fredag, november 09, 2012

Den svenska EU-avgiften kan komma att höjas med 10 miljarder

Erik Almqvist fick inget vettigt svar från Lena Ek under den utfrågning som ägde rum under onsdagen i plenisalen. Almqvist ställde frågan om regeringen kommer lägga in sitt veto mot den avgiftshöjning som EU aviserat för Sveriges del på 10 miljarder kronor om året. Ek svarade på en massa typiska frågor från en mellanstadieklass, men inte på Almqvists direkta fråga.


Utan att skryta kan vi säga att denna blogg var först med uppgiften om den aviserade avgiftshöjningen. Nu verkar det tyvärr, av Ek:s svar att döma, som om denna höjning också blir av. Hur svårt är det egentligen för regeringen att lägga in sitt veto?

41 kommentarer:

Stig sa...

O.T.
Och SD bara växer och växer och växer... i senaste Demoskop har SD gått upp 1.9 procentenheter och ligger nu på 9,0 %.
Och Reinfeldts hat bara växer och växer och växer...men det är tyvärr inte mnätbart!

Stig sa...

En kraftig höjning mao, från 30 miljarder till 40 miljarder.
Vad får man för 40 miljarder? Jo utgiftsposten för t.ex. Ekonomisk trygghet vid ålderdom ligger på 41,5 miljarder; kommunikationer 39,8 miljarder; Rättsväsendet (som sannerligen borde förbättras) 35,5 miljarder och Hälsovård, sjukvård och social omsorg ligger på 56 miljarder och är i akut behov av dessa extra 10 miljarder som nu kastas bort på EU.
Bidrag mm från EU ligger på 13 miljarder så då går vi back 27 miljarder på detta destruktiva medlemskap.

Intessant att kolla upp vad så här stora belopp egentligen betyder för statskassan i sin helhet så jag brukar gå in på regeringens sajt om statens budget:

http://www.regeringen.se/sb/d/2548/a/175541

Anonym sa...

Hej
Hela EU:s bidragssystem är uppbyggt så att om man är påläst och finurlig kan man få bidrag för det mesta, detta är något som speciellt medelhavsländerna har utvecklat och specialiserat sig på.
Detta är inget sällskap som naiva och allför ärliga svenskar kommer att kunna hävda sig i, följden är och blir att vi låter lura av oss mer och mer pengar. Ändå vill våra
svenska politiker att EU skall få in ännu fler fattiga länder så att vår avgift höjs ännu mer.
Man börjar faktiskt skönja likheten med deras miserabla asyl och invandringspolitik.
Mvh Micke

Mats sa...

Jag pratade för en tid sedan med clownen Manne. Han påstod att hans framgångskoncept inte gick att köra idag. På hans tid fanns två TV-kanaler och alla på ute på arbetsplatserna diskuterade som regel samma program dagen efter att de sänts. Idag är utbudet större och det finns människor som så gott som aldrig tittar på 1:an och 2:an.

Clownen Manne har förstått tidens förändringar, det har däremot inte clownen Reinfeldt. Han blir förbannad på det stora informationsutbudet numera och att det inte finns 2 (helst en) statlig tvkanal som alla tittar på och tar till sig som Guds ord.

Ett tafatt försök gjordes genom att använda riskdagen.se's hemsida för att krossa "myterna" om invandringen. Felet är att i en demokrati så har en sån sida inte den auktoritära tyngd som regeringen önskar. Folk fängslas inte i Sverige för att man ifrågasätter åsiktsdirektiv från regeringen, vilket är ett krav om sånt ska fungera. Folk blir av med jobben och kan bli rättslösa på arbetsmarknaden med uteslutningar ur facket men såna åtgärder hjälper inte. Erfarenheter från polskt 70-80-tal med fackföreningen Solidaritet visar att såna åtgärder bara ökar kampen mot etablissemanget.

Reinfeldt är en relik från 80-talet som aldrig kommer att acceptera den nya tiden. Clownen Manne hade i alla fall vett att dra sig tillbaka utan att bli bitter trots sina brister.

Anonym sa...

Re Mats
Reinfelts favorit är "vilse i pannkakan"
Mvh Micke

Mats sa...

Förmodligen Micke. :-)
Undrar om moderaterna kommer att byta ut han inför nästa val.

Mats sa...

Misshandel och mord är ju så vanligt i Malmö, men ändå...
http://www.dn.se/nyheter/sverige/man-mordad-i-malmo-1

Han blev alltså så svårt misshandlad att han blev svår att identifiera. Så mycket raseri och så låg respekt för en annan människa var en gång i tiden nästan otänkbart i Sverige.

Mats sa...

Om Malmös antal misshandels och våldtäktsfall ökar med 11% så kommer det att bli det vanligaste sättet som folk träffar varandra i Malmö. En beräkning gjord på flera olika teorier men som ändå säger en del om hur det är ställt i Malmö.

Unknown sa...

Det verkar som att det mesta av etik, moral och empati har blivit en bristvara, själv blir jag bara mer och mer "blödig" ju äldre jag blir, kan knappt nacka en fisk nuförtiden så de åker i igen.
Jag kan förstå att folk knappt vågar lägga sig i bråk när man ser hur illa skadade människor kan bli över egentligen ingenting.
I detta land har våra godhetsapostlar massor av empati och med sin "överlägsna moral" skall dom hjälpa hela världen, om det sedan sker på bekostad av att svenskar får det sämre så gör det dom egentligen ännu godare i omvärldens ögon, tror dom. De protesterar lite lamt vid nedskärningar av välfärden och vid avlöjanden av misskötsel av barn och gamla i landet, men det blir ramaskri och resurstilldelningar om en invandrarfamilj måste bo på en camping precis som några hundra tusen svenska familjer firar sin semester.
Och ja, jag tror att Reinfelt kommer att avsättas av gammelmoderaterna.
mvh Micke

Mats sa...

"Utan att skryta kan vi säga att denna blogg var först med uppgiften om den aviserade avgiftshöjningen."

Som sagt. Man får lyssna på djungeltrumman om man vill få reda på något. Alternativet är att leva i ovisshet om det mesta.

Unknown sa...

Hej Robsten!
Är det inte dags att visa att det inte är "bara snack och lite verkstad" i SD. Varför inte starta en insamling bland oss medlemmar till hjälp för UNHCR i närområdet runt Syrien, och utmana de andra partierna i riksdagen? Även om inte det blir massor med pengar, visar det ju även vad vår tanke är och knäpper andra på näsan samtidigt
Mvh Micke

Robsten sa...

Bra idé. Skall vidarbefodra den.

Mats sa...

Jag tycker också att det är en bra idé.

Mats sa...

Jag trodde det var slut på sånt här trams från antirasisterna-
http://www.dn.se/debatt/sa-kan-vara-invandrare-bli-en-ekonomisk-tillgang

Det var det mest naiva och korkade jag läst på mycket länge. Och dom skrivit det är-
Emily Farchy, ekonom vid avdelningen för regional utveckling, OECD

William Tompson, chefsrådgivare vid avdelningen för regional utveckling, OECD

Höga poster som inte förpliktar till vare sig hjärnverksamhet eller ansvar. Vanliga dödliga brukar själva få göra sig attraktiva på arbetsmarknaden. Om invandrare har några av dom fördelarna som nämns i artikeln kanske dom skulle dra dom på en anställningsintervju.

Unknown sa...

re Mats
Vad jag tycker som "arbetsledande med personalansvar och ekonomiskt ansvar"
är att språket är nummer 1, att förstå och att kunna uttrycka sig väl i svenska, skriftligen och muntligen.
Brister man där är man en arbetsmiljörisk, både för sig själv och andra, och därför egentligen inte anställningsbar.
Alla arbetsmiljöplaner, arbetsberedningar, instruktioner, produktblad samt arbetskollegor är svenskinriktade.
Vi har polska kollegor från vår egen firma på samma byggen, men vi blandas inte, Polacker för sig och Svenskar för sig med olika arbetsledning och språkinriktade dokument.
Jag har haft en Irakisk kille som är duktig hantverkare, inte på svenskt vis, men troligtvis på irakiskt vis. Mitt och arbetskamraternas problem är språket, man visar och frågar om han förstår, han säger "ja" och gör tvärtom och vid ramadan orkar han bara med hälften av arbetet. Hur skall man göra på t.ex. byggen som är ackordsbaserade, ha ett annat fördelningstal på timmarna på invandrare? "gubbarna" vill inte ha några som drar ner på ackordet. Enligt facket är det alltid platsledningen och företagens fel.
Hur göra?
Mvh Micke

Mats sa...

Bra och konkreta exempel Micke. Själv har jag stött på itutbildade indier. Av någon anledning anses allihop som högutbildade utan urskiljning trots att det varierar väldigt mycket. Saken är den att Indien åtar sig itjobb på distans från Indien, vi lever ju i en modern värld nu trots att antirasisterna vägrar ställa fram sina klockor minst 20 år. Indier som inte kvalificerar sig för jobb på indiska distansföretag provar istället att flytta, ofta till Sverige. Ibland kan det handla om folk som sparkats för att deras utbildning inte har uppdaterats tillräckligt snabbt, som alltså har datakunskaper inom områden som inte längre är aktuella. Däremot är de lätta att vidareutbilda vilket görs i Sverige ibland. Dessa anställs sedan på så kallade repetiva itjobb i Sverige, jobb som kunde gått till arbetslösa här i stället. När man säger att itbranchen skriker efter folk så är det folk på en högre nivå än de som arbetskraftsinvandrar hit. De som skulle behövas utvandrar i regel inte och söker sig i såna fall till länder med politiker som inte är lika benägna att riva ner hela samhället med massinvandring.

Mats sa...

Sen finns det ju brancher som struntar i att dom anställer folk som inte kan språket. Som i vården (speciellt äldrevården) så handlar det bara om att kunna visa upp namn på ett schema, ju fler utländska desto bättre. Hur jobbet utförs och alla sidoeffekter av att folk inte kan svenska har ingen betydelse för arbetsgivaren, det drabbar bara personalen och vårdtagarna och inte den verkliga kunden som är landstinget eller kommunen. Kommun och landsting som anlitar tjänsterna struntar i kvaliten och ser bara till priset. För att ge sken av seriositet har man skrivit socialtjänstlagen som är så flummigt skriven att McDonalds lever upp till den mer än vissa vårdplatser.

Unknown sa...

Re Mats
Kul med lite information från andra sektorer, detta var helt nytt för mig och troligtvis många andra också.
Jag hörde för en stund sen på tv.n att 18% tyckte att SD hade den bästa invandringspolitiken, men att folk tyckte att arbete, ekonomi, sjukvård m.m. var viktigare saker. Vad är det som folk inte fattar, allt hör ihop,om det är någon av delbudgetarna som sväljer mer pengar så får någon annan hålla igen.
Alla vet dessutom i i vilket departement det aldrig blir tal om nedskärningar, utan ständiga budgethöjningar och extrapengar.
mvh Micke

Mats sa...

Sant Micke. Billström pratar ju bara om "resursförstärkningar" inom sitt departement och inte om skattehöjningar som det egentligen heter.

Invandringen har medfört en helt ny syn på företagande. Numera premieras inte produktutveckling och god service längre, den största affärsidén numera tycks vara att hålla så låga löner som möjligt. Det är ju säkrare att satsa på ett företag som vinner en statlig upphandling och får en i princip säkrad ställning i minst tre år fri från besvärande konkurrens.

Mats sa...

En ganska talande debatt mellan Adam Cwejman och Erik Almqvist -
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wz0i1Q01kBs

Cwejman anser att illegala invandrare ska ha rätt till vård och rätt att vara i Sverige eftersom det finns en möjlighet att svensk "rättvisa" kan ha gjort en felbedömning. Varför har vi lagar alls egentligen?

Självklart behöver inte centern försvara sin slapphänta inställning till lag och rätt.

Robsten sa...

Du skulle skriva kunna skriva på en egen blogg om allt detta Mats, men det kanske räcker att det finns här. Vissa saker skulle man ju ha lite större spridning på.

Unknown sa...

Re Robsten o Mats!(och de flesta som kommenterar här)
Det är roligt och trevligt att läsa både bloggen och kommentarerna! Ni verkar insatta och har verkligen tänkt till innan det kommer på pränt.Det verkar alltid vara kontrollerat och fokuserat,ej i ilska men med udd.
Tyvärr måste jag själv erkänna att jag ibland debatterat på olika forum i ilska och uttryckt mig dumt och nedsättande, jag skall skärpa mig, har jag lovat mig själv. Man kan vara vass och saklig utan att vara för elak och tarvlig, det är era alster ett bra bevis på så jag hoppas på större spridning för er.
Mvh Micke

Robsten sa...

Tror det var det bästa jag läst på längre. Right way to go. Saken är den att saklighet utan överdrifter och vredesutbrott biter så mycket bättre. Våra politiska motståndare vILL att vi skall uttrycka oss i vredesmod och med en massa invektiv. Då kan de visa "titta vilka barbarer och rasister".

Jag hade en lång inskolning på usenet. Nyhetsgrupper på svenska. Jag saknar det fortfarande, men där fick man lära sig att argumentera sakligt och utan att gå i spinn. koppla av ilskan och ge de sakliga argument du har, annars förlorar du debatten. Tror det är den bästa skola jag någonsin gått i. Tack alla meningsmotståndare på usenet, era lärdomar går inte att överskatta. Och speciellt tack till Jinge som jag med tiden sågade jäms med fotknölarna. Jag VET att du lämnade usenet p.g.a. att jag lärde mig hantverket och förnedrade dig där enligt alla konstens regler. Och tack usenet.

Robsten sa...

Jo Ali Esbati hade förr en blogg, kanske fortfarande har. Där släppte han igenom alla ogenomtänkta kommentarer, fällde i ilska och frustration, men samtidigt filtrerade han alla genomtänkta, sakliga kommentarer. Detta borde om något visa på vad det handlar om.

Mats sa...

@Robsten, jag droppar inlägg här över saker som upprört mig extra men i första hand så kommenterar jag huvudämnet. Möjligt att jag sätter upp en blogg igen men funderar mer på att boka en domän med med huvudsyftet att förändra, inte skriva av sig politiska frustrationer.

@Micke:
Klokt skrivet, jag blir verkligen glad när fler meningsfränder uppmärksammar att det fyller en större funktion om man har fokus på den förändring man vill uppnå.

Mats sa...

F-n! Borde det inte gå att vidareutveckla SD-aktivism på nätet på nåt sätt och komma med helt nya saker inför valet 2014? Något som är mer inriktat på att attrahera folk som inte redan är övertygade om att rösta på SD.

Unknown sa...

Re Mats Och Robsten.
Det värsta som kan hända med egen Sdaktivism på nätet är väl att alla lägger in sina tolkningar av partiprogrammet som kan spreta iväg på helt fel spår och det kan sluta i fördärvet, speciellt då allt alla SD:are gör och säger kontrolleras,analyseras, feltolkas och förvrängs. Jag har själv försvarat SD;s program mot rasister på nätet och frågat om även dom (förutom alla pk) tror på en dold agenda i programmet. Däremot en större spridning under kontrollerade former skulle vara helt fantastiskt. Att få ut de breda budskapen och hänvisa enkelt till hemsidan, som skall vara väl formulerad ( tycker fortfarande att en del formuleringar kring svenskhet tål att tänkas över då de egentligen inte fyller någon reel funktion).
Och tack grabbar för supporten
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke:
" Jag har själv försvarat SD;s program mot rasister på nätet och frågat om även dom (förutom alla pk) tror på en dold agenda i programmet."

Du har verkligen gjort en mission i så fall, något som verkligen behövs. Själv har jag varit rädd att göra samma sak, rädd för att hamna på samma sida som meningsmotståndarna, men jag tror att din linje är rätt.

Folk som har trott på en dold agenda har egentligen alltid varit ett problem för SD, ända sedan starten. Idag har SD en bättre kontroll över partiet, det går inte längre att säga riktigt vad som helst och sedan komma undan med det.

Anders Klarström, SD's första partiledare, trodde på sin tid att han kunde styra över NRP (nordiska rikspartiet, nazister) i samma riktning som SD har tagit idag. Han var då en tonåring och övervärderade sin kapacitet att påverka NRP rejält. Klarström tog avstånd ifrån sin gamla partitillhörighet under sin tid i sverigedemokraterna (står även på wikipedia), detta alltså under SD's så kallade mörka period. SD var alltså väldigt anti-nazistiska redan från start, något som även expo erkänner numera i sin "skola" om högerextremism. Expo vill naturligtvis avslöja nazister inom SD för att skapa "ingen rök utan eld" tänkande.

Den 16 maj 1995 attackerades han av en grupp skinnskallar på en pub i Göteborg, detta anges även på wikipedia. Wikipedia nämner dock inte orsaken. Åtminstone två av de skinheads som låg bakom attacken är inte speciellt SD-vänliga. Hade han varit nazist hade attacken aldrig inträffat om man så säger.

Och den 19 maj samma år intervjuades han i Göteborgs-Posten där han tog avstånd ifrån sina tidigare åsikter. Det fanns orsaker till det också. Han ansåg att han inte lyckats skapa ett SD fritt från rasism. Hans efterträdare har lyckats betydligt bättre och dagens SD kan knappast anses ha någon ideologisk koppling till det parti som Klarström skapade, om man ser till hur hela partiet såg ut på den tiden. Mer än att de, liksom Klarström, hade/har ambitioner att skapa ett demokratiskt folkligt förankrat invandringskritiskt parti. Med tanke på motståndet i media är det helt otroligt att de lyckats så pass bra som de gjort idag.

Mats sa...

Läs gärna om Mikael Jansson också, SD's nästa partiordförande.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mikael_Jansson_%28politiker%29

Det står på wikipedia:
Under Janssons tid som ordförande tog partiet tydligare avstånd från politisk extremism. Detta ledde till att partiet flerdubblade sin storlek under Janssons partiledartid.


Jansson är mest känd i media för det så kallade uniformsförbudet vid möten. Jag tror att han egentligen var ute efter att få bort skinheadsens enhetliga klädstil som avskräckte folk på den tiden. Att någon av dagens SD'are skulle se någon typ av uniform som lämpligt mötesplagg är bara löjligt och faktiskt otänkbart utom för vissa konspirationsteoretiker bland SD's motståndare.

Ska man kritisera eferföljande Åkesson så är det väl för att han valt den lätta vägen och struntat i att ta strid när det gäller SD's förflutna. Jag tror iofs att han gör rätt som väljer den vägen och sparar energi till viktigare frågor, men ändå. Åratal av lögner från den tiden då media ensamma dikterade nyheter för folket helt oemotsagda kommer att leva kvar för evigt.

...hm, jag kanske skulle ha en egen blogg att skriva på. :-)

Robsten sa...

De nya väljare som strömmar till är nog inte ens intresserade av SD:s historia. lika lite som de människor som röstar på moderaterna börjar gräva i den gamla skytterörelsen och Allmänna valmansförbundet

Robsten sa...

"F-n! Borde det inte gå att vidareutveckla SD-aktivism på nätet på nåt sätt och komma med helt nya saker inför valet 2014? "

Som väljarna strömmar till nu behöver vi bara låta Reinfeldt öppna munnen för att rösterna skall strömma in. Nä, vi måste bli bredare med fler frågor och öka vår trovärdighet i folks ögon.

Unknown sa...

Hej
Enligt mitt tidigare inlägg var jag tveksam till ett dokument på sd;s hemsida
"( tycker fortfarande att en del formuleringar kring svenskhet tål att tänkas över då de egentligen inte fyller någon reel funktion)."
Nu har jag läst stycket flera gånger och kommit på att det inte är fel men man kanske skall byta ut "lojalitet" som har en negativ klang i vänstersverige mot "solidaritet" som är ett sympatiskt uttryck i vårt sossevaggade land.
Det är som jag skrev till en journalist: "Att visa om du har blivit svensk är enkelt, sätt dig på en fotbollsmatch mellan ditt gamla hemland och Sverige och se vid vilka mål du jublar" Där har du ditt hjärta.
Mvh Micke

Robsten sa...

Ja och det är nog ett rätt tufft test. Extremt få som överger sitt hemland när det är fotbolls VM. Testet kanske t.o.m. är lite för hårt.

Unknown sa...

Istället för avgiftshöjningen för Sverige räcker det att dom minskar svinnet med någon tiondels procent eller ger f-n i att flytta mellan bryssel och strasbourg några gånger. EU, den organisationen borde läggas ner för den felprioriterar, förslösar och förskingrar. Lägg ner allt jordbrukstöd och låt konsumenterna betala, först då blir det rättvist och de som inte kan får lägga ner.
Mvh Micke

Mats sa...

@Robsten:
"De nya väljare som strömmar till är nog inte ens intresserade av SD:s historia."

Nä, knappast. Men det är trisst att expo får sitta ensamma och dikta ihop "extremhögerns" 80-tal. På 80-talet kunde pk-folket verkligen leva ut som skitstövlar mer riskfritt än idag.

Mats sa...

@Robsten:
" Nä, vi måste bli bredare med fler frågor och öka vår trovärdighet i folks ögon. "

Jag tänkte inte att SD själva skulle öka sin nätaktivism, jag tänkte på anhängare som frivilligt redan bedriver nätaktivism förnyar sig.

Mats sa...

@Micke:
"EU, den organisationen borde läggas ner för den felprioriterar, förslösar och förskingrar. Lägg ner allt jordbrukstöd och låt konsumenterna betala, först då blir det rättvist och de som inte kan får lägga ner."

Håller verkligen med. I högsta grad!

Mats sa...

Jag anser att SD har varit väldigt duktiga hittils på att bredda sina frågor. Men det behövs mer uppmärksamhet, till exempel när det gäller SD och brottsbekämpning.

Vi såg i USA-valet att ekonomin är en stor fråga och där tror jag att SD också skulle kunna ha kapacitet att bryta igenom. Jag tror iofs redan att många väljare har uppmärksammat att SD inte precis har några överbud inom ekonomin. SD visade prov på en storhet som inte finns inom andra partier när man visade att man kan gå med på invandring i vissa fall som kan vara lönsamma för landet (på riktigt alltså). Nya moderaterna visade en viss storhet i början när de bedrev sin arbetslinje och gav ett ansikte åt de som ska jobba ihop alla förmåner i landet. Detta har dom sedan släppt helt.

Mats sa...

Trevligt. Får jobba natt i natt (antar jag) med datorer/mobiler/paddor med trådlöst nätverk som har dålig täckning. Inte mitt område men eftersom jag genom tur fixade det förra gången åker jag som belöning på det igen. Och som det ser ut imorron får jag fortsätta under dagen imorron också, undrar varför man har hjärtproblem?

Mats sa...

Jag hoppas att ingen SD'are slår sig till ro nu med de stigande siffrorna och kanske också förlitar sig på att SD automatiskt ligger mycket högre än opinionsundersökningarna brukar ange. Det krävs mycket hårt jobb fram till 2014.

Robsten sa...

"Jag hoppas att ingen SD'are slår sig till ro nu med de stigande siffrorna och kanske också förlitar sig på att SD automatiskt ligger mycket högre än opinionsundersökningarna brukar ange. Det krävs mycket hårt jobb fram till 2014."

Självklart!