lördag, september 13, 2008

Anders Lago är besviken

Men det är inget mot vad jag och många andra från folkdjupen är. Men vi ylar i mörkret medan Lago genast kan lufta sin besvikelse på DN-debatt. Måhända kan vi vända på cuttingen inför valet 2010. På DN-debatt skriver Södertäljes starke man Anders Lago att han är besviken på att Socialdemokraterna endast talar om hårdare krav på invandrare som lösning på problemen med integrationen och den ghettoisering vi ser i dagens samhälle. Jag håller ju med Lago om att de förslag som framkommit inte är en lösning på grundläggande problem. Så här skriver Lago i artikeln.

En förhållandevis stor invandring är viktig för Sverige. Även om födelsetalen ökat något under de senaste åren skulle vår befolkning successivt minska om vi inte fick nya invånare från andra länder. Flyktinginvandring är en självklar del av detta. Men för att flyktingarnas kompetens på allvar ska tas till vara krävs en omläggning av den förda politiken. Det är både meningslöst och verkningslöst att fortsätta skylla det mesta på flyktingarna. Det löser varken de svårigheter som flyktingarna möter eller som Sverige står inför.

Det går alldeles utmärkt att påverka födelsetalen utan att importera människor från andra sidan jordklotet. Att flyktinginvandring skulle vara något medel mot för lågt födelsetal har det aldrig någonsin talats om. Flyktingar skall vara förföljda av en regering eller annan stark makt och få en fristad undan tortyr och död, inte vara ett sätt att påverka befolkningsutvecklingen. Här måste det föreligga ett gigantiskt missförstånd. Mycket få människor jag talat med skyller på flyktingarna som kommer hit, de allra flesta skyller på svenska politiker som tagit vansinniga beslut angående asylpolitiken. Det som skulle lösa eller i alla fall mildra svårigheterna Sverige står inför är en annan asylpolitik med betydligt restriktivare regler och praxis. Vidare säger Lago så här i sin artikel.

Jag efterlyser en djupare debatt om hur vi ska ta emot våra nya invånare. När jag möter någon av de närmare 7.000 irakier som under några år kommit till Södertälje är det nästan alltid en ung välutbildad person som vill arbeta och göra rätt för sig. Ofta med utbildning och erfarenhet från yrken där vi i dag saknar arbetskraft. Jag blir både ledsen och förbannad över att det svenska samhället inte tar till vara all denna kompetens.

Jag har varit både ledsen och förbannad på Sveriges asylpolitik länge nu. Förstår inte yrkespolitiker att en stad av Södertäljes storlek inte kan ta emot 7000 irakier på några få år? Förstår inte samma personer att om Sverige tar emot den våg av irakflyktingar som vi nu under bara några få år tagit emot, så får det förödande konsekvenser? Många är välutbildade och vill göra rätt för sig, jag har träffat många sådana. Men inte alla vill det av dem som vi så frikostigt ger asyl. I dag läste jag om denna händelse. Det är också en del av verkligheten som politikerna aldrig talar om. Jag ger naiva och inkompetenta politiker skulden för händelser som denna där en ensam flicka blir brutalt misshandlad av ett stort ungdomsgäng. Tillskyndande medborgare som försökte hjälpa flickan blev sedan också brutalt misshandlade. Det är nog nu! Till sist skriver Lago så här.

Det är kris i flyktingarnas Södertälje. Men vi behöver ingen ytterligare hjälp med att beskylla eller misstänkliggöra flyktingar. Vi har redan gott om främlingsfientliga partier och andra mörkerkrafter som oseriöst sprider myter och lögner för att smutskasta allt som är främmande och nytt.

Vi beskyller inte flyktingar Lago, vi skyller på politiker som du. Ni för en asylpolitik som en förmodad folkmajoritet inte vill ha. Ni har inget folkligt mandat för den politik ni för och den är vansinnig. Jag anklagar dig Lago, inte flyktingar som följer de regler och signaler som främst rikspolitiker ger till omvärlden. Vad är det för "främlingsfientliga" partier som sprider lögner och myter? Du och dina gelikar sprider den största myten av alla, den om att det mångkulturella samhället som liknas vid en småmysig basar med mat och dofter från hela världen där alla är vänner och lär känna varandra. Så ser inte verkligheten ut, titta i ditt eget Södertälje och öppna ögonen. Står man för en asylpolitik där man försöker lösa bristande tillväxt i befolkningen med flyktingpolitik skall man nog inte anklaga andra för att vara "oseriösa". Något verkligt "främmande och nytt" vore än balanserad och vettig asylpolitik Lago, det har vi inte sett på många år. På tal om "smutskastning" så skulle nog jag vilja säga att det är exakt vad Lago just i denna artikel gör sig skyldig till.

Länk DN-ebatt

8 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon.Jag har läst Lagos artikel och på nåt sätt känns det som om han blandar ihop äpplen och päron.Enligt mitt sätt att se det är inte bostad och jobb den grundläggande problematiken utan männikosynen och kulturen. Om jag går till mig själv och tänker mig som flykting i Irak skulle jag nog också ha svårt att anpassa mig men det skulle inte falla mig in att försöka göra om Iraks kultur till den svenska och visa öppet förakt för deras. Det skulle inte accepteras där heller att jag lever där som jag lever här i sverige.Det skulle nog inte dröja länge innan jag blev stenkastat*S* Ett litet skämt i all bedrövelse.
Dit jag vill komma är att först och främst borde asylsökande människor bli upplysta om vilka lagar som gäller här och hur vi lever. Sen är det upp till dom att acceptera och bosätta sig här eller att övervintra. Fattar dom det första beslutet bör vi sätta in alla resurser för en intigrering i samhället men fattar dom beslutet att vår livsstil och människosyn strider mot deras och är oacceptabel bör vi ge dom möjlighet att övervintra och spara en slant med sysselsättning men jag ser ingen vits med att lägga ut stora resurser med att lära dom svenska till exempel. Arbetskraftsinvandring/flyttning inom europa/västvärlden och invandring/flyktingmottagning från andra kulturer har en totalt annorlunda problematik./Minngor

Anonym sa...

Efter det som hände härom dagen i just Södertälje är Lagos uttalande en spark i huvudet på hela svenska folket. Har karln inte den minsta gnutta skam i kroppen ?

Jomas sa...

Lago skriver: "mörkerkrafter som oseriöst sprider myter och lögner för att smutskasta allt som är främmande och nytt."
Det finns och är helt naturligt hos varje djur på denna jord att vara avvaktande inför det som är nytt och främmande. Det är absolut inget att skämmas för att man visar oro och är på sin vakt inför främmande och nya saker, tvärtom är det en mycket bra egenskap som skyddar och bevarar varje individ.
Betänk att människan är flera miljoner år gammal

Anonym sa...

Nu känner jag att jag snart kommer att bli mer än irriterat.Faktiskt rent ut sagt flygförbannat.Jag tycker faktiskt det är dax att varje far och morförälder ställer sig frågan "Vad är det för land/samhälle jag håller på att lämna över till mina barn och barnbarn". Att varje förälder ställer sig frågan "Vad är det för land/samhälle jag vill att mina barn skall växa upp i". Varje ungdom ställer sig frågan "Vad ska det vara för land/samhälle jag vill bilda familj i" Och att alla vi som blir kallade för rasister av politiker när vi ger uttryck för våran stolthet och omtanke för vårt land börjar med att bombardera dessa politiker med mail/brev/insändare när dom uttalar sig nedsättande om sverige och vår kultur och kallar dom för det dom är "landsförrädare". Kan dom, kan vi.Om ett parti skulle dyka upp som förespråkar den typen av civilcurage skulle det få min röst på en gång.Som du nog förstår syftar jag på ett av dina tidigare inlägg som jag har retat mig på nu i några dar.*S*/Minngor

Robsten sa...

Jag har ställt mig frågan M och jag vet vad du syftar på.

Seanst i dag hörde jag talas om våpersoner som inte vågar ställa upp för ett demokratisk parti p.g.a. rädsla för repressalier från övriga samhället.

Robin Shadowes sa...

Herr Lago, vi vill också se en djupare debatt men så länge ni inte förpassar Lilla Saltsjöavtalet till historiens skräphög, lär inte detta vara möjligt!

Die Dumme Schwede!!!! sa...

Mr. Lago har nyligen upptäckt, att Södertälje inte har ekonomiska möjligheter att försörja invasionen av invandrare! Varför vet jag inte, eftersom Mr. Lago, för hela världen, samtidigt säger, att invandrare är en tillgång! Men, importera då mera invandrare Mr. Lago! Du fyller då på tillgångskontot och skapar ett stort eget kapital, enligt metoden för dubbel bokföring! Eller är det så, att Mr. Lago ljuger och har ljugit inför alla medborgare och då särskilt för Södertäljes skattebetalare, eftersom Södertäljes kommunalkamrer viskat till Mr. Lago, att Södertälje är bankrutt!!!! Verkligheten har hunnit ikapp Mr. Lago och nu börjar Mr. Lago "kasta skit" på andra och säger, "att det är alla andras fel, eftersom jag, Mr. Lago, är en komplett ekonomisk idiot"!!!! Då, enligt Mr. Lago, så måste andra kommuner med god ekonomi, eftersom dessa kommuner har varit försiktiga med sin ekonomi och levt i verkligheten, vara med och betala, allt enligt god socialdemokratisk "rövarpolitik" kallad utjämning!!!!
Så när "socialbidragsdemokraterna" kommer till makten kommer en ny skatt att tillföras "det nya folkhemmet", nämligen invandrarskatt!!!!
Varsågod och skölj "Svenne Kålrot", eftersom det blir bara "de etniska svenskarna" vilka kommer att påföras denna nya mångkulturella skatt till gagn för den kommande "Islamiska Republiken Sverige"!!!!

Andreas sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3292882.ab