söndag, juni 23, 2013

Asylcirkusen om de ensamkommande fortsätter


Med rubriken ”Osäkra metoder avgör de ungas ålder” kritiserar DN (undertecknad Ann Persson) de metoder Migrationsverket avgör åldern på asylsökanden. Nu finns det inga andra metoder och om det funnits en hundraprocentig metod så skulle nog inte DN jubla över det. Att döma av bilden så är de asylsökande över 18 år. Kritiken i artikeln går i princip ut på att Socialstyrelsen gett rekommendationer på att en barnläkare skall leda undersökningen, i stället tar Migrationsverket råd från barnläkare men avgör fallen själv. Vidare så står det så här i artikeln.
Socialstyrelsen menar därför att det är olyckligt att Migrationsverket nyligen har rapporterat till regeringen att man har gjort ”medicinska åldersbedömningar” i 6 procent av alla ärenden.
– Vi har påtalat för Migrationsverket att det är fel att kalla dagens bedömningar medicinska. Det är olyckligt att det framställts i medierna som att det nu finns en säker metod. Vi arbetar fortfarande med att få fram en ordning där åldersbedömningarna kan göras så vetenskapligt och rättssäkert som det går, säger Elis Envall, utredare på Socialstyrelsen. 

Det är helt klart en medicinsk bedömning om man som Migrationsverket gör handledsröntgen för att bedöma åldern. Att metoden inte är hundraprocentig är en helt annan sak. Frågan är varför DN gör så stor sak av Socialstyrelsens utsago i detta fall. Det är Migrationsverkets sak att avgöra asylärenden, men plötsligt anser DN att Socialstyrelsen skall agera domstol i dessa ärenden. Vidare i artikeln.
Ali Shafai i Hagfors hävdar bestämt att han är sexton och ett halvt år.
– Det har mina föräldrar sagt, och det står i ”taskeran”, mitt afghanska födelsebevis, säger han.
DN väljer att publicera en utsaga som nog inte heller kan betraktas som vetenskaplig. Eftersom det mot allt sunt förnuft är lättare att få asyl som minderårig, så finns det en klar motivation att rucka på sanningen vad gäller den egna åldern. Återgen, att alla de ungdomar på DN:s bild skulle vara under 18 år är så osannolikt att precis alla vadslagningskontor skulle satt astronomiska odds på just det förhållandet. Trots astronomiska odds skulle väl i princip ingen satsa på det. Det måste helt enkelt finnas en gräns även för den världsberömda svenska naiviteten också.  Till sist tar vi med detta från artikeln.
Den som är under 18 år har oftast lättare att få uppehållstillstånd och har dessutom fler rättigheter, enligt de internationella konventionerna.
Det finns ingen logik i att ungdomar under 18 år har lättare att få asyl. Antingen har man asylskäl eller så har man det inte. Vilka internationella konventioner syftar DN på? Jag skulle gärna vilja läsa dessa konventioner själv, men eftersom DN är så oseriös så fort det handlar om migration så har de inte ens bemödat sig att tala om vilka konventioner man syftar på. 

Låt oss vara ärliga. Det är fattigt i Afghanistan och Somalia, mycket fattigt. I Sverige har vi rinnande vatten, elektricitet och om ungdomarna tjatar tillräckligt mycket på sina föräldrar får de säkert sin iPod, som de kan visa upp för sina klasskamrater. Att ungdomarna i Somalia skulle få en iPod är nog uteslutet, oavsett hur mycket de tjatade. Här någonstans har dock regeringens (och förra regeringen) politik slagit fullständigt slint. Vi löser inte några fattigdomsproblem eller andra problem genom att ge asyl till det uppväxande släktet i Somalia eller Afghanistan. Hur är regeringens logik? Att vi flyttar hela befolkningen från ett fattigt område till ett rikt? Det går naturligtvis inte och i stället ägnar vi oss åt ett ovärdigt asyllotteri. 

De som kritiserar denna asylcirkus sägs vara inhumana, men låt oss då titta på hur human dagens politik är. Hur många skolor skulle man kunna bygga i Afghanistan för den kostnad en ensamkommande kostar i Sverige? Två skolor, kanske tre rentav? Skolor även för flickor dessutom. Vad är det annars alltid förekommande genusperspektivet?  Skolor där barnen kunde lära sig läsa, skriva och mycket annat. Skall länder som Afghanistan och Somalia någonsin resa sig ur fattigdom och inre stridigheter behövs det utbildning och andra åtgärder i respektive länder. Nu kritiseras regeringen även från UNHCR för att den lägger pengar på immigration som var öronmärkta för bistånd. Någon inhumanare politik än så kan vi knappast föreställa oss.

53 kommentarer:

Mats sa...

Låt mig tala om Hibo (© Björklund folkpartiet). Hibo kom efter ett flertal strapatser till ett flyktingläger i Addis Abeba som underhålls med knappa medel av FN. Lägret är en totalt undanskymd plats där dom flesta människor har någon form av kroppsskada orsakad av krig eller långvarig sjukdom. Av alla c:a 7 miljarder människor som finns i världen så är det endast sverigedemokraterna som har ens nämnt något om att kanske utöka den humanitära hjälpen i det lägret.

Lägret besöktes en tid dagligen av människor som ville tjäna pengar på de lidande människorna där. Man erbjöd sig att flytta dom till något land i Europa med motprestationen att flyktingen blir evigt skuldsatt och får betala en stor del av de bidragspengar som flyktingen kan få i mottagande land. Flyktingen kan också tvingas att ingå skenäktenskap för att skapa en annan lönande affär.

Det blir Sverige som tar emot Hibo, eller inte tar emot eftersom hon flyttar hit från sin fristad i Etiopien och inte har flyktingstatus eftersom hon inte är i en hotad situation i Etiopien.

Migrationsverket gör en reklambroschyr av det hela som kan läsas här-
http://www.migrationsverket.se/info/3194.html

Migrationsverket väljer att skönmåla historien lite " Till slut tog de sin tillflykt till Addis Abbeba i Etiopien. Efter en månad där fick Hibo, då 15 år, hjälp av en flyktingsmugglare att ta sig till Sverige. Att det blev just Sverige var en slump.
– Jag kände inte till mer än att Sverige var ett litet land i norra Europa, berättar Hibo."

Flyktingsmugglare väljer inte land slumpmässigt. Dom vill ha koll på ungefär vilka bidrag som kan förväntas och hur "flyktingen" ska lägga upp sin historia för att få ett säkert resultat. Det är inga stora pengar (med svenska mått mätt) för att flytta personen i fråga och gränsövervakningen är inte heller för besvärande. Migrationsverket nämner förståss inte att flyktingsmugglarna tar betalt och förutsätter att ingen ska ställa den frågan.

En annan kvinna som fortfarande lever i samma läger heter Hodan (osäker på stavningen). Hon fick också sitt ben amputerat efter en skottskada men i hennes fall fick hon vissa komplikationer efteråt som gjorde att flyktingsmugglarna dömde ut henne som ett för besvärligt objekt. För tillfället har hon knappt mat för dagen och bristfällig vård för komplicerade infektioner i benet, kombinationen kommer antagligen att leda till en för tidig död. Hibo hade haft långt större chans att överleva i flyktinglägret. Dessutom är Hodan knappast ensam utan delar ett liknande öde med tusentals i samma läger. Men hjälp på plats då? Kanske skulle fungera om det inte var för att ett sånt förslag anses rasistiskt i Sverige.

Robsten sa...

Ja, vi borde nog lägga om hela politiken från grunden.

Anonym sa...


Ur DN-artikeln:
"I en liten lägenhet i Hagfors bor fyra killar, som enligt myndig­heterna, är lika gamla: minst 19,2 år."

Bara detta uttalande diskvalificerar skribenten !

Eller är jag och min mormor, båda minst 65 år, också "lika gamla" ?

Tjalle

Mats sa...

Ja, ett mer globalt tänkande. Jag kan förstå att antirasisterna anser att människor som tar sig innanför svenska gränsen får ett högre människovärde än de som blir kvar i flyktinglägren men jag tycker ändå att man åtminstone kunde försöka se dom som människor överhuvudtaget och inte som en hoper svarta vildar som bor i Afrika. Pär Nuder uttryckte ganska väl de antirasistiska tankegångarna när han pratade om människor som ett stort opersonligt köttberg (vid wanseekonferensen 1942 användes samma ordval i ett av protokollen, långt före Nuder).

Först att man inser vidden av problematiken, det finns mer flyktingar i världen än det finns svenskar i Sverige. Det innebär att man måste inse att prioritering är viktigt på samma sätt som när man sommarstänger delar av svensk sjukvård. Det är ju ingen lösning att hålla en kapacitet man inte klarar av och rasera hela systemet (angående sjukvården alltså). Ambulans eller polis som anländer först till en olycksplats måste göra en snabbprioritering och inte bara lasta in ett slumpartat antal skadade och sedan åka iväg och lämna resten.

Mats sa...

Ser att mitt inlägg kan tolkas som att jag anklagar antirasisterna för att vara rasister vilket absolut inte är meningen. Bara för att dom vägrar bo med invandrare och inte vill att invandrare ska ha möjlighet att byta till samma namn som dom betyder ju inte att dom vill invandrarna något illa.

Sen tycker jag att Åkesson ska sluta dela upp i vi och dom. När han håller tal i Almedalen kan han till exempel inleda med att säga "Vi svenskar vill minska invandringen med 90%" eller liknande. I riksdagen kan han sen säga "Vi riksdagsmän vill minska invandringen till europeiska nivåer".

Mats sa...

OBS! Pär Nuder pratade om en annan grupp människor, pensionärer, jag menade att själva människosynen var densamma och att den människosynen präglar majoriteten av antirasister.

Mats sa...

Blev ju inte bra ändå. Jag menar att Pär Nuder anser att varje kilo av köttberget har lika värde. Att vi behandlar åldringar illa för att ha råd med mer invandrare påverkar inte detta. Det är full naturligt bara att en affär sänker priset på kött som närmar sig utgångsdatumet. Antirasismen är alltid logisk.

Swedish Dissident sa...

Det är verkligen "PK syntax error" på i stort sett alla plan inom ramarna för den "debatt" som förs i etablerade medier. DN - denna fantastiskt etiskt och intellektuellt undermåliga pöbelblaska - måste verkligen försvinna eller i alla fall successivt minska i betydelse rejält.

Mats sa...

@Swedish Dissident: "DN - denna fantastiskt etiskt och intellektuellt undermåliga pöbelblaska - måste verkligen försvinna eller i alla fall successivt minska i betydelse rejält."

Håller verkligen stenhårt med. Jag tar en slumpmässigt urvald artikel i DN här.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/fyra-dog-i-iran-efter-att-ha-druckit-hembrant/

"Fyra personer avled och 298 andra förgiftades efter att ha druckit hembränd sprit i södra Iran. "

Vilket naturligtvis är skitprat från en "journalist" som inte orkat läsa igenom sin källa ordentligt. Det handlar om att dom druckit kemiskt framställd t-sprit, en produkt man inte får genom hembränning. En frisk människa kan dricka direkt ur maskinen om han vill utan att han dör (möjligen spyr). Fast det är väl inte så noga vad man skriver i DN.

Mats sa...

Tycker mig se ett mönster när det gäller islam...http://www.dn.se/nyheter/varlden/turister-mordade-i-pakistan/

Swedish Dissident sa...

Mats: Ja, DN är verkligen - med kontinuerliga undantag naturligtvis - inte bra längre på något väsentligt plan. Det är alltså inte enbart p.g.a. ideologiska och andra meningsskiljaktigheter som jag kritiserar den så pass häftigt. Det är i stort sett bara små gradskillnader mellan Aftonbladet, Expressen, DN, och SvD (förstnämnda sämst och minst dålig).

Mats sa...

Håller med Swedish Dissident i den analysen. Jag tycker att DN och SvD har sjunkit snabbt i pkträsket och alltmer sällan innehåller något intressant. Båda var aningen bättre förr.

Robsten sa...

Vi får se vad DN tar vägen med Wolodarski vid rodret. Är lite orolig faktiskt.

Mats sa...

@Robsten: "Vi får se vad DN tar vägen med Wolodarski vid rodret. Är lite orolig faktiskt."

Han har redan visat att den oron är befogad.

Swedish Dissident sa...

Den enda bra oron är att DN blir otroligt dålig att många tar avstånd. Det är dock en rätt lång tid innan den så att säga imploderar, om det över huvud taget sker, och om DN-ledningen bestämmer sig för att vara propagandamegafon deluxe för mångkulturindustrin kan det åsamka rätt mycket skada under tiden. Dumsvenne älskar att länka till en "seriös" tidning som DN i frågor som rör migration och ekonomi.

Mats sa...

Swedish Dissident:
"Dumsvenne älskar att länka till en "seriös" tidning som DN i frågor som rör migration och ekonomi."

Ja, men samtidigt är DN bra att länka till i debatter när man vill bekräfta vissa saker eftersom den anses som en auktoritet av "Dumsvenne". Det är ju liksom inte seriöst om jag skulle länka till avpixlat.info för att bekräfta några uppgifter.

DN ljuger ju rätt hårt annars och bedriver propaganda på nyhetsplats i tidningen.

Anonym sa...

Mats: Ja, det blir ett slags dilemma eftersom man å ena sidan vill bojkotta DN men å den andra kan dra nytta av att den är mainstream och "seriös" i folks ögon, i vissa skeden. Har för övrigt tänkt och gjort precis samma sak som du, och ingen av oss är indoktrinerade dumsvennar:)

Mats sa...

@Nomen Nescio: Här beskriver DN en ganska stor händelse...
Till DN

Utan någon som helst analys. I media i andra länder så beskrivs händelsen och en bedömning av islams roll i det hela.

Mats sa...

DN skriver om svenskarnas parti och försöker analysera varför dom haft en del framgångar på sista tiden.
DN om svenskarnas parti.

Ja, hur kan det komma sig? Ända sedan nationalsocialistisk front bildades så har framgångarna berott på sagolikt korkade "reportrar" på bland annat DN. Nazismens framfart på tidigt 90-tal berodde på att media inte brydde sig om att informera om skillnaden mellan kritik mot invandringen och nazism. Och kallar man all kritik av invandringspolitiken för nazism så är väl inte resultatet så förvånande?

När man sedan börjar använda vänsterextrema expo som källa så bränner man det sista av samhällsinformation till medborgarna. Med expos löjliga föreläsningar med flödesscheman och kopplingar så blir alla som sagt något negativt om invandringen nazister.

Mats sa...

Läsplattor till analfabeter

http://www.hoglandsnytt.se/halv-miljon-extra-till-sfi-utbildning/

Robsten sa...

Personal inom Migrationsverket har sålt uppehållstillstånd. Man undrar vad de får för straff för detta. ytterligare ett tecken på att hela immigrationshanteringen ruttnat och blivit affärer och en stor cirkus:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/harvan-kring-migrationsverket-svaller/

Mats sa...

http://sanningskommissionen.se/

Mats sa...

http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.6017547-tandvardskon-bara-vaxer

Mats sa...

Vill pusha för den här informativa länken om rasism.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mj8v3ukgkv0#at=2402

Micke sa...

Det är väl 650 mil, 10 länder med passkontroll och gränsvakter landvägen mellan Somalia och Sverige, flygvägen är det passtvång direkt. Från Afghanistan är det 400 mil och ca 7 länder osv osv. Att Hibo kom just hit var ingen slump, 650 mil kan inte vara en slump när 450 mil räcker till Europa, det kan ju inte vara någon nöjesresa precis.
Myndigheterna skulle använda de möjligheter till åldersbestämning som finns och vid eventuella tvivel får väl snittvärdet avgöra.
Även vid "upphittade" anhöriga som helt plötsligt dyker upp skall återförening givetvis ske, då i det ursprungliga landet de kom i från.
Mvh Micke

Robsten sa...

Trendbrott enligt SOM-institutets senaste undersökning (eller pubklicering i alla fall).

"När det gäller inställningen till flyktingmottagning har den blivit alltmer positiv under en följd av år, men från 2011 till 2012 har en förändring i negativ riktning skett, vilket framgår av pol master Linn Sandbergs och professor Marie Demkers kapitel i Vägskäl.
År 2012 är det 45 procent som angett att de anser att förslaget om att ta emot färre flyktingar är ett mycket eller ganska bra förslag och 29 procent har angett att det är ett dåligt eller ganska dåligt förslag. Men attityder till flyktinginvandring är inte jämt fördelade inom befolkningen. Män och personer med låg utbildning är mest negativt inställda till flyktingmottagning. Äldre är fortsatt något mer negativt inställda än yngre. Inom storstadsområdena finns de mest positiva."

http://www.som.gu.se/aktuellt/Nyheter/Nyheter_detalj//ny-bok--vagskal.cid1176204

Mats sa...

Nåå, tänker du kommentera hackningen av Ekeroths mail?

Micke sa...

Re Mats
Måste det inte ha skett ett lagbrott? Mailen flyger inte precis fram och tillbaka i luftrummet.
Troligen betalar väl de stora blaskorna en del av press stödet till halv och helkriminella för att hacka sig in hos bl.a. Sd-toppar.
De betalade ju för bilbränning i Husby, det har det inte hörts ett knyst om?
Med vänliga hälsningar Micke

Robsten sa...

Vi vet ju inte hur det gått till. I Aftonbladet fick man intrycket att det var e-post de fått av "säker källa". Vi får väl se vad det lider. Att hacka ett konto är ju mycket allvarligt lagbrott.

Johan sa...

FRÅGA

Att hantera stöldgods är ett brott (häleri), även om någon annan har utfört stölden.

Kan det (analogt) vara ett brott att använda sig av material/information, som någon annan har tillskansat sig genom att hacka ett konto?

Mats sa...

@Micke och Robsten:
Det går ju att göra en eavesdropping och läsa mailen direkt ur pakettrafiken men det tror jag verkligen inte i det här fallet. I vilket fall så är det ett väldigt grovt brott men jag antar att säpo är för vänskapskorrumperat för att ens bry sig om det.

Men annars så har antirasisterna nu satt en ny norm för vad som är tillåtet i en demokrati. Undviker att kommentera mer om det nu eftersom jag inte vill förstöra.

Antirasisterna har på senare tid skruvat upp tonläget betydligt och förbereder lite inför valåret 2014. Ordet främlingsfientlighet kommer antagligen att dämpas ner och man kommer att använda ordet rasism istället.
http://www.regeringen.se/sb/d/15547/a/203123

På sanningsministeriets (© Orwell 1984) hemsida så står det så här:
"Det är omöjligt att med attitydpåverkande åtgärder kompensera en misslyckad ekonomisk politik eller integrationspolitik."

Och det är ju sant. Antirasisterna har haft det väldigt svårt att argumentera ner verkligheten de senaste åren. Deras "argument" förutsätter ju en likriktad information så som det var innan internets utbredning.

Anonym sa...

Om någon känner sig oroad för att skicka mail till avpixlat efter detta så vill jag tala om att avpixlat använder PGP (pretty good privacy). Skaffa ett epostkonto på hushmail så får du också denna säkerhet. Du använder då avpixlats PGP-nyckel.

Vänliga och okrypterade hälsningar till Micke.

Micke sa...

re Robsten
En säker källa? Skulle det vara expressen månne;)
Skitsnackskampanjen har startat i god tid, men en sak har dom rätt i:
"SD är inte som andra partier", SD är bättre!
mvh Micke

Mats sa...

@Robsten, Om Ekeroths konto hackats av aftonbladet så är det stor risk att alla sd-konton hackats.

Micke sa...

Tack anonym!
Jag är väl inte speciellt nervös vad det gäller mina privata mailadresser och undviker att använda företagsdatorer till privat surf och mail. Vill dom hacka mina mail till avpixlat (som är få) så låt dom. Annars kan dom läsa mina inlägg istället för där har jag väl kanske brustit tidigare i kyla och retorik, men fått tips av bl.a. Robsten och Mats
och skärpt till mig. ( förutom de senaste 6 månaderna när jag slutade snusa, jag fick börja igen för jag var en vandrande explosionsrisk)
Mvh Micke

Mats sa...

@Johan:
"Kan det (analogt) vara ett brott att använda sig av material/information, som någon annan har tillskansat sig genom att hacka ett konto?"

Ja det kan det. Men det måste bevisas att så har skett först. Det är inte riktigt som att hantera stöldgods.

Micke sa...

Jag läste att aftonblaskan dementerade dataintrång, men de publicerar inga mail heller.
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke:
"Jag läste att aftonblaskan dementerade dataintrång, men de publicerar inga mail heller."

Jo, det är ju klart att dom dementerar det. Men det värsta som jag tycker är att vanligt folk samt piratpartiet tycker att det hela är helt ok. Tämligen hycklande av piratpartiet att vara emot FRA-lagen om man anser att detta är ok.

Robsten sa...

Håller med Mats, var är PP?
Precis, man skall alltid be att få se e-posten.

Robsten sa...

"" Annars kan dom läsa mina inlägg istället för där har jag väl kanske brustit tidigare i kyla och retorik, men fått tips av bl.a. Robsten och Mats
och skärpt till mig""

;-)

Robsten sa...

"@Robsten, Om Ekeroths konto hackats av aftonbladet så är det stor risk att alla sd-konton hackats."

Nej de går inte att hacka. Om man inte vidarbefodrar dem till ett skitkonto, vilken man kanske skall akta sig för.

Robsten sa...

"Om någon känner sig oroad för att skicka mail till avpixlat efter detta så vill jag tala om att avpixlat använder PGP (pretty good privacy). Skaffa ett epostkonto på hushmail så får du också denna säkerhet. Du använder då avpixlats PGP-nyckel.

Vänliga och okrypterade hälsningar till Micke. "

Ja, det kan vara en ide. Men mina mail är ju helt ofarliga, vartenda ett. Skulle de hacka mitt konto skulle de bara se en massa arbetsmail. Enda jag skickat till AP är begäran om några rättelser 8vilket de inte hörsammat) jag har talat om detta för Poohl i dag på twitter så det finns inte så mycket att hemlighålla. Men sköter man sig är det ganska osannolikt att man blir hackad. Använd inte webbmail. Använd hyggligt lösen o.s.v. Maila inte opålitliga personer med sekretessmaterial. hade dessa enkla regler följts så hade 90 procent av alla vilsekomna mail aldrig hamnat på avvägar, utan kryptering.

Robsten sa...

"FRÅGA

Att hantera stöldgods är ett brott (häleri), även om någon annan har utfört stölden.

Kan det (analogt) vara ett brott att använda sig av material/information, som någon annan har tillskansat sig genom att hacka ett konto? "

intressant fråga jag inte vet svaret på. Men det borde utredas. Man skall nog alltid be att få se mailen de kommit över, samt fråga hur de kommit över dem. nu säger AB implicit att någon läckt mailen till dem. Ja det lär i sådana fall inte finnas så många att välja på.

Mats sa...

@Robsten:
" nu säger AB implicit att någon läckt mailen till dem."

Jaha, det var ju trovärdigt. Mycket bekvämt att vara reporter av Guds nåde och inte behöva besväras av krångliga regler och lagar. SD har ju tidigare utsatts för olaglig avlyssning.

Robsten sa...

Ja alltså det är ju vårt ansvar att sätta press på dem, annars fortsätter de i samma stil. Visa mailen. Hur fick ni tag på dem? Olagligt? Alla som gastar om FRA, varför är ni så tysta. För fram det på alla sociala fora, kommentarer. Samt skall de som har officiella kontakter också hänga på. Det är klart att vi kan pressa dem till en ändrad policy. När gemene man börjar undra, då MÅSTE de ändra policy. Men det kommer inte ske av sig själv.

Mats sa...

AB kommer inte att redovisa nånting när det gäller mailen. Kom ihåg att det är en anti-SD-kampanj. Smartare att behålla info som kan redovisas inför valet nästa år. Vi vet ju inte heller hur länge som AB haft full tillgång till Ekeroths mail.

Och det finns förståss garantier för att FRA inte har läckt?
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-stoppar-fra-lackor/

Eftersom piratpartiet verkar ha 100% förtroende för FRA så får man väl lita på att det inte läcker därifrån.

Mats sa...

Fick ett tweet från Anna Troberg som är partiledare för piratpartiet. Hon skriver:
"Det är mer sannolikt att det är en intern Avpixlat-läcka som pratat med Aftonbladet än att det är FRA. "

Vilket är grundat på ett patologiskt förtroende för staten och FRA.

Robsten sa...

Aaahh...vi vet inte hur AB kom över denna e-post ännu. Är det en intern läcka så är det väl från någon som avgått från redaktionen. Han borde ju offentliggöras tycker jag. Androm till varnagel.

Men Troberg borde väl vara intresserad av hur det förhåller sig? Hon borde väl vilja rota i detta? Fråga henne det Mats, vill hon inte TA REDA PÅ DET? Vill hon inte det så är det ett misstänkt plötsligt ointresse.

Mats sa...

@Robsten: Kör just nu "snäll polis" för att få svar alls. Drog jag fullt ut och avslöjade mer om mig själv tror jag hon slutar svara alls. Men ska fråga.

Mats sa...

@Robsten, sagt och gjort.

Mats sa...

Aftonbladet skriver att SD inte är ett parti som andra och det är väldigt sant. Inget annat parti har fått sin historia nedskriven och fabricerad av rabiata meningsmotståndare som vägrade ta debatten ända fram till internets genombrott och det inte höll längre.

Inget annat parti har blivit utsatt för yrkesförbud eller fått sina hemsidor släckta av regeringen. Dom som har fört SD fram till där det är idag har gjort en politisk bragd som saknar motstycke i svensk politisk historia. Den är fullt jämförbar med när fackföreningen solidaritet tog sig fram i den stenhårda kommunistiska diktaturen i Polen.

SD använder sig av sina demokratiska rättigheter, solidaritet i Polen använde det faktum att en fackförening inte gärna kunde förbjudas hur som helst i en "arbetar diktatur".

Mats sa...

J-vla aftonbladet! Kan dom inte skriva ut hela addressen? avpixlat.info ska det vara och inte bara "avpixlat". Massor med folk söker just nu på avpixlat.se och avpixlat.com och beroende på webläsare är det osäkert om dom hittar fram.

Mats sa...

@Robsten, har du någon skrivteknik för att få en lång text mindre tråkig? Om ämnet i sig inte är speciellt intressant men angeläget så är det svårt. Funderar på att göra ett kortare stycke först när jag skriver och sedan flyta ut mer i nästa stycke men det är inte alla ämnen som kan behandlas på det sättet. Jag tycker att du har bra stuk på dina texter och dom känns lätta att ta sig igenom.