tisdag, december 04, 2012

Och här kommer humorbrevet

Expressen publicerar i dag bilder på Gustav Fridolin från Hultfredsfestivalen. Dessa bilder har cirkulerat en längre tid på nätet, minst 7 - 8 år, så det har väl lindrigt nyhetsvärde. Expressens rubrik är, "Fridolins fylla visas på nätet". Ja, absolut, Expressen publicerar ju bilderna på nätet. Jag surfar hyggligt mycket på internet, men det var flera år sedan jag såg de numera väldigt gamla och välkända bilderna på Fridolin. Jag såg dem alltså nu på Expressens hemsida som mycket riktigt har publicerat dem i sin nätupplaga. Det vore ändå rimligare att Expressens rubrik var enligt följande, "titta, vi publicerar snaskiga bilder på språkröret Gustav Fridolin". 

Jag tror t.o.m. att denna blogg har gamla bilder på Fridolin under Hultfredsfestivalen. Nej, jag tänker inte publicera dem igen. Bilderna gör Fridolin varken bättre eller sämre som språkrör. Låt oss bedöma hans politiska arbete i stället för att förfalla till Baas-nivå. Och låt oss nu inte peka finger som grälsjuka barn i en för liten sandlåda. Om Fridolin tog sig ett järn under en musikfestival för 10 år sedan så kan jag tala om att det har jag också gjort. 

Låt oss i stället ägna oss åt stor humor. Det finns en faktaruta i artikeln där det frågas om "Får man sprida tveksamma bilder av politiska motståndare?". Intressant fråga, ni har ju precis gjort det Expressen, publicerat tveksamma bilder av politiska medspelare. Varför det skall vara någon skillnad på motståndare förstår jag inte. Sedan har Expressen i sin outgrundliga visdom ställt denna fråga til ett antal politiker. 


Lars Bäckström, riksdagsman, vänsterpartiet:
- Görs det avsiktligt är det fegt och förkastligt.
Men det är inte nödvändigtvis av politiska motståndare.
Ofta är det sjuka människor som vill få uppmärksamhet.  

Så Expressens redaktion består av sjuka människor som vill ha uppmärksamhet? Tja, Bäckström har nog rätt här. 


Annika Qarlsson, ordförande för centerkvinnorna:
- Helt oacceptabelt.
Man går förbi spelreglerna för det politiska samtalet.
Det förekom en del smutskastnings-kampanjer under EMU-kampanjen.

Jasså det är helt oacceptabelt? Qarlsson kanske har märkt att i går var det en annan politiker som blev publicerad med en privat bild. Kommentar på det? Dessa spelregler som Qarlsson talar om har nog brutits en del på sista tiden. Men det var nog liiite senare än under den senaste EMU-kampanjen. 


Lars Stjernkvist, partisekreterare, socialdemokraterna:
- Det är oroande med brutaliseringen av det politiska samtalet.
Ett angrepp på en politiker är ett angrepp på demokratin.


Gäller detta alla politiker Stjernkvist, eller bara vissa? Du måste ha varit väldigt orolig de senaste veckorna Lars, jag lider verkligen med dig. 

Per Bill, riksdagsman, moderaterna:
- Det låter som ett pubertalt sätt att ta politiska poäng.
Jag har svårt att tro att en politisk motståndare skulle göra så mot en kul och fartig kille som Gustav, som alla uppskattar för hans engagemang.

Nåja, jag kan hålla med Bill, även om Fridolin ser lite trött ut just på de publicerade bilderna. Men som sagt, vem har inte drabbats av plötslig trötthet under en musikfestival? 

Urban Svensson, partisekreterare, kristdemokraterna:
- Även om Hultsfredsfestivalen är ett offentligt sammanhang så var situationen tydligen privat, och det är förkastligt att sprida såna bilder.
Metoden är vanligare i USA, jag hoppas vi i Sverige förskonas.

Nja, inte bara i USA Svenssson. I går var det visst en partiledare som blev publicerad i ett privat sammanhang. Kanske minnet sviker Svensson här. 

Johan Jakobsson, partisekreterare, folkpartiet:
- Har en politiker satt sig i en sån situation att det finns konstiga bilder så behövs det nog inte en politisk motståndare för att sprida dem.

Oppss...ett sanningens ord till slut. Nej, det är påfallande ofta det rör sig om parti"kamrater" som av frustration eller hat släpper bilderna. Nästan alltid faktiskt. Ofta någon som arbetat nära en högt uppsatt politiker och kanske varit lite i fotobranschen. Det är möjligt, t.o.m. troligt att Fridolinbilderna ursprungligen kommer från en partikamrat. 

Låt oss då slutligen lägga på minnet vad dessa politiker tycker om "tveksamma" bilder på politiska motståndare. 
55 kommentarer:

Micke sa...

Janusansikte eller hycklare, välj vad du vill till våra "kära" 7 klöver!Jag tror att svenska folket inte bryr sig ett smack om även politiker blir på lyset ibland, det gör dom snarare mänskligare. Men de dubbla budskapen och måttstockarna hos media har helt slutat att förvåna mig.
Mvh Micke

Robsten sa...

Precis ;-)

Mats sa...

Jag fattar inte ens vad det var för speciellt med bilderna. Sen uttrycker sig expressen lika löjligt som alltid, som om det skulle va något bus på nåt sätt att lägga ut bilderna.

Tänk om folk som pratar skit om sina arbetskamrater hade samma skyddade verkstad som expressen har.
"Hallå! Vem är det som sprider en massa lögner och skitprat här?"

"Det kan jag inte säga för jag kan inte röja källan"

Mats sa...

Den första bilden har använts av en nazist-sida för att anklaga Fridolin för att vara homosexuell. Undrar om det är från dom som expressen fått bilden?

Min väg tillbaka sa...

Intressant! Som du skriver händer det nog ofta att det är parti-"kamrater" som "delar med sig" av bilder!

Robsten sa...

@Mats
Bilderna har funnits överallt på nätet.

Mats sa...

@Robsten, ok. Jag anser att dom är tråkiga, inga speciella situationer annat än vad man kan förvänta sig. Och inte användbara om man vill kasta sk-t på mp eller fridolin.

Andreas sa...

Robsten, en sak jag undrar angående detta och den senaste hets-mobben mot SD i media: det talas från ditt håll likväl från medias håll och SDs håll om att mycket av det olämpliga material om SD som kommit till medias kännedom spridits av "bittra" personer eller liknande. Vad åsyftas egentligen? Jag förstår inte alls nämligen. Är det personer som blivit uteslutna ur partiet av en eller annan anledning? Har de därmed slutat att sympatisera helt med det SD kämpar för? För även om de blivit uteslutna och därmed "bittra", så känns det inte rimligt att helt lägga om kursen vad gäller sin samhällssyn på grund av det. Om man blir utesluten men ändå behåller en något så när delad verklighetsbild med SD, så borde man ju ändå inte vilja åsamka dem skada, då man borde inse att det också skadar ens egen sak. Oavsett om man är bitter mot partiet eller ej. Hänger du med? Kan du förklara?

Robsten sa...

Det låter mycket vettigt det du säger Andreas, men tyvärr tror jag detta är något en psykolog skall svara på. Om man nu inte vill dra till med liknelser som skilsmässa mellan man och kvinna eller trasiga destruktiva förhållanden. I övrigt ger jag inga kommentarer. Förutom att viss media och Avpixlat har helt fel när de dryftar något om falangstrid, det är det INTE fråga om.

Andreas sa...

Nej, jag trodde inte heller på någon "falangstrid". Vad jag kan GISSA är att det rör sig om personer som blivit uteslutna på grund av att de haft för extrema åsikter. Det har skapat en ilska mot SD och en vilja att skada dem. MEN, och här är den springande punkten, de borde då inse att deras försök att skada SD missgynnar den sak de själva kämpar för, så att säga. Även om de inte gillar SD i sig, eller tycker de är "urvattnade", så borde de inse att allvarligt skada SD (vilket nu misslyckades fatalt, vad det verkar) kanske ger dem en personlig tillfredsställelse av hämnd gent emot någon (SD) som behandlat dem fel - men samtidigt ödelägger stora chanser att få till stånd en kursändring vad gäller invandringspolitiken - något som de själva rimligen också vill. Det låter orimligt och konstigt tycker jag.

Mats sa...

Nobelpriset. Förre Uppsalaprofessorn och nobelpristagaren i fysik, Kai Siegbahn, har avlidit, 89 år gammal. Siegbahn fick Nobelpriset 1981 för att ha utvecklat högupplösande elektonspektometrar.Elektonspektometrar!! Och högupplösande dessutom!!
:-)

James Watson är en färgstark(!) nobelpristagare annars med starka åsikter om färgade.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nobelpristagare-svarta-mindre-smarta-an-vita_507723.svd

Är det någon som vet namnen på dom två i nobelstiftelsen som var ivrigast förespråkare för rasbiologi? Jag har haft namn och länkar någonstans men hittar dom inte...

Mats sa...

Det är inte Frithiof Lennmalm jag undrar efter.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Frithiof_Lennmalm

Han satt inte i nobelstiftelsen även om han hade en stark påverkan på stiftelsen.

Under tiden som rektor föreslog Lennmalm år 1918 att Nobelstiftelsen skulle finansiera ett rasbiologiskt institut. Nobelkommittén för medicin röstade enhälligt ja, men året därpå föll frågan med endast en rösts marginal (9 mot 8) i Karolinska Institutets lärarkollegium. Istället framfördes då förslag om ett statligt institut, och 1921 bildades Statens institut för rasbiologi i Uppsala.


OBS! Nobelstiftelsen har aldrig tagit avstånd från rasbiologi. Däremot har de sålt sig själva genom att ta avstånd från SD eftersom de är beroende av ett visst ekonomiskt stöd från staten.

Robin Shadowes sa...

@Andreas. Jag vet en politiskt inkorrekt bloggare som är psykolog i grunden. Hon heter Maj Grandmo och hennes blogg Osagt. Du kan ju testa att fråga henne istället.

Micke sa...

Re Mats
Djupa tankegångar mitt i natten, en annan går och lägger sig till bollibompa;). Jag har en liten tankegång angående läckan och den skulle i såfall vara geografiskt nära mig, men jag vet att Robsten är tyst likt stenstoderna på påskön. Vad det gäller exprseesen senaste tilltag tror jag det är ett "bevis" att de "behandlar" alla partier "lika". En slags pudel
mot SD_behandlingen för att visa att blaskan verkligen inte "bara" jagar SD , detta för att Sd-behandlingen fick ett bakslag.
Mvh Micke

Micke sa...

Ni får gärna tycka att jag är konspiratorisk, men man blir lätt det, både vad det gäller medias behandling och att man inte fattar vad som rör sig i medias s.k. hjärnor (om nu något verkligen rör sig där) och samma vad det gäller de politiker som uttalade sig om Fridolin, ofattbart korkat om man läste tidningen dagen innan.
Mvh Micke

Robsten sa...

"Vad det gäller exprseesen senaste tilltag tror jag det är ett "bevis" att de "behandlar" alla partier "lika". En slags pudel
mot SD_behandlingen för att visa att blaskan verkligen inte "bara" jagar SD , detta för att Sd-behandlingen fick ett bakslag."

Inte alls omöjligt.

Mats sa...

@Micke:
"Jag har en liten tankegång angående läckan och den skulle i såfall vara geografiskt nära mig,"

Kanske det.

"men jag vet att Robsten är tyst likt stenstoderna på påskön."

:-)

Mats sa...

@Robsten:
"En slags pudel
mot SD_behandlingen för att visa att blaskan verkligen inte "bara" jagar SD , detta för att Sd-behandlingen fick ett bakslag.""

Det tror jag också. Det låter exakt så löjligt och fjantigt som expressen är.

Expressen har ju gett vitpixling ett ansikte.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vitpixling

På nåt sätt känns det som att expressen står för allt som känns negativt med Sverige. Detta kryddat med traggliga reportageserier som till exempel "dödsknarket" som utmynnar i ingenting. I slutet på 90-talet (98 eller 99) så hade man det löjliga samgåendet av media när alla hade samma förstasida för att skydda demokratin mot personer som ansågs hota demokratin. Vad hände? Blev demokratin kvar? Förändrades något alls?

Eller den löjliga serien "kör ut dom" i början på 1990-talet när man skulle sälja lösnummer på nydemokratis valframgångar. Sveriges största skittidning såg då ut som en blek kopia av BSS.

Expressen gör inga ställningstaganden, det handlar mest om ett jagande efter trender.

Mats sa...

Men Guuuud! Det snöar!? Hur kunde detta inträffa!?

Ett säkert vintertecken är varje år att SJ kan spara pengar denna tid på året genom att skita i att låta tågen gå. Egentligen sparar inte SJ pengar eftersom det är privat, även om dom aldrig skyltar offentligt med vilket privat bolag som för tillfället har "vunnit upphandlingen". Undrar just varför? Upphandlingen fungerar på exakt samma sätt som i forna Sovjet när arbetarägda företag skulle "konkurrera" om att ta sig an statens fastställda 5-årsplaner. Det krävs att man är djupt troende moderat om man ska tro på det systemet.

Och sen, varför skulle det privata bolaget bry sig? Kunderna har ju redan betalat sina periodmärken i förväg och dom har ju inga krav på sig att leverera nånting. Men det är klart, med politiker som ser invandringen som en oförutsägbar kostnad så är väl naturligtvis snö i december ännu mer förutsägbart.

Mats sa...

Inte SJ, SL sköter väl pendeltågen. Utan personligt ansvar.

Mats sa...

SD fortsätter uppåt.
http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-far-79-procent-i-ny-matning

Men man ska tänka på att majoriteten av den mätningen är gjord innan expressens löjliga skandaler. Nästa mätning blir antagligen en större ökning. Det är lite oroväckande att SD inte ligger högre i den här mätningen. Hoppas att både KD och centern åker ut vid nästa val.

Micke sa...

Re Mats
Det hade väl varit en våt dröm!
Att c och Kd samt V hade försvunnit i glömskans töcken.
Robsten: jag satt och funderade på Per Bill: Var han inte också lite "fartig och kul" för några år sedan, men han avslutade det med att lappa till någon?
Hur f-n kan man heta Qarlsson???
Var Karlsson för simpelt, det är kanske bara Karlssöner och Åkessöner som man kan gå förbi spelreglerna med i det politiska samtalet.
Mvh Micke

Mats sa...

Här, en "journalist" (eller vad f-n det är) som lyckats skriva om antisemitismen i Malmö utan att nämna islam en enda gång.
http://www.dn.se/ledare/signerat/malmo-judehatet-maste-fa-ett-slut

Det är underförstått att det kommer antisemitism från islam dock. Det måste vara något av rekord i islamofobi.

Micke sa...

Re Mats
Jag läste den också, som vanligt försöker man få det till nynassar i huvudsak som står för förföljelsen.
Jag tyckte Karlstens krönika i DN (står DN för dönickar eller dåliga nyheter?)Var av sämsta slag, men i den tidningen var det ju inte helt oväntat."Medan etablerade partier i flera år famlat på nätet har SD sedan länge annekterat ett eget hörn. Här har rädda och anonyma människor i grupp konspirerat om samhället. Ingen redaktör har nekat dem utrymme i insändarspalterna, ingen moderator har dragit undan micken från dem i debatten". Och en massa annat dravel i vanlig ordning
Människan pekar ju själv på iaf ett problem, vi nekas ju utrymme i insändare och i media i helhet,
Mvh micke

Robsten sa...

"obsten: jag satt och funderade på Per Bill: Var han inte också lite "fartig och kul" för några år sedan, men han avslutade det med att lappa till någon? "

Jo, men det blev ju i.o.f.s. stor skandal. Han var på vinprovning. Sedan tog han barnvagnen och joggade hem, något vingligt tydligen. En vakt stoppade honom, kvinnlig, vägde max 60 kilo, som brottade ner honom. Men vi kan jämföra med vad som hände Bill och Almqvist.

Mats sa...

Något som är kul (på ett makabert sätt) är när självgoda människor får priser för något som de saknar känsla för att de inte förtjänar.

Som när Dilsa Demirbag Steen får Torgny Segerstedt's pris.
http://www.dn.se/kultur-noje/han-tog-hundvakten-for-friheten

Han stod för allt det som Dilsa är för feg för att stå för.

Vem är i dag redo att offra karriär, socialt anseende och bekvämlighet för att ta principiella strider på ett liknande sätt? Vi lever i de behagsjukas tidsålder. När man återknyter bekantskapen med Torgny Segerstedt och hans tid slås man av hur fega vi blivit, i en av världens mest välfungerande demokratier. Man kan inte gärna hävda att den svenska idédebatten har tagit några svindlande steg framåt sedan Segerstedts tid. Få vågar avvika, rädslan för verklig friktion är större än någonsin.


Vilket betyder något annat än att bräka med fåren när folk kickas ur facket och blir rättslösa på arbetsmarknaden eller kickas direkt från sina jobb på grund av sina åsikter.

Om man googlar på valfri text Dilsa har skrivit så är den präglad av en PK-feghet som är så utslätad att det är svårt att förstå poängen i vad hon skriver ibland.

Socialdemokraten Erik Brandt nominerade Hitler till nobels fredspris en gång i tiden (1938).
http://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Brandt

Vad som inte framgår på wikipedia är att väldigt många tyckte den fredsutmärkelsen passade. Liksom många tycker att Dilsas utmärkelse passar.

Robsten sa...

Ja, Dilsa är själv immigrant, även om det är ganska sannolikt att hon fått uppehållstillstånd även om SD skulle ha styrt (hennes pappa slogs mot regeringen och var nog riktigt illa ute). Spelar ingen roll, hennes historia gör att hon känner sig träffad av en stringentare immigrationspolitik. Men det spelar ingen roll, vi måste förändra immigrationspolitiken som är fullständigt vansinnig. Sakine Madon tror jag har samma problematik. Hade hon varit av svenskt ursprung hade hon varit SD, nu är hon inte det.

Sossen som nominerade Hitler till fredspriset gjorde det som ironi, det var alltså tvärtom, mot vad han tyckte. Dock förstod ingen ironin, förutom Torgny Segerstedt på Göteborgs handels och sjöfartstidning faktiskt.

Mats sa...

@Robsten:
" Sakine Madon tror jag har samma problematik. Hade hon varit av svenskt ursprung hade hon varit SD, nu är hon inte det."

Japp! Definitivt.

"Sossen som nominerade Hitler till fredspriset gjorde det som ironi, det var alltså tvärtom, mot vad han tyckte. Dock förstod ingen ironin, förutom Torgny Segerstedt på Göteborgs handels och sjöfartstidning faktiskt."

Stämmer. Det makabra vid den händelsen var att så många inte förstod det som ironi.

Men det fanns människor redan då som förstod det negativa i att sopa mindre staters nationalism under mattan för att låta Tyskland skapa en superstat (tredje riket, inte EU alltså). EU-utvidgningen gick i början fredligt(?)...eh, jag menar Tysklands uppstart av tredje riket.

Mats sa...

Följande artikel stod i aftonbladet 2006. Tänk vad fort det går utför för jag tror inte att den skulle varit ok idag.
http://www.aftonbladet.se/debatt/article10987612.ab

Mats sa...

Kurdo Baksi försvarade pedofili 2005, i aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10581153.ab

Citerar:
"Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap. Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn."

Ingen reaktion från någon antirasist.

Mats sa...

I Tumba var det nyligen skottlossning och nu har det spritt sig till Flemingsberg.
http://www.dn.se/sthlm/tva-skottskadade-soder-om-stockholm

Anonym sa...

[b][url=http://www.hotsalelouisvuittonstore.co.uk/]louis vuitton sale[/url][/b] Gone would be the times, when hand bags were being utilized only for carrying dollars or baggage. Currently, females purses have grown a crucial section of women's outfit. Designer leather purses include a touch of sophistication and sophistication to a woman's all round appearance.

[b][url=http://www.uggbootsoutletukstore.co.uk/]ugg boots outlet[/url][/b] seven. Exactly what are the food items principles at this faculty? Do small children carry their unique lunch? Are snacks served? Is definitely the university peanut absolutely free? Some preschools elect to be peanut free of charge to accommodate small children who may have peanut allergy symptoms. Are hot lunches served? In that case, consult for your month extensive menu to check out what meals are supplied..

[b][url=http://www.besthandbagstore.co.uk/]louis vuitton handbags[/url][/b] Given that they have got the habit of clipping it in excess of the element of their trousers. They're planning to become undisturbed and risk-free. These wallets have various compartments. EBay and its sellers earn money when products are sold. Even so appealing, useful or effectively worded a list may be, it won't be given concern if it doesn't satisfy the factors which according to eBay are likely to final result in a sale. Therefore the algorithm is designed to ensure that listings that have the features and stick to the procedures that happen to be most liked by prospective buyers and eBay will rank better during the lookup benefits.

[b][url=http://www.hotsalelouisvuittonstore.co.uk/]louis vuitton outlet[/url][/b] Girls as younger as individuals in grade university even discovered to work with the artwork of embroidery to brighten their purses. Girls became extra fashionable in clothes to be the 1800s commenced. With this, they learned to accessorize their apparel with even bigger purses called reticules.

[b][url=http://www.louisvuittonsalesstoreus.com/]www.louisvuittonsalesstoreus.com[/url][/b] After you might have acquired expensive branded fashion accessories, it is best to learn ways to take care of designer bags to keep them seeking very good for some time. Designer handbags are investments; it is possible to even offer them just after you utilize them. You will be ready to acquire a fantastic price tag for them if you maintain and cleanse them thoroughly.

Mats sa...

@Robsten:
"Ja, Dilsa är själv immigrant, även om det är ganska sannolikt att hon fått uppehållstillstånd även om SD skulle ha styrt..."

Ja, men i en annan anda. I dagens samhälle så känner invandrare en samhörighet med andra invandrare och absolut inte med svenskar. Soran Ismail uttrycker just det ganska väl när han känner att han tillhör Sverige som land men tar markeringar mot den ursprungliga befolkningen.

"När blir man svensk?", det vore ett utslag av stor självgodhet om man sa att man blir det när man röstar på SD, men det ligger ändå en del i det. SD uttrycker ett "VI" mellan svenskar och när invandrare förstår det "VI" så anser jag att dom har tagit ett stort steg att bli svenskar. Ett långt mycket större steg än när de lär sig svenska. Även om det kan uppfattas som hybris att säga det men det är svårt att inte kalla folk som röstar på SD för svenskar. Att det är så beror egentligen inte på SD utan på att andra partier har valt en svenskfientlig hållning. Svenskar som inte röstar på SD har som regel en viss förståelse i alla fall för hur SD resonerar. Detta visar dom när de väljer var de vill bo till exempel, även om dom undviker att visa det när dom pratar.

Anonym sa...

Tror du har alldeles rätt!De har fått rätt mycket kritik för drevet mot SD, som varit sjukligt överdrivet, och därav detta "bevis" på att lika gäller alla partier. Dock kommer det inte bli lika denna gång ändå.

Mats sa...

Jag tror det handlar om att misskreditera Jimmie Åkesson eftersom han visat stabilitet och mognad som partiledare och berömts för det. Sen har man frågat Mona Sahlin från invnadringspromotande expo för en kommentar om Åkesson i peruk för att få någon "utifrån" att säga att han är oansvarig.

Hänt i veckan, som är minst lika trovärdiga som expressen, påstår att "SD-mannen med järnröret" är släkt med någon av kungligheterna (minns inte vilken).

Micke sa...

Re Mats
Jag tycker inte att Mona skall yttra sig alls om någonting egentligen, hon har genom åren förbrukat allt förtroende många gånger om och dessutom fått nya chanser på löpande band.Senast var väl försöket att tvinga på någon internationell organisation (FN,EU eller liknande)
denna juvel från svenska socialdespoterna.
SD-mannen med järnröret kan kanske vara släkt med "mannen med järnmasken" fransk markis som kanske hade släktskap med Jean-Baptiste Bernadotte som senare blev kung i Sverige, så hade iaf skvallerpressen presenterat det;)
Mvh Micke

Robsten sa...

Vår prins Westling lär faktiskt vara släkt med en av järnrörsmännen, he, he. Va fan, de plockade upp aluminiumrör i några sekunder som de sedan släppte. Ingen, absolut ingen i hela Sverige tror att de tänkte använde dem annat än i yttersta självförsvar. Men det såg fan illa ut på film, men det är en annan sak.

Micke sa...

Det var en liten testosterongrej på fyllan, har nog själv gjort liknande grej;) Testosteron eller toblerone, det verkar som bägge är förbjudna, det första åtminstone om man är svensk. Är man invandrad går det bra att skjuta kalashnikov på polishuset i Södertälje, då är det ett pojkstreck av ungdomar. Det andra får man inte låta sig fotograferas med för då är det hets mot Mona.
"Det är något som är ruttet i den Svenska Staten"
Mvh Micke

Mats sa...

PK-maffian laddar upp nu med höjt presstöd för att försöka konkurrera med alternativ media. Tyvärr kommer dom att trampa på i samma tråkiga invanda spår med en respekt för överheten som gör att dom känns pinsamma att läsa.

Likt en fårskock står alla och bräkar om samma sak när det gäller SD, att det ska avslöjas "hur dom egentligen är" och att SD inte kan vara så gudomligt perfekta som partiprogrammet som tydligen inte går att ifrågasätta på något sätt.

Annars kan man ju tycka att någon modig reporter någon gång skulle nämna att SD gett ut en jubileumsbok där man lät meningsmotståndare komma till tals vilket visar på motsatsen till medias bild av SD. Men nåt sånt kommer aldrig att hända. Fortsätt att tråka ut läsarna i en rät väg som leder till tidningsdöden.

Robsten sa...

Jubileumsboken? 20 röster om 20 år? Kom några meningsmotståndare till tals där?

Mats sa...

"Jubileumsboken? 20 röster om 20 år? Kom några meningsmotståndare till tals där?"

Dom erbjöds att skriva där. Anna Lena Lodenius avböjde, men det är inte SD's fel.

Mats sa...

Tommy Funebo har skrivit i boken.

Robsten sa...

OK Loddan kan nog anses passé i alla fall. Hon var kompis med Rinderheim. De stod och pratade i timmar. Därefter avgick Johan, och Loddan ställde upp i Kalibers program. Där svängde hon 180 grader om SD, efter det har ingen från SD talat med henne. Så hon vet nada om SD nuförtiden.

Robsten sa...

Ja mats, men han är egentligen ingen meningsmotståndare, utan rättshaverist och en smula psykopat.

Mats sa...

Rinderheim var konstig i mina ögon. Han var ju väldigt bildad och han var intressant när han pratade i radio sd. Han stod ju i startgroparna att öppna ett nytt parti efter sitt konstiga avhopp.

Robsten sa...

Och att Funebo fick skriva i boken berodde enligt vad jag erfarit, på ett missförstånd i PS. De fattade inte vad en enskild medlem snackade om, så de OKade något som de inte hade satt sig in i. Däribland att Funebo skulle få skriva i boken. Det är vad jag hört av initierade källor.

Mats sa...

"Ja mats, men han är egentligen ingen meningsmotståndare, utan rättshaverist och en smula psykopat. "

Jag vet, han skriver bra inlägg på twitter oftast som gynnar SD. Men i vilket fall så anser jag att SD är ett mer öppet parti än andra partier.

Många utanför SD anser nog att SD har högt i tak när det gäller att diskutera invandringen, jag anser tvärtom. SD har ju valt en egen mycket smal linje i den frågan och har ensamt fört nationalismen in i 2000-talet. Det är svårare att bedöma vad som är avsteg från SD's linje än andra partiers linje när det gäller nationalism.

Robsten sa...

Jag vet inte Mats, men den som är för en "generös" immigrationspolitik får fan söka sig till ett annat parti, så är det bara.

Robsten sa...

Vad gäller Rinderheim har jag inget personligt emot honom. Jag gillade honom, även om han blev en smula paranoid mot slutet. Men han passade nog aldrig som ordförande för Stockholm. Han skulle verka som skribent och ideolog. Ordförandeposten var det som knäckte honom.

Mats sa...

"Han skulle verka som skribent och ideolog. Ordförandeposten var det som knäckte honom."

Mycket synd sånt där, jag hade intryck av att han passade exakt som ideolog.

Befarar du fortfarande en dipp i opinionsmätningarna förresten?

Mats sa...

"Jag vet inte Mats, men den som är för en "generös" immigrationspolitik får fan söka sig till ett annat parti, så är det bara. "

Skönt att höra :-)

Robsten sa...

;-)

Robsten sa...

Ja, en liten dipp kan komma framöver, men den blir nog tillfällig. Inget att oroa sig för. Och SD harv de facto litat på fel människor. I den verkliga världen finns det alltid ett pris för sådant. Det är i grunden vårt fel, ingen annans.

Mats sa...

@Robsten:
"Och SD harv de facto litat på fel människor. I den verkliga världen finns det alltid ett pris för sådant. Det är i grunden vårt fel, ingen annans. "

Det håller jag verkligen med om. Men jag tycker att det var samma problem redan från start och kampanjen BSS hade en släng av samma problem. Men på BBS's tid så kom de opålitliga mest från "extremhögerns" ytterkanter. Det var på något sätt som ett kompisgäng där det var en skyldighet att hålla varandra om ryggen oavsett handlingar och uttalanden, samtidigt som knivhuggen i ryggen kunde komma när som helst. Jag anser att Mikael Jansson tog tag i hela det konceptet (som följde med delvis när SD startade) och gjorde stora framsteg i att ändra på hela mentaliteten inom den invandringskritiska rörelsen. Sen har ju SD tagit jättesteg i att förbättras (beroende på vem man frågar då förståss) vartefter och börjar så smått likna en folkrörelse. Ungefär som när sossarna startade.

Robsten sa...

Att Jansson tog stora steg framåt är det ingen som förnekar. Att Jansson är en kippa som kamrat ch försvarspolitik är det heller ingen som förnekar. Att jimpan är den som hanterat den senaste tidens turbulens på bästa sätt är det heller ingen i Stockholm som förnekar. Stockholms län står bakom jimpan till 100 procent. Med det tillägget att alla behövs. Även gamla bunkerister, även om de aldrig mer kan komma ifråga för den högsta positionen.