onsdag, november 05, 2008

Var är ni feminister?

Enligt uppgift så bad flickan, som stenades till döds i Somalia, för sitt liv. Hon grävdes ned i en grop så bara huvudet stack upp. Efter steningen grävdes hon upp och en sjuksköterska konstaterade att hon fortfarande levde. Hon grävdes då ned igen och steningen fortsatte. Var är ni alla, vanligtvis, så rabiata feminister? Ni som alltid tar kvinnors parti och kämpar för jämställdhet? Jag hör inte ett ord från er nu när en ung flicka blivit stenad till döds på det mest bestialiska sätt. Ni svenska feminister har tappat all er trovärdighet. Reagerar ni inte på denna avskyvärda handling men tar varje tillfälle i akt att käbbla om att kvotera in kvinnor från Djursholm i de svenska styrelserummen så vet vi i alla fall vad ni prioriterar.

Jag för min del tycker detta med sharialagar är avskyvärt. Jag vill inte ha in tendenser till sådan lagstiftning eller sådana tankemönster i mitt fosterland. Vi lever i en demokrati, vad tycker resten av svenska folket?

Länk DN

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag känner vet du i alla fall eftersom jag redan har kommenterat händelsen men jag är ju ingen feminist utan bara för likaberättingande/jämnställthet/Minngor

Anonym sa...

De protesterar ju inte ens mot halal-tv... Tyvärr är det bara att att konstatera att de är lika äckligt politiskt korrekta som andra alla medlöpare i landet lagom är bäst /// Cap

Anonym sa...

Problemet är väl att vi måste visa förståelse för andra kulturer, även i ett fall som detta. Då feminismen många gånger tillämpar ett kulturrelativistiskt synssätt så blir det tyvärr svårt att kritisera denna typ av företeelse.

Fenrisulv sa...

Alldels oavsett om det är i Sverige eller utlandet så är det helt uppenbart att den svenska feministrörelsen helt svikit sina muslimska medsystrar.

När den vite svenske medelådersmannen kritiseras i högt och lågt för skitsaker, ser man åt andra hållet när anhängare av den islamska religionen systematiskt misshandlar, mördar och förtrycker kvinnor. Så även i Sverige......

Islam och muslimer får per definition inte kritiseras av svenska feminister. Istället applåderar man hejvilt faktumet att Sverige snart är förvandlat till kalifatet Swedistan.

Jag hoppas att detta kommer att vara den första gruppen i Sverige som handgripligen får stifta närmare bekantskap med den islamska religionens syn på hur kvinnor skall behandlas.

Det svek som feministrörelsen i Sverige har begått mot sina muslimska medsystrar, i namn av sin sinnessjuka "tolerans", saknar egentligen motstycke i Sverige. Avskyvärt är bara förnamnet....

Anonym sa...

Men vad är det egentligen för oinformerade åsikter som ges uttryck för här?
Det finns ju hur många feminister som helst som jobbar inom en mängd olika organisationer, föreningar, myndigheter etc. som starkt kritiserar och arbetar för en förändring av synsätt som ligger bakom sådana här fruktansvärda dåd (ex. Amnesty, Rädda barnen, Sida osv.).
Det finns en mängd feminister på kvinnojourer i Sverige som tar emot kvinnor utsatta för sk. hedersvåld som självklart är starkt kritiska till det kvinnorna har utsatts för. Men problemet är att många insatser och engagemang aldrig uppmärksammas, det är sällan sådana projekt och arbeten lyfts upp. Mycket arbete pågår i det tysta, mycket engagemang finns!

Vad gör ni själva då? Jobba för förändring och för att feministiska analyser,som visst uppmärksammar och fördömmer sådana här händelser, implementeras. Det finns olika feminismer, olika analyser - dra inte alla över en kam.

Robsten sa...

Nä, det kanske man inte skall göra. Men vi HÖR hur svenska män (som springer i förkläde med dammsugaren) kritiseras offentligt, kallas talibaner och liknande. Men vi hör aldrig någon kritik mot detta offentligt, sorry, det duger INTE, oavsett hur mycket arbete man gör i det tysta. Kan man ställa sig upp och kritisera småsaker hos svenska män måste man lika offentligt kunna öppna munnen när en trettonåring stenas ihjäl på det mest avskyvärda sätt. Jag är förövrigt anhängare av att olika länder får ha vilken kultur den vill, men någon jävla stans går faktiskt gränsen.

Anonym sa...

När kristendomen (den blodtörstiga religionen, se nya testamentet) praktiserades av människor i samma ekonomiska/sociala situation som de flesta muslimer befinner sig i, så förekom precis lika avskyvärt förtryck mot kvinnor bland dessa kristna. Inkvisititionen, häxjakten, osv, var yttringar av samma fenomen som sharialagarna står för. De ignoranta, oinformerade, medelsvenskarna i sverige kan helt enkelt inte förstå att huvudparten av den muslimska världen INTE lever i samma tid som vi. Därför dras alla muslimer över en kant, förändringen som sker inom islam bland de som växer upp i ett modernt sammhälle får aldrig någon uppmärksamhet.

Anonym sa...

Anonym: Det vore intressant att se någon källa på nya testamentets blodtörst. Annars är den sedvanliga PK-strategin att nämna några historiska företeelser som man tror har någon koppling till kristendomen oxh hoppas att läsarna ska tro att de var något dåligt, och helst lika dåligt som islam.

Låt mig därför avslöja att islamister dödar fler människor varje år än inkvisationen gjorde under sina 350 år.

Häxjakt är knappast något unikt för kristendomen utan förekom och förekommer både innan och utanför kristendomen. Så sent som 2006 dömde en domstol i det muslimska saudiarabien en kvinna till döden för häxeri. Någon som har läst om detta i svensk media? http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article3378460.ece

Exakt var är den omtalade förändringen inom islam bland de som växer upp i ett modernt samhälle? Sablarna har ersatts med automatvapen och bombbälten. Men var är förändringarna vi icke-muslimer tjänar på?

Anonym sa...

"När kristendomen (den blodtörstiga religionen, se nya testamentet) praktiserades av människor i samma ekonomiska/sociala situation som de flesta muslimer befinner sig i, så förekom precis lika avskyvärt förtryck mot kvinnor bland dessa kristna."

Det här var det mest okunniga inlägget jag sett på år och dar. Hur i hela friden kan du koppla ihop Jesus ord med Muhmmeds och påstå att det finns samma koppling till respektive religion för de avskyvärda brott som sker i dess namn. När pedofilen muhammed själv skapar ett föredömme för sina utvalda genom att mörda, våldta, anpassa lagen efter sina behag och böjelser så uppmanar Jesus sina lärjungar till förlåtelse oavsett religion och övertygelse.

Läs på för helvete, eller om du inte begriper bättre fråga någon som har förstånd om hur det ligger till.

//Peter

Robsten sa...

Ja krisdendomen har mycket på sitt samvete, det finns mycket hat i bibeln också. När kristendomen erövrade Sverige, eller Svidjod och Götland rättare sagt, så skedde det genom blodiga slag, hämnd och svek. Det blodigaste var svekfullaste var slaget vid herrevadsbro 1253 där Birger Jarl lovade folkkungarna som var asatroende, fri lejd om de gav sig, varefter han högg huvudet av allihopa. Så vann kristendomen i Sverige.
Men vi får för bövelen utgå från hur religionerna beter sig i dag. Att försvara stening av en trettoårig flicka, för det är ta mig fan exakt vad ni går, är avskyvärt. jag vill inte höra några bortförklaringar, inget försvar, enligt mig FINNS det inget försvar, inget alls, nada. Stenar man en trettonårig flicka för att hon blivit våldtagen så är man inget mer än stinkande svin, jag skiter fullständigt i alla religion. Ett avskyvärt mord är ett avskyvärt mord, jag strunat i , i vilket namn man gör det.
Förövrigt hade kvinnan en oerhört mycket starkare ställning i Sverige på vikingatiden, än vad nutida kvinnor har i Somalia och andra muslimska länder i dag, så det historiska perspektivet håller inte heller. FY FAN! Vill jag bara säga om det som skett, och jag kan inte för mitt liv förstå hur normala människor kan försvara ett sådant handlande, fullständigt obegripligt!

Robsten sa...

Och jag kallar mig inte enhs feminist, observera det jävligt noga. Skall det bli vi antifeminister som går i bräschen och försvarar 13-åriga flickor som blivit våldtagna? Världen är sannerligen upp o ned.

Anonym sa...

Ibland undrar man om det inte är något genetiskt som gör att kvinnor och logik inte går ihop.

Glenn sa...

Det är ett känt fenomen som kallas halalhippies.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Halalhippie

Anonym sa...

Robsten
Varför skulle världen vara upp och ned för att du som människa (antifeminist om det känns bättre) försvarar en våldtagen 13åring? Är det endast feministernas sak? Feministerna får ta hand om sina tjejer så kan vi antifeminister ta del av andra problem i samhället (om samhällsproblem ens är något som intresserar dig). Du verkar ha en förvrängd syn på världen om vissa problem endast är upp till en viss grupp att reagera på.