torsdag, juni 06, 2013

Nationaldagen – ur ett gräsrotsperspektiv


Man kan fråga sig varför vår riksdag, som gör allt för att tona ned alla nationella känslor, gjorde svenska flaggans dag till helgdag och nationaldag. Förmodligen blev kontrasterna mot Norges ”syttande mai” lite för penibel. Datumet 6 juni valdes Gustav Vasa till Sveriges konung 1523 (då sattes dessutom definitivt punkt för Kalmarunionen). Vasa kan sägas vara den som någotsånär skapade ett enhetligt svenskt rike.


Själklart skall på denna nationens högtidsdag en massa debattörer lägga sina perspektiv på nationen och nationaldagen. Andreas Heinö skriver i en Expressen-artikel om en svenskhet som utmärkt väl går att anpassa till mångkulturen. Detta är väl något som alla tagit för givet, sedan de flesta med tvåsiffrigt IQ upptäckt att olika kulturer inte smälter samman till en alldeles ny kultur, inte under överskådlig tid i alla fall, (om ens någonsin). När och om det händer är det dessutom slut med mångkulturen, eftersom vi då har en ny kultur med rötter i olika kulturer.

Vi tror oss också kunna gissa att denna nya kultur, med inslag från områden som är hyggligt auktoritära, kommer att bli betydligt mindre liberal och ”inkluderande” än vad dagens politiskt korrekta maktelit någonsin kan tänka sig. Vill man spetsa till det lite, kan man med fog påstå att liberalerna själva avskaffar liberalismen med deras liberala immigrations - och kulturpolitik.

Många debattörer lite längre högerut, som Heinö har lämnat det mest vansinniga vänsterflummet på betryggande avstånd och ser på nationaldagen ur ett ängsligt intellektuellt perspektiv. Man vill ändå hålla de mest vansinniga globaliseringsförespråkarna och nationsförnekarna på behörigt avstånd. Detta av tre orsaker. Först och främst kanske man faktiskt upptäckt hur vansinnigt de resonerar. För det andra har man upptäckt att dessa faktiskt inte längre är politiskt korrekta, då hela den samhälleliga diskursen förskjutits åt det konservativa hållet. För det tredje har man med ett minimum av intellektuell förmåga insett hur oerhört svagt folkligt stöd nationsförnekarna besitter.

Om nu det svenska folket med dess gräsrötter i grunden älskar sitt fosterland och den svenska kulturen, varför firar vi inte vår nationaldag lika rejält som norrmännen? Svaret är så självklart att vi aldrig skulle behövt ställa frågan, just för att vi är svenskar. Själv skulle jag aldrig drömma om att springa ut på Drottninggatan, hoppa omkring med en flagga samt skrika och vråla. Det ligger inte i min natur, det är inte så jag är socialiserad. Det man håller kärt vårdar man utan stora åthävor och braskande manifestationer. Man vårdar det i det lilla, i vardagen. 

En svensk manifesterar sina känslor för det svenska lite mer påtagligt när Sverige vinner VM i ishockey eller brons i fotbolls-VM. Vi manifesterar det genom att tyst muttra när vi läser DN på morgonen och svär avsluta vår prenumeration. Vi manifesterar det genom att hålla på våra traditioner. Vi manifesterar det genom att ihärdigt hålla fast vid det typiskt svenska sättet att vara och umgås, med ett oändligt antal formella och informella regler för hur man agerar mot sina medmänniskor. Vi manifesterar det genom att hålla fast vid våra dryckesvanor och vår syn på djur & natur. Vi manifesterar det genom vår unika syn på jämställdhet och demokrati inom familjen, en syn som förövrigt har sina rötter under vikingatiden och inte är något som dagens feminister kommit på.

21 kommentarer:

Mats sa...

Kollade på TV4 på morgonen som svämmade över av svenskfientlighet och rövslickande av invandringen som fenomen. Det pratades om hur mycket vi lärt av invandrarna, tyvärr har inte dom varit lika öppensinnade för att lära nånting från oss tydligen.

Mopsi sa...

Min hustru är från Laos. Hon är vice ordförande i SD Sundbyberg. Just nu är hon nere vid nationaldagsfirandet på Golfängarna och delar ut flygblad tillsammans med andra SD-medlemmar.

Själv kan jag inte deltaga p g a Golfängarna är svårframkomliga med rullstol.

Förra året var nationaldagsfirandet en framgång för SD Sundbyberg. I år har vi bjudit in representanter för Ekerö, Järfälla, Solna och Sollentuna.

SD Sundbybergs nationaldagsfirande har organiserats och leds av vår ordförande, som är invandrad från Serbien, men anser att Sveriges kultur och traditioner skall omhuldas.

Parentetiskt kan nämnas att i SD Sundbybergs styrelse om sju personer, är fyra invandrare (Finland, Laos, Serbien, Thailand).

Mopsi sa...

Fick just nu telefonrapport från nationaldagsfirandet å Golfängarna i Sundbyberg. Inga störningar.

Flera nya medlemmar har anmält sig. Ännu fler har uttalat sympatier för SD och säger sig komma att rösta på partiet 2014.

Mats sa...

@Mopsi, om man firar nationaldagen som du beskriver det så anser jag att det skulle vara ok för mig med. Men annars vill jag inte fira det alls eftersom det känns som att jag då delar firandet med pk-människors sätt att se på det, ett synsätt som jag blir direkt äcklad av. Dom nationaliteter du nämner är de som av någon anledning har lättast att ta till sig svenska normer och värderingar. Deras kulturella särdrag kolliderar inte speciellt med svenska värderingar. Hoppas ni får det jättetrevligt!

Mats sa...

@Robsten "Vi manifesterar det genom vår unika syn på jämställdhet och demokrati inom familjen, en syn som förövrigt har sina rötter under vikingatiden och inte är något som dagens feminister kommit på."

Väldigt sant. Något som är värt att vara stolt över istället för att vara stolt över att vi har politiker som på grund av flathet drivit en totalt ansvarslös invandringspolitik.

Mopsi sa...

Mats,

Deltagarna i SD Sundbyberg är nu på restaurang "Sundbyberg Inn" (kinesisk) och äter orientaliskt smörgåsbord. Partiet bjuder på max två öl. Resten betalar den enskilde.

Själv hemma. 22-åringen och hans kamrater har ockuperat balkongen. Det röks (tyvärr). Själv slutade jag 2 sept 2010 på Karolinska sjukhuset där jag då låg inne 32 dygn i sträck. (Det har blivit flera "repövningar").

Avled två gånger 2012, men kunnig vårdpersonal väckte mig till liv igen).

Vi i SD Sundbyberg har drabbats av vänsterhat och attacker, men av jämförelsevis lågskalig nivå.

Av medlemmarna i SD Sundbyberg är 40% själva invandrare, som försörjer sig genom eget arbete och hatar bidragstagare.

Våra invandrade medlemmar kommer från Chile, Danmark, Finland, Frankrike, Kina, Laos, Rumänien, Serbien, Thailand, Ungern och Österrike.

Våra ungerska medlemmar är klart antimuslimska och ogillar romer.

Vi är unga arga lågutbildade män:
1.SB Överstelöjtnant, universitetslektor och författare.
2. HR Socionom, förhandlingschef, nu egenföretagare.
3. MR Undersköterska, nu tolk inom rättsväsende och sjukvård.
4. UL Socionom (ekonomi), sjukhusintendent, avdelningschef vid Socialstyrelsen, fd kommunalråd.
5. SB grundskola i Serbien, egen företagare.

Vi har hög kompetens och nivå. Men vi är för få. Dessutom är de kunniga väl ålderstigna.

--
Just nu kom hustru hem. Med väninnor. Kakafoni! Nu går de ut igen.

Jag har aldrig upplevt att en thailändare ställt krav på det svenska samhället. De har ett nätverk, som förmedlar arbete och bostäder. De har låg brottsbenägenhet.

Gemensamt för min hustrus vänner är att de vill leva och göra rätt för sig i Sverige. De vill inte leva i MENA.

Jag och de lider då Sverige av politiker medvetet görs till ett nytt Libanon.

Mats sa...

Intressant mix Mopsi.

"Jag har aldrig upplevt att en thailändare ställt krav på det svenska samhället. De har ett nätverk, som förmedlar arbete och bostäder. De har låg brottsbenägenhet."

Jag har samma erfarenhet. Och jag har hört en rad teorier om varför det skulle vara så men ingen förklaring som är helt trovärdig.

Mats sa...

Nigel Farage i EU, missa inte att klicka på fyrkanten nere till höger i klippet som ger er svensk text
http://www.youtube.com/watch?v=ViPm0GUxw-M

Robsten sa...

Låter utmärkt Mopsi. Några andra sverigvänner samlades på Djurgården och hade mycket trevligt.

Robsten sa...

Passande dagen efter nationaldagen:

En sköld mot min skuldra, ett svärd så fyllt av sorg
En brynja utav Völund är allt jag äger från min borg
En här från okänt mål, ett folk som ingen sett
Min tron besatt av våld, jag söker hämnden kräver rätt
Mina bröder drick ert mjöd, tag en oskuld till er mö
Ack så ädel är din skörd, hungrar liv, hungrar död
Runt Hugins svarta hals, ett ark som Oden sänt
Skrivet i mitt blod mitt arv som ondskan vill ha bränt
Förneka mig mitt arv, förneka mig min tron
När natten gryr till dag, så står jag där med här vid bron
När elden lagts till ro, när flammor nått sin höjd
Och hjältar går på bron vår stolta borg är fri och röjd
Då vilar åter svärd, en kvinna till var man
Sköld i åter glans heder åt mitt folk vi vann.

https://www.youtube.com/watch?v=cF7cXzVcJeg

Mats sa...

Åh, Hel (aka Völund Smed). Jag har alla deras första skivor.

Robsten sa...

De gjorde bara tre skivor tror jag, sedan upplöstes bandet tyvärr. Flickorna spelar vidare i Tales of Origin om jag är rätt informerad.

Mats sa...

Återigen framskymtar toppen på isberget av brutaliseringen av vården av gamla.
http://www.dn.se/ledare/signerat/schema-for-hjartlosa/

Det grundläggande är attityden mot gamlingarna. Om alltför många anser att det är rätt att stå på nationaldagen och säga att Sverige byggdes av invandrare så sjunker naturligtvis respekten för äldre generationer, en del tror faktiskt på det. Det är mer ok om man säger att samhället haft nytta av invandrare som velat berika sig genom att komma till Sverige och ta vara på möjligheterna som finns här när det gäller jobb eller starta ett företag. Men i pk-världen så har invandrare kommit hit och hjälpt hjälplösa svenskar att bygga upp landet, dessutom av helt oegennyttiga skäl. Erik Ullenhag sammanfattade föraktet för vad äldre generationer åstadkommit genom att påstå att det bara är ren tur att vara född i ett land utan sharialagar med mera. Noll tacksamhet och ingen tanke på att det inte är något vi fått gratis i Sverige.

Mats sa...

@Robsten: "De gjorde bara tre skivor tror jag, sedan upplöstes bandet tyvärr. "

Aha. OK, det är dom tre jag har.

"Flickorna spelar vidare i Tales of Origin om jag är rätt informerad."

OK. Är hon som spelar fiol med fortfarande eller la hon ner när dom anklagades för att vara nazister? Antirasister körde en sån där sedvanlig kampanj mot dom oavsett vad dom sa att dom hade för ståndpunkter i olika frågor.

Jag vill tillägga att det är självklart var och ens rättighet att vara antirasist, eller duscha en gång om året eller vilket liv man väljer. Men även om det är lagligt så ska man veta att man fortfarande är ett äckel.

Robsten sa...

Har inte hört något om att de anklagats för att vara rasister, ja utöver det vanliga sjukliga tugget som ingen bryr sig om. Men jag tror de hade något debacle med UT, som producerade deras skivor. UT vill ha ett hårdare sound medan flickorna (Malin & Ulrica Pettersson) ville ha ett något mjukare. Men vet inte om det var det heller som var orsaken till upplösningen.

Robsten sa...

FEL av mig, ber om ursäkt, de har gjort 5 originalplattor enligt Wiki, samt några samlingsalbum.

Robsten sa...

Hel diskografi:

Album [redigera]
1999 – Valkyriors dom
Låtlista: Valkyriors dom, Eldsjäl, Förfall, Själaro, Gudars lag, Hels rike, Mörker, Den feges lögn, Häxjakt, Varg, Mälare strand, Is

2001 – Blodspår
Låtlista: Fjärran öster, Frälsare svart, Hjältars kall, Engelbrekt, Bröders blod, Livsfärd i blindo, Ont begär, Vargars sång, Res er upp, Tysta tankar

2002 – Bortglömda tid
Låtlista: Fast besluten, Öde värld, I det dolda, Tjockare än blod, Mitt all, Segerfylld hemkomst, Bestarnas sal, Vi sålde våra hemman, Hämnaren, Valkyriors dom, Eldsjäl, Bortglömda tid

2003 – Det som varit Är
Låtlista: Doften av ångest, Spikar i mitt hjärta, För evigt farväl. Vilddjursjakt, Moders barm, Skrivet i mitt blod, Två världar, Den frälste, Timglas, Fria Norr

2008 – Det som varit Är (nyutgåva av Vikingarock Records)
Låtlista: Doften av ångest, Spikar i mitt hjärta, För evigt farväl. Vilddjursjakt, Moders barm, Skrivet i mitt blod, Två världar, Den frälste, Timglas, Fria Norr

Robsten sa...

"Det som varit är" två gånger? Nä, då har de gjort 4 plattor i original.

Robsten sa...

De var rasande granna systrarna Pettersson. Får se om länken fungerar.

Malin Ulrica Pettersson

Mats sa...

Inte helt nytagen bild men visst är dom snygga.

@Robsten:
"Men jag tror de hade något debacle med UT, som producerade deras skivor. UT vill ha ett hårdare sound medan flickorna (Malin & Ulrica Pettersson) ville ha ett något mjukare."

Stämmer. Men jag tycker tjejerna hade rätt om man tänker att musiken ska vara passande till texten. UT's sound passar däremot perfekt till deras låtar.

"Men vet inte om det var det heller som var orsaken till upplösningen."

Jag tror inte att det var det, dom blev ju rätt tighta med varandra så det borde inte ha lett till en upplösning.

Mats sa...

Börjar bli våldsamt i England.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/islamister-planerade-attack-mot-hogerextremister/