lördag, november 24, 2012

De som måste lämna partiet


Det senaste drevet mot Sverigedemokraterna tarvar en sista artikel, trots en viss risk för upprepning. Det finns i själva verket så många aspekter och lärdomar att göra så det skulle gå att skriva ännu fler, men lagom är trots allt bäst. Det olämpliga och moraliskt förkastliga i de nämnda SD-medlemmarnas beteende en tidig morgon för 2,5 år sedan har redan fastslagits och behöver inte upprepas. Det som inte riktigt kommit fram är att ålder och ungdom spelar en avgörande roll vid denna typ av beteende. Unga människor hjärna fungerar inte som lite äldre människornas, det har forskning visat. Bl.a. sker mycket fler direktkopplingar till limbiska systemet och amygdala förbi cortex (där vi göra förnuftiga överväganden) i ung ålder. När Almqvist med känsla berättar om de hot och den förföljelse han blivit utsatt för är det hans amygdala som talar. 

Många unga människor har dragit ett oerhört tungt lass för SD och gjort det med den äran. Politiker från andra partier har i själva verket inte en aning om vilken oerhört press och vilket oerhört tungt lass mycket unga människor dragit för SD, detta medan äldre åsiktsfränder med välavlönade arbeten och familj inte ställt upp. Detta är inget som andra partier eller media kommer ta minsta hänsyn till, men vi själva måste ändå ha detta i åtanke. En del unga människor har inte klarat det omänskliga trycket och gått under, som Petzäll. I själva verket är partiets hela historia kantat av unga offer som gett allt för partiet och offrat sin egen hälsa. Det är alltför lätt att i dag göra narr av dessa ofta alkoholiserade människospillror, men just de har breddat vägen in till riksdagen. I dag, äntligen, så behöver man inte längre vara martyr för att arbeta för partiet. Ett hinder, en nivå, har helt klart passerats och de största svårigheterna ligger faktiskt bakom oss. Det är fullt möjligt att även lite mognare familjefäder med välavlönade arbeten kan ta steget att arbeta för partiet helt öppet. Denna seger har Expressen helt klart misslyckats att ta ifrån oss, men de gjorde ett allvarligt menat försök. 

Enligt de publicerade opinionsundersökningar vi sett har SD tagit mycket begränsad skada av det ändå ganska intensiva mediedrev som ägt rum sista tiden. Förvåning och förvirring har präglat medierna när de lite skamset varit tvungna att kommentera detta. Även undertecknad hade nog trott på en lite större effekt av alla skriverier. Klart är att dessa drev faktiskt brukar ha större effekt än vad som nu verkar vara fallet. Varför misslyckades Bonnier och andra medier? Här kan vi mest spekulera, men en orsak är nog att det varit tydligare än någonsin att drevet haft rent politiska förtecken. Det har tydligt synts mellan raderna att journalister och ägarna haft en politisk agenda. Den film som Baas på Expressen köpte hade orsakat drev hos alla partier, men den entusiasm och glädje journalisterna kände inför drevet kanske blev lite väl tydlig. Mycket få väljare tycker i grunden om ren skolgårdsmobbning, vilket vi också sett historiskt. En sista mer given orsak är Jimmie Åkessons sätt att hantera krisen, som imponerat t.o.m. på rabiata politiska motståndare.  

En annan orsak är troligen att regeringens immigrationspolitik inte blir en millimeter bättre av de unga herrarnas utsvävningar en tidig morgon för över två år sedan. Om verklighetens folk hemma vid köksborden insett detta står vi inför ett paradigmskifte, som även journalister någon gång måste ta hänsyn till.

Till slut måste vi också konstatera att den eller de två personer som sålde filmen till Expressen självklart måste lämna partiet. Orsaken till att de sålde filmen har näppeligen några moraliska orsaker, i så fall hade de självklart tagit saken internt först. Detta skedde inte och det verkar som att ”läckan” är den enda i partiet som har tillgång till filmen. Partiledningen har ju enträget bett Expressen att släppa hela filmen. Dessutom har den ena av personerna uttryckt rent hat mot partiet (om inte båda) och ifrågasatt om SD kommer att ”existera i höst”. Ytterst är det ett mycket allvarligt arbetsmiljöproblem. Medlemmar kan inte sitta i möten och fundera över om vartenda ord vidarebefordras till Baas, oavsett om man skulle kunna stå för detta helt öppet. 


Man kan heller inte arbeta konstruktivt ihop med någon som helst vill se partiet utplånat, det går bara inte. Skall t.ex. ”läckan” få ta hand om helt nya medlemmar och introducera dessa i partiets politik? Ta hand om partiets ekonomi och pengar? Uttala sig i partiets namn? Dessutom rör det sig av en ständig ström av info framförallt till Expressen. Tidningen själv har ju kategoriserat källorna som ”källa inom partiet” och ”högt uppsatt källa inom partiet”. Sannolikt är allt som betecknats som ”källa inom partiet” från samma person. Även Expressen skulle reagerat på om en chef lät ett par som ligger i skilsmässa dela samma kontor, detta är samma sak fast värre. Vid många skilsmässor bryter känslostormar ut och hårda ord fälls. Vid någon tidpunkt är det dags att gå skilda vägar och fortsätta med sina respektive liv. Det bästa för alla parter är att ”läckan” lämnar partiet och fortsätter med sitt/sina liv, så får partiet gå vidare med sitt.       


86 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom ni vet vem det rör sig om, kan ni inte bara utesluta vederbörande?/Kalle

Anonym sa...

Kan det inte vara Petzäll,som var läckan?!
Eller glunkas det om andra namn?

Robsten sa...

"Kan det inte vara Petzäll,som var läckan?!"

Petzäll är död, så nej! Han hade inte gjort något dyligt ens om han levde. Flashback-teorier är lite väl långsökta ibland. Petzäll hade inte ens tillgång till filmen när han levde, att han skulle ha fått tillgång till den efter sin död anser jag vara högst osannolikt.

Anonym sa...

Har hört att det var iraniern i 50års åldern... Minns att han var opålitlig.

Robsten sa...

Det är förövrigt medlemsutskottet som sköter alla personärenden, ingen annan kan göra någonting.

Micke sa...

off topic
Hej!
Det blev ingen snowgruse då de hade provsmakning (sparade man 149 dkk) dock lite annat och 25 flak öl
samt vin och cider till frun.
Ölen kostar från 1.75- 3 sek burken för dansk, svensk och tysk kvalitetsöl.
Det är härligt med EU i detta fallet,hade priserna sjunkit till hälften i Sverige kunde man varit rädd om miljön också.
Apropå läckor: Jag skulle vilja reglera tillluften på deras ventilationsaggregat, justera övre ventilen till minimum rent mekaniskt, faktiskt så länge att motorskyddet löser ut.
Då slutar det iaf att läcka och man kan göra en system och skadekontroll. I teorin alltså....
Mvh Micke

Ola sa...

Att man inte kan ha en person i förtroendeställning som kontinuerligt rapporterar till Expo/David Baas från varje möte är självklart.

Uteslutning och sedan avsked är det ända rimliga.

Anonym sa...

Denna film är väl ändå Ekeroths egendom om inte upphovsrättslagarna har ändrats?
Om jag har rätt om detta så har väl Expressen bara att lämna tillbaks den och betala ersättning för att de offentliggjort den utan tillstånd av upphovsmannen?
Rune

Robsten sa...

Tror inte juridiken fungerar så Runa, utan att jag på något sätt är jurist. Det är sannolikt inte att betrakta som konstverk, då den inte når upp till en rimlig verkshöjd, även om Ekeroth faktiskt skulle kunna hävda det, i dogmachangern. Expressen köpte den av en person som Ekeroth skickat filmen till. Nä jag tror inte det går faktiskt. Men visst är det surt. Någon juridisk kunnig person skulle uttala sig om detta i stället för mig.

Micke sa...

Dom får väl göra ett rysstest, läcka olika saker till misstänkta personer för att se vad som dyker upp i media och i vilken media. Ekeroth måste väl veta till vem eller vilka han skickat filmen, det måste gå att nysta upp det på det viset. Uteslutning med omedelbar verkan bör ju ligga nära till hands då man medvetet går in för att skada partiet, det är ju som att ha en fotbollspelare som lite då och då slänger ett skott mot den egna målvakten.
Mvh Micke

Robsten sa...

En bra liknelse Micke ;-)

Micke sa...

Läste i espresson att nynassar slogs i Oslo, längre in i artiklen framgick det att nn satt och åt julbord när dom blev attackerade av norska afa. 2 saker man alltid kan lita på i denna värld:
1. pk-pressen ljuger och förvanskar
så mycket dom kan.
2. Kommunistynglen tror man kan slå in kommunistisk tankegång med basebollträ. (det trodde Stalin också)
Mvh Micke

Mats sa...

Håller med Micke helt.Reagerade också på rubriken i DN, att kalla en misshandel för slagsmål. Nästa sk-tartikel i DN var den påhittade artikeln att Ted Ekeroth skulle ha sänt blodiga bilder till en tonåring, som motsats till regimtrogen medias bilder av islam. Bilderna var från södra Thailand och finns återgivna i press utanför Sverige i länder där man inte är lika rövslickande gentemot islam. Sen skickade inte Ted bilderna heller, det var en lögn det också, han skickade en länk som han själv varnade för samt fanns det en varning på websidan innan bilderna visades.

Jag tycker att svenska myndigheter är skyldiga att tala om vilka sidor som inte är tillåtna att besöka. Det gör man i Iran och Nordkorea.

Ståupp "komikern" Soran Ismail reagerade över ordet "babbe". Är det ok att nämna Babben Larsson (ståuppkomikern) vid namn eller är det som med n-g-rbollarna?

Soran Ismail svarade följande angående SD's varningar för islam.
"…men pensionärer, det är också en grupp som blir större, betyder det att jag ska gå och oroa mig för folk som är nedkissade galningar och glömt bort vad de heter?"

Och det är väl rätt sätt att se det på om man inte känner det minsta samhörighet med Sverige och svenskarna. I ena fallet handlar det om en självpåtagen religion och i andra fallet åldrandets sjukdomar som man inte kan råda själv över. Enligt mig så har Soran en väldigt lång väg att gå innan jag kommer att se honom som svensk. Det finns människor som varit i Sverige betydligt kortare än honom som visar en mycket större samhörighet med Sverige och svenskar än vad Soran gör. Kanske det handlar om normalt folkvett?

Micke sa...

Re Mats
Jag hoppas att Sd sjösätter sin ide´
om att filma sina intervjuer med media, där kan de också visa skärmdumpar på mailkontakter typ som i Ted´s fall. Problemet är bara att få ut det till allmänheten, en sådan sida bör ju få ett rejält genomslag så folk lätt kan känna igen och hitta den.Det hade kanske varit bra med en samlad länksamling med Sverigevänliga sidor med samma inriktning som partiet, dock inte under partiet för då blir man ansvarig enligt media för allt alla skriver 0ch tycker.
Mvh Micke

Mats sa...

Det är en jättebra idé Micke med samlade länkar över sverigevänliga sidor. Jag anser att det finns ett väldigt stort behov av en sådan sida. Och jag hoppas också att SD förverkligar sidan med inspelade intervjuer.

Noterade detta på DN-
http://www.dn.se/nyheter/varlden/pastatt-rasistiska-foraldrar-frantogs-fosterbarn

"Påstått rasistiska" gjorde mig fundersam. DN och resten av regimtrogen media brukar inte vara försiktiga när de pekar ut "rasister". Men sen såg jag att beslutet ifrågasatts av partier i England och då riskerar DN att det kan slå tillbaka om de kommer med grundlösa beskyllningar. I en del andra fall så är grundlösa beskyllningar helt ok som vanligt.

Mats sa...

DN har en artikel om nobelpristagaren Mo Yan som en katastrof eftersom han hyllar censuren. Det gör ju även nobelkommiten så jag kan inte riktigt se vad som är katastrof.

Sen anser jag att vi ska kräva att partiledarna är packade i kommande valdebatter eftersom det är då sanningen kommer fram och partierna visar sitt rätta ansikte. Väljarna har rätt att få veta sanningen!

Micke sa...

Re Mats
Själv är jag påstått rasist och påstått empatilös , inte fan stämmer det, men man kan ju alltid påstå, sällan krävs det ju bevis! Varför skulle svensk fulmedia göra en pudel om detta?
Skulle deras tränäsa likt pinoccio´s växa varje gång dom ljuger skulle världens energiförsörjning vara säkrad för många århundrade framåt.
Mvh Micke

Micke sa...

Re Mats
Dock inte en full vänsterledare till, dom har inte språkrör dom kör med helrör i det partiet;)
Mvh Micke

Robsten sa...

Var inne på Flashback och läste lite om affären, kunde inte låta bli. Aldrig sett så många konspirationsteorier. Den ena mer galen än den andra. Någon länkar till en tokfeminist som har Camilla Rågfors som källa. Alltså, feminister kanske inte är kända för den mest analytiska förmåga som existerar, men alltså exakt hur skulle Rågfors kunna veta något om denna affär? Phhuu... man tager sig för pannan. I.o.f.s. är det någon, eller ett par, som skriver exakt hur det förhåller sig också. Men hur skall folk veta det i detta hav av galna konspirationsteorier? Man kan alltså dölja och mörka sanningen i ett hav av snömos. Sensmoral.

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mats sa...

@Micke:
"Skulle deras tränäsa likt pinoccio´s växa varje gång dom ljuger skulle världens energiförsörjning vara säkrad för många århundrade framåt."

:-)
LOL

Mats sa...

Sossarnas förnyelse kommer kanske att löna sig? Man kanske plockar en del röster från högersidan? Alternativt kanske man tappar en del röster till höger sidan? Båda sidor har ju den socialistiska idén att sätta folk i arbete utan att främja företagande.

Robsten sa...

Ja men de har börjat föryngringen med Ylva "vi tar fighten" Thörn, YLVA THÖRN! Nej detta kommer inte sluta väl för dem, idioter!

Robsten sa...

Besöksstatistiken stiger hela tiden under eftermiddagen och kvällen. Vad är det som är intressant?

Micke sa...

I och med stigande ålder försvinner väl traditionsröstarna och folket blir väl mer medvetna om vad som händer i samhället runt sig. Jag tror att många ser bristerna i samhället och känner oro och villrådhet, vem skall få oss tillbaka till vår storhetstid, när solidarisk inte bara var ett slagord. Inte tror jag att sossarna med föryngring blir ett alternativ, man måste ha levt under knappa förhållanden och haft ett vanligt jobb för att kunna sätta sig in i hur det är att leva på marginalen. V och melonerna är heller inget alternativ, dom ena vill leva på andras intjänade pengar och dom andra vill avskaffa allt som kan generera pengar.
Högern vill tvinga oss att överge välfärdssamhället och tvinga ner löner och produktionskostnader för att maximera vinsterna och trycka ner folket.
Vad finns då kvar, det partiet som plockat russinen ur kakan på både höger och vänsterhalvan och dessutom har lite egna ingredienser för att förbättra den-


Mvh Micke ps. nu har jag tullat på
inköpen för dagen och börjar agitera, så godnatt kamrater ds.

Robsten sa...

Så farligt är det inte Micke. Man brukar se på stavningen när det är definitivt godnatt, he, he.

Robsten sa...

I övrigt håller jag med.

Mats sa...

Så här feg måste man vara för att skriva om religion i DN:
Dilsa Demirbag-Sten:
http://www.dn.se/nyheter/dilsa-demirbag-sten-okad-religios-makt-har-aldrig-lett-till-fred

"Det oroväckande är att så många blandar ihop religion och etnicitet. En negativ bild av islam drabbar alla som kallar sig muslimer. Men ingen muslim är kollektivt ansvarig för vad andra proklamerar eller utför i islams namn."

OBS! Gäller endast islam och inte nazism till exempel. Vore rätt kul att köra samma idiotresonemang när det gäller nazism.

Skrattretande att läsa om hennes rädsla när hon hamnar på samma sida som SD när det gäller synen på att få vara kritisk mot islam.
Hon skulle behöva vistas med SD-kvinnor i en vecka och få lära sig att världen inte rasar ihop bara för att man är kvinna och vågar säga ifrån.

Och själv undrar jag var de goda moderata muslimerna är. Moderaterna räknar ju Waberi som en man med acceptabla åsikter.

Jag är stolt över min gamla morsa som sa upp prenumerationen på DN efter drevet mot SD. Mycket olikt henne men hon fick nog helt enkelt. Sen att hon valde SvD istället som en markering mot DN var väl kanske inte helt bra men i alla fall.

Micke sa...

Re Mats
"En negativ bild av islam drabbar alla som kallar sig muslimer. Men ingen muslim är kollektivt ansvarig för vad andra proklamerar eller utför i islams namn."
Kan det även appliceras på SD? att alla andra inom ett parti inte är ansvariga för en eller fleras klavertramp, så är det ju för andra partier, eller hur?
Jag är så j-a trött på dubbelmoralen och de många olika måttstockarna på etik och moral som finns i detta land.
I Avp. visar LT i Östersund oss som kackerlackor som 7klövern gasar.
Det finns tydligen inga gränser på hur långt fulmedia är beredda att gå, hur f-n har man lyckats bli så inskränkta och hjärntvättade, har allt eget tänkande och förmågorna att inhämta fakta och dra en vettig slutsats försvunnit. I mitt fall kan jag skylla på en whiplash skada och att ha "gått i väggen" efter det tappar jag korttidsminnet och blir "rörig" ibland. Vad kan våra fantastiska "journalister" skylla på, dålig utbildning eller långvarig sinnesförvirring?
Mvh

Mats sa...

@Micke, den där bilden i LT i Östersund påverkar mer än man tror. När judarna i filmen "den evige juden" jämförs med skadedjur (råttor i deras fall) så är det den scenen som hade mest långsiktig påverkan och som flest människor kommer ihåg som sett filmen.

Robsten sa...

Men frågan är om det inte är kontraproduktivt.

Micke sa...

Re Robsten och Mats.
Jag hoppas att det är kontraproduktivt och det med ränta.
Om man framställt någon annan grupp som en kackerlacka som är destinerad för utrotning, t.ex. muslimer, judar eller SSU:are. Om näthat var inspirationen för Breivik, var hämtar AFa sin inspiration, från ledar och kultursidorna i dagspressen? Om kommenteringssfunktionerna stängs på grund av näthat, skall då ledarsidorna stängas ned för detsamma?
Mvh Micke

Swedish Dissident sa...

Den där Östersundsartikeln har jag redan smulat sönder, vilket tog mig ungefär fem minuter. Att vinna över mångkulturapologeter är som sno godis från småbarn. Det enda sättet för "antirasister" att vinna är genom lögnkampanjer, massmediepropaganda och fysiskt våld.

Robsten sa...

Appropå Länstidningen statement så var det roligt att läsa kommentarerna. Jag hittar knappt en enda kommentar som tar redaktionen i försvar.

http://ltz.se/ledare/ledare/1.5325048-alla-potentiellt-vardelosa-i-sd-s-varld

tror journalistkåren håller på att bli vår mest hatade yrkeskår. Snart kan de skriva vad som helst, ingen bryr sig.

Micke sa...

Re Swe dis
Jag försökte och skrev väldigt artigt och belevat, inga påhopp eller något alls som ens Expo, Mariam O.Sherifay, eller David Baas kunde klanka på, lik förbaskat kom det inte in för deras censurlotto.
Annars håller jag med,argumentmässigt var det ingen milstolpe, men bilden var otäck och under all kritik.
Mvh Micke

Anonym sa...

Micke: Ja, och väldigt dåligt gjord "satir".

Mats sa...

Det var ju inte precis det smartaste stället för en kvällspromenad.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinna-valdtogs-under-kvallspromenad

Eggebygård mellan Tensta och Kista, nåt i stil med att ta en kvällspromenad i Rosengård.

Micke sa...

Re Mats
Iofs ligger det i egenintresset att hålla sig a`jour med i vilka stadsdelar man skall undvika att befinna sig i som ensam kvinna.
Men vissa stadsdelar bör man unvika öht både som män och kvinnor i flertal, det är i ett allmänintresse att bli upplyst om detta av press och polis. Varje våldtäkt är en för mycket, straffet borde bli hårt och kännbart, lika kännbart och hårt som för offret och offrets ev.familj vars liv blir förstört.
Men att erkänna att det finns område där laglöshet råder, är väl att erkänna att det finns problem med invandringen. Alltså göra som Jerzy "bagdad bob" Sarnecki, hävda att brottsligheten minskar generellt är svaret
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke, jag tycker att staten ska ha målsättningen att medborgarna ska kunna röra sig fritt över hela landet. Jag tror på att ha ett system där staten tvingas att betala ut en viss summa pengar till brottsoffret eller anhöriga för varje olöst brottsfall utöver alla andra påföljder. Det skulle ge rätt signaler till staten som tycks behöva ett sånt system.

Ett belöningssystem för ministrar kunde vara att migrationsministern får en hög lön på omkring 1,5 miljoner om året, minus en krona för varje arbetslös invandrare och minus en krona till för varje brott där en invandrare döms.

Justitieministern kunde ha en liknande lön, minus en krona för varje brott som begås.

Micke sa...

Re Mats
Klockrent:) Röstar omedelbart på ditt förslag
Mvh micke

Mats sa...

Intressant om ondska-
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ondskan-ar-inte-banal

Jag har alltid undrat över hur en del människor kan grovt missbruka brister i demokratin, demokratin kan aldrig vara ett perfekt system för då är det ingen demokrati längre.

"Slutsatsen blir att tyranniet kan blomstra, inte därför att människor är hjälplösa och ignoranta. Det blomstrar därför att de aktivt identifierar sig med makthavare som förordar illgärningar. De är helt enkelt övertygade om att deras handlingar tjänar ett gott syfte."

Det är just detta jag syftar på när jag beskriver antirasister som hysteriskt goda, självutnämnda och självgoda, och att de uppfattar sig själva som det ultimat goda helt enkelt och motståndare (= SD) är då det ultimat onda i deras värld som man då får rätt att behandla hur illa man vill.

Jag tror inte att det bekymrar antirasister nämnvärt när de mosar allt vad demokratin står för när de ägnar sig åt mötesstörningar, sparkar folk med fel åsikter från deras jobb, stänger ner deras hemsidor, gör dom rättslösa på arbetsmarknaden med att kicka ut dom från facket eller ger sig på folk med fel åsikter med våld.

Robsten sa...

Ligger nog mycket i detta. men ofta är det komplicerade processer som äger rum. När det gäller antirasisterna i Sverige så finns det många faktorer som tidig indoktrinering, PK-ismen och en skuldkänsla efter 2a världskriget. Vi har partipolitikens urartning o.s.v.. När det gäller nazismen i Tyskland så finns det på samma sätt en rad orsaker som samverkade.

Mats sa...

Det är klart att det skiljer sig åt mellan nazism och pk om man går in på detaljer. Men nazismen var pk under sin storhetstid och antisemitismen var pk i stora delar av Europa. Det finns saker som talar för att många nazister ansåg sig vara goda. När det hela väl rullade igång så var det många tyskar som gick längre än de nazistiska påbuden hur man skulle behandla judar vilket kan jämföras med när TV4 förbjuder SD's valfilm (dokumentär) från förra valet trots att den inte bröt mot några lagar. Detta gjordes för att bevisa att man var extra god, godare än till och med staten.

När man kickar folk från jobb eller ur fackföreningar så är man inte intresserad av att övertala personen att anamma ens egna idéer. Man vill bara ställa till så stora problem som möjligt för personen. Inga försök görs att övertala personen ifråga att byta åsikter.

Det kan vara intressant att studera hur media granskar andra partier än SD och se vilken enorm skillnad det är när SD ska granskas. Valstugereportaget var till för att visa att det fanns personer i sjuklövern som hyste rasistiska åsikter. Granskningen av SD är dels mycket mer påkostad, olaglig avlyssning i minst ett halvår. I expressens fall handlade det inte om någon granskning av enskilda företrädare utan det handlade om ett försök att skada hela partiet så mycket som möjligt med ett material som bara pekar ut tre företrädare *innan* SD sitter i riksdagen. Försöket misslyckades, mest på grund av att "journalisterna" grovt missbedömer stabiliteten i SD idag.

Utan Åkessons nolltolerans så hade inte det hela fått någon effekt alls. Det är ju inte så stor ide att peka ut Waberi i moderaterna eftersom moderaterna inte anser sig behöva ta något ansvar inför sina väljare när det gäller åsikterna hos moderata företrädare. Ingen journalist vågar nämna detta faktum, antagligen är det livsfarligt för dom att avvika från drevet.

Robsten sa...

Littorin till attack mot SD skriver DI, som plötsligt har gett sig in i partipolitiken.

http://www.di.se/artiklar/2012/11/26/littorin-till-attack-mot-sd/

Men Lisa Magnusson, som är en hängiven mångkulturalist, skrev ett roligt blogginlägg 2011, men roliga bilder på Littorin, som borde få honom att tagga ned:

http://rodeo.net/lisamagnusson/2011/07/03/dangerzone/

Ove sa...

Ska bli intressant att se om du i fortsättningen känner liknande empati och förståelse för unga brottslingar även från förorten, samt förklarar beteenden med hjärnfunktioner och inte med kultur.

Johan sa...

Robsten skriver: "Till slut måste vi också konstatera att den eller de två personer som sålde filmen till Expressen självklart måste lämna partiet. Orsaken till att de sålde filmen har näppeligen några moraliska orsaker, i så fall hade de självklart tagit saken internt först. Detta skedde inte och det verkar som att ”läckan” är den enda i partiet som har tillgång till filmen... Dessutom har den ena av personerna uttryckt rent hat mot partiet (om inte båda) och ifrågasatt om SD kommer att ”existera i höst”. Ytterst är det ett mycket allvarligt arbetsmiljöproblem. Medlemmar kan inte sitta i möten och fundera över om vartenda ord vidarebefordras till Baas, oavsett om man skulle kunna stå för detta helt öppet.

Man kan heller inte arbeta konstruktivt ihop med någon som helst vill se partiet utplånat, det går bara inte. Skall t.ex. ”läckan” få ta hand om helt nya medlemmar och introducera dessa i partiets politik? Ta hand om partiets ekonomi och pengar? Uttala sig i partiets namn? Dessutom rör det sig av en ständig ström av info framförallt till Expressen."


Robsten, ovanstående har en stark doft av Grönköping. Att någon partimedlem flagrant motarbetar sitt eget parti är inte "ytterst" något arbetsmiljöproblem. Det är ett principiellt problem!

Du skriver vidare: "medlemsutskottet sköter alla personärenden, ingen annan kan göra någonting".

Varför utesluter inte medlemsutskottet OMEDELBART någon som flagrant motarbetar sitt eget parti? Det finns ju inte någon gränsdragningsproblematik för medlemsutskottet att utreda i detta fall.

Micke sa...

Var precis inne på avp. såg videon med övergreppen. Jag förstår avsikten, men delar inte publiceringen, det är till att göra politik av en djup personlig tragedi.
Samtidigt förstår jag inte reaktionerna på twitter från pk-maffian, istället för att stödja offret så kommer dom med "hets mot folkgrupp" Dom är lika stora svin som förövarna. Jag hoppas fortfarande att avpixlat tar bort fimen för tösens skull i alla fall och att förövarna utvisas efter avtjänat straff.
Mvh Micke

Robsten sa...

@Ove
Exakt vad för brottslighet gjorde de sig skyldiga till?

Robsten sa...

"Varför utesluter inte medlemsutskottet OMEDELBART någon som flagrant motarbetar sitt eget parti? Det finns ju inte någon gränsdragningsproblematik för medlemsutskottet att utreda i detta fall."

Alla ärenden har sin gång. Rättvisa demokrati etc, etc. Skulle uteslutningar ske mot fastslagen rutin blev det ett jäkla liv om det. Dessutom kan inte jag föregå något beslut av medlemsutskottet. De arbetar helt självständigt. Därför ber jag personerna självmant avgå. Men det är allt jag kan göra.

Johan sa...

"Alla ärenden har sin gång. Rättvisa demokrati etc, etc. ... fastslagen rutin.."

Det är inte någon höjdare, att en solklar uteslutning dras i en sävlig långbänk. Hur länge förväntas den "fastslagna rutinen" segdra fallet?

Robsten sa...

Nä i sådana här fall tycker man ju det. Men allt har en baksida, vilket man glömmer. Men allvarligt talat, jag kan inte prata mer om detta. Det är inte till för allmänheten.

Micke sa...

Att inte espresson ger upp!
Nu blir en rullstolsbunden man rånad av invandrare, och vill inte ha med en vakt, också invandrare och tyvärr för honom lik rånarna, att göra och häver ur sig lite starka uttryck. Vem hade inte gjort det efter denna upplevelse?
Nu råkade den rullstolsburne vara riksdagsman för SD och då är det avskyvärda rånet helt plötsligt ointressant. Då är vad som han sa i sin förtvivlan det avskyvärda, påstådda grymtningar och annat väger tyngre än att han blev utsatt för rån.
Ponera att man vände på steken, en invandrad rullstolsbunden som blev rånad av 2 svenskar...............
Mvh Micke

Robsten sa...

Ja ponera det. Och var glad att du slapp se hjorden av hyenor och vad de hävde ur sig i dag.

Mats sa...

I regimtrogen media står det "polisen polisanmäler". Väldigt ovanligt att polisen anmäler någon för vad den sagt i affekt. Det står i deras instruktioner att de ska hålla en hög tolerans i såna lägen. Även vakten borde ha haft mer tolerans i ett sånt läge om det nu är så att han har gjort anmälan. "Journalisterna" däremot räknar jag inte alls när det gäller att ha ens normalt folkvett.

Micke sa...

Vakten blir nu enligt espresson erbjuden psykiatrisk hjälp, som om inte en normal vakt på uteställen får höra värre saker 10 ggr per kväll. Om någon borde gå i terapi är det nog "journalisterna", men då får vi nog kalla in Cesar Milan (dogwhisper) för hyenor tillhör väl hundsläktet?
Nä, om någon borde få stöd och stödsamtal är det väl Lars Isovaara, dels för rånet och dels för den rent ut sagt jävliga behandlingen i pressen.
Robsten, det är nog tur jag inte var med dig, jag är en snäll människa t.o.m. alldeles för snäll enligt vänner och kollegor, men har ett vikingaraseri när jag blir arg, och går bärsärkargång vid de sällsynta tillfällena.
Mvh Micke

Robsten sa...

Var nog ett sådant tillfälle Micke. Både vaktens och polisernas agerande är också väldigt märkligt.

Mats sa...

@Robsten:
"Både vaktens och polisernas agerande är också väldigt märkligt."

Ja. Och självklart utan att någon av den likriktade median uppmärksammar det.

Mats sa...

Expressen har lagt ut en bild bild på den rullstolsbundne med en pratbubbla som säger "nöff nöff" efter att han förklarat ljuden med att han grät. Det här är alltså från de som har för vana att blåsa upp sig själva med sin fantastiska människosyn.

Saken är den att jag tror att det kommer att slå tillbaka på expressen. Det brukar alltid vara någon auktoritet som reagerar efter ett tag numera.

För min del anser jag inte att det är trovärdigt att han skulle ha uppträtt särskilt rasistiskt mot vakten mer än vad någon annan skulle ha gjort i en liknande situation.

Robsten sa...

Ja, jag håller med. kan inte uttala mig mer då presstjänsten skall sköta detta.

Mats sa...

Känner ett visst äckel över reaktionen från andra riksdagspartier i frågan. Överhuvudtaget känner jag ett växande äckel över antirasister överhuvudtaget.

Micke sa...

Nu påstås det att väskan är upphittad i en bar Lars varit under
kvällen!
Jag vet inte om det är sant eller inte, idag litar jag inte på någon.
Twitterstormen frågar hur partiledare och partiet kan gå ut med ett sådant pressmeddelade som de gjort, eller rent ut ljuga ihop detta?
Svaret är väl tämligen enkelt:
Man litar på sina arbets och partikamrater! Förmodligen gör väl inte dom det och då är det värst för dom!
Mvh Micke

Mats sa...

Björn Ericsson, säkerhetschef på GS4, kan mycket väl ha blivit lurad av expressen. Uppringande reporter säger:"Men om vakten utsatts för grov kränkning, hur kan ni då vara så känslolösa att skicka honom på jobbet igen? Du sa nyss att ni är kända för att att ha en väldigt bra personalpolitik."

Svaret blir, som expressen citerar: " Det kan vara en del av processen att komma tillbaka och hoppa upp på hästen igen, säger Björn Ericsson, säkerhetschef på vaktbolaget G4S, till Expressen.se"

Men det betyder inte att vakten erbjudits psykologhjälp och det betyder verkligen inte att han ens anser sig behöva det.

Läser man hela artikeln från expressen så tycker jag att det framgår att säkerhetschefen serverats mycket ledande frågor.

Anonym sa...

[b][url=http://www.louisvuittonhandbagsu.com/]louis vuitton handbags[/url][/b] The Property finance loan Electronic Registration Method (MERS) operates an digital registry made to rob tax payers, the court docket system, legal help organizations and minimal income housing programs, which depend upon recording service fees to fund their charges. MERS properly circumvents the state land recording acts by failing to record safety pursuits, assignments as well as other relevant paperwork. On this value, MERS' role in acting being a mortgagee of history, albeit inside a nominee capability, is just a recording charge and tax evasion tool..

[b][url=http://www.uggsclearancemall.co.uk/]ugg uk[/url][/b] Usually do not confuse this with folders eg. E mail and FTP accountsnEmail Accounts: These are typically exceptional email accounts on your website/s eg. You could set these up and give it to everyone, your buddies, website visitors, buyers. The autumn ready-to-wear shows in Paris, the key bazaar for the vogue calendar, were in complete crush. At Dior, residence with the very hot designer John Galliano, the props indicated that the younger maestro experienced been wondering challenging a few dreamland Orient. Since the crowds tripped throughout the delicate bridge to nowhere on their strategy to find or steal seats, 1 conservatively dressed businessman waited gently inside the shadows.

[b][url=http://www.cheapuggbootswebsite.com/]ugg boots outlet[/url][/b] The excellent news for Gilt and also other online lux-for-lessers can it be all a make a difference of perception. A research by Kelton Exploration found that more than a few in 5 Us citizens choose to get discounted vogue on the internet relatively than in the save. Maybe that for the reason that Gilt internet site may make luxurious leftovers search wonderful.

[b][url=http://www.bestlouisvuittonbags.co.uk/]louis vuitton handbags[/url][/b] By making use of these bags you will be as much as day along with the most around date building designs within just the handbag arena. Needless to say, it is precisely everything you realized of a'luggage' which a Louis Monogram Material Sac Chasse is absolutely labeled when. opt for just a reputable on top of that to dependable seller.

[b][url=http://www.cheapuggbootswebsite.com/]cheap uggs[/url][/b] If purchasing or looking on the web isn't how you like to commence, local libraries and phone directories or simply phrase of mouth are superb solutions where by effects might be audio and good. Respected retail and fix amenities are definitely more frequent than fly-by-night amenities. Online shopping provides safe signifies of buying products with credit score cards.

Mats sa...

OK SD, detta förpliktar.
http://www.dn.se/nyheter/politik/toppnotering-for-sd-i-ny-matning

SD har nått nivån där väljarna börjar få förväntningar på något, det handlar inte bara om att komma in i riksdagen och höras längre. Åkesson måste fortsätta att bygga upp förtroendet, och det i kraftig motvind helt utan någon dragkraft från media som andra partier kan ha. Det handlar inte längre om en kampanj utan ansvar som på BSS's tid, SD har nått en nivå som inte jag trodde var möjlig under min livstid.

Mats sa...

Jag tror att Markus Wiechel blir bra i riksdagen. Jag har tidigare hoppats att han skulle ta det här steget, fast inte på det här sättet.

Robsten sa...

Blir säkert bra. Vi har fortfarande 20 ledamöter som för Sverigedemokratisk politik i riksdagen.

Mats sa...

De senaste medieskandalerna har tyvärr varit negativ för SD's chans att visa att de har en överlägsen kriminalpolitik också. Vartefter måste SD jobba på att få ut det mer offentligt. Det finns en stor risk att den regimtrogna median inser detta och vill bibehålla nuvarande debatter. Även en debatt om Åkessons goda krishantering skymmer en debatt om en ny kriminalpolitik.

Micke sa...

Tråkigt att Lars måste avgå, men dock är det väl nödvändigt om trovärdigheten skulle behållas.
Alkoholen har tyvärr satt många i klistret, både "vanliga" människor och politiker har fallit offer på det ena eller andra sättet för den.
Jag har efter hand själv lärt mig att dricka, det skall man göra i goda vänners lag eller hemma, i bästa fall med goda vänner hemma.
Tack och lov hatar jag att bli full, lite salongsberusad så man känner sig glad och avslappnad är däremot min melodi och det är kanske lättare när man är ganska stor och dessutom pilsnerfantast.
Man har blivit så gammal nu att man somnar innan man blir full och odräglig.
Mvh Micke

Robsten sa...

Ja Micke. Men det gick ju i alla fall inte till som media och Expressen skrivit, de frossar i lögner och förakt. Nä, skall jag hålla mig vaken är det starksprit som gäller. Öl är rena sömnmedlet, får lätt huvudvärk också vid för mycket öl.

Robsten sa...

Nä Mats, jag tror nog vi kan föra fram vår kriminalpolitik, bara det här blåst över.

Mats sa...

@Robsten:
"Nä Mats, jag tror nog vi kan föra fram vår kriminalpolitik, bara det här blåst över. "

Hoppas det, men det känns som såna här pseudohändelser tar upp tid och energi. Ingen av händelserna påverkar något i mitt liv, det kan däremot en förändrad kriminalpolitik göra.

Mats sa...

Det var en extremt fjollig riksdagsvakt, så som det beskrivits i media. Fast man kan ju förståss utgå från att dom ljuger, han kan lika gärna vara den mest passande personen på rätt plats också.

Att poliserna gör en anmälan förvånar inte mig egentligen. Under 30-november demonstrationerna i Stockholm på BSS's tid så var polisen otroligt partisk. På den tiden fanns inte heller något störande internet och en enig media berättade "sanningen" för folk helt oemotsagda. Polisen har en arbetsmiljö där personer som kapten klänning är en naturlig slutprodukt. En sorts förljugenhet där man tävlar i att vara bäst på att vara en spegel av statens åsikter.

Micke sa...

Re Robsten
"Ja Micke. Men det gick ju i alla fall inte till som media och Expressen skrivit, de frossar i lögner och förakt"
Om detta är jag inte det minsta överaskad, för även om allt hade varit 100% rätt som Lars berättat,
hade hyenornas sympati legat hos vakten. Ingen av dem hade haft ett uns medkänsla med Lars fastän han är handikappad och i en normalmänniskas ögon tillsammans med äldre, kvinnor och barn "fredad". Han är ju en SD:are och då är man allmänt villebråd, inga normala gränser inom moral/etik är gällande, och sanningen är en bisak
som lätt kan undvaras om det gagnar bekämpandet av SD och försäljningen.
Mvh Micke


Micke sa...

Re Robsten
Nu menade jag att kvinnor, barn, äldre och handikappade är "fredade" mot brott, inte mot kritik.

Re Mats
Jag hoppas att förutom kriminalpolitiken, försvarspolitiken lyfts fram, men den har nog ingen större prioritet i allmänhetens ögon.
Dat vanliga är vård skola och omsorg och socialförsäkringssystemen samt att pensionärerna får det bättre

Mvh Micke

Mats sa...

@Micke:
"Jag hoppas att förutom kriminalpolitiken, försvarspolitiken lyfts fram, men den har nog ingen större prioritet i allmänhetens ögon."

För mig är försvarspolitiken viktig och jag tror att den kommer att bli en viktig fråga för fler. Jag är för en allmän värnplikt och jag tror att den är positiv för alla små länder. Men jag anser att yrkesmilitärer också behövs.

Mats sa...

Även SvD sänker sig till expressen-nivå nu och har en anti-sd-kampanj i full gång. Tidigare har de lagt en helsida-förstasida på någon av deras löjliga bilagor på Soran Ismail med en artikel där Soran tar avstånd från Sverige och svenskarna med att jämföra växande islam med växande antal åldringar.

Mycket gnäll om tidningsdöden. Fega tidningar som nischar sig som nyhetstidningar ska dö ut. Tidningar som typ hänt i veckan påstår sig inte vara nyhetstidningar, det är den branschen som SvD med flera borde söka sig till. Tillrättalagda nyheter om kungen och diverse kändisar och inget ifrågasättande och inte något försök till annan vinkling än vad som rapas upp hos "konkurrenter" är den nivå som SvD är på just nu. Om dom slutade uppge sig vara en nyhetstidning så skulle det förenkla för dom, dom skulle slippa dra till sig läsare som undrar vad f-n dom håller på med och som uttrycker det i kommentarsfälten (vilka kunde ha behållts om dom varit mer ärliga med vad dom är för typ av tidning).

Det statliga tidningsstödet borde omedelbart avvecklas, alternativt att det åtminstone inte utgår till tidningsdrakar som aktivt använder det för att se till att inga nya konkurrenter dyker upp. Om regeringen vill köra en anti-sd-kampanj så får de göra det för egna pengar.

Mats sa...

Här kommer förklaringen till att SD växer:
http://www.dn.se/nyheter/politik/sympatierna-for-sd-okar-i-takt-med-varslen

Mycket märkligt att folk bryr sig ifall de har jobb eller inte. Och dessutom verkar tro att det har med politik att göra.

Ökad arbetslöshet gynnar tydligen SD också. Arbetslösheten är högre bland invandrare än svenskar på grund av rasism hos arbetsgivare, dessutom är de så övertygade om sin rasism att de hellre är utan anställda än anställer en invandrare. Men om det nu är arbetslösa som röstar på SD så är det en kvalificerad gissning att det är invandrare som röstar fram dom.

Robsten sa...

Nu har t.o.m. Systembolaget börjat driva kampanj mot SD ;-)

http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?artikelId=15638&varuNr=8511

Mats sa...

Kul :-)

Den där är väldigt god annars för de som önskar mycket sting i vad de dricker. Fast som ni vet så får jag hålla mig till T-röd eftersom rött vin är bra för hjärtat. Silar den förståss genom en skogaholmslimpa. Man är väl inget fyllo!

Mats sa...

DN har förresten lagt ut ett diagram över vilka som röstar på SD, specialdesignat för att få lågutbildade att sticka ut. Folket är alltså dumma i huvudet och röstar fel, det är det som är felet. Sen begriper dom sig inte på komplicerade lösningar, låt politikerna sköta politiken i fred och rösta helst inte alls. Jag tycker att alliansen ska gå till val på att de vill frälsa dumskallar som inte förstår sitt eget bästa.

Micke sa...

Re Mats
Tur att man redan är klassifierad som idiot, skåning och halvfet;)
Jag fick faktiskt ett svar från expressens Niclas Orrenius idag varför att drevet inte är värre mot SD än något annat parti, och det var............ BS, som dom säger i det stora landet i väst.
Jag har skickat vad jag anser på god svenska och i sakligt resonemang i god ton.
Jag ställde en fråga som jag är nyfiken på om han kan svara på.
"Har du eller din tidning någonsin skrivit något positivt om SD:s politik eller SD:s motioner eller interpellationer i riksdagen?"
Mvh Micke

Stig sa...

Almqvist, Westling och Ekeroth är inte de enda som har klantat till det i fyllan och villan, här är en enormt lång lista (över 100 namn!)på politiker inom sjuklövern som i både nyktert och onyktert tillstånd gjort sig skyldiga till allt från grov förolämpning till våldtäkt och pedofili. Föga förvånande är invandrare överrepresenterade även i denna lista trots deras "politiska engagemang":

http://exilen.forumotion.eu/t239-samlingstraden-kriminella-politiker-i-sjuklovern

Micke sa...

Re Stig
Tack, det var en diger samling och "bra att ha" lista.
Man läser om det då och då men glömmer fort, tur där är vakna människor som sparar.
Mvh Micke

Mats sa...

Läste en nyhet i DN som jag tolkade som att demonstranter som ville demonstrera 30 november (Karl XII:es dödsdag) blivit gripna för våldsamheter. Jag fick lägga ihop rubriker och text lite för att inse att det var motdemonstranter. Jag förstår att DN vill få demonstranterna att framstå i dålig dager eftersom dom anser att dom är nazister (vilket är mycket möjligt), men måste dom ljuga för det? Är nazism och nazister acceptabla om de inte bråkar? Sen så spelar förståss sanningen ingen roll för DN och så väljer man en bekväm väg istället för att utveckla varför nazism är någto dåligt. Allvarligt så tror jag inte att DN's "journalister" är kapabla att tala om vad som är fel med nazism. Majoriteten vet antagligen inte ens vad nazism är.

Robsten sa...

Jag planerar en ny artikel i dag eller i morgon. Men jag kan inte låta bli att länka en musikfilm där Richard Jomshof ingår. Han är/var ju medlem av synthbandet Elegant Machinery Ganska OK även om det aldrig varit my cop of Tea.

http://www.youtube.com/watch?v=ccxtSGmU2xA&feature=related

Mats sa...

Jag blev faaktiskt förvånad vilken nivå han är på inom genren.

En gång i tiden så satt jag och lyssnade på nobelpristagaren (ekonomi) Gary Becker, han har den där förmågan att låta intressant när han talar. Det som skar sig var när han sa att han tyckte att västvärlden skulle ta betalt för invandringen.
http://www.becker-posner-blog.com/2005/02/sell-the-right-to-immigrate-becker.html

Jag ansåg på den tiden (tror det var mitten på 90-talet nånstans) att det var en eftergift från honom mot det politiskt korrekta. Även Milton Friedman (nobelpriset ekonomi) har kommenterat invandring och sagt att den inte är förenlig med statlig välfärd. Han brukar citeras av invandringskritiska personer som tyvärr missar att han även sagt att invandringen drabbar ekonomin negativt även om välfärden avvvecklas.

Här måste jag faktiskt ge nobelstiftelsen en eloge för att de inte tillåter något flum utan delar ut ekonomipriset till folk med en sverigedemokratisk hållning.