onsdag, mars 05, 2014

DN blandar ihop äpplen och päron

DN:s redaktion hänvisar till en undersökning där det konstaterar att de som bor i närheten av invandrare blir mer toleranta. Därmed borde med SD:s resonemang, de boende på Södermalm vara "SD näste". Nu haltar hela resonemanget. Det är inte vilka medelsvensson som helst som bor på Södermalm. Framförallt blandar man ihop rasism med kritik mot den förda immigrationspolitiken. Det kan mycket väl stämma att undersökningen DN hänvisar till stämmer. Men undersökningen undersökte ju inte immigrationskritik, inte vad man kan utläsa av artikeln i alla fall. Alltså, man har blandat ihop äpplen med päron på det mest uppseendeväckande sätt.

Länk DN.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Din passus fram till …Södermalm är lätt förvirrande (även om du skrivit DN:s i stället för SD:s).

Det är DN:s eget resonemang, att undersökningen visar att om Söder vore blont (vilket de i.o.f.s. hävdar är en SD/Avpixlat-missuppfattning) så "vore risken stor att det snarast hade varit ett veritabelt SD-näste".

Det är ju att använda undersökningen "baklänges", och det är inte vetenskapligt hållbart.

Men sen blandar de som sagt äpplen med päron.

Och förenklar. Det skulle ju t.o.m. kunna vara så att någon var tvättäkta rasist, flyttade till invandrarområde, blev icke-rasist, och helt vände sig mot invandrarpolitiken – med förnyad låga, efter att ha sett konsekvenserna på nära håll.

Swedish Dissident sa...

DN bedriver tendentiös agendasättande journalistisk. Pinsamt.

Robsten sa...

;-)

Mats sa...

Handlar väl som vanligt att inte låtsas förstå kritiken? Journalister som bor på södermalm och förordar mångkultur som något positivt ljuger, dom tror inte på det innerst inne.

Mats sa...

Det är förståss tacksamt för antirasisterna att skapa en meningslös debatt om vilka som ska ha rätten ungefär att säga något om invandringen. Man behöver verkligen inte bo i ett mångkulturellt getto för att se invandringsproblemen. Även om media har en agenda där det ingår att mörka informationen om invandringen så ser inte invandringen speciellt positiv ut i den regimtrogna median ändå. Sammantaget med allt så har förmodligen DN skrivit mångdubbelt mer om enskilda negativa händelser runt invandringen än vad avpixlat.info har gjort.

Nyheterna på avpixlat skrivs inte i någon objektiv anda och det görs inte i regimtrogna median heller. Däremot borde det vara en mer objektiv anda i den senare och dom utger sig för att vara objektiva på nyhetsplats ibland.

Mats sa...

Ordet demokrati börjar få en väldigt vidlyftig betydelse i Sverige. Kommunalt självstyre ansågs tidigare som fundamentalt för demokratin av det självklara skälet att demokratin som folkstyre urvattnas annars. EU's överstatlighet är ett avskaffande av demokratin, det kan liksom inte tolkas på något annat sätt. Sveriges eventuella inflytande i europa kompenserar inte förlusten av folkstyret i sig självt.

Mötesfrihet är en av hörnstenarna i demokratin för att kunna skapa nya opinioner eller spegla gamla. Om inte polisen i kommande valrörelse kan garantera mötesfrihet så är även den delen av demokratin avskaffad. Mötesstörningar och politiskt våld är den svagsintes medel i avsaknad av argument.

Liberaler och socialister tar i riksdagen avstånd från politiskt våld. Men om man sitter i styret för landet och inte aktivt gör något åt saken så är det bara meningslöst struntprat.

Mats sa...

Om det nu är så att människor i invandrartäta kommuner blir mer toleranta mot invandrare, varför satsas i så fall på såna här projekt
http://www.direktpress.se/sodra_sidan/Nyheter/Botkyrkaelever-far-traning-att-motsta-rasism/

Expo ska alltså träna eleverna att tänka rätt. Att ens tanken på nåt sånt kan förekomma i en demokrati.

Jag tycker att antirasisterna ska lägga ner sitt hitler-jugend-ideal innan man börjar tjaffsa om att SD ska ta avstånd från nazism. Antirasisterna har sin mörkaste historia just nu i Sverige.

Mats sa...

Religionsfrihetens olika perspektiv och betydelser diskuterades 1962 i Sverige. Upplysningstidens ideal från mitten av 1700-talet var att man skulle ha ett sekulariserat samhälle som utgångspunkt och att friheten att få kritisera religion var oerhört viktigt för demokratin.

Idag har antirasisterna infört en ny dimension i ordet efterbliven och strävar efter att föra oss bakåt i utvecklingen med idéer om att religionen inte ska kritiseras i grupp. 1962 gjorde Hasse Alfredsson sketchen ringaren med pastor Jansson med mycket grov kritik av kristendomen. Bakåtsträvarna på den tiden hade inte samma exklusiva makt som antirasisterna har idag och sketchen befanns vara ok. Något liknande idag kan innebära att kickas från jobbet eller bli rättslös på arbetsmarknaden genom att sparkas ut från facket.

Det är ingen självklarhet att leva i ett land där religionen får kritiseras och där religionen inte tillåts bli normbildande eller ha betydande inflytande över synsättet.

I denna fråga, liksom alla andra frågor, så delar antirasisterna upp världen i goda och onda människor med utgångspunkt helt från sina egna åsikter. Större delen av argumentationen handlar bara om löjliga epitet som man sätter på meningsmotståndarna (islamofob och så vidare).

Robsten sa...

ja, det går väl tämligen bra att kritisera alla religioner förutom en. t.o.m. den religionen kan man kritisera bara man inte tillhör ett visst parti. Nåja bara man kritiserar den måttligt. Det är ju ingen som blir av med jobbet bara för man kritiserar en religion, om man inte jobbar som journalist vill säga.

Anonym sa...

I Sundbyberg fick SD flest röster i Hallonbergen (77% invandrare) och Rissne (53% invandrare). Sämsta distriktet var Duvbo, ett villaområde med blott 16% invandrare från Europa, främst Finland.
Källa: Sundbybergs stad samt Valmyndigheten.

Stellan Bojerud

Robsten sa...

Mycket förvånande.

Mats sa...

Om en invandrare röstar på SD så är det yttersta tecknet på att h*n vill skapa sig en framtid i ett svenskt Sverige.

Micke sa...

Hej!
Tyvärr är det inte bara DN som gör fruktkompott. Vår "käre landsfader" utryckte sig så här ang. Malmö"attacken" där en enligt aftonbladet stackars Mff supporter (Läs Afa aktivist) skadades svårt.
"Sverige ska vara ett öppet och tolerant samhälle där alla känner sig välkomna och där alla har rätt att uttrycka sin åsikt".
Jag har för mig att tonläget var lite annorlunda när en SD-representant skadades.

Micke sa...

För säkerhets skull vill jag tillägga att allt våld är onödigt och förkastligt oavsett vem, var när och hur.
Med vänlig hälsning Micke