onsdag, december 17, 2008

Stenkastning mot bussar


Stenkastning mot bussar har ökat den senaste tiden enligt DN. Främst är det i Stockholmsregionen denna avart av bus ökat. Det diskuteras att något måste göras och vad som skall göras i artikeln. Så här står det i artikeln.

- Stenkastandet har blivit ett samhällsproblem. Vi försöker samverka med polis, stadsdelsförvaltningar, trafikhuvudmän och skolinformatörer för att få stopp på det. För någonting måste göras. Vi kan inte acceptera det som händer, säger Helena Reinhagen, kommunikationschef på Busslink.

Skolinformatörer?! Tillåt mig att gapskratta. Är verkligen någon så urbota dum så hon tror att lite halvhjärtad information i skolorna som finns i våra moderna ghetton skall göra någon skillnad?

De åtgärder som jag föreslår är att hela samhället tydliggör föräldraansvaret på ett helt annat sätt än i dag.

Att konsekvenser införs för bus som egentligen är lagbrott.

Att skolorna inför konsekvenser och att skolornas auktoritet återupprättas.

Att lag, moral och etik återupprättas i landet, och inte bara är något man talar om.

Att vi ändrar vår huvudlösa flyktingpolitik.

Att vi ställer krav på våra nya medborgare. Följer de inte kraven så får man lämna landet.

Att vi lämnar liberalismens avarter och det socialdemokratiska flummet.

Något säger mig att dessa åtgärder inte kommer att införas. I stället får vi "Gated communitys". Så fel det kan bli i en demokrati.

Länk DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var väl en av DN:s, på nyhetsplats, mest förljugna artiklar någonsin. "Någonting händer i Sverige...". Inte ett ord om att de platser som drabbats av stenkastning mot bussar och andra samhällsnyttiga funktioner i stort sätt samtliga var invandrargetton. Att förstöra vår infrastruktur tycks vara ett mål för dessa "kulturberikare"./ Sten Sture

Anonym sa...

Broder Robsten! Dina enkla glasklara åtgärder, som varje fungerande hjärna lätt skulle omsätta i praktik, är omöjligt i ett dårhus. M.V.H. Blodsven

Toke Viking sa...

"Följer de inte kraven så får man lämna landet."

Jag tror inte problemet är större än så. En kort och enkel lösning. Beter man sig som djur så finna hur mycket boskapstransporter som helst för logistiken.