fredag, november 08, 2013

Ledarskribent förespråkar politiskt våld

Karin Pettersson skriver på ledarplats i Aftonbladet om hur hemskt Sverigedemokraterna är som parti och att det är ”rätt att ta strid”. Det är svårt med en annan tolkning än att Pettersson tycker det är rätt att trycka tårtor i ansiktet på meningsmotståndare. Saklig debatt är ju något som SD efterlyst, så det kan Pettersson inte mena. Detta bekräftas också av hennes brödtext som mest är att likna vid ett oartikulerat orangutangbröl från Borneos djungler. Pettersson vill ”ta strid” och gör så själv med lögner som undertecknad har tröttnat på att strimla, likt gamla dokument i en exklusiv dokumentförstörare. 

För saken skull gör vi en kort sammanfattning av sanningen bakom Petterssons svammel. Hon tar upp väldigt gamla saker som nuvarande partiledning i SD tydligt har tagit avstånd ifrån, både verbalt och i skrift, senast i boken ”Sverigedemokraterna 25 år”. Pettersson skulle lika gärna kunna ta upp saker av August Palm och Per-Albin Hansson, vilka nog får betraktas som Sverigedemokrater i dag. Eller varför inte attackera Sveriges nationella förbund som var moderaternas ungdomsförbund en bit in på 30-talet. Att SD har något att göra med Avpixlat förutom att Ekeroth har upplåtit ett konto är en klintbergare segare än ”råttan i pizzan”. Att SD skulle kunna påverka kommentarsfälten på samma sajt är en uppenbar utopi. Vad menar Pettersson och andra att företrädarna skall göra? Ägna sin tid åt att huta åt anonyma personer i Avpixlats kommentarsfält? Det är ju en fullkomligt horribel tanke, vilket Pettersson säkert redan vet om.

Hanne Kjöller skrev boken ”En halv sanning är också en lögn” (som jag skall recensera snart) där hon träffande skrev om hur man med journalistiska knep kan förvanska sanningen.  Men detta är inte de små fina vinklingar där läsaren genom små finurliga grepp får fel uppfattning, som Kjöller så träffsäkert beskrev. Detta är en berusad Baghdad Bob som på vägen hem från krogen får för sig att hålla ett brandtal för nattarbetande taxichaffisar.

Det allvarliga med Petterssons artikel är att den implicit uppmanar till politiskt våld, något som socialdemokraterna av alla partier med facit i hand borde ta avstånd ifrån. Det går inte att tolka Pettersons avslutande ord på annat sätt. Hon nämner visserligen ”öppenhet och tolerans” för att i samma mening uppvisa sin egen grandiosa intolerans. När Pettersson talar om att protestera ”högljutt och ihållande” skall vi veta att demonstranterna på Nytorget planerade direkta våldsaktioner när Sverigedemokraterna skulle ta sig från platsen. Dessa blev aldrig av p.g.a. polisens arbete, men undertecknad observerade med egna ögon förberedelserna.

Att trycka en tårta i ansiktet på en politisk företrädare är också politiskt våld. Det skall dömas som misshandel dessutom, inte som ofredande. Det är alltså politiskt våld Karin Pettersson ledarskribent på Aftonbladet förespråkar (låt vara implicit). Hit har vi alltså kommit i dag. Det tar emot att skriva det, men DN skall ha heder av att klart och tydligt tagit avstånd från samma odemokratiska metoder.     

22 kommentarer:

Mats sa...

Läste vad hon skrivit där hon påstår att Mikael Jansson skulle ha förespråkat rasbiologi (taget helt ur luften) med mera. I SD's begynnelse hade en sån här artikel inte haft något mothugg nånstans. Finns det verkligen något skäl att ta "SD's mörka historia" på allvar? Är det någon som tror att journalister var ärligare då än idag?

Mats sa...

Kolla det här, en brottsling som utvisas.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fangelse-for-overfall-pa-joggare/

"Under utredningen har flera olika alias kunnat kopplats till mannen, men hans verkliga identitet är inte fastställd. Enligt rättens beslut döms han därför under det namn som han själv uppgivit."

Så om han är tillräckligt dum att använda aliaset han dömdes under så är han inte välkommen på 15 år?

Mats sa...

Jag upplever det som att det blivit en delning mellan de som accepterar politiskt våld och de som inte gör det. Dom som accepterar politiskt våld är ganska många.

Johan sa...

Nja... "ganska många"?

De är sannolikt ganska många av de fanatiker som förespråkar Sveriges världsunika och ansvarslösa invandringspolitk som också förespråkar våld, det är liksom samma andas barn... men dessa fanatiker är på sin höjd ngt tusental personer.

Mats sa...

Känner mig äcklad av att Jomshof inte har mer stöd här av andra partier.
https://www.youtube.com/watch?v=cBc9cVIEAHE

@Johan: Något tusental? Ja, kanske det. Men dom är personer som har lätt att nå ut och skapa opinion tyvärr. Många "antirasister" är ju tysta också, ungefär som statsministern. Antagligen i någon tro att de tjänar på det.

Mats sa...

Kanske det bästa som sagts i Sverige om islam. https://www.youtube.com/watch?v=bS3yM6rBvHc

Mats sa...

En sak som borde tas upp är antirasisternas idiotisering av debatten med att gå in på individnivå när argumenten tryter. Alltså när man plockar upp ett enskilt fall och upprört står och säger att detta fall ska avgöra lagstiftningen för ett helt land. Som när Cecilia Udén intervjuar egyptens migrationsminister om flyktingmottagande i Egypten och han försöker förklara att de inte kan ta emot papperslösa eftersom dom har problem med terrorism. Hon säger "Hur kan en ensamstående mamma som förlorat sina barn vara ett hot mot egyptens säkerhet...". Han försöker förklara att Egyptens lag mot att åka in i Egypten som papperslös är skydd mot terrorism. Cecilia Udén börjar gråta under intervjun vilket gör att hon hyllas i Sverige. I Egypten stänger ministern av Udéns bandspelare, antagligen av hänsyn till henne och Sverige för att hon inte ska skämma ut sig offentligt.

Andra exempel är ibland fiktiva. Som när en påhittad pakistansk kock måste få anställa en mästerkock från sitt hemland (en opreciserad fiktiv person) för att klara sin restaurang. Detta ska då ligga till grund för svensk arbetskraftsinvandring.

Kent Ekeroth med flera SD'are får med beröm godkänt för hur de bemött sån här idioti i riksdagen men jag efterlyser att själva debattekniken avslöjas hur löjlig den egentligen är. Man kan använda enskilda fall för att belysa hur fel en lagstiftning kan slå men jag anser att man nångång också måste diskutera det ur hela nationens synvinkel. Som när man skär ner på försäkringskassans utbetalningar eller akassan, då diskuteras inte på individnivå. Kanske det är ett svårare problem än jag föreställer mig.

Robsten sa...

Kommer en artikel om det Mats, när jag recenserar Kjöller, söndag kväll.

Mats sa...

Bob Marley lever! Legalize it! No brain no pain! http://www.youtube.com/watch?v=qdVp5i6wsOw&feature=youtu.be

Mats sa...

Undrar hur det kommer att bli om Löfven ordnar ett samarbete med FP och C? Blir det då alltså S, V, MP, FP och C?

Mats sa...

Kristallnattsvänstern har gjort en våldsam och olaglig "motdemonstration" igen.
http://www.dn.se/sthlm/oroligt-vid-nazistdemonstration/

Robsten sa...

Här fick antirasisterna lite motstånd, till skillnad mot när de demonstrerar mot SD, som praktiserar ickevåld.

Mats sa...

Ja, SD lämnar ju åt polisen som ska ha monopol på våldsutövande i ett rättssamhälle. I längden kommer dom att skapa "nazister är snälla och V är våldsamma". Nazis startar ju aldrig våldet vid såna här tillställningar. Vid Salem 2003 så rök kristallnattsvänstern ihop med enbart polisen eftersom inga nazister var på plats när dom kom.

Mats sa...

75 år sedan kristallnatten. I DN skriver man att mordet på tyske diplomaten vom Rath (stavas så) gav tyskarna det perfekta skälet att starta sina pogromer mot judarna. Det är inte hela sanningen. Man behövde något som gjorde att man kunde köra igång utan att utländsk press började skriva om att judarna blev uppsamlade utan anledning. I nazityskland så var media ungefär lika enad som media är i Sverige idag mot sverigedemokraterna, men det var pressen utanför Tyskland som var viktig.

Vissa företag i Tyskland bojkottade judar på samma sätt som t.ex. taxikurir idag bojkottar sverigedemokrater liksom även skoaffären brandos. Uthyrare av lokaler hyrde inte ut till judar för att försvåra judisk affärsverksamhet. Judar förlorade jobben på samma grunder som när Richard Jomshof förlorade sitt jobb.

När kristallnatten väl drog igång så var det viktigt att framhålla att det var en folklig aktion och inte framkallad av muslimer...ursäkta, blandade ihop med Malmö, skulle ha varit nazister. Lokala tyska politiker framhöll att judarna fick skylla sig själva, ungefär i samma ordval som Reinfeldts kommentar till våld mot sverigedemokrater.

Robsten sa...

Taxi kurir? vad har de gjort?

Mats sa...

Dom har sagt att dom vill att kunder som är emot mångkulturen kan välja ett annat bolag. Dom har haft en annonskampanj om det.

Mats sa...

Här - http://www.friatider.se/taxi-kurir-rostar-du-pa-sd-far-du-valja-ett-annat-taxibolag

Mats sa...

Och här- http://www.resume.se/nyheter/reklam/2013/11/05/taxi-kurir-slar-ett-slag-for-mangfalden/

"Kampanjen kommer också att gå i radio och i sociala medier. Bakom konceptet står reklambyrån Truth."

Truth, sanning? Eller pravda (=sanningen) som det hette i forna Sovjet.

Mats sa...

Hitler hade mycket behov av goodwill från omvärlden som jag tycker är lite märkligt. Röda korset bjöds ju in för att inspektera theresien stadt bland annat och då hade man fixat till lite för att det skulle se snyggt ut. Stalin hade aldrig samma behov.

Mats sa...

Tårtkärringen är tydligen inbjuden till TV4.

Mats sa...

Kollade in aftonbladet och måste säga att nivån där har sjunkit ännu lägre än sist jag kollade in. Enligt Marcus Birro så har Åsa Linderborg intervjuat sig själv på kultursidan. Jag hittade inte det, hittade bara en massa försvar för politiskt våld.

Robsten sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17814873.ab

Ha, ha, frågorna var väl förvånansvärt bra. Nä man skall nog inte ta det för allvarligt. Folk rasar på twitter, tycker väl själv att det finns annat att rasa över i så fall.