fredag, februari 03, 2006

Hyckleriet i sin prydo

Läste på "Mittenpolitik" och Dick Erixons bloggar om det värsta hyckleriet jag varit med om. Det handlar om Aftonbladets chefredaktör som går till storms mot publiceringen av de omtalade Muhammedbilderna på Jyllandsposten.
Så här säger Gerdin: -" Jyllands-Postens publicering av bilder på profeten Mohammed handlar inte om tryckfrihet i första hand, utan är ett politiskt utspel. Det är ingen journalistik jag ställer mig bakom. Jag ser ingen ambition hos Jyllands-Posten att sprida kunskap eller öka förståelsen hos sina läsare.
Publiceringen ger intryck av att vara avsedd att provocera och såra människor och att stryka en främlingsfientlig opinion medhårs."
Jaha? Det är samma chefredaktör som med högt huvud publicerade denna artikel och dessa bilder: Aftonbladet Ecce homo.
Här ser vi Jesus med erektion och i en homosexuell situation, publicerad på Aftonbladet. Vad är skillnaden Gerdin? Det ena kanske var politiskt korrekt det andra var det inte. Gerdin representerar det absolut sämsta inom det mediala Sverige, hyckleriet i sin prydo. Han hade säkert inte räknat med att någon skulle koppla ihop hans publicerande av Ecce Homo, sorry Gerdin, SÅ kort minne har vi inte. Du är en förklaring skyldig Gerdin. Dessutom, som Erixon så riktigt påtalar, du skäms inte för att nyttja tryckfrihetsprinciperna till bristningsgränsen, genom att publicera Ecce Homo-bilderna, de var bilder och inga streckteckningar som fallet var med Muhammed-bilderna, samtidigt vågar du inte stå upp för denna frihet när det blåser lite grand, då Gerdin, kryper du bakom en sten och gömmer dig. Fy fan! Jag vill inte dricka vid samma bord som du Gerdin, sätter du dig vid samma bord som jag på någon krog, då reser jag mig upp och byter bord.
Tack "Erixon" och "Mittenpolitik" för tipset! Ni är värda en ros.

2 kommentarer:

Weine Berg sa...

Bra jobbat Robsten! De tål inte närmare granskning tydligen...

Henkan sa...

Hey kompis,

suverän blogg du har här! Har inte hunnit kolla igenom hela...men det jag sett verkar skitbra.

Angående hycklande medier: CNN har precis meddelat att de INTE tänker visa Muhammedbilderna. Däremot har de inga problem att visa de nya bilderna på Kanye West som Jesus med törnekrona och allt.

Ja, jösses, vad skall vi göra med dem?