egna skinnet.

Micke sa...

Detta kommer expressen m.fl. elda på mer än en vecka,och i och med att de har tolkningsföreträde spelar det ingen roll vad man gör på SD;s kansli, det finns inget offer som är stort nog för att tysta en journalist som smakat blod. Den medarbetaren i SD som började läckorna under kommun o landstingsdagarna har nu lyckats att få partiet i brygga. Jag tycker själv att Almqvist skulle remitteras till behandling eller liknande och fått en avstängning på
viss tid, samma gäller Ekeroth.
Det heter ju att om man sonat sitt straff eller behandling så skall man få en andra chans och visa att man blivit en bättre människa.
Det gällde ju werner,Schyman m.fl.
Jag hoppas att Jimmie med hjälp av de andra hittar en lösning både med de som riskerar uteslutning ocm läckan
Mvh Micke
ps. Erik bra blogg.ds

Anonym sa...

De var väl inte riksdagsmän då det hände? Det är ändå illa med sådana smånassefasoner (har inte kollat några filmer eller klipp, utan tar det för vad jag läser) och om det är sant att knärycksreaktionen på 'avslöjandet' blev lögner över Almroths läppar, så ogillar jag det mer. Man ska stå för sina klanterier omedelbart.


Hursomhaver, hade händelsen hänt den senaste tiden så hade jag nog ingått i kören som vinkar "bye bye" till alla inblandade. Men 2+ år ... det är ett nytt parti som växt fram med åtminstone då många oerfarna icke-politikerbroilers. Om de har gjort bra jobb i övrigt, så får jag hoppas det blir någon slags amnesti om ett tag (men ve om det händer igen ...)

Anonym sa...

Hur menar du att den som avslöjat brottsligheten skulle ha gjort något fel?
Även om det skadar SD att det kommer ut att den rättspolitiske talesmannen misshandlar kvinnor, falskt tillvitar andra brott och förfalskar filmer för att ljuga om händelserna efteråt så är det väl inget fel att avslöja kvinnomisshandlare?

Om filmen inte hade kommit ut så hade ju SD fortfarande haft en kriminell rättspolitisk talesman. Hade det varit bättre för partiet?

Lasse N sa...

Vänsterextremisten och nazistjägaren Henrik Arnstad påstår i dagens DN på fullt allvar att SD är ett fascistiskt parti.
Hela affären är djupt olustig men det är illavarslande när vänstern släpps fram på bred front och får diktera vad vanliga människor skall tycka.
Samtidigt blir det lite komiskt när samma DN kräver att SD-ledaren skall avgå. Om nu SD är fascister så nyttjar det väl föga att kräva att partiledaren skall avgå?

Anonym sa...

I strid blir det alltid stupade och sårade som i denna bredsida från de stora tidningsdrakarna.
SD har att samla ihop truppen igen ställa upp leden och gå vidare.
SDs uppgift kvarstår och måste fullgöras.
Rune

Anonym sa...

Men varför i helvete filmade han? Jäkligt "begåvat"!

Stig sa...

@ Nisse
Att springa omkring med hjärnrör på fyllan kan man knappast betrakta som något kriminellt eller ens suspekt beteende, däremot är det lite patetiskt och liak patetskt av pressen att dr upp det också. Snart anmärker de på vilken klädsel de hade på sig vid tillfället el. likn. Även du känner nog igen detta mönster då ett mediadrev drar igång.

Har du själv som Almqvist fått ditt hem vandaliserat och blivit jagad av knivbeväpnade män då förstår du nog att man blir lite parnoid och gärna beväpnar sig, jag själv hade däremot valt ett betydligt mer effektivt vapen än ett järnrör om jag vore i deras situation. Det var och det är fortfarande en tidsfråga innan en Sverigedemokrat blir mördad och det blir inte bättre av att statsministern underblåser sådana planer och hatstämningar.

"gör dumheter, stå för dem, be om ursäkt och gå vidare, men ljug för h-e inte!"
Det kan jag hålla med om men för politiker i allmänhet och för SD i synnerhet gäller "gör dumheter, stå för dem, be om ursäkt och gå under!!" Endast en självmordskandidat följer ett sådant råd. Faktum är att riksdagsledamöterna Almqvist och Ekeroth är helt oskyldiga till hela den här soppan, de var inga riksdagsledamöter vid tillfället.

Sissi sa...

Och hur ska man tolka det här?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sdu-ordforande-riskerar-fa-sparken_7673568.svd

Stig sa...

Kassellstrand och Hahne från SDU har skrivit en alldeles utmärkt artikel i DN där de anser att det var fel att låta Almqvist gå, att låta media agera självutnämna domare åt SD.

"Vi har blivit invalda i Sveriges Riksdag inte för att kompromissa, inte för att vika oss, utan för att göra Sverige till ett bättre land."
Mycket väl formulerat av de unga herrarna i SDU.

Länk:
http://www.dn.se/debatt/helt-fel-lata-almqvist-ga

Stig sa...

För övrigt tycker jag att Åkesson eller hela SD borde få Nobels fredspris!!! De förhindar nämligen det enda alternativet till att ta Sverige tillbaka på parlamentarisk väg - en blodig revolution och inbördeskrig.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Micke sa...

Hej
Jag vill (utan att fråga Robsten)
Ge ett tips på hur man kan ge ett litet tjuvnyp till pressen.
Skaffa google chrome och adblocker
som en separat W.läsare när ni går in på rikstidningarna, ge hellre en slant till upphovsmannen än till riksmedia. Till allt annat bl.a. Sverigevänliga sidor kan ni ha den vanliga W. läsaren.
Plocka bort detta Robsten om du tycker jag hade otur när jag tänkte.
Mvh Micke

Robsten sa...

Eric läst o noterat.

Robsten sa...

Ekeroth säger att han filmade för att dokumentera attacker (väntade) mot dem själva. Det förefaller i alla fall som en rimlig förklaring.

Robsten sa...

Det är faktiskt inte omöjligt Pelle. De ville bevisa en sak, att Almqvist sparkade bort ölburken, och inte på en person. Så Ekeroth skickade filmen till en person för redigering, en person de litade på.

Mats sa...

Så här ser det ut i media när SSU-basen Anna Sjödin varit ute i krogslagsmål.
http://www.skanskan.se/article/20061214/OPINION/112140013/-/offer-eller-forovare

Läs och jämför...

Mats sa...

Jag tycker att Mickes tips var bra.

Framöver så kan man undra om SD kommer att stå rycket? Jag tror att detta bara är början på att försöka smula sönder SD innan valet 2014. SD'are borde ta sig en funderare över vilket enormt genomslag media har och omöjligheten i att försöka få rätt eller ens få ut sin egen version av händelsen alls när expressen har tolkat händelsen och skriver "rasistattack" i krigsrubriker.

Statsministern själv har sagt att han inte klarar att möta SD i öppen debatt. Något måste alltså göras innan debatterna inför nästa val drar igång, debatter som man anser att man inte kan vinna.

Angående järnrören så har frågan ställts om man kan tänka sig tre ledande moderater i samma situation. De tre var Reinfeldt, Beatrice Ask och Anders Borg. Mitt svar är nej eftersom jag inte anser att dom har någon koppling alls till mänskliga egenskaper.

Och sen, skulle du själv ens bry dig att plocka upp järnrör till försvar om du hade sex beväpnade livvakter med dig? Att göra som dom gjorde på filmen för att skrämma en efterföljande person kan jag gott och väl tänka mig själv att göra.

Kommentaren "Vad skönt att se att ingen av oss backar" kändes ända in i hjärtat eftersom tidigare så hade SD'are utsatts för hur mycket våld som helst med väldigt få gripna (eller ens någon?). Att för en gång skulle få se SD'are som försvarar sig kändes som på film när den goda sidan plötsligt vänder sig mot den onda och inte tar stryk längre.


Att kalla en jobbig tjej som kliver in utifrån och tar ställning i ett bråk för "liten hora" låter ganska naturligt i det sammanhanget. Det var liksom inte i en debatt. Att använda ordet för att vara så nedsättande som möjligt betyder att man inte tycker att det är ett riktigt tillåtet ordval i mer normala sammanhang. Det är istället det mest otillåtna ordet som används i ett sånt sammanhang.

Tiger Woods kallades i TV4's morgonsoffa för "den golfande negern" av en kvinna som retat upp sig på hans otrohet på den tiden han blev en av Sveriges mest hatade personer. Ingen i V/mp journalistgruppen reagerade. Kent Ekeroth nöjer sig med att bryskt knuffa undan kvinnan när han uppfattar det som att hon sträcker sig mot hans mobil för att hindra filmandet.

Poliserna på filmen plockar in den berusade mannen. Man blir inte intagen på det sättet av polisen utan att ett någorlunda aggressivt uppträdande. "ögontjänande lönar sig alltid" beskriver bra den känslan Almqvist och de flesta normala människor känner när de vet att de ögonblivket innan gått med järnrör på ett sätt som kunde ha gjort att de själva också kunde blivit inplockade av polisen. Dom lägger undan rören när de hör polissireren.

Dom använder inget olagligt våld i filmen och att använda grovt nedsättande och kränkande uttryck i det sammanhanget det handlar om anses inte som skäl till ärekränkning i en domstol. När det gäller personer som ligger i skilsmässa så lämnar domstolen ganska högt i tak när det kränkande ordval så länge det inte övergår i handgripligheter.

Robsten sa...

"Jag tror att personen som läckt filmen har fått i uppdrag att redigera filmklippen från Kents mobil. Han gjorde det och passade då även på att spara en kopia för sig egen skull (för ev. framtida utpressning). Eftersom personen inte fick jobba kvar hos SD så har han som hämnd nu sålt den och fått bra betalt av expressen för den.
Eventuellt delar han pengarna med sin kumpan. Vi kan kalla de två för Bill och Bull.

Vad tror Mats och Robsten, har jag fel?

/ Ernst-Karl "

Inga kommentarer!

Mats sa...

"Vad tror Mats och Robsten, har jag fel?"

Ingen kommentar från mig heller.

Mats sa...

@Nisse:
". Det sista är enligt min mening det värsta: gör dumheter, stå för dem, be om ursäkt och gå vidare, men ljug för h-e inte! En lögnare blir sällan förlåten."

Jag är helt övertygad om att expressen hade en plan B om Almqvist inte hade ljugit. Man la fram det hela som om det var påståenden från en okänd person och inte att man hade en film i bakfickan. Jag tror för min del att Almqvist gick igenom i minnet vad han sagt som riksdagsman och inte vad han kan ha sagt innan han hamnade i riksdagen. "Journalisten" pratade också först om mer närliggande saker för att förstärka intrycket att man talade om saker som låg närmare i tiden.

Erik sa...

Mats och Robsten, var det inte Christian Westling i Lena Sundströms "dom kallar oss rasister" som sa om man säger: Inga kommentarer. Så var det ett bevis på att man hade något att dölja ;)

Kenneth Sandberg sa...

SORGLIGT..! Och då avser jag inte i första hand det som Erik Almqvist och Kent Ekeroth “gjort sig skyldiga till” och som “drabbar SD”.

Nej, jag menar det tillstånd som Jimmie Åkesson och hans närmaste medarbetare försatt Sverige och oppositionen mot massinvandringen i.

Det som nu mycket tydligt framgår är att “rumsren”-strategin målat in SD i ett hörn. Jimmie Åkesson har satt ribban med sin “Nolltolerans” och gjort det mesta omöjligt att förklara och stå för.

Om Jimmie Åkesson et consortes istället hade valt att tala klarspråk om tillståndet och därvid på ren svenska förklarat vilka påfrestningar och provokationer som såväl svenskar i allmänhet som aktiva i den politiska motståndsrörelsen utsätts för, så hade svenska folket – oavsett hur medierna och de politiska motståndarna beskriver det – haft en mycket stor förståelse för att uttalanden och formuleringar á la Erik Almqvist och liknande ute i den lokalpolitiska verksamheten, är en helt mänsklig företeelse. Och definitivt i de tillspetsade, hotfulla och trängda situationer som är invandringskritikernas vardag.

Uppenbart är att SD-ledningen har målat in sig och partiet i ett hörn som är rena gefundenes fressen för våra motståndare.

Den uppkomna situationen understryker behovet av en alternativ kraft vid sidan av SD i försvaret av svenska folket och vår nation. En samlad opinion med möjlighet att framöver i form av parti och/eller valförbund genom en ärlig och klarspråkig dialog med väljarna vinna förtroende för platser i riksdagen.

Micke sa...

Re Kenneth
Jag tror att de flesta har försökt få fram vilka hotbilder och i vilken verklighet som de Sverigevänliga lever i, dock slår press och motståndarsidan dövörat till. Det märks ju bl.a. på Reinfelts uttalande om att man har sig själv att skylla och att man tror att skador och dylikt är egentillverkade för att väcka sympati och för att inta offerrollen. Att partiet har infört nolltolerans har bitit dom i häcken,det skulle vara mer genomtänkt och vara olika steg på
"straffen" är lätt att komma på nu när man tittar i backspegeln, men då verkade det till att vara rätt. Men det hindrar inte att dom går stärkta ur detta, och visar icke insatta med att vara ett ärligt parti uppifrån och ner. Att sedan splittra motståndet till 2 falanger
med olika agenda tror i alla fall jag att man förlorar på och slätar ut det ena till ett pk-parti.
Mvh Micke

Mats sa...

Kollade expressens första sida idag där man med rubriksättningen vill misstänkliggöra Jimmie Åkesson utan att ha någon grund för det. Om avpixlat.info körde den stilen skulle jag sluta läsa där. Att vinkla nyheter hårt är en sak. Att ha ett hopljuget påstående på första sidan som avslutas med ett frågetecken för att slippa anmälan om förtal är en annan sak.

Mats sa...

@Erik:
"Mats och Robsten, var det inte Christian Westling i Lena Sundströms "dom kallar oss rasister" som sa om man säger: Inga kommentarer. Så var det ett bevis på att man hade något att dölja ;)"

:-)
Det kan ju stämma förståss.

Mats sa...

Med alla facit i hand så önskar jag att Anna Lindh hade haft ett järnrör när hon handlade på NK. Men det är ett etikettbrott i vår civiliserade värld.

Mats sa...

Man kan jämföra med smutskastningsaktioner i media i USA inför presidentvalen. I det fallet så har både demokraterna, republikanerna och teaparty-rörelsen journalister som skriver i tidningar som har högt genomslag hos befolkningen. SD har ingen möjlighet att skapa drev och ingen tidning kommer att skapa något drev som gynnar SD. Att moderaterna har en islamist i sina led med extrema åsikter är inget som uppmärksammas i media ens i närheten av den uppmärksamhet SD fått den senaste veckan. Moderaterna behöver inte ens bry sig. Rasistiska uttalanden från moderater har varit endags-nyheter.

Avpixlat och diverse bloggar är inte i närheten av att kompensera SD's brist på inflytande i massmedia.

Och hur ska SD kunna rekrytera "vettigt vanligt folk" så länge som SD'are riskerar att bli av med jobbet eller bli rättslös utan facklig uppbackning på arbetsmarkanden? Och allt våld som SD utsätts för. Är det någon som blir gripen någon gång?

Mats sa...

Åkesson har skött hela historien väldigt bra annars, propagandamässigt sett. Han har agerat snabbt och mer proffisionellt än vad som varit fallet när andra partier har haft liknande ärenden. Andra partier har iofs inte behövt agera lika proffsigt eftersom det funnits en annan förståelse i media på ett helt annat sätt än när det gäller SD. Både partiet och partiledaren har ökat förtroende hos mig, och tydligen hos väldigt många andra SD'are tydligen.

Micke sa...

re Mats
Väl skrivet :-) , t.o.m. Gudmunsson SVD som i alla fall ibland skriver balanserat har ryckts med i denna av media skapade hysteri. Inte ens självmordsbombaren i stockholm har fått så många spaltmetrar. Jag tror att dom en gång för alla tänker "ta död"på hotet mot deras tillrättalagda verklighetsbeskrivning, om sen sanningen är offret i detta korståg så anses det vara ett litet pris!
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke, det jag undrar över är personen som lämnat in filmen till expressen och till och med förklarat vad expressen ska fokusera på i filmen fullständigt struntar i vad som händer med SD's röstsiffror. Om personen har delat SD's uppfattning att invandringen är ett stort problem så har personen agerat väldigt konstigt. Om h*n ville hämnas på SD-toppen så hade det räckt med att ge den till Jimmie Åkesson (kopia förståss). Om inte Åkesson hade reagerat så hade h*n kunnat överlämnat filmen till expressen (jag tror att den gick via expo) med förödande konsekvenser för Åkesson också. Att ta beslutet att rasera den enda oppositionen i riksdagen mot invandringspolitiken är helt vettlöst om personen på något sätt har samtyckt med SD någonsin angående invandringen.

Jag tror att personen ifråga inte har tyckt att filmen var en så stor grej, speciellt eftersom personerna i filmen inte satt i riksdagen vid tillfället och att den ligger bakåt i tiden. H*n kunde ju inte veta expressens kapacitet att blåsa upp det hela med hjälp av Åkessons beslut om nolltolerans. Sen har expressen svarat undvikande på frågor om vad som klippts bort, vilket iofs inte behöver betyda någonting.

Mats sa...

Jag tror inte att många, kanske inte ens SD själva, förstår underläget de har. Man kämpar vidare med demokratiska metoder och en öppenhet som inte har funnits någonsin i något annat parti och förlitar sig på att hög moral lönar sig per automatik. Snacket om en dold agenda blir löjeväckande ju mer uppenbart det blir att det inte finns något utrymme för något sådant inom SD. Trots politiskt våld och mötestörningar och drösvis med antidemokratiska handlingar från etablissemanget står man fortfarande kvar.

Micke sa...

ReMats
Jag undrar om jag vill att du har rätt, utan hoppas på en mer ondskefull förklaring. Men mycket talar för att du har rätt och expr. har bidat sin tid för att sätta in stöten när det rullat på för SD och dom varit skrämda av framgångarna. Det skall bli kul att se om mötena mellan Reinfelt och dagsmedia nu ger högre presstöd eller de får betalt via domslutet angående reklam som väntas.
(lite av mitt scenario blandat med ditt och mycket ondskefullare)
Dock är det helt klart att h*n har gjort så mycket skada att h*n i ditt resonemang nu ångrar sig, eller tror att h*n samlar på sig poäng och röster till ett annat parti.
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke, ett höjt presstöd är mycket möjligt. Men ett höjt presstöd innebär också mer pengar till det nationaldemokratiska projektet nationell idag, men det kanske pk står ut med.

Micke sa...

Re Mats
Absolut inga problem för detta land, Man hitta väl bara på en regel som exkluderar nationell idag
Det är väl lite som Gudmundson i SVD, Som efter timeouter i så gott som alla partier för olika affärer, Helt plötsligt när det kommer till SD så skall politiker inte få ta timeout. Han redovisar iofs en diger lista med timeouter från andra , denna artikel skall sparas noga för framtida argument
Mvh Micke

Micke sa...

Hej
Läste på expr. dels om L.Erixons brev till Kasselstrand och Mattsons förklaringar varför SD aldrig skulle få del av hela filmen
Den här Mattson är Sveriges svar på Moder Teresa om man får tro honom själv
Det verkar som om det fortfarande sitter ett stolpskott och lämnar ut intern information, eller vill blaskan åtminstone det skall se ut så, för att så split i leden. Det roliga i detta allt utom roliga drev, verkar det på många insändare att man förstått att detta är regisserat och kommer att proteströsta på SD.
Mvh Micke

Mats sa...

Den här artikeln om presstödet-
http://www.dn.se/debatt/den-blodande-dagspressen-behover-omstallningsstod-nu

Övertygade mig ännu mer om det viktiga att ta bort presstödet helt. Vad är det demokratiska i att 7 partier får ett stöd från staten att blocka en politisk fråga fullständigt? Tidningarna har ju blivit ett hot mot demokratin och det är bara bra om de försvinner.

Robsten sa...

Precis, låt dem dö. Och när Expressen dör, skall jag fira med champagne. Nej whisky!

Mats sa...

Jag gick i skolan på den tiden då tidningarna tyckte olika. Två elever kunde få i uppgift att jämföra ledarsidan i exempelvis folkpartistiska expressen och sossarnas tidning aftonbladet. En annan uppgift kunde vara att försöka avslöja om det förekom någon politisk vinkling av samma nyhet i tidningarna. :-)

Kul va! :-)

Yngre generationer som vant sig vid att all media vinklar nyheterna på samma sätt kanske inte förstår vad jag menar alls?

Mats sa...

Så sent som 1980 kunde två tidningar ha olika uppfattning om kärnkraften. Det ni!

Trots vänstervridningen bland journalister så var det diskutabelt att kalla BSS för rasister 1982 i media.

Micke sa...

Hej!
Vad jag inte riktigt förstår är att ens någon ur SD ger expr. mer än 2 ord att skriva; "Nej,tack"
De skall inte ha mer, de har väl knappast gjort sig förtjänta av något fraterniserande.
Det sorgliga i det hela är att de större drakarna har släppt fram "experter" som anser ditten och datten, taget ur luften och verkligen patetiskt. Är det verkligen så illa ställt i mitt land. Tänk, förr(>10år) litade jag på media och experter. Jag vet! Ni behöver inte säga det, jag var naiv.
Mvh Micke

Micke sa...

tillägg till förra inlägget.
Nu förtiden misstror man media så mycket att står det "god morgon" på löpet så tror man inte dom;)