måndag, december 01, 2008

Märkligt om försörjningskrav

I en artikel i DN står det att Moderaterna tagit fram ett förslag om försörjningskrav för de som vill ta hit anhöriga. Inget konstigt i det, men det blir konstigt när man läser vilka som skall undantas från detta försörjningskrav vid anhöriginvandring. Så här står det i artikeln.

Försörjningskravet ska dock inte gälla följande grupper:

Flyktingar enligt Genève-konventionen, kvotflyktingar eller personer som sökt skydd undan tortyr eller på grund av yttre och inre konflikter i sitt hemland.


Minderåriga som ensamma tagit sig till Sverige för att söka asyl.

Den första punkten är mycket märklig då ALLA som får asyl skall ha sökt skydd undan tortyr eller yttre och inre konflikter i sitt hemland. De som INTE sökt skydd av dessa orsaker måste i princip vara arbetskraftsinvandrare. Det är obegripligt hur man resonerar, om man inte söker skydd har man ju inga asylskäl och skall avvisas. Kontentan blir alltså att antingen avvisas man eller får ta hit sina anhöriga utan försörjningskrav.

Den andra punkten är lika förvirrande den. Hur kan en ensam minderåring få asyl om han har sin familj kvar i ursprungslandet? Det är ju att medverka till familjesplittring. I annat fall så tjänar ju den minderårige som ett verktyg enkom för att få hit övriga familjemedlemmar, det är alldeles uppenbart.

Hela Sveriges asylpolitik är sjuk och bör göras om i grunden. Det går inte att fortsätta på detta sätt där varje förändring avslöjar det ologiska och sjuka i hela systemet.

Länk DN

2 kommentarer:

Andreas sa...

Intressant artikel jag snubblade på. Inget med detta ditt inlägg att göra, men tyckte det var värt att posta länken här ändå. När det var en man som vägrade ta en kvinna i hand reagerade DO, men när det var tvärtom nyligen i ett ökänt TV-program....

http://www.expressen.se/debatt/1.1177632/do-stodjer-religiost-kvinnofortryck

Andreas sa...

En till intressant länk:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=858571

Citat från Reinfeldt:

" Jag är inte insatt i det här fallet. Men alla som överhuvudtaget för en diskussion om invandring får via mejl och telefon påhälsning av människor som har väldigt invandrarfientliga uppfattningar. Det finns mycket av det i Sverige."

- Jaha, saken är väl förvisso den att det nog är betydligt fler som för en diskussion om invandringspolitiken och är kritiska mot den som får påhälsning, men det är inte intressant för Herr Reinfeldt att ta upp.