fredag, oktober 06, 2006

Det bästa och det sämsta med den nya ministerlistan

Det bästa valet är utan tvekan Nyamko Sabuni som integrations- och jämställdhetsminister. Hon har visat sig ha något som åtminstone liknar klor. Sabuni har också visat sig kunna var på gränsen, kanske över, till politisk inkorrekt, det förlåter mycket i vårt samhälle. Typiskt nog så klagar redan (ja efter en timme har jag hört) de politiskt korrekta i högan sky över utnämningen av Sabuni. Kurdo Baksi, som hotat att hela vårt samhälle skall bada i blod om vi inte går invandrarna tillmötes, kritiserar naturligtvis Sabunis utnämning, det borgar för att den inte är alltför dålig.

Det sämsta valet skall man nog vara en smula försiktig med att utnämna, vi vet ju inte vad som skall komma. Jag håller dock utan tvekan Andreas Carlgren. Carlgren är i mångt och mycket Sabunis motsats. Han har tydligt visat att han går det politiskt korrekta tillmötes, floskler och populära ord har haglat från Integrationsverket. Carlgren har medvetet överdrivit påståenden som han sedan tagit tillbaka vid studiodebatter för att helt sonika deklarera att han bara ville starta en debatt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjenis Robsten,

Sabuni har inte imponerat på mig. Men hennes hudfärg utgör ett alibi för att kunna genomföra de förändringar som inte en etnisk svensk skulle kunna enligt gängse PK logik.

Så rent pragmatiskt är det väl ett bra val om man vill föra en politik som överenstämmer med de flesta (både svenskar och invandrare).

Jag hade förresten en debatt hos louisep ang. bemötande av SD men alla mina ínlägg försvann tydligen. Titta under huvudinlägget "bra insikter kommer aldrig försent".

Ha en trevlig helg Robsten.

Mvh,

/ Sven

Robsten sa...

När jag menar att hon är bra så menar jag "förhållandevis bra enligt den gängse paradigmen" det gäller att läsa mellan raderna;-)
När det gäller artikeln hos lousieP så var väl jag med i den debatten med en rad inlägg om jag minns rätt, skall kolla.

Robsten sa...

Ha, ha, ha! Mina kommentarer är som bortblåsta, idioterna som är lätta att bemöta är kvar, månne hon har problem med serverutrymme?

Anonym sa...

Hej Robsten,

Kolla min debatt med Slätt: http://rattochslatt.blogspot.com/

Mvh,


/ Sven

Robsten sa...

Kul debatt. Fattade jag saken rätt att Aschberg sitter i Strix styrelse? Han sitter nämligen i Expos styrelse också, lite av en spindel i nätet den där Aschberg, någon borde kolla upp honom lite. Familjen Aschberg skapade sin förmögenhet genom värsta tomtskojeri en gång i tiden, finns att läsa i "Storstockholms bebyggelsehistoria" av Ingemar Johansson, någon skulle ta och kolla upp Expo lite också, undar varifrån de får sina pengar från.

Anonym sa...

Hej Blogsten, tror jag först lägger krutet på Järvenpää, men tack för tipset.

Problemet med Slätt är att han är rak och ärlig. Ställer du frågan om det finns problem med invandring svarar han "ja" utan att blinka. Vilket låter oss bli tagna på lite på sängen.

Sambandet mellan invandring och kostnader/kriminalitet vägrar han (givetvis) dock att acceptera.

Istället är det naturligtvis "sociala" omständigheter förmodar jag. Vad det nu egentligen innebär.

/ Sven