fredag, juli 07, 2006

Sanningen om Arklöv

Jackie Arklöv skall tydligen åtalas för folkrättsbrott. Åklagaren Lise Tamm har fått klartecken av riksåklagaren. Det är inte första gången, han är nämligen redan dömd för folkrättsbrott i Bosnien 1995, han blev till sist dömd till 8 års fängelse. Det står i DN att han blev släppt genom en fångutväxling, han kom till Sverige och blev släppt här, man kunde inte få fram vittnen står det i DN. Det stämmer säkert, frågan är om man ens försökte få fram vittnen. Min uppfattning är att man inte ens försökte, rättsapparaten var från början inställd på att släppa Arklöv. Dåtidens åklagare, Danielsson gjorde inte mycket för att hitta de 17 vittnen som explicit pekat ut Arklöv, han påstod att svensk polis inte kunde göra några undersökningar i Bosnien. Så varför begärde Sverige hem Arklöv? Varför behövs det en ny dom, han var ju dömd i Bosnien, utpekad av sjutton (17) vittnen.

Efter frisläppandet så vet vi alla vad som hände. Morden i Malexander var ett av det värsta brott genom tiderna i Sverige, Arlöv är förmodligen mördaren av de tre poliserna, han har i alla fall erkänt, efter att första ha pekat ut Ohlsson.

Nu kommer detta med folkrättsbrott, nu…när han redan är dömd till livstid, när morden i Malexander redan ägt rum, varför? Är det någon politisk markering som Sverige är så bra på. Det förefaller helt meningslöst, han skulle ha blivit dömd när han utväxlades med kroatiska fångar och anlände till Sverige, nu är det lite sent.

Läs denna artikel om Arklöv som ger en lite fylligare bild av det som hänt än de artiklar som publiceras i dag och som är så uttunnade så de inte säger något om den rättsliga tragedi som skett

Inga kommentarer: