torsdag, juni 05, 2008

Ambassaddådet i Pakistan utfördes av Al-Queda

Nu har bombattentatet mot den danska ambassaden fått sin förklaring, det var Al-Queda som utförde dådet som en hämnd mot publiceringar av profeten Muhammed. Åtta människor dog för dessa teckningar som finns överallt på nätet nuförtiden. Den direkta orsaken sägs i DN vara att Danmark inte bett om ursäkt för publiceringarna av karikatyrerna. En länk vid artikeln i DN heter "Nordiska reaktioner på attentatet", jag klickade på länken och väntade mig att jag skulle få läsa hur andra ledare i de nordiska länderna tog avstånd från attentatet. I stället får jag läsa om hur t.ex. svenskarna på sin ambassad har stängt in sig. Inga uttalanden eller fördömande har jag lyckats hitta från statsmän som Reinfeldt, vad väntar Reinfeldt och de andra statsministrarna i Norden de på? Har de inte tänkt fördöma attentatet alls? Självklart har Danmarks statsminister, Fogh Rasmussen kraftfullt fördömt attentatet.

Reinfeldt och andra nordiska politiska ledare tror väl att de är smarta när de fördömer publiceringar av teckningar som mest liknar barnteckningar i vår allmänna press. Alla inser dock direkt att det rör sig om ren feghet, även extrema islamiska element fattar det och känner att de röner framgång med sina hot. Reinfeldt kommer möjligen att fördöma attentatet, det verkar alltför märkligt annars. Reinfeldt har dock inte fördömt Al-Queda som rörelse och företeelse på ett klart och tydligt sätt, samtidigt har han beskrivit allt svenskt som "barbariskt". Vi andra undrar vad egentligen ordet "barbariskt" står för.

Länk 1 DN

Länk 2 DN

1 kommentar:

Sivan sa...

Sverige har väl åtminstone sedan karl 12 dagar agerat fegt i många sammanhang. Det är väl anledningen till att Sverige idag spelar i de lägsta divisionerna.