söndag, juli 20, 2014

Sommar, semester och Baas kommande bok om SD

Under sommaren inträder den så kallade nyhetstorkan, så även denna sommar. Fast i år kanske det är lugnet före stormen, det är ju valår och SD:s opinionssiffror skrämmer säkert en del väldigt mediestarka aktörer. I vilket fall blir det lugnt med uppdateringar på denna blogg under juli och början på augusti. Vi ägnar oss i stället åt flygbladsutdelning och diverse andra aktiviteter, en del aktiviteter som rentav har karaktären av semestersysslor. 

Vi ser också framemot David Baas utlovade bok som enligt Bonnier skall komma i mitten på augusti. Vi har ju ingen aning om vad den kommer att innehålla, och självklart har varken bokförlag eller författare yppat något om det. Om jag har någon insikt i det som skrivs där så lovar jag att kommentera det på denna plats. Boken lär inte vara färdigskriven riktigt ännu då Baas tydligen fortfarande ringer runt och vill ha hemliga inspelningar av före detta medlemmar. Man undrar om andra riksdagspartier röner samma näst intill hysteriska intresse. Jag har i alla fall meddelat bokförlaget att en i offentligheten ofta förekommande källa äger noll trovärdighet och i den mån jag äger motbevis (beror ju på vad som tas upp i boken) så kommer de obönhörligt att publiceras just här. 

Ha en fortsatt skön och lat (gäller ej partimedlemmar) sommar.

11 kommentarer:

Mats sa...

Jag tycker att Baas fjantande om "järnrörsskandalen" sänker hans trovärdighet redan från start. Filmen som lagts ut av expressen visar ett fylltjaffs utanför krogen. En kvinna blir kallad "lilla horan", fullt normalt vid ett sånt tillfälle och visar inget av Erik Almqvists åsikter om kvinnor. Därefter en del tramsande och viftande med järnrör som plockas upp från en byggplats. Ingenting hände och ingen skadades.

Händelsen är påminner mycket om studio s program om videovåldet där bland annat motorsågsmassakern ingick. Det mest skrämmande med den filmen var väl titeln.

Efter "järnrörsskandalen" så får Åkesson beröm för sin krishantering. Inget hände och det värsta var väl egentligen att expressen, eller var det SVT? Skitsamma, samma sanningsministerium i alla fall. Det värsta var i alla fall att det faktum att normala människor har en tendens att kunna glömma vad som sagts vid gamla fylltjaffs mitt i natten utnyttjades grovt för att få det att framstå som att Erik Almqvist ljuger.

Efter detta så har tongångarna gått "SD är ett parti som slåss med järnrör på stan" och så vidare. Det blir så när man har en enkelriktad media. Och den här enkelriktade median har skapat SD's så kallade "mörka historia". Det lyckades eftersom det inte fanns något internet som motpol på den tiden. Det gör det nu, men rejält insnöade människor kommer väl ändå att finna Baas's bok värd att läsa.

Robsten sa...

Ja, och så dubblade SD sitt väljarstöd under och efter debaclet på Kungsgatan.

Mats sa...

@Robsten:
"Ja, och så dubblade SD sitt väljarstöd under och efter debaclet på Kungsgatan. "

Ja, självklart. För PK-människor var det förståss väldigt konstigt att när etablissemanget via expressen talar om vad folk ska tycka att det då finns folk som inte blint följer direktiven.

Mats sa...

Det ska mycket till om jag skulle läsa David Baas's bok. Det känns lite som samma sak som att lyssna på en femtonåring när han berättar om sina sexuella erövringar för sina kompisar. Jag vet redan hans önsketänkande och är inte intresserad att fördjupa mig i det.

Robsten sa...

Expressen och andra medier gjorde det dessutom lättare för "vanligt folk" att inte följa deras utpekade åsiktsriktningen genom sina våldsamma överdrifter, som t.o.m. Guillou så riktigt påpekade.

Anonym sa...

Det Baas och de flesta andra inte verkar förstå är att ett järnrör eller rasistiska tillmälen saknar betydelse för röstandet på SD.

En röst på SD kan många gånger vara en röst emot övriga partier, vilket kan vara oerhört tillfredsställande eftersom andra partier vägrar att ta i invandringsfrågan.

Baas lägger säkert kraft på att finna korkade yttranden men det spelar ingen roll vad som historiskt har sagts. Alla känner den bruna historien och bryr sig inte.

Så länge övriga partier tycker sig ha vinna debatten genom att med stort allvar yttra "människosyn" så kommer SD fortsätta växa.

Mats sa...

På wikipedia står det förresten fortfarande att BSS ombildades till sverigedemokraterna. Jag som bildar hela min verklighetsuppfattning på den briljanta tidningen expo vet däremot sanningen.

BSS var inget parti. BSS var en kampanj som var ämnad att vara en samlingsplats för alla som var emot invandringen på något sätt oavsett vad de sedan röstade på. Självklart anslöt sig nazister (surprise!?) eftersom BSS hade ingen riktlinje som medlemmarna var tvungna att hålla sig till. Det är orsaken till att man var tvungen att hålla en omröstning ifall invandrare skulle tvångsrepartrieras eller inte, detta var alltså ingen självklarhet. Jag hävdar att omröstningen manipulerades av nazister och flera röstande visste inte vad dom röstade på, många trodde att det gällde avvisning av kriminella.

David Baas tidning expressen var föregångare med att driva linjen utvisning av alla invandrare (artikelserien "kör ut dom" från 1993). Detta var alltså under en tid då Anders Klarström blev ett uteslutningsfall på grund av tidigare medlemskap i NRP i sin ungdom. Han klarade sig med att ta avstånd från nazismen på ett trovärdigt sätt och SD fick en klar linje mot nazism och det uppstod ett starkt hat från nazistiska grupperingar.

Då, liksom nu, så kallades SD för nazister/rasister i media. Flera nazister trodde på vad media skrev, man var inte lika kritisk som idag, inget internet och så vidare. Detta gjorde att många nazister/rasister anslöt sig till SD men väldigt många hoppade av också, frivilligt. SD var alltså inget populärt parti för nazister och är inte det idag heller.

Mats sa...

Jag blev bara 80% sverigedemokrat på DN's valkompass

Mats sa...

DN skriver "Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) i krogbråk"

http://www.dn.se/nyheter/sverige/riksdagsledamoten-kent-ekeroth-sd-i-krogbrak/

Såna här bråk bör tas på största allvar. Ni minns väl gatuslagsmålet mellan Mijailovitj och Anna Lindh där till och med en person dog. Sossarna är ett våldsamt parti sen tidigare. Alla minns väl att självaste Olof Palme var inblandad i en skottlossning mitt på öppen gata. Även i det fallet dog en person.

...den som är intresserad av sanningen bör läsa på avpixlat.info om händelsen.

Mats sa...

Mona Sahlin och Reinfeldt om bärande av burka
http://t.co/LN4FbT76kD

Anonym sa...

"Såna här bråk bör tas på största allvar"

Saknar logik........