söndag, november 11, 2012

Hat och näthat


De stora tidningarna och TV-kanalerna har publicerat flera inslag om det så kallade "näthatet" ofta förekommande på vissa systemkritiska hemsidors kommentarsfält och under även under kommentarsfälten på vissa tidningsartiklar. I princip alltid har problemet framställts som att det är människor starkt kritiska till vår immigrationspolitik som gått över gränsen för det passande. Någon gång har även kommentarer som tangerar det som går under benämningen "olaga hot" uppmärksammats, även om så pass grova kommentarer är mycket sällsynta. Självklart har vi problem med kommentarer där gränsen för en passande debatton passerats med marginal. Det är också helt uppenbart att en del av dessa kommentarer kommer från grupper av människor som betecknas som immigrationskritiska. 


Det de stora medieaktörerna glömmer att nämna i sammanhanget är att vänstern och allehanda immigrationsbejakande grupper förfaller till samma låga debatton. När jag googlar över artiklar i ämnet hittar jag en (1) artikel som tar upp näthatet ur ett annat perspektiv. Den är skriven av Sakine Madon och Fredrik Krohnman. Författarna skriver om att journalister och krönikörer i princip ägnar sig att samma hat som de omtalade "trollen" i Avpixlats kommentarsfält, fast de gör det stort uppslaget i tidningarna. Så här skriver de.

Att ha åsikter som inte delas av journalistkollektivet är som att vara sist i klassen med att få de senaste märkesskorna, eller inneprylen för stunden.
Och likt mobbare på en skolgård tvekar journalisten och krönikören inte en sekund att inför allmän beskådan basun­era ut vem som tycker fel, och vem som är dum i huvudet. 

Varken Madon eller Krohnman hör till de systemkritiska leden. Att de har rätt behöver alltså ingen tvivla på. Även SVT tillåter sig rejält uttagna svängar när det gäller att exponera hat mot vissa grupper. Täppas Fogelberg tilläts skriva så här om Lars Vilks.

Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube.

Detta säger alltså Fogelberg i en artikel på SVT-debatt, inte anonymt i en kommentar. Ja, då har vi liksom satt ribban för det tillåtna. Senast är det Per Ström som kastat in handduken då han enligt egen utsago inte orkar med mer näthat och mediehat från testosteronstinna feminister. Vi tar några klipp från Ströms artikel.

Sällan har jag mötts av en vilja till seriös debatt om vad jämställdhet egentligen är. I stället för att bemöta mig i sak har invektiven haglat, härskartekniken svingat sig till nya höjder och hånskratten ekat. [...] 
En av aktivisterna gav mig en teckning med ett avskuret manligt könsorgan.Feministerna hade använt Facebook för att under devisen ”Operation dicken: Kukmätning med Pär Ström” trumma ihop folk till mötessabotaget. [...] 
Kända journalister, krönikörer, mediepersonligheter, etablerade författare och uppburna kulturpersonligheter har bildat en hatmobb som drar fram som orkanen Sandy för att krossa dem som har fräckheten att inte följa tyckarelitens åsiktsdekret. [...] 
Nu har ”Vita kränkta män” istället en tecknad karikatyr av mig som profilbild. Tidigare har de i sin logg publicerat morbida fotomontage på mig, bland annat ett där jag blir halshuggen och det här ovan där jag blir korsfäst.Blodet sprutar.[...] 
Mycket av hatmobbens framfart sker i sociala medier. Men även Sveriges Radios journalister och stora papperstidningar har sällat sig till mobben. Observera återigen att jag inte syftar på saklig kritik – sådan välkomnar jag – utan på lynchmentalitet och härskarteknik.

Många av de som lagt sitt oresonliga hat i dagen mot Ström är också mångkulturförespråkare (jag har kontrollerat vissa namn som bl.a. Ström själv nämner, samt tittat lite på Facebook-gruppen "Kränkta vita män"). Ofta har just dessa personer inte utbrutit med sitt oresonliga hat mot SD eller andra systemkritiker, trots att det är mycket troligt att de hyser minst lika mycket hat mot SD. Varför har de inte gjort detta? Sannolikt för att de mycket väl vet att de får svar på tal. De beter sig som typiska mobbare. De ger sig på ett offer de vet de kan besegra. Där de befarar att de möter betydande motstånd, tar de sin Mats ur skolan.   

En annan feminist som debatterat mot Ström är Katerina Janouch. Nu när Ström deklarerat att han lämnar debatten om jämställdhet p.g.a. avancerat hat och förtal så skriver Janouch på SVT-Debatt att "hon lyfter på hatten för att Per Ström äntligen lämnat genusdebatten". Detta säger rätt mycket av dagens debattklimat. Nu lyfter man på hatten när någon debattör som inte delar de egna åsikterna kastar in handduken p.g.a. allt hat och förtal man utsatts för. Hela vår samhällsdebatt tenderar att bli någon slags Robinson-såpa där man skall mobba ut de med fel åsikter. Det kan nämnas att jag ett tag följde Janouch på twitter, men avföljde henne då hon lät aggressiv t.o.m. när hon twittrade om sex.  

Vi ser också med all önskvärd tydlighet att näthatet (mediehatet t.o.m.) kommer lika mycket från vänstern och från feminismen. Detta nämns som sagt mycket sällan i de artiklar som gärna vill framstå som seriösa och tar upp problemet med näthat.  

Till sist så måste det med skärpa påpekas att en saklig och hövlig ton i debatten gör att argumentet får mångdubbel tyngd. De med en agenda om mångkultur och en oansvarig immigrationspolitik vill sannolikt att systemkritiker skall gå över gränsen, så ofta som möjligt. Det tjänar deras sak. En saklig och verserad ton gör att hela debatten blir så mycket mer obekväm för de som har något att dölja. Ofta förlorar den person som tappar besinningen och kontrollen i en debatt. Dessutom är det inte motdebattören man skall vinna över eller besegra, utan alla de som läser eller hör debatten.  

61 kommentarer:

Unknown sa...

" Dessutom är det inte motdebattören man skall vinna över eller besegra, utan alla de som läser eller hör debatten." Denna del har jag missat tidigare, den är helt rätt, för du kan väldigt sällan övertyga en låst människa. Detsamma gäller att om du totalförnedrar en människa vinner du inget på, du får istället föraktet riktat mot dig själv från andra.
Mvh Micke

Robsten sa...

Precis så ;-)

Mats sa...

Jättebra att du tar upp det här ämnet som jag även tycker att avpixlat skulle ta upp, helst i samma anda.

@Micke:
"Denna del har jag missat tidigare, den är helt rätt, för du kan väldigt sällan övertyga en låst människa."

Eh, du är liksom inte ensam om att ha missat det tidigare. :-)

Jag anser annars att SD har varit fantastiska på att bemöta hatet irl. Om man till exempel tar torgmötena där Åkesson bemötts av en skränande "antirasist"pöbel som omöjliggjort mötet så har Åkesson & co. valt att lämna platsen helt fredligt till slut. På tidigt 90-tal hade han haft en svans av frustrerade skinheads som hade bemött pöbeln med hitlerhälsning för att provocera dem och som hade skanderat slagord som idag är förbjudna enligt lag. Ni kan ju tänka er själva hur det såg ut i media och några nazianklagelser var knappt ens nödvändiga. Det spelar naturligtvis ingen roll att de bemötte "antirasisterna" på det sättet för att provocera, det var inget som gav röster precis och den enda förändringen de åstadkom var att de möjligen minskade sin inre frustration en smula.

På nätet är det ännu viktigare att folk tänker sig för eftersom det skrivna ordet står kvar. Det är inte speciellt roligt heller för en sverigevänlig blogg att censurera folk som man egentligen misstänker vara åsiktsfränder men som uttrycker sig i frustration och hat och som i stundens hetta drar till med direkt rasistiska kommentarer för att reta upp en motdebattör. Motdebattören är oftast en person medans en inläggskedja kan ha hundratals och kanske tusentals läsare.

Ilskan hos sverigevänner är egentligen mot de styrande av landet och i viss mån media, fler borde tänka lite på det när de skriver och inte rikta energin mot invandrarna i sig. När somaliska analfabeter anländer till Sverige så är inte situationen som uppstår deras fel. Det är inte dom som har påverkat svensk lagstiftning att se ut som den gör. En del tror att de retar upp meningsmotståndare med nedsättande uttryck över dessa somalier, det är fel. På sin höjd är "antirasisterna" likgiltiga för det.

Robsten sa...

Väl talat Mats.

Mats sa...

Man ser en stor kraftsamling från statens sida inför valet 2014 som gör det ännu viktigare att SD inte framstår som hatiska-
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/mer-stat-ar-inte-svaret

Det är lätt att känna viss skepsis till utredare Westerbergs starka tro på direktiv uppifrån. Hur stora befogenheter bör staten få för att skapa tolerans? Kan den ens göra det? Exakt vilka åsikter är det som myndigheterna ska uppfostra fram? Exakt vilka åsikter ska bemötas?


Klarar SD och sympatisörer att bemöta denna anstormning? Och detta utan att hemfalla åt frustration?

Unknown sa...

Of topic
Jag läste Mats Dagerlinds krönika på avpixlat och den var som vanligt rak och bra, och jag försökte komma ihåg var jag såg en undersökning angående taxiförare i little bagdad (Malmö)
http://www.svensktnaringsliv.se/multimedia/archive/00000/Vem_k_r_taxi__101a.pdf
Där fanns inga hjärnkirurger i alla fall, dock en Urugyansk psykdoktor.

Unknown sa...

Missade att presentera mig;)
Mvh Micke

Mats sa...

Enligt de självutnämnda och självgoda antirasisterna i Sverige så är ju orsaken till välutbildade taxichaufförer rasism hos chefer i samtliga svenska företag (utom taxiföretagen då förståss).

Jag tycker att denna idealism bland höga chefer borde utredas. Dom offrar alltså hela företaget hellre än anställer en invandrare.

Det viktigaste annars för att komma in i samhället och få jobb är språket påstås det. Dom som nu blir varslade borde ta till sig det tipset och vara noga med att ta med sina betyg i svenska när de söker jobb så är hela deras problem löst.

Mats sa...

Angående näthat, så här kan man läsa i arbetarbladet-
länk till dit

Klart är att svenskens vurm för Sverigedemokraterna är ett demokratiproblem som måste lösas.

Lösas? Det räcker alltså inte med demokratiska lösningar utan någon mer slutgiltig lösning då?
Det stämmer att det är ett demokratiproblem. Fri opinionsbildning kombinerat med rösträtt innebär alltid att risken finns att folket inte röstar som etablissemanget vill.

Lite längre ner står det:
Det vore enkelt att avfärda Sverigedemokraterna som idioter. Det framstår de ofta som.

Unknown sa...

Re Mats
Man behöver inte vara idiot för att få vara röstberättigad i detta land, men det underlättar ( för alla parter tydligen);)
Det är kul att man idiotförklarar snart en halv miljon människor, det tyder inte på bristande självförtroende, snarare bristande självinsikt.
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke:
"Man behöver inte vara idiot för att få vara röstberättigad i detta land, men det underlättar ( för alla parter tydligen);)"

:-)
LOL

Stig sa...

"Det vore enkelt att avfärda Sverigedemokraterna som idioter. Det framstår de ofta som."

Man är en sällsamt stor idiot om man går omkring och är rädd för folk som man anser vara mentalt och intellektuellt otillräckliga. Ännu dummare är man om man befarar att denna idioti ska öka i form av högre opinionssiffror, alltså utgår förf. i Arbetarbladet från att galenskap smittar...! Han har säkert egen erfarenhet av det!

Stig sa...

Rättelse: Det var tydligen en hon, jag får börja skriva "hen" i fortsättningen.. :-)

Stig sa...

O.T.
SD har nu 11,2 % i senaste mätningen från Aftonbladet/United Minds!

Vi "idioter" (Arbetarbladets benämning)blir bara fler och fler. Ja se där idioti är smittsamt...

Mats sa...

@Sig:
"Han har säkert egen erfarenhet av det!"

:-)
Det var en hon. Eventuellt en sån där hen som tycker det är skämmigt och något fult att vara kvinna.

Nu har ju "idioterna" idag en ny toppnotering, drygt 11%. Jag tror att det där ryktet att SD består av unga arga män är något som Robsten har spritt ut för att han har fått åldersnoja. Men man ska komma ihåg att undersökningen är gjord över webben vilket betyder att SD inte ska plussa på några procent på grund av skämmighetsfaktorn. Folk har nog uttryckt vad dom tänkt, en viss överprocent är förståss trolig ändå.

Många är förståss rädda för antidemokratiska åtgärder från de militant politiskt korrekta när de ska rösta i en sån undersökning. Dom upplever det som att det är staten som frågar och staten har ju samma pragmatiska inställning till demokrati som afa har. Minns när Laila Freivalds stängde ner SD's hemsidor som substitut för att hon saknar kapacitet att handgripligen ge sig på Jimmie Åkesson. Lite tjejigt kan man tycka.

Mats sa...

Fast Robsten såg f-n yngre ut på bilder i SvD för ett tag sedan. Gått ner i vikt kanske? Eller bra kameravinklar? SD får sminka honom så att ryktet om arga unga män upphör.

Robsten sa...

Tror det är ett omöjligt uppdrag, tyvärr.

Unknown sa...

Från en idiot till en annan;)
Var det inte Laila Freivalds som såg "ljuset i slutet på tunneln"?
Att det sen visade sig att det var ett mötande tåg missade hon och fick då avgå.
Mvh Micke

Micke sa...

Kanske klumpigt uttryckt, menade inte att någon här var en idiot, anspelade på epitetet vi har fått från våra "vänner" i pressen.
Har varit modern och satt bild på mig i bloggvärlden.
Mvh Micke

Robsten sa...

Vi förstod vad du menade Micke.

Mats sa...

@Micke:
"Att det sen visade sig att det var ett mötande tåg missade hon och fick då avgå."

:-)

Mats sa...

Alltid kul att se hur dom ser ut som man skriver till Micke.

Mats sa...

Moderat utforskade det nya spännande samhället [© Reinfeldt]
http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/m-politiker-utsatt-for-stenkastning%283518685%29.gm

Jag har alltid förutsatt att mångkulturalister inte tror på vad de säger. Om dom gör det så kan det gå ännu värre än för Brännström. Jag tycker att Reinfeldt ska ta sitt ansvar och förklara internt för moderaterna att det dom säger om invandringen bara är på skoj.

Stig sa...

@Mats

Detta med att SD består av unga arga män har man hört i många år nu, åldras inte sverigedemokrater?
Det är bara att ta det som en komplimang!
(Forever young var det en låt av Bob Dylan som hette vill jag minnas.)

F.ö. hoppas jag att missnöjespartiet SD består av många unga arga män och gärna många gamla arga män med ett stort mått av missnöje.
Självbelåtenhet och fisljum förnöjsamhet för ju ingenting framåt.
Arbetarrörelsen växte sig knappast stor pga av unga snälla ombudsmän och Sossarna genomförde knappast alla reformer på 50 och 60-talen för att de var ett sorts förnöjsamhets-parti.

Det är nog den klassiska svenska konflikträdslan som gör att SD får sådana etiketter påklistrrat på sig.

Robsten sa...

Politiker fick känna på verkligheten när hon följde med polisen på en utryckning: http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/m-politiker-utsatt-for-stenkastning%283518685%29.gm

Robsten sa...

Nä, Alphaville tror jag gjorde forever young.

Micke sa...

re Mats
Jag måste erkänna att bilden är Photoshoppad. Jag är tjockare i verkligheten, jag är faktiskt nära urtypen för en SD;are enligt media!
Skåning,halvfet (enligt gamla skånska mått=undernärd) och man.
Felet är att jag har utbildning och har avancerat en del i mitt arbete. Kronan på verket är att jag nu kan titulera mig som "idiot"
Mvh Micke

Mats sa...

Sorry Robsten.
Bob Dylan, forever young.

Blir jag portad här nu? :-)

Robsten sa...

He, he, vi kör med lite högre toleransnivå, trots vår dedikerade intolerans. ;-)

Mats sa...

@Micke:
"Jag måste erkänna att bilden är Photoshoppad. Jag är tjockare i verkligheten,"

Påminner om en grannkvinna jag har som säger att hon uppskattar ärlighet som den främsta egenskapen hos folk. Detta säger hon samtidigt som hon har pushup bh och är så hårdsminkad att en botoxbehandling aldrig skulle kunna bryta igenom.

"jag är faktiskt nära urtypen för en SD;are enligt media!
Skåning,halvfet (enligt gamla skånska mått=undernärd) och man."

Jag har släkt från Skåne och känner tilll inställningen. :-)

"Felet är att jag har utbildning och har avancerat en del i mitt arbete. Kronan på verket är att jag nu kan titulera mig som "idiot""

Funderar på att lägga till "idiot" i mitt cv. :-)

Mats sa...

@Robsten:
"He, he, vi kör med lite högre toleransnivå, trots vår dedikerade intolerans."

Ajjjjjjjjj! Tänk på imagen nu. Det är mindre än två år till valet.

Mats sa...

Nu ska jag prata om Hibo (© copyright, Björklund).

Är det inte dags att migrationsverket byter en del gamla broschyrer? Speciellt dom med historier om människor som utnyttjats av människosmugglare som både smugglat "flyktingar" och varit behjälpliga vid trafficking. Det blir ju annars som att försäkringskassan skulle använda bidragsfuskare i sina broschyrer för att visa hur man har hjälpt människor. Jag tycker det är viktigt att statliga myndigheter ger ett så stort intryck av ärlighet som möjligt.

Mats sa...

Resterande broschyrer kunde ju skickas till Björklund att läsa på inför valet 2014 för att ha "argument" mot Åkesson. Återvinning är bra för miljön.

Stig sa...

@Robsten & Mats

Tror ni har rätt båda två ang. Forever Young. Dylan skrev och framförde låten på 60-talet och Alphaville gjorde an bra och känd cover på den på 80-talet. Även Björn Afselius gjorde en bra version. Undra hur många som har gjort sin egen version på den låten, säkert hundratals band/artister.

Dylan var/är en väldigt bra låsskrivare och han har en väldigt speciell röst men varför har jag aldrig blivit ett Dylan-fan?? Tror han har lite för nasal (och deprimerande) röst för att orka lyssna på för mycket.

Mats sa...

@Stig:
"Tror han har lite för nasal (och deprimerande) röst för att orka lyssna på för mycket."

Håller med. Och sen var det väl inte min genre heller.

Robsten sa...

Nja, jag är allätare. Vissa låtar tycker jag om ändå av Dylland. Bland annat Lay lady lay:

http://www.youtube.com/watch?v=N6ODMKSWzT4

Mats sa...

Jag också när jag tänker efter. Nån låt som hette "god gave name to all the animals" eller vad den hette, den tyckte jag var ganska bra.

Micke sa...

Nu har A.C.Marteus, batikhäxan på expressen, också gett sig in i flocken mot Per Ström. Har hon skiftat fokus, förr var SD det enda hon skrev om och det var inte signerat med puss o kram precis. Det verkar till att vara lite skifte både vad det gäller vad expressen fantiserar ihop och vem som skriver om SD.
Läste Heras krönika på avp. riktigt bra och välfångad verklighet.
Mvh Micke

Anonym sa...

intressant TV-inslag

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/kommuner-vagrar-ta-emot-fler-flyktingar

Mats sa...

Angående Per Ström så skulle det vara intressant att veta vilka i riksdagen som tar genustramset på allvar.

Mats sa...

Från hd.se:
"Det ni ser i riksdagen är en förfinad form i kostym, men budskapet finns på internet, där finns fotsoldaterna. Tar man in deras verklighetsbeskrivning ser man ett helt annat Sverige. Lyssnar man på det och inget annat får man en helt annan verklighetsbild och det gör att det är otroligt svårt för mig att nå fram, sade Reinfeldt."

Det är från Reinfeldts tal på ett universitet nyligen.
http://hd.se/inrikes/2012/11/06/reinfeldt-jobben-storsta/

Om man har en enig media på sin sida och inte "når fram" så är nånting väldigt fel. Dessutom, han når ju fram. Han är citerad på flera "extremhöger" sidor samt även länkar till artiklar han skrivit. Problemet är att siffror från BRÅ och migrationsverket motsäger en del uttalanden han gjort men då ska han vända sig mot dom och inte mot SD.

Mats sa...

Borde inte Anders Borg få nobelpriset i ekonomi eftersom han anser att invandringen är lönsam?

Anonym sa...

Your site is very nice.This site is stimulated my mind.
A thing of beauty is a joy forever.
Beauty is truth's smile when she beholds her own face in a perfect mirror.
ARLeuco

Robsten sa...

Min dator hemma har rasat. Därför kan, eller vill jag inte kommentera här i samma utsträckning som förr. Får väl skaffa mig en ny dator. Har en gammal pc också, men den har blivit så trög att den i princip inte går att använda, det är ändå en dual core.

Robsten sa...

Håller med ditt sista inlägg här Mats

Mats sa...

På tal om hat, expressen har avslöjat att Erik Almqvist är en mänsklig person. Kollade deras video från ett bråk för 2,5 år sedan och den ökade mina sympatier rejält för Almqvist. Jag tycker att det är bra gjort av expressen att visa att politiker utsätts för mänskliga situationer, tyvärr reagerar inte alla lika föredömligt som Almqvist. Själv hade jag inte kunnat hålla igen på det sättet han gör på filmen.

Mats sa...

" Har en gammal pc också, men den har blivit så trög att den i princip inte går att använda, det är ändå en dual core."

Om du mest ska använda den till att surfa på nätet så testa att lägga in jolicloud på den (jolicloud.com).

Trögheten kan bero på att fläktarna i den har saggat igen. Dual core har egenheten att gå långsammare när värmen ökar.

Mats sa...

Tungt beslut. Jimmie Åkesson visade sin storhet under presskonferensen men jag hade hellre sett hans storhet i ett trevligare sammanhang. En knäpp på näsan till expressen och David Baas som hade trott att det skulle bli en time-out bara. SD's motståndare i riksdagen gläds förståss åt att en av SD's främsta debattörer försvinner.

Micke sa...

Trist historia, nu går drevet för fullt när de vädrar blod. Ännu en sak som är trist är att Almqvist måste gå för att behålla trovärdigheten för den inslagna linjen. Hur länge han måste vara borta eller om tiden för detta varierar om han genomgår "terapi"
för att bli "en bättre människa" vet väl bara partiledningen.
Däremot undrar jag om någon med handen på hjärtat kan säga följande: Om det står någon fel på hkp-plats eller parkerad så gott som inne i entre`n på köpcentrat , körande på gågatan spelandes för fullt eller skiter i kön och tränger in sig bland de första, vad tänker ni då?
ärligt?
Det är bara några exempel på att man som observatör formar sina "fördomar" efter verkligheten.
Mvh Micke

Robsten sa...

"SD's motståndare i riksdagen gläds förståss åt att en av SD's främsta debattörer försvinner."

Aldrig sett så mycket oförställd glädje.

Robsten sa...

Nä, jag har funderat. En mycket trist dag, men eftersom vi måste göra något åt vansinnespolitiken är det bara att kämpa på. Dessutom blir jag rätt taggad av PK-folket oförställda glädje, här visar de verkligen sin ödmjukhet och tolerans.

Anonym sa...

Jag förstår att Robsten har det svårt idag men ännu svårare är det att förstå hur han kan hantera att hans partiledare som i princip ägnat sig åt lika roliga saker som Almkvist blivit så pk att han kan sitta som domare över Almkvist för att denne på sin fritid kallar fruntimmer han inte känner för horor?
Är inte alla fruntimmer som inte är Sverigedemokrater horor?

Robsten sa...

Absolut inte. Har aldrig använt ordet och avskyr det. En flicka jag jobbade ihop med blev kallad för hora varenda dag under hela sin gymnasietid. Tycker det är förjävligt. Hon röstade av outgrundliga skäl på sossarna 2010, men hon kommer säkert till oss snart. Att hon blev kallad för nämnda epitet är inget som media eller Expressen bryr sig det minsta om. Och förmodligen inte du heller.

Micke sa...

Re Robsten
Jag håller med, varje gång det blir en motgång tappar man sugen lite grann. Men in med huvet, ner med axlarna, böj på ryggen och stånga på, det går trögt i början men får man bara upp farten så....
Mvh Micke

Mats sa...

Se det som en boxningsmatch. Det enda det handlar om är att stå längst hur många smällar man än får.

Jag tror att SD kommer att tjäna rejält på det här även om det är något negativt just nu. Jag lyssnade på Almqvist på radio och han framstod väldigt positivt.

Mats sa...

Att vara moderat är som att strunta att duscha i en månad. Det är en rättighet men man är ändå ett äckel.

Mats sa...

Som sagt, jag tror att intrycket av ärlighet hos SD kommer att öka av det hela. Erik Almqvist själv har förklarat både händelse och händelseförlopp på ett bra sätt som gett ett mycket bra intryck hos folk som jag har pratat med. För måttligt politiskt intresserade personer så upplevs det nog som att det aldrig händer något inom de för närvarande 4 mindre partierna.

Robsten sa...

Westling utnämns till riksdagsledamot av DNs redaktion: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/nar-masken-slits-av

Lite övermaga kan man tycka, tror han hade plats nummer 49 på riksdagslistan.

En anonym källa har tipsat SvD om att partiledningen kände till filmen. Alla kände till att det fanns en film. Bara två personer kände till hela innehållet. Möjligen att bara en person hade sett hela filmen från början till slut. Det hela är nu ganska väl utrett.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kalla-akesson-kande-till-filmen_7670726.svd

Robsten sa...

Testar att posta från läsplatta.

Mats sa...

Jag kan inte få bort känslan att de alla tre betett sig ytterst normalt.

Anonym sa...

Det är ingen som tvivlat på att ni anser det normalt att beväpna er med järnrör för att slå fruntimmer.

Det ligger i kärnan av ert parti sedan det skapades.

Men nu är det färdigt med skitsvamlet och er ledarklicks parasiterande på skattebetalarna.