tisdag, september 09, 2008

Vi tar det igen

I en läsarundersökning har man på SvD kommit fram till att läsarna tycker att Socialdemokraterna alltmer låter som Alliansen. Det gäller åtstramningar inom arbetsmarknadspolitiken och det sociala välfärdssystemet där socialdemokraterna alltmer använder samma retorik och framför samma krav som de borgerliga partierna. En läsare skriver.

Jag är socialdemokrat sedan årtionden. Jag tycker det är lite pinsamt att man använder exakt samma argument som moderaterna nu gör när man ändrar regelverket så att en del medborgare kommer att rasa igenom sitt trygghetsnätverk, framför allt ekonomiskt och tvingas gå ifrån allt man äger för att man blivit sjuk. Usch vilken människosyn.

Det är ytterst märkligt att det tagit så lång tid för många människor att upptäcka den minimala skillnad det är mellan de politiska blocken. Långt tidigare har partierna och de politiska blocken uppvisat en samsyn när det gäller fundamentala frågor som asylpolitiken, pensionssystemet och EMU-frågan. Vad har människor haft för politiska val i dessa frågor? I samtliga dessa frågor har det varit yrkespolitiker som stått mot folket, inte partierna mot varandra.

När senaste pensionsöverenskommelsen genomfördes så skedde det utan någon politisk debatt överhuvudtaget. Den ekonomiskt viktigaste reform vi sett på decennier genomfördes av den politiska nomenklaturan utan någon som helst debatt med folket. I frågan om EMU:s genomförande i Sverige var det extremt tydligt att folket stod mot politikerna som klass. De olika partiledarna blev osams efter att de förlorat folkomröstningen och skyllde nederlaget på varandra, men i själva sakfrågan var de rörande överrens. När det gäller asylpolitiken tävlar riksdagspartierna med varandra om att smutskasta den stackare som vågar yppa en avvikande mening.

Även en del systemkritiker har svårt att fatta att det politiska etablissemanget håller ihop mot stora delar av befolkningen som inte förstår yrkespolitikernas storslagna visioner. De tror fortfarande att det mångkulturella samhället är ett rent socialdemokratiskt påfund, när det i själva verket var en liberal idé från allra första början. En idé som snabbt anammades av flummiga socialdemokrater världen över.

Länk SvD

11 kommentarer:

z999 sa...

Se denna länk som en bekräftelse:
click

Anonym sa...

Jag läste din länk Z999. En jäkla soppa det har blivit. Tur att man har en bekväm soffa. *S* /Minngor

z999 sa...

"Tur att man har en bekväm soffa."

:-)

z999 sa...

Även om du blir en soffliggare Minngor så hoppas jag att du fortsätter att jobba fackligt ändå.

Anonym sa...

Visst z999 gör jag det.Det är inte politik det är verklighet. Jag blir nog ingen soffliggare heller. Jag ska ta mig en närmare titt på Sd. Jag får inte klämm på dom här på min ort eller rättare sagt att jag hittar dom inte.*S*Jag har kommit så långt att Sd tydligen består av en snut och en till men jag vet inte hur man kommer i kontakt med dom.Det är en bit kvar till valet. Man vet aldrig jag kanske blir riktigt aktiv när det är dax.Ha en bra dag. /Minngor

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
z999 sa...

En träff? Kan du fixa så att jag får träffa Arnold Boström? Eller han kanske inte är tillgänglig för att träffa folk på det sättet?

Robsten sa...

Just Arnold är ju extremt upptagen tror jag mig veta. Men bor du i Huddinge kanske du kan fika med honom. Maila ditt namn så kan jag fråga honom i alla fall.

Anonym sa...

Appråpå Arnold. Kan du fixa n träff med Arnold Schwatzenegger?*S*En sån skulle Sd ha då skulle siffrorna åka i höjden *S*Robsten ! Jag har ju bevarat din hemlis. Nu får du allt sudda bort min.*S* /Minngor

Anonym sa...

Nu har jag världens idé. Kan ni inte värva Persbrandt ?. Jag är faktiskt alvarligt nu./Minngor

Robsten sa...

Oki vi försöker då Minngor.