söndag, december 03, 2006

Kan ingen avsätta Justitiekanslern?

Ja, kan ingen avsätta tomten Göran Lambertz. Han meddelar prompt på DN debatt att han ÄNDRAT åsikt om Thomas Quicks skuld angående de mord han dömts för, detta sedan han SATT SIG IN i domarna. Jag trodde i min enfald att man först satte sig in i målen, därefter så skaffade man sig en åsikt, innan man gjort detta så har man ingen åsikt alls, speciellt om man är justitiekansler. Det är inte första tveksamheten Lambertz gör sig skyldig till, dessutom så verkar det som om han mer än gärna vill stå i det mediala strålkastarljuset, nu var det väl inte riktigt det som var meningen att en justitiekansler skulle göra i första hand, se till att synas och höras så mycket som möjligt i våra ankdammsliknande medier. Bara att framträda i DN-debatt måste anses som tveksamt för en justitiekansler, han skall väl för höge farao meddela sina beslut via brev till de berörda parterna, inte framträda i DN-debatt när han kommit fram till ett beslut. När han efter två dagar kom fram till att min egen anmälan mot Joanna Rytel skulle lämnas utan åtgärd så framträdde han inte på DN-debatt och meddelade detta, jag fick ett kortfattat och avsnoppande brev.

4 kommentarer:

Leyla sa...

Göran Lambertz är ett stort lyft för JK. Äntligen någon som vågar vara motvalls och som tar initiativ.
Om han ändrat sig ifråga om Quick eller någon annan fråga så hedrar det honom att han vågar stå för det. De flesta skulle inte medge att de haft fel, men Lambertz är prestigelös.
Vidare tycker jag att det är jättebra att han ser till att kasta nytt ljus över frågor om annars gått obemärkta förbi. Och att han då använder sig av DN-debatt är helt logiskt.
Om du på fullt allvar menar att han på DN-debatt borde ha meddelat att din anmälan mot JR skulle lämnas utan åtgärd så är du dummare än vad jag trodde.
Tja du, det verkar inte som att vi är ense på en enda punkt. Skönt.
Ha en bra dag.

Robsten sa...

>Göran Lambertz är ett stort lyft för JK. Äntligen någon som vågar vara motvalls och som tar initiativ.
Jag tycker han är politisk korrekt, hur motvalls är det i dag?

>Om han ändrat sig ifråga om Quick eller någon annan fråga så hedrar det honom att han vågar stå för det. De flesta skulle inte medge att de haft fel, >men Lambertz är prestigelös.
Men han skall väl inte ha någon åsikt alls innan han uträtt det som han skall utreda? Det han mumlar till sin fru vid köksbordet borde han inte gå ut med i DN-debatt.

>Vidare tycker jag att det är jättebra att han ser till att kasta nytt ljus över frågor om annars gått obemärkta förbi. Och att han då använder sig av >DN-debatt är helt logiskt.
Detta hade inte gått obemärkt förbi under några omständigheter. Att använda sig av DN-debatt för en justitikansler när han meddelar sina beslu är märkligt.

>Om du på fullt allvar menar att han på DN-debatt borde ha meddelat att din anmälan mot JR skulle lämnas utan åtgärd så är du dummare än vad jag >trodde.
Ha, ha

>Tja du, det verkar inte som att vi är ense på en enda punkt. Skönt.
Bäst att du ser upp, det kanske dyker upp något där det visar sig att vi står på samma sida, man kan få mardrömmar för mindre, eller hur?

Tommy Funebo sa...

Lambertz är en dålig jurist. Jag tycker att du borde starta en seriös namninsamling om att ge honom en spark snett uppåt, så att en bättre JK kan utses. Kanske kunde Lambertz och Danielsson göra något ihop?

Robsten sa...

Jaha Leyla, "Göran Lambertz stort lyft för JK" här ett uttalande från en som verkligen fått lambertz att nappa på kroken,
- Under Göran Lambertz ledning har JK-ämbetet förvandlats till en populistinrättning där den som skriker eller syns mest vinner.
Är det ett fall som är intressant för medier­na är JK framme med fingrarna i syltburken. Helst vill han synas utåt, men han är också beredd att hjälpa till i kulisserna när någon journalistvän kallar.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=596598&previousRenderType=2