torsdag, november 08, 2012

Förstår du vad vi säger Reinfeldt?

Statsminister Fredrik Reinfeldt bevistade Stockholms universitet och höll enligt SvD ett anförande för, får vi förmoda, hänförda studenter. Artikeln är något kortfattad om formerna för anförandet, om övrigt innehåll och hur det gick till när en av studenterna tydligen ställde en fråga om partiet på allas läppar, Sverigedemokraterna. Förmodligen gavs som brukligt är, tillfälle till frågor efter anförandet och det var då Reinfeldt fick tillfälle att torgföra sina åsikter om SD, en chans han inte missade.

Att denna enkla fråga från en student renderar en artikel i en av våra rikstidningar, där ämnet för anförandet över huvudtaget inte nämns säger något om vad den senaste tidens opinionsmätningar inneburit för det mediala Sverige. På frågan om SD är vågmästare från en av, förmodar vi, mindre briljant student svarade Reinfeldt så här.Vi har på alla sätt argumenterat mot och konfronterat Sverigedemokraterna, det är ett av de svåraste problem som finns att hantera, har de kommit in i ett parlament är de svåra att få ut.


Precis, det är betydligt lättare att få ut oönskade partier i diktaturer. Där kan man kalla in någon milis eller paramilitär grupp som genast ordnar ett sådant irriterande problem som att något parti har fräckheten att bryta den politiska konsensus som enligt överrenskommelse skall gälla. Att moderaterna har konfronterat Sverigedemokraterna "på alla sätt" kan stämma, om det nu inte är SD som konfronterat Moderaterna. Självklart är det ett svårt problem om människor ute i verkligheten inte fattar storheten i den politik man så noga utmejslat i sin ombonade villa i Täby. Vidare beskriver Reinfeldt den del av valmanskåren som inte förstått storheten i vårt mångkulturella projekt så här.
De lyssnar på djungeltrummorna på internet, där finns de enkla svaren, rätt gapigt framförda, där görs jobbet. Det är där SD hämtar sin näring och driver sin verkliga politik.
 

Djungeltrummorna? Ähum...själv tycker jag nog liknelsen är mindre lyckad av Reinfeldt. Dessutom känner jag mig kränkt. Det är en hemsida som just denna Reinfeldt beskriver som en "djungeltrumma". Själv betecknar sig Reinfeldt som höjden av politisk briljans och abstrakt tänkande självklart. Tyvärr har Reinfeldt inte lyckats förklara storheten i vår immigrationspolitik eller i den mångkulturella visionen. Det kan ju bero på att en simpel tjänsteman som undertecknad har svårt att hänga med i det stora och överlägsna tänkande som en statsman som Reinfeldt ägnar sig åt. Vi andra, som storögt och med gapande munnar försöker ta in de fantastiska visioner Reinfeldt torgför med sina rådjursögon, verkar mer befinna oss på samma nivå som statsministerns son, som förövrigt nog kommer att ha ett par frågor till far när han blir äldre. Vidare i Reinfeldts resonemang.
Det ni ser i riksdagen är en förfinad form i kostym, men budskapet finns på internet, där finns fotsoldaterna. Tar man in deras verklighetsbeskrivning ser man ett helt annat Sverige. Lyssnar man på det och inget annat får man en helt annan verklighetsbild och det gör att det är otroligt svårt för mig att nå fram.


Budskapet finns svart på vitt i de partiprogram som ligger lätt tillgängliga på internet. Det är självklart lättare att angripa kommentarerna på någon hemsida än det som står i partiprogrammen. Nu har vi yttrandefrihet och denna frihet utökades mer än vad som någonsin var meningen när vart samhälle blev uppkopplat.

Nu är det dock så att fler och fler verkar undra över vad våra regeringar håller på med, speciellt vad gäller vissa frågor som immigration och EU. Dessa personer har understundom klen politisk skolning och bristande retorisk förmåga. Reinfeldt missar inte ett tillfälle att visa sitt förakt för denna undervegetation av gräsrötter. Även undertecknad kan ju ibland tycka att både språk och politiska ställningstagande tar sig väl "folkliga" uttryck i kommentarsfälten, men att ge det som förklaring till det växande missnöje med den förda politiken är inget annat än en bluff.

På tal om "verklighetsbild" så är ju vi några som förtvivlat anklagat och påpekat att problemet är just Reinfeldts egen verklighetsbild, som skiljer sig monumentalt från den bild vi andra har av vår samtid. Här tror jag faktiskt att Reinfeldt närmat sig pudelns kärna, fast inverterat. Det är Reinfeldt och hans gelikars verklighetsbild som är huvudproblemet. Vidare säger Reinfeldt så här.Det går, enligt statsministern, inte att lösa något genom att prata eller samarbeta med Sverigedemokraterna. 


Rätt igen. Vissa problem går inte att lösa varken genom att pratat eller driva politiska spel, man måste ändra sin politik och fatta obekväma beslut. Till sist tar vi med detta, även om vi kunde dekonstruera vartenda ord Reinfeldt fällt under sitt besök på Stockholms universitet.

De finns bara där för att betona det negativa, för att peka finger och driva upp vi och dom-tänkande.[…]
SD är det ”svenska svaret på att tänka ilska och aggressivitet” […]
SD är ett parti som över huvud taget inte vill bygga något, det handlar om att riva ner.

Gräv där du står lyder ett gammalt ordspråk. Om Reinfeldt verkligen vill motverka ett ”vi och dom-tänkande” kunde han kanske börja där han själv står, i riksdagen.

Reinfeldt låter påfallande ilsken och aggressiv så fort Sverigedemokraterna kommer på tal. Kanske menar statministern att han själv tänker aggressivt och ilsket så fort SD kommer på tal, och därför ger skulden för detta på själva föremålet för hans ilska.

”SD är ett parti som inte vill bygga något, det handlar om att riva ner.”

Låt oss lyfta blicken och skåda ut över vår samtid. En dominerande syn är bränder och stenkastning mot polis och brandkår i Rosengård. En förlamande arbetslöshet och utanförskap härskar i samma stadsdel. Samma sak som i Rosengård gäller Hammarkullen, Ronna, Hovsjö, Fittja, Alby, Rinkeby och i många, många andra stadsdelar. När vi lyfter blicken ser vi bilbränder och brinnande skolor, vi ser en omfattande skadegörelse av våra allmänna samhällsfunktioner. Vi ser en ökande trend mot våldsbrott och våldtäkter. Trenderna är tydliga, oavsett vilka folkgrupper eller som står bakom dessa företeelser. Förmodligen finns tendenser till förfall inom samtliga grupper i vårt samhälle i varierande grad, även den helyllesvenska. 
    
”SD är ett parti som inte vill bygga något, det handlar om att riva ner.”

Vi ser en tokprivatisering av våra allmänna kommunikationer som gör att ingen tar ett helhetsansvar för t.ex. underhållet. Pendeltågstrafiken står allt som oftast stilla under rusningstrafik, också beroende på en gammal utsliten vagnspark. Vi ser en tokprivatisering av vården, som går ut över våra gamla som i sin krafts dagar byggde upp det samhälle vi lever i nu. Vi ser en privatisering av vårt skolsystem där skattebetalarnas pengar förs utomland, i stället för att användas till undervisning av det släkte som en gång skall ta hand om oss när vi blir gamla. Med detta sagt vill vi inte kritisera alla former av privatisering. Det som fungerar för brukarna bygger upp vårt samhälle och gör det bättre, och tvärtom för de privatiseringar som inte fungerar självklart.

”SD är ett parti som inte vill bygga något, det handlar om att riva ner.”

Vi ser ökade skarpa krav från EU att öka vår avgift till projektet med 10 miljarder kronor per år. Vi är redan nu det land som får minst tillbaka av den avgift vi betalar in till EU. Denna ojämnvikt blir alltså dramatiskt högre om regeringen inte lägger in sitt veto mot EU:s finansplan. De pengar vi skyfflar in till EU är pengar som skattebetalarna arbetat ihop för att vi skall ha en fungerande sjukvård, polis och äldrevård. 

”SD är ett parti som inte vill bygga något, det handlar om att riva ner.”

Vi har avvecklat, eller rivit ner, för att tala med Reinfeldts vokabulär, nästan hela vårt försvar. Vi har avvecklat detta för att ha råd med införandet av vårt mångkulturella samhälle och den alltmer betungande EU-avgiften.

Följer vi utvecklingen i tangentens riktning ser vi ett samhälle där de lite mer välbeställda bor i gated communities. Utanför dessa skyddade minisamhällen lever otrygghet och kriminalitet. Självklart finns en stor kader av billig arbetskraft där företag, skyddade bakom murar, kan välja och vraka bland billig arbetskraft. Våra samhälleliga institutioner har eroderat och vårt fordom så vackra land har sänkts ned i fattigdom och förtvivlan. I stället ser vi brinnande bilar, förfallna husfasader och rädda människor som skyndar fram över ett härjat och chanserat stadslandskap. Det är en bild som förskräcker och kanske aldrig blir sann, men utvecklingen pekar just åt det hållet.  

Nej Reinfeldt, du når varken mig eller mina grannar med ditt budskap. Fast å andra sidan misslyckas vi med att nå dig med vårt budskap. Jag skriver på ren svenska, utan att nyttja någon form av musikinstrument, lyssnar du Reinfeldt? Förstår du vad vi säger? Eller talar vi helt olika språk?      


19 kommentarer:

Mats sa...

Jättebra kommentar Robsten.
Reinfeldt kanske skulle satsa på att höja presstödet för att ge pkmedia ett större inflytande? Fast felet med det är att de mest negativa nyheterna om invandring skrivs av pkmedia och inte av sdkuriren. Mer "utbildning" av journalisterna med hjälp av expo? Lagstiftning om vitpixling behövs däremot inte eftersom media sköter det själva. SvD delar ut gratis prenumerationer i en månad och det tror jag är rätt väg. Kina och en del andra diktaturer använde sig av väggtidningar, alltså den statliga propagandan måste vara gratis för det är svårt att tvinga folk att köpa sådant.

SvD har ett klart större genomslag än avpixlat med flera. Och där kunde man för en tid sedan läsa följande nyhet.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/papperslosa-far-ratt-till-subventionerad-vard_7308159.svd

Så visst når han ut till folket. Fattar inte vad han klagar på?

--
Jädrar vilket nationalistiskt tal av Obama förresten. Nationalromantiken svallar nästan som på en Ultima Thule konsert.


Anonym sa...

Hej!
En riktigt väl författad känga till vår "store ledare"! Det är åtminstone skönt att han erkänner att han saknar argument, tyvärr har inte de flesta upptäckt det tidigare.
Re ; Mats
Som SVD skriver: "Papperslös" kan man bli på toaletten, illegal flykting är det rätta uttrycket.
Mvh Micke

Anonym sa...

Reinfeldt verkar vara besatt av något slags hat mot SD? Inte får han fler vänner med sådant tal. SD har bara att tacka och ta emot.
Den talare som mister besinningen har ju förlorat debatten och hans motståndare får sympatierna.
Detta är ett av retorikens axiom som jag har läst i en bok som heter "Praktisk retorik" av Göran Hägg. Mycket läsvärd och mycket som man känner igen. Ofta med ett skratt.
Rune

Swedish Dissident sa...

Mycket bra skrivet - helt klart topp 20 (eller något i den stilen) av det jag har läst av herr Stenkvist.

3/4 av min familj röstade förut på M, men nu röstar 3/4 i stället på SD. (1/4 utgörs av min kulturmarxistiska syster, som röstar på MP - hon är liksom beyond reach, går ej att prata med om dessa spörsmål trots att hon är intelligent).

Robsten sa...

Tack! ja jag undrar vad Reinfeldts irritation egentligen grundar sig på, att de får regera i minoritet?

Robsten sa...

intelligens och självständigt tänkande kan ha en viss korrelation, men den är långtifrån absolut.

Anonym sa...

Robsten sa:
"Tack! ja jag undrar vad Reinfeldts irritation egentligen grundar sig på, att de får regera i minoritet?"
----------------
En tanke slår mig?
Reinfeldt var ju ordförande i MUF om jag inte minns fel.
Jimmie Åkesson har ju också ett förflutet i MUF.
Kan det vara något därifrån som gnager på Reinfeldts sinne? Någon slags rädsla?
Rune

Anonym sa...

http://meritwager.wordpress.com/2012/11/06/effekten-av-sd-var-att-vi-fick-en-politik-i-motsatt-riktning-sade-reinfeldt/

Klokt skrivet av M.Wager!

Jag tror att Reinfeldt gör en grov missbedömning här..arrogans upplevs av de flesta som väldigt oattraktivt..

Robsten sa...

Tja...jag vet inte. Alltså vi kan ju omöjligt veta sådant.

Anonym sa...

PS. Kommentar ovan om M.Wager kommer ifrån mig dvs. Kajsa :-) DS.

Mats sa...

Se här---
http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5270160-ministern-lovar-ekonomiskt-stod-och-hjalp-for-anhoriginvandringen

En nyhet som nådde mig och inte från djungeltrummorna på nätet. Det är faktiskt väldigt ofta som Reinfeldt når mig med sitt budskap. Oftast är det värre saker och uttalanden från alliansen som står i pk-median men det är väl inte SD's fel väl?

Robsten sa...

Ja alldeles för ofta.

Stig sa...

"SD är det ”svenska svaret på att tänka ilska och aggressivitet"

Vad förväntar han sig att en stor del av befolkningen ska känna då när Sverige i en rasande fart har islamiserats, berövats sin nationella identitet, alltmer förnekats sin egen kultur och histora och förvandlats till ett Vilda Västern med "nybyggare" som bränner upp landet bit för bit både bildligt och konkret sett.

Någon mer hatisk och arrogant statsminister än Reinfeldt har Sverige aldrig haft och hatet beror givetvis på att SD snuvade fürer Reinfeldt på en majoritetsregering. Och ringaktingen mot "verklighetens folk" som aldrig blivit tillfrågade om de vill ha någon blandkultur och leka Moder Theresa inför resten av EU den märks tydligt i hans arrogans.
Men varför ifrågasätter aldrig Reinfeldt kommunisternas
hat som t.ex. marxistleninisten Ohly med sitt hot om utomparlamentariska metoder eller kulturvänsterns näthat på fr.a. twitter?
En som nu drabbats hårt av symbiosen kulturvänstern-tokfeminism är Per Ström som nu lägger av pga den hatmobb som drabbat honom och andra inom "jämställdism" som ha kallar sin kritik mot feminism.
Via twitter har Fi mobiliserat för att störa hans möten på pubar och.. citat ur SVT Debatt: Författaren och journalisten Katerina Janouch skrev till exempel på Twitter att kvinnor är ”rövknullade” av mig. Förläggaren Johannes Klenell förklarade på förlaget Galagos officiella blogg att jag är ett ”rötet pisshuve”. Författaren Susanna Alakoski skrev i en debattartikel i Kristianstadsbladet ”Per Ström, Sveriges största tönt-antifeminist tuggade fradga i teve. Avslöjade sig begripa mindre än en apa om litteratur och teater”.

Sådana avskum skulle däremot Reinfeldt aldrig få för sig att kritisera för de finns även inom alliansen och är för mäktiga och för accepterade i samhället att ge sig på för syltryggar av hans sort.

Sverige har blivit en demokratur, en bananrepublik som gör sig till åtlöje internationellt pga att den politiska och kulturella eliten fungerar som en svensk- & folkföraktande religös sekt. En sekt med ett omåttligt stort inflytande i förhållande till deras antal. Den vanlige mannen /kvinnan på gatan har ingen som företräder honom i varken alliansen eller de rödgröna eller på en enda tidningsredaktion.
Den "reinfeldtska" arrogansen, folkföraktet, mobbingkulturen och hatet har för minst tio år sedan grundat ett "vi och dom-samhälle" och det är säkert också så han och dom andra vill ha det. I synnerhet Moderaterna har ALLTID velat ha ett sådant samhälle.
"Med blandkultur får vi ett mer spännande samhälle" påstår dom ju... I det paketet ingår "näthatet"

Robsten sa...

Apropå Per Ström så kan jag inte sympatisera med att han kastar in handduken. Ja, han blir hatad av feministmaffian, än sen? Blir man inte hatad av denna pöbel är det dags att fundera. Vi har alla behov att bli älskade, men som vuxen måste man också stå ut med att bli hatad av grupper som feministpöbeln och kanske de lattesurplande surdegshipsterna på Södermalm. Who cares? Jag har inga överdrivet svallande faderskänslor känslor för dem. De får hata mig hur mycket de vill, hata gärna ännu mer. Ni rör mig inte i ryggen. De är förövrigt framgångsrikt hjärntvättade och jag vet inte ens om man kan ställa dem till svars för sin monumentala verklighetsflykt, de kanske skulle behöva gå i något humant avprogrammeringsprojekt.

Men icke desto mindre skall naturligtvis Per Ströms behandling alltid nämnas i samband med utbrott över detta förfärliga "näthatet".

Stig sa...

Ja visst är det konstigt att Per Ström bara kastar in handuken. Han menar att man inte kommer någon vart med debattera mot tokfeminsterna men jag tycker att det viktiga är den sympati som man kan få från omgivningen. En så begåvad debattör som Per Ström får andra att tänka efter och det är ju själva poängen egentligen för fundamentalisiska feminister, marxister, islamister och multikultianhängare kan man aldrig övertyga i en enda liten delfråga. De är inte ens mottagliga för rena fakta.
Synd att han lägger av men jag misstänker att han helt enkelt har tröttnat på hela ämnet och vill syssla med annat.

Robsten sa...

Ja, det kan vara så, och så passar han på att ge dem en sista kick.

Robsten sa...

den försvunna flickan har återfunnits förresten. En 20-åring är häktad för något. Oklart vad.

Stig sa...

@Robsten
"Ja, det kan vara så, och så passar han på att ge dem en sista kick."

Precis vad jag också tänkte, han gjorde ett långt uppehåll med sitt bloggande för några månader sedan och tog sedan uppp det igen för att nu lägga av helt.

"den försvunna flickan har återfunnits förresten. En 20-åring är häktad för något. Oklart vad."

Det (o)lustiga för min del är att hon gick i den skola (Skårskolan)jag själv gick i som barn i mellanstadiet och bodde i samma församling - Örgryte - vilket till stor del är ett gammalt överklassområde (utom där jag växte upp). Örgryte församling består av flera stadsdelar: Örgryte, Skår, Kallebäck och Bö.
Skönt att dom hittade henne men att något skumt var på gång är ju uppenbart, de hittade henne vid tre-tiden på natten och en 20-åring som "befann sig på samma plats" som polisen uttryckte det har tagits in för förhör.


Anonym sa...

http://hd.se/kultur/2012/11/10/tack-fredrik-reinfeldt/

Ta en titt ! Ännu en av de intellektella kulturskribenterna gör avstamp