fredag, april 26, 2013

Debaclet kring Wiechel och vårt värderingssystem

Expo har uppmärksammat en privat chattkommunikation av den nyblivne riksdagsledamoten Markus Wiechel där han uttrycker sig på ett fördömvärt sätt. Självklart tar jag avstånd och fördömer det aktuella vokabuläret (Som Wiechel inte ens minns att han skrivit, enligt egen utsago). Vi skall inte uttrycka oss nedsättande om någon folkgrupp självklart. Inte heller är det OK att ge en hel grupp skulden för vad några gör sig skyldig till. Men frågan är också proportionerna man ger det hela. Wiechel uttryckte sig i stark affekt i en privat chatt när han hade sett en fullständigt vidrig film där man brände kvinnor levande efter att först ha misshandlat dem, detta eftersom de klassats som häxor. En normal människa med normala känslor reagerar i stark affekt efter att ha sett sådana fruktansvärda scener. Att reagera helt kallt och objektivt är i detta läge inte helt friskt vill jag påstå  (Expo får gärna anmäla avvikande mening).

Självklart skall man inte klassa hela folkgrupper efter vad några människor gör sig skyldiga till. Jag vet inte om Wiechel ens gjorde detta, men jag hade inte uttryckt mig så. Men orden måste sättas in i sitt sammanhang. Dessutom måste det stå klart för alla normalbegåvade hyggligt oindoktrinerade människor att de människor som brändes levande och vars öde Wiechel kände sådan fasa inför, faktiskt tillhör exakt samma folkgrupp som han i sin frustration uttryckte vrede gentemot.

Vi måste fråga oss vad humanisterna på Expo anser är idealet när en människa ser kvinnor brännas levande. Är det att helt cyniskt konstatera att "detta måste strida mot internationell rätt och jag anser att denna bestraffningmetod är både felaktig och förmodligen inhuman". Det är nämligen sådana människor som premieras i vårt nuvarande mediala och politiska system och där humanismens förkämpar på Expo leder utvecklingen. I en framtid kanske vi får en väldigt hög andel politiker med rent psykopatiska drag, som alltid vet hur man uttrycker sig men med ett defekt känsloliv. Kanke vi redan gått en bit på den vägen. Har svensk media uttryckt ett enda ord om vad som händer på själva filmen? Har det ägnats minsta lilla intresse åt detta? Har någon enda människa på Expo eller i övrig media ägnat kvinnornas öde den allra minsta tanke? SVARA PÅ DET!

Vi har alltså fått en kultur där några ord i en privat chatt, om än fördömvärda, betyder allt och att kvinnor bränns levande efter brutal misshandel eftersom de anses vara häxor, inte betyder någonting. Denna utveckling leds av personer som enligt dem själva står för denna enda och sanna humanismen. Exakt vad är det i vår politiska och mediala diskurs som gör att vi värderar och prioriterar på detta sätt? Vem är det som står bakom denna diskurs och värderingsskala? Osökt kommer jag att tänka på vad Nicolas Bonnal skrev nyligen på Pravda Ru om att demokratiska system världen över har manipulerats av intressegrupper som i bakgrunden styr utvecklingen, detta bland annat genom propaganda. På grund av det rådande medieklimatet måste jag påtala att jag inte håller med alternativt inte tar ställning till vad han i övrigt skriver i artikeln, (något som annars vore självklart).

Vi måste också fråga oss hur Expo får tag på alla uppgifter från privat eller i vissa fall sekretessbelagd kommunikation. Vi måste också fråga oss på allvar varför de väntar så länge med att offentliggöra dessa uppgifter. Den senaste kommunikationen från Wiechel var från 2011. Detta tillsammans att Expo/Expressen hela tiden kommer över privat kommunikation och att man väntar med att offentliggöra uppgifterna i åratal ger en mycket stark DDR-känsla. Alla blev upprörda över FRA-lagen. Men ärligt talat, är detta som nu sker helt öppet mitt framför näsan på svenska folket ett dugg bättre? Eller så är det faktiskt så att stora delar av svenska folket faktiskt reagerar över dessa DDR-metoder och att de stigande opinionssiffrorna för SD under tidernas värsta mediedrev faktiskt är ett uttryck för just detta?

Jag hade först tänkt länka filmen härifrån, men den är alltför vidrig för det. Den som vill se den kan söka på Youtube själv och använda sökord som “häxbränning”. Jag rekomenderar dock INTE att man ser den, och varningen gäller inte enbart känsliga personer.

49 kommentarer:

Anonym sa...

En mycket bra sammanfattning av vad som hänt,man undrar bara om var Sverige är på väg,när varje ord måste vägas på guldvåg,strypt åsikt ock yttrandefrihet,vem kan inte i affeckt vräka ur sig grovheter mot människor eller företeelser? hur många gånger har jag inte själv kallat någon gris,det är rasism om personen är svart,Idi Amin tex? samma omdöme om en vit person är förtal?det svenska att inte höja rösten har blivit åsiktsförtyck,ett krypande för de som har rätta värderingarna,allas lika värde,som är en felöversättning av FN,s rättighetsförklaring,allas lika värdighet!

Robsten sa...

Undrar om man inte skall använda det engelsk originaluttrycket "born equal".

Anonym sa...

"Vi måste också fråga oss hur Expo får tag på alla uppgifter från privat eller i vissa fall sekretessbelagd kommunikation."
--------------------
Kanske SÄPO eller något av regeringens organ avlyssnar SD-företrädare? Och sedan vidarebefordrar det de får tag i till Expo? Eftersom EXPO är en tidsskrift får ju inte deras källor efterforskas.
Rune

Anonym sa...

Hur kommer Expo över intern kommunikation?

Dels genom att många Sd:are har en miserabel IT-säkerhet som gör att det är lätt att hacka mail, twitterkonton och Facebook. Att ha lösenord som "abc123" eller "sdforever" är inte att rekommendera. Inte heller att ha samma lösenord på alla konton.

Dels lejer man den autonoma vänstern att hacka Sd:are. AFA, RTesearchgruppen mfl.

Anonym sa...

Researchgruppen skall det vara. Dessutom, både Järnrörsfilmen och denna FB-chatt har väl läckts av besvikna SD:are som inte fått den position dom lovats eller hämnas för att dom blivit uteslutna.

Hämnd alltså.

Robsten sa...

Nej SÄPO tror jag inte hjälper antirasisterna. It säkerheten har ju höjts efterhand, men det spelade föga roll denna gång.

Robsten sa...

"Researchgruppen skall det vara. Dessutom, både Järnrörsfilmen och denna FB-chatt har väl läckts av besvikna SD:are som inte fått den position dom lovats eller hämnas för att dom blivit uteslutna."

Kan ligga något i det ja.

Mats sa...

Jag tror att det är så invant att expo agerar åsiktspolis så ingen reagerar på att det skulle vara något fel. Sen när "bevisen" släpps så görs det i ett mönster av regelbundna mellanrum och inte när "bevisen" har samlats in. Vad man är ute efter är naturligtvis att skapa en bild av att SD med jämna mellanrum gör något rasistiskt. Före internets tid fanns samma taktik men på den tiden behövde man inte ha någon sanning bakom, det fanns ju ingen som offentligt kunde säga emot.

Nils sa...

Överhuvudtaget är jag så jävla trött på ständiga avslöjanden om vad någon sagt någonstans någongång.

Men det är naturligtvis billig journalistik, man behöver inte lämna redaktionen utan kan sitta hemma och skanna twitter och facebook cachar.

Det är ju inte journalistik överhuvudtaget, det är bara skvaller. Vem har inte vräkt ur sig något idiotiskt när man blivit förbannad. Dagens generation av journalister har tillbringat sin uppväxt på dagis där minsta aggression har lett till allvarliga samtal med barnpsykologer och allvarsamma förskolefröknar. Detta är övergrepp från vuxenvärlden mot naturliga känslouttryck.

För dessa aggressionshämmade nollor är sund ilska ett tecken på psykopatisk störning. Naturligtvis högerextrem sådan för när vänsterfascisterna brukar våld är det naturligt eftersom det sker för en god sak,

Anonym sa...


Jag är egentligen inte konspiratoriskt lagd, men jag måste ändå notera hur lägligt avslöjandet kom för att överskugga SDs budgetförslag. Nu dränks förslagen i ytterligare en "skandal" med några år på nacken. Valåret kommer bli sanslöst smutsigt, i synnerhet sista veckan.

/Eric

Robin Shadowes sa...

Robsten, du får ha förståelse för att man blir upprörd när man ser sådana videor. Första gången jag såg en avrättningsvideo, tror det var han amerikanen, Nick-nånting som fick huvudet avsågat, så gick även jag i taket. Tyvärr blir man luttrad efter några sådana filmer men i början är det totalvidrigt.

Mats sa...

@Nils:
"Men det är naturligtvis billig journalistik, man behöver inte lämna redaktionen utan kan sitta hemma och skanna twitter och facebook cachar."

Ja, eller vänta till telefonen ringer som "journalister" av samma typ gjorde tidigare.

Något som fått för lite uppmärksamhet (tycker jag) är Erik Ullenhags påstående att socialdemokraterna hyrt in samma antisemitiska föreläsare som Omar Mustafa gjort till socialdemokratiska föreläsningar.

Robsten sa...

"Robsten, du får ha förståelse för att man blir upprörd när man ser sådana videor." Ja det är ju precis vad jag har, men Expo och Expressen ser det som naturligt verkar det som.

Mats sa...

Har kollat men orkade inte se hela (orginalvideon). Försökte komma på hur expo tänker; man måste ju vara väldigt avskärmad känslomässigt för att reagera som expo och börja gnälla om olämpliga ord från Wiechel. Fast samtidigt så har faktiskt expo reagerat på den första gruppvåldtäkten som uppmärksammats i Sverige (uppmärksammad eftersom SD tog upp det, Rissnefallet) med att försvara förövarna i första hand på ett synnerliigen vidrigt sätt. Det var Stieg Larsson som skrev om det och man ska väl egentligen inte hacka på dom döda. På den tiden gick det att ljuga rakt emot all tillgänglig statistik och det gjorde han också. SD tog upp fallet på ett mycket föredömligt sätt utan att utnyttja situationen på ett sätt som annars hade varit möjligt. Man lät händelsen få exemplifiera statistik från BRÅ utan att blåsa på med en massa egna subjektiva åsikter. Detsamma kan man liksom inte riktigt säga om expos svar på det...

Robsten sa...

Ja, tror det var första gången SD fick nationell uppmärksamhet, ja de kanske hade varit med i TV någon gång innan. Rinderheim fick in en artikel också, kanske före Rissne fallet, som väl slyngelgänget låg bakom, alltså kampanjen.

Stieg Larsson jobbade ju på TT, som matade tidningarna med nyheter och uppgifter, så finurligt ordnat.

Mats sa...

@Robsten:
"Stieg Larsson jobbade ju på TT, som matade tidningarna med nyheter och uppgifter, så finurligt ordnat."

Antirasisterna regarerar ju inte så mycket på ensidighet i informationen. Det var även Stieg som gjorde en intervju med sig själv för att ta reda på vad extremhögern tyckte om olika saker (ok, han påstod inte att intervjun var med någon annan, men ändå liksom).

Något som skiljer SD från andra partier är att man går med i SD för att man reagerar, inte för att göra politisk karriär. Åkesson svarade en gång väldigt bra på den frågan när han fick den en gång. Miljöpartiet hade ju också medlemmar som var mer idealistiska från början när det gällde miljön. Idag handlar miljöpartiet bara om invandring.

Mats sa...

Kashif Virk beskriver rätt bra liberalare muslimers möjlighet att tolka koranen så att den passar bättre in i Sverige.
http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/17/debatten-kring-omar-mustafas-har-lett-till-en-h-lsosam-diskussion

Tidningen metro (Stockholm) hade en undersökning om hur muslimer röstar i Sverige. Visserligen röstade 60% på sossarna men 3% röstade på SD. Lägger man till en större skämmighetsfaktor så kan man göra en kvalificerad gissning att i alla fall tillräckligt många muslimer röstar på SD för att SD ska komma in i riksdagen.

Robsten sa...

3 procent!!! kan det vara möjligt? Jag gissar att det då inte rör sig om radikala muslimer. Sakine blev ju presenterad som muslim i SVT, hon är ju i princip icke troende alls.

Swedish Dissident sa...

Att reagera när någon kallar subsahariska afrikaner för apor är en rasistisk tankefigur, som det heter på innerstadska, eftersom det bygger på en associationskedja vilken innebär att den typen av människor antas vara mer lika djuret i fråga än vita européer. Expo är rasister.

Mats sa...

När jag kollade på senaste debatten mellan Åkesson och och Ullenhag så kom jag att tänka på "Med stor makt följer stor ansvarslöshet" (© Gud). Faktum är att Ullenhag svarar som vissa kristna som ska förklara ondskan i världen när Åkesson försöker diskutera problemen med invandringen. Ullenhag drar då upp någon halvpositiv sak, ibland bara något som låter positivt, och sedan följer "ja, jag vet att det även finns stora integrationsproblem..." och där slutar det. Ingen uppföljning om "integrationsproblemen" är acceptabla eller om de är något som ska fortsätta för evigt, alternativt bli värre.

I kristendomen så förklaras ondskan i världen redan i första mosebok men budskapet blir inte säljande om man nämner att läran och tron på Gud inte innebär att människan får leva i en skyddad verkstad där ingen ondska existerar.

Mats sa...

"Med stor makt följer stor ansvarslöshet" (© Gud)

Sorry, ska vara "Med stor makt följer stor möjlighet till ansvarslöshet" (© Gud)

Mats sa...

Fast ändå, Ullenhag gjorde sin bästa debatt mot Åkesson. Han var väl förberedd och undvek en del klassiska misstag. Han drog upp invandringen från Kosovo, flyktingar som flytt undan etnisk förföljelse och som sedan lyckats bättre än ursprungsbefolkningen när det gäller antalet studerande på universitet. Åkesson kunde ha påpekat att det skedde till en ganska stor del med hjälp av kvotering. DN hade en artikel om två svenska kvinnor som anmälde att de hade blivit diskriminerade av denna särbehandling och jag har för mig att de fick rätt. Någon kanske har artikeln kvar?

Han tog i samband med det upp att SD hade klagat på den invandringen också med samma tongångar som idag, men att dom nu har lyckats och inte är något problem (SD har för all del också lyckats :-)).

Den invandringen som kom då belastade bostadsmarknaden så till den milda grad att hyresrätter såldes ut för skyhöga priser och såna kontrakt var nästan lika dyra som bostadsrätter. Även bostadsrätter blev svåra att få tag i.

Ullenhag pekade ut lite runt detta som gör att jag misstänker starkt (väldigt starkt) att han fått hjälp från expo.

Robsten sa...

" Han drog upp invandringen från Kosovo, flyktingar som flytt undan etnisk förföljelse och som sedan lyckats bättre än ursprungsbefolkningen"

Jag anser inte att den varit lyckat. Bara antalet uppenbart kriminella som fick asyl är i sig ett misslyckande. Här hade hjälp på plats också varit befogad. FN fick inte den ekonomiska hjälp av Sverige p.g.a. att vi lade alla resurser på att ta emot flyktingar. Skall vi dessutom hjälpa till med etniska rensningar? Sedan är det den samlade invandringen som spelar roll. Och den från Balkan läggs ju till all övrig invandring. Det gick rena företagsliknande busslinjer till Sverige från Balkan för asylsökande.

Anonym sa...

Nädu, Robsten, det där försvarstalet för Wiechel håller inte. Vi har hört den här visan för många gånger nu från (SD)-håll. Av alla de tusen och åter tusen sätt som svenska språket erbjuder för att uttrycka sin avsky väljer Wiechel formuleringar som "aphelveten", "pensionsräddare" och lägger dessutom till att han "vill döda folk".

Normal reaktion? Nej, faktiskt inte, och den retoriska figur du försöker med, att de som inte reagerar på detta sätt skulle vara likgiltiga inför det våld som videoklippet visar, är usel. Visserligen är den 1A i "sverigevännens" handbok för att föra en "diskussion" men det är lika dålig för det.

Varför denna ständiga undfallenhet mot osnutet rasistiskt slödder inom- och runt (SD)? Är det så svårt att förstå att rasismen inom (SD) kommer att stjälpa alla möjligheter till en konstruktiv invandringskritisk politik där (SD) kan vara med och påverka?

Och skulden för det ligger inte hos rasisterna utan hos hederliga och hedervärda sverigedemokrater som t.ex Robsten som ser mellan fingrarna; för den goda sakens skull; för att ändamålet helgar medlen; för att pk:ismen är fienden och tusen andra skäl som alla kan härledas från falska dikotomier.

Mats sa...

Nisse, Wiechel är en duktig person inom politiken för SD, vore sanslöst att kicka ut han för en sån här sak som är två år gammal. Om det här var ett normalt språkbruk från Wiechels sida eller om det fanns andra uttalanden som bekräftar att Wiechel har en sån här sida som han försöker dölja så är det en annan sak. Vet inte om du sett filmen Nisse men jag har i alla fall en väldigt stor förståelse för att Wiechel drar till med det mest nedsättande han har att komma med. Riktiga rasister har inte reagerat på det sättet beroende på att det är "svarta" kvinnor som misshandlas och bränns levande på filmen. Man får vara väldigt konspirationsteoretiskt lagd om man anser att uttalandet säger rent allmänt vad Wiechel anser om andra etniska grupper.

Det var förresten samma visa från antirasisterna när SD'are krävde dödsstraff efter ett spektakulärt mord för lite mer än 10 år sedan. Då försökte dom göra det till att SD rent allmänt var för dödsstraff.

Anonym sa...

Någon frågade vem som läcker. Enkelt, ta reda på namnet på den person som skötte SD-TV och sedan blev avsågad.

Där har ni läckan till det mesta. Tyvärr finns det ingen som kan göra något åt det. Utan han kommer under lång tid förse bl.a Expressen med info.

Robsten sa...

Frågan är hur mycket information han egentligen har, och hur aktuell den är. Jag tror mig veta att t.ex. SVT redan tackat nej till viss information för att den var alltför oseriös. Dessutom sade jag att gör gärna ett reportage, sedan lägger vi våra papper på bordet. Efter det har jag inte hört något mer. men viss information kanske de spar till valrörelsen. Men då måste man fråga sig varför de sparat informationen, det är i så fall bara det ett brott mot de pressetiska reglerna. Och varför kom uppgifterna om Wiechel ut nu?

Mats sa...

Det är väl ändå ganska uppenbart att Wiechel hade klarat sig bättre om det hade varit vita kvinnor som misshandlats och bränts levande? Det är svårt att få förståelse för kraftuttryck när det gäller svarta kvinnor som befinner sig långt från Sverige. I media omnämndes ju inte själva händelsen som speciellt exceptionell.

Mats sa...

På DN kan man rösta på vilken politiker man tycker är roligast. Jag röstade på Åkesson och han leder.

Mats sa...

Åkesson vs Maria Arnholm i agenda, här var Jimmie otroligt duktig. Han lyckades få fram, försklara och försvara SD's ståndpunkter på ett mycket bra sätt.

Rasisten sa...

Stigmat kring ordet rasism måste krossas. Det ger bara obskyra grupper av politiskt korrekta och andra extremister mer makt över oss än vad de borde ha.

Tycker det är lite onödigt att uppfinna hjulet på nytt så rekommenderar istället att man läser artikeln "rasister är vinnare" som förklarar detta på ett bra sätt.

Mats sa...

@Rasisten:
"Stigmat kring ordet rasism måste krossas. Det ger bara obskyra grupper av politiskt korrekta och andra extremister mer makt över oss än vad de borde ha."

Rasism betyder ju egentligen läran om raser. Det har ju blivit så att om man överhuvudtaget anser att en sådan lära finns för människor så är man automatiskt en ond människa och vill illa. Verkligheten visar däremot övertydligt att man inte behöver vara rasist för att göra andra människor illa.

För min del så ser jag arten människa som ett djur bland andra djur och som kan delas upp i raser för den som vill göra det. Men människans livsstil skiljer sig från andra djur så man kan inte dela upp i till exempel en svart och en vit ras på ett vetenskapligt konsekvent sätt. Främsta orsaken till det är att alla vita bor inte inom samma "revir" och likadant med dom svarta. Människan har större likheter med virus som muterar tillsammans med andra virus, detta på grund av en livsstil som inte följer naturens ordning för däggdjur. Andra däggdjur kan ju skapa revir att ha som utgångspunkt och ha som främsta uppgift att sprida sina gener vidare. Ett livsmönster som inte människan följer och inte heller virus.

Agent Smith i filmen Matrix liknar människan vid just ett virus som ohämmat förökar sig och sedan flyttar när det har förstört en plats genom överpopulation.

Mats sa...

@Rasisten, en ska till. Jag tror att Hitlers primära idé med tredje riket var att det skulle bli ett "revir" för alla vita med en strävan efter "arisk nobless". Sen om han hade en genomtänkt plan för det är en annan sak. I vilket fall så skiljde sig hans syn på nationalism från den nationalromantiska synen som odlats i bland annat Sverige.

SD's syn på nationalism och tal om kulturnationalism har mer likheter med det nationalromatiska synsättet som Per Albin Hansson hade.

Anonym sa...

"Och varför kom uppgifterna om Wiechel ut nu?"

Enkelt, vårbudgeten skulle neutraliseras och det var precis det som hände.

Baas bryr sig inte om hur gamla uppgifterna är, bara han kan publicera för att förstöra.

Det toppen inte tänkt på är att alla dessa utkickade sitter inne med uppgifter som Expressen älskar att publicera för att skada.

Sätt dig ner och vänta, det kommer hur mycket som helst från olika utkickade källor.

Halva Göteborg sitter inne med mycket information som kan användas för att skada.

Micke sa...

Det finns sajter som sparat nästan varenda blogg och tweet som skrivits på nätet, troligtvis får man betala bra men kan man fylla ett halvt löp och samtidigt sänka sina hatobjekt så är väl få pris för höga.
Vad det gäller de som blivit uteslutna för att ha traskat över det tillåtnas gräns så, ja, jag förstår deras ilska varför gamla oförrätter skall vara skäl för uteslutning, samtidigt är man inte särskilt trovärdig som ledande politiker om man för 2-3 år sen uttalar sig kränkanden om andra folkslag även i affekt. Skall nu detta parti en gång för alla komma in i finsalongerna så måste viss uppröjning ske, det gäller bara inte att tappa fokus och ägna för mycket tid och energi åt detta, det finns så många andra som är villiga att gräva fram skit om SD, sann och osann. För de som blir uteslutna så vet jag att det är surt, men kan dom med handen på hjärtat säga att de följer SD:s partiprogram till punkt och pricka så har de skäl att vara sura, annars inte! Just nu finns det bara ett parti som Sverigevänner bör samlas under och glömma oförrätterna, inbillade och verkliga, för att få sina röster att räknas och det är SD.
Med vänlig hälsning micke

Robsten sa...

ja att partiet skulle uteslutna medlemmar för osanna uppgifter anser jag vara helt horribelt och fullkomligt uteslutet. Det strider mot all rätt och moral, och tummar man på det, då är man verkligen på ett sluttande plan.

Sedan får man inte glömma att det är vad den vanliga väljaren accepterar som nivån skall sättas, inte av media och dyl. Vi har nu lärt oss att media och väljare inte behöver vara samma sak.

Mats sa...

Håller med Micke i väsentliga delar även om det finns en del som kunde tilläggas.

Håller speciellt med om detta:
" Just nu finns det bara ett parti som Sverigevänner bör samlas under och glömma oförrätterna, inbillade och verkliga, för att få sina röster att räknas och det är SD."

Mats sa...

Jag fascineras av att antirasisterna verkar uppleva nuvarande politiska situation när det gäller SD som att allt är ok och acceptabelt. Själv skulle jag aldrig kunna göra det om situationen var det omvända.

Stig sa...

"Läkarvetenskapen har nu nått så långt att det snart inte finns en enda frisk människa kvar" var det någon som sa och på samma sätt kan man säga om antirasismen: Definitionen på vad som är rasistiskt har nu utvecklas så långt att det snart inte finns en enda icke-rasist kvar...

Stig sa...

@Mats
"Jag fascineras av att antirasisterna verkar uppleva nuvarande politiska situation när det gäller SD som att allt är ok och acceptabelt"

Jag för min del förfäras över samma sak och att deras "demokratiska" föreställningar och "rättvisetänkande" bara är en tunn fernissa.
Det är helt okej att dra upp två-tre år gamla synder - stora som små - och som skett på det högst privata planet i affekt eller i fyllan i konflikt med andra fyllhundar.
Det är helt okej att sabotera och skymfa mötes- och yttrandefriheten genom att uppföra sig som adrenalinstinna vrålapor och blåsa i visselpipor och för pk-media är det okej att kalla det för "motdemonstration" trots att det oftast inte finns ett enda motargument form av text på plakat eller banderoll. Det vore som att kalla ett terrorattentat för "motdemonstration" eller en kvinnomisshandlare för "motdemonstrant" mot feminism.

Det är också okej att förfölja och misshandla sverigedemokrater och som nu tvinga Almqviskt att fly till Ungern för att han inte längre kan få SÄPO-skydd. Expressen kallar det för skatteflykt... Mytomanernas kvällstidning!!
I antirasisternas paradoxala verklighetsbild är det okej att ta till de mest fascistiska metoder helt i stil med SS, Röda Khmererna och Hizbolla för att försvara öppenheten, toleransen demokratin... Och de stackarna ser inte själva hur ologisk och självmotsägande en sådan attityd är. "Logiken" i J. Hellers Moment 22 är mer förnuftig och konsekvent.

Anonym sa...

Ingela Bel Habib har skrivit en bra artikel i Newsmill under rubriken "Sverige går mot ett åsiktskontrollsamhälle".

Brukar inte läsa NM efter att de har stängt kommentarsfunktionen men kan inte låta bli att titta in nån gång.

Robsten sa...

Ja, jag läste artikeln redan i förmiddags. Märkligt nog verkar nivån på artiklarna i NM ha höjts efter att de stängt kommentarerna. Fler som gjort den noteringen?

Icke troende ateist sa...

Bland ungdomar verkar ordet "rasist" ha devalverats till ungefär samma nivå som "okamratlig". Fler som har lagt märke till det?

Robsten sa...

Bland vuxna har jag noterat detta fenomen i alla fall.

Micke sa...

Re Robsten
I vissa fall har kvaliteten höjts på NM, i andra fall blir man väldigt frustrerad över att inte ens kunna rösta med tummen upp eller ner och i enskilda fall kan man inte fatta att det publiceras med så mycket fel. Det är bra att det finns men själva bollplanket har försvunnit sen man tog bort kommentarerna.
Kan du förklara för mig varför SD:s uppgångar sällan kommer med vare sig grafiskt eller som omnämnande, men skulle SD tappa eller något skit grävs upp är man med i alla kanaler. Motsatsen gäller för melonerna, vid tapp inget omnämnande men vid ökning gärna en intervju med någon av topparna.
Med vänlig hälsning Micke

Robsten sa...

jag tror du redan vet svaret på din fråga Micke. Vilken publikation jobbar du för?

Micke sa...

Re Robsten
Jag begriper dock inte om man är t.ex. "journalist" på 4;an, har man absolut inga krav på sig att vara saklig eller opartisk ?? Att "journalisteden" om saklighet och objektivitet är något som är förlegat och oanvänt i detta land sen minst 25 år tillbaka visste jag, men trodde i min enfald att tv var av en annan kaliber.
Men det är som alltid; skit in- skit ut.'
Med vänlig hälsning Micke

Robsten sa...

"Jag begriper dock inte om man är t.ex. "journalist" på 4;an, har man absolut inga krav på sig att vara saklig eller opartisk ?? "

TV4 har nog utmärkt sig för att vara den minst opartiska av alla kanaler. SVT är inte heller opartisk och vinklar även sin produktion enligt åsiktselitens korrekthet, men de är egentligen inte i närheten av t.ex. TV4 i vinkling och ren propaganda. Därför blir jag lite fundersam över en del systemkritiska människors åsikter om att lägga ned public service. utan den skulle SD inte sitta i riksdagen i dag. SVT är betydligt mindre dålig (OBS) än TV4.

Robsten sa...

"När Kinnevik blev delägare fick grundarna Leijonborg och Bergvall lämna företaget under uppseendeväckande former."

http://sv.wikipedia.org/wiki/TV4

http://sv.wikipedia.org/wiki/TV4-gruppen

http://www.allabolag.se/5562427152/bokslut

http://tv4gruppen.se/Om-TV4-Gruppen/Det-har-ar-vi1/Organisation/

Här har du nog all information du behöver Micke.