torsdag, juli 06, 2006

Klockrent faktafel

Klockrent faktafel

På DN-debatt i dag torsdagen den 6 juli 2006 publicerade Ulla Ekström von Essen Fil dr idéhistoria, Södertörns högskola samt Rasmus Fleischer Doktorand, Samtidshistoriska institutet, Södertörns högskola, en artikel där de gick till angrepp mot SD. De har gjort en utredning beställd av Integrationsverket som ligger till grund för artikeln. De gör sig dock skyldig till ett klockrent faktafel, sina imponerande titlar till trots. De skriver,

- SD följer Dansk folkepartis linje att sätta islam och muslimer i centrum för sin främlingsfientliga retorik, vilket blev än tydligare då man publicerade Jyllands-Postens Muhammed-bilder på sin hemsida.

Nu är det så att kuriren inte publicerade någon Muhammedbild av Jyllandsposten. Man anordnade en egen mycket omtalad insamling av privat gjorda Muhammedteckningar. Av dessa egna bidrag så publicerade man ett bidrag, en bild, som aldrig någonsin varit i närheten av Jyllandsposten. Detta är ovedersägliga fakta som går att kontrollera mycket lätt. Att man har en titel som ”Fil dr” innebär tydligen inte att man är immun mot de mesta flagranta misstag.

Inga kommentarer: