måndag, mars 19, 2007

Sahlins styrka

Persson har spelat in en programserie med Fichtelius, inspelningarna startade så tidigt som 97. Vid denna tidpunkt var Sahlin närmast på väg ur politiken. Vid dessa intervjuer kunde Persson tala lite mer öppet än vanligt, han visste att inget skulle sändas av dessa inspelningar förrän efter hans avgång, dessutom gjorde alla den bedömningen att Sahlin var på väg ut.

Persson sade saker om Sahlin som nu kan tyckas väldigt besvärande, han sade t.ex.

- Hennes styrka är inte tänkandet.

Samt,

- Det är inte så märkvärdigt, det som kommer över hennes läppar. Man tilltror henne en större politisk kapacitet än vad hon har.

Det här ju vad väldigt många egentligen tycker och har tyckt väldigt länge om Sahlin. Att höra samma sak från Persson är väl lite mer än vad man kunde vänta sig. En sämre start kan väl en partiledare inte få än vad Sahlin fått. Alla "tycka till" rutor i rikstidningarna säger samma sak, ingen blivande partiledare har varit mer impopulär och misstrodd än vad Sahlin är.

DN

SvD

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Den här Persson-serien är som ett drama där man får ansiktsporerna på en upplåst diot. Jag orkar inte med det. Som de mest sega psykologiska dramer som brukar producerats? Kunde man byta genre på det från politik till psykologiskt drama?