fredag, september 12, 2008

Jag fattar ingenting

Veronica Palm Socialdemokraternas talesman i migrationsfrågor säger så här i en rapport.

Papperslösa personer som gömmer sig i Sverige ska ha rätt till mer än akutvård och till en rimligare kostnad än i dag.

Men varför gömmer de sig? De kan väl inte gömma sig och samtidigt söka sjukvård, då vet ju myndigheterna var de befinner sig. Vistas människor här olagligt skall de enligt alla normer och principer förpassas till sitt hemland. Hela diskussionen blir märkligare och märkligare. Sjukvården räcker inte till för vanliga människor, som alltmer söker sig till privatvården. Kirurger och ortopeder slarvar med sin insats när det gäller vanliga människor som bott i detta land hela sitt liv och betalat skatt i decennier. Jag slet av en bicepsmuskel på min arbetsplats men kirurgerna ville inte operera, de tyckte det var onödigt eftersom muskeln inte var helt av, de hade dessutom annat att göra. Jag bröt ett ben i en hand, ortopederna lade inte rätt benet innan de gipsade, det gäller ju att spara tid och pengar. Men nu slår alltså Socialdemokraterna fast att papperslösa som befinner sig i vårt land illegalt skall ha rätt till sjukvård. Man måste fråga sig om inte detta strider mot alla principer och logik.

Länk DN

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag funderar på att assimilera mig till det nya Sverige. Jag tänker säga upp mig från jobbet och låta socialen ta hand om mig, vet inte varför jag ska betala skatt längre. Om jag behöver sjukvård ska jag på bruten svenska förklara att jag är en illegal flykting utan personnummer. Då behöver jag inte få en journal upprättad eller betala någon avgift för vare sig vård eller medicin. Jag ska fullt ut utnyttja systemet intill sista kronan. Jobba svart javisst! För att vara säker på att jag har min framtid som "medborgare" i Sverige säkrad kommer jag naturligtvis att rösta på socialdemokraterna och därigenom befria mig från all delaktighet, allt ansvar för nationen. Finns det kvällskurser i albanska?

Trevlig helg!

Anonym sa...

Här i Skåne har 100-tals tjänster dragits i på sjukhus i Helsingborg, Lund och Malmö det finns som bekant inga pengar till verksamheten.... Men att ge ilegala invandrare fri tillgång till sjukvård då finns det uppenbarligen resurser. Jag hoppas att svenskarna vaknar upp till valet 2010. Bosse

Anonym sa...

Hej Robsten,jag har svårt att sova av naturliga skäl som du vet.Nu läste jag det här som har hänt i Södertälje och jag är så upprörd så jag vet inte vart jag ska ta vägen.Dom måste leta rätt på dessa svin.Vilken nationalitet det än må vara. Sånt får bara inte hända i Sverige.Det får bara inte sopas under mattan.Va fan ska man göra?/Minngor

Robin Shadowes sa...

Vi svenskar borde göra som Michael Jackson, byta hudfärg, kasta våra id-handlingar, gå till närmaste gränspostering, uppge ett arabiskt eller afriknask-klingande namn och "kreva asil" och massor av "pidrak". Försöka duger iaf.

Robsten sa...

Jepp minngor, inte heller jag kan sova, förkyld och det rinner snor när jag skall somna. Lyckades hitta misshandeln på Leo Sundbergs blogg:
http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=index_red_2007.asp&i2=1&Id=28822&isp2=hela

Ja jag tycker att de skall utvisas tillsammans med sina familjer, men det tycker våra svenska politiker är rasistiskt, så där står vi. Om nu våra helyllepolitiker hatar mig så kan jag nog påstå att det är ömsesidigt. Tänk om en politiker eller dennes barn ändå kunde råka ut för detta?

Anonym sa...

Sådant skulle jag inte ens önska min värsta fiende om jag hade någon. En fråga bara. Om jag som invånare ger uttryck för min rädla när inflyttade med en annan livsåskådning öppet visar sitt förakt, för sverige och sprider skräck bland oss invånare, kallas för rasim vad kallas då det som dessa individer ägnar sig åt ?

Die Dumme Schwede!!!! sa...

Robsten,

Det vore nog nyttigt om någon av de etablerade politikerna och dess anhöriga råkade ut för denna förnedring av de "mångkulturella"!!!!

Anonym sa...

Vad är det för svar?? "Die dumme schwede"???
Jag har ingenting mot "mångkulturell" när det gäller mat och kläder och sånt men när det kommer till grundläggande saker som lagar och förordningar,människosyn,kvinnosyn,barnens rättigheter,jämnlikhet,yttrandefrihet,trafikregler m.m. får man väl ta mig f.. foga sig i dom som gäller i det land man befinner sig i. Kanske det vore bra om nån kunde upplysa dessa hulliganer om det./Minngor

Anonym sa...

Ps:Endera heter det:Die dumme Schwedin eller Der dumme Schwede eller Die dummen Schweden.*S*/Minngor

Robsten sa...

Äää. min tyska är under all kritik men, den dumme svensken, de dumma svenskarna eller ....vete fan! Säg vilket som passar bäst då?

Anonym sa...

Inger passar. Svaret på min fråga är "Terror" de som utför terror är därmed terrorister och sådana bör tas om hand av SÄPO. Men jag undrar i mitt stilla sinne vad dom håller på med. Kanske lägger sin tid på att läsa bloggar som din.?Skulle inte förvåna mig ska jag tala om för dig. Ingenting förvånar mig längre om jag ska vara ärlig./Minngor