onsdag, maj 28, 2008

Vårt underbara språk

Malmö stad satsar 4 miljoner på att få flyktingar att flytta från staden, EU skjuter till ytterligare medel så att totalt 14 miljoner satsas på projektet. Meningen är att flyktingar skall flytta från Malmöregionen till andra ställen där deras chanser att få jobb är större än i Malmö. Hela projektet startades sedan en enkätundersökning visat att många var villiga att flytta om de kunde hitta jobb någon annanstans. Så om enkätundersökning visat att flyktingarna inte var villiga att flytta skulle inget projekt ha startats antar vi.

Ilmar Reepalu har många gånger påtalat problemen med den stora inflyttningen till Malmö. Så här skriver DN i artikeln om dessa problem.

Följden har i vissa fall blivit trångboddhet och arbetslöshet.

En fullkomligt underbar formulering, vår journalistkår når nya höjder i konsten att uttrycka sig kring de problem vi alla känner till vid detta lag.

Länk DN

1 kommentar:

norbergssonen sa...

Och man kan undra till vilka orter Malmö tänkt sig att exportera sina problem. Detta är ju ren svindel; först bosätter sig asylanter bland sina landsmän i Malmö, och sedan skall de ha betalt för att flytta någon annanstans.