fredag, november 28, 2008

Nalin Pekgul säger sanningen

I en artikel i ett forum som heter "Newsmill" säger Nalin Pekgul att "Äldre vita män lämnar s därför att Sahlin står för något nytt". Det stämmer, många vita medelålders män lämnar S därför att S ändrat inriktning. Det är inte den vanlige löntagaren, man eller kvinna, som Socialdemokraterna slåss för längre, det är helt andra grupper som Pekgul så riktigt påpekar. Sedan raljerar Pekgul med att vi alla fått det sämre.

De s-medlemmar som tycker att felet med dagens samhälle är att en karl inte kan försörja sin familj känner sannolikt inte längre igen sitt parti.

Vad skall man säga? Pekgul går ut och säger att vi i praktiken lever på en sämre standard än förut med en likadan arbetsinsats, och att de som tycker detta är dåligt lika gärna kan lämna Socialdemokraterna. Jag kan bara hålla med Pekgul. Vidare står det i Pekguls artikel.

Jag har följt Mona Sahlin nära i 17 år och för mig är det mest intressanta med opinionsundersökningen vilka grupper Sahlin attraherar. Lite förenklat alla andra än de vita gamla männen. Jag har gått bredvid henne i Prideparaden ända sedan manifestationerna för de homosexuellas rättigheter startade. Jag har sett vilken stor betydelse hennes engagemang för HTB- personer har. Jag har sällan sett en politiker som är så respekterad och uppskattad av människor som under dessa demonstrationer.

Jag måste här reagera på Pekguls nästan rasistiska tongångar. Det var länge sedan man nämnde vilka raser en partiledare attraherade i detta land. Att så klart börja prata om raser som Pekgul gör här känns som att fiska i grumliga vatten, minst sagt. Därefter nämner hon hög ålder i negativa ordalag. Jag själv är medelålders och blir illa berörd av hennes prat om att äldre människor skulle vara sämre eller mindre vetande.

Pekgul säger att Sahlin attraherar grupper som homosexuella och HBT- personer. Vita män har definitivt inte lika svårt med dessa grupper som män från Pekguls eget ursprungsland. Vi har fått erfara att de som verkligen har svårt med homosexuella och HBT-personer ofta är människor som kommer från de delar av världen där Pekgul kommer ifrån. Naturligtvis skulle Pekgul aldrig drömma om att peka ut dessa människor. Vi hoppas att Pekgul för fram dessa åsikter och tankar lite närmare valet. Min gissning är att hon noga kommer att akta sig för det.


Länk Newsmill

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha Ja du Robsten, den kärringen är väl handplockad av Måna så förvänta dig inga genidrag från det hållet. Visst fan har häxan en rasistisk underton, men är förmodligen inte begåvad nog för att förstå det. Ligger det månne i släkten....M.V.H. Blodsven

Anonym sa...

Det är väl den gamla vanliga visan d.v.s att allt är vita västerländska heterosexuella mäns fel. Enligt Pekgul är väl istället den klanbaserade efterblivna kurdiska hederskulturen att föredra.

Jag tror det handlar om ett enorm komplex som dessa människor bär på gentemot västvärlden och den "vita människan".

Det räcker ju med att följa de kommentarer som hennes bror Kurdo yttrat genom åren för att inse att "dessa människor" tydligen har väldiga problem med att hävda sig gentemot väst.