fredag, december 19, 2008

Våra politikers ansvar

Det är upplopp i Rosengård, stenkastning, brända bilar och annat liknande. Ungdomar har löpt amok samt förstört egendom och gjort våldsamt motstånd mot polisen som fått tillkalla förstärkning av närliggande distrikt.

Jag vill inte frossa i händelserna men det är ju precis detta som våra politiker skapat genom sin huvudlösa invandringspolitik och sitt genomförande av det "mångkulturella samhället". Detta är i verkligheten det mångkulturella samhället, inte den glättiga bild av ett samhälle med basarer där mat från olika kulturer finns och där man kan välja och vraka bland mat och andra saker från världens alla hörn. Det som Hänt i Rosengård är exakt vad vår politik orsakar och skapar, inget annat.

Låt mig vara mycket tydlig angående händelserna i Rosengård. Detta är våra politikers ansvar, både från höger till vänster. De har fört en oerhört generös immigrationspolitik (fel att kalla det flyktingpolitik) och försökt införa något slags "mångkulturell" samhälle. De har gjort det utan folkligt stöd eller ens tillfrågat svenska folket. Politikerna bär det fulla ansvaret för att vårt samhälle i många avseenden börjar spåra ur. Det är dags att de som inte vill ha det på detta sätt börjar höja sina röster och utnyttja sina demokratiska rättgheter, och faktiskt sin demokratiska skyldighet.

Länk DN

Länk SvD

13 kommentarer:

Inger E(norah4you) sa...

Det är lätt att skylla på politiker. Det gör båda sidor. Men vad som inte framkommit är att det inte bara är svenska föräldrar som abdikerat eller tagit semester från sina barn. Förälder är man hela livet oavsett i vilken familj man själv är född.

Tycker också att flumskolan som inte ställt normala krav på att elever skall sköta sig, komma till lektioner samt sitta stilla utan att störa andra medan de väntar på sin tur bidragit. OK där är det politik till stor del, men det är något konstigt när föräldrar i alla läger tycks tro att skola och fritids skall uppfostra deras barn. Eller hur?

Robsten sa...

Jo, håller absolut med Inger;-)

Incendia sa...

Det är "flumskolan" som är styrda av politik, visst kan lärare vara hårdare. Men hur lätt är det när dagens ungdomar saknar respekt och utan problem kan slå lärare.

Saken är den att politiker och polis smeker dom här grupperna med silkesvante och har låtit dom utnyttjat vårat system och gästfrihet allt för länge, och här är konsekvenserna. Dom saknar respekt för vårat land, kultur och lagar.

Luke sa...

De flesta lärare var emot kommunaliseringen av skolan. De har ocksp varit emot alla knasiga politiska beslut som bara lett till de resultat vi ser i Pisa och i TIMSS. "flumskolan" har oraskats av politikerna som har röstats fram sv svenska folket. Så vem är egentligen felet? I sep 2010 så rösta inte efter vad politikerna sagt de senaste 6 mån. (de säger vad som helst för att få din röst) Nej se på vad de presterat 3,5 år från sep 2002 till jan 2010.

Anonym sa...

I gårdagens debatt med allsmäktige Janne Josefsson hördes ledarna från moskén/föreningen. Jag blir häpen över fräckheten från dem samt lättheten att flytta över ansvaret på andra. Hyr man så är man avhängig godtycke från fast.ägaren. Instämmer med övriga här, vill man ha ny lokal får man söka detta, det är inget som sjävklart serveras. Man säger ju att världen har blivit mindre och det ser vi ju tydligt när alla mellanösterns stenkastare nu demonstrerar samma beteende i Sverige. Tack för kulturutbytet.

Robsten sa...

"Polis och politiker" förstår inte, poliser tycker som vi ju, de är styrda av politiska beslut, skulle de agera som de tycker får de ju sparken helt enkelt. Politiker INTE polis skall det stå.

Anonym sa...

Skåningar är inga självmördare. De har två val:

1. Ändra på Stockholm
2. Lämna Stockholm

Vilket verkar enklast?

Anonym sa...

Men herregud, ser ni inte den strukturella rasismen från det svenska samhällets sida ?

Jag blir så ledsen när rasismen får härja på som vanligt i Sverige. Varför peka ut just muslimer ?

Die Dumme Schwede!!!! sa...

Det märkliga är, att i Sverige finns, sedan århundranden, ett antal minoritetsreligioner t.ex. judendomen utan problem. Så fort som islam med tillhörande muslimer invaderar något land t.ex. Sverige så blir det stora problem med kravaller, bränder och allmän förstörelse!
Kan någon förklara detta för mig????

Anonym sa...

strukturell rasism?
Vad pratar herr Anonym om?

I detta fallet är det ett gäng muslimer som anser att de står över lagen när de vistas olagligt i en lokal. Det är därför polisen har blivit inblandad, därför att muslimerna vistats olagligt i lokalen som inte tillhör dom, utan den tillhör fastighetsägaren.

Detta är INGET fall av rasism ifrån nåns sida, utan lagtolkning, och enligt svensk lag och svensk logik så har personen som äger lokalen (hyresvärden) rätten på sin sida att avhysa dessa muslimer.

Robin Shadowes sa...

Det är batikhäxornas fel alltihop. Dom har infiltrerat alla samhällsinstitutioner och deras tes att alla problem går att lösa med fredliga medel har upphöjts till lag. Lärarna i skolan har bakbundna händer, poliserna likaså och det är batikhäxorna som har varit drivande i de här utvecklingen. Dom verkar alla lida av nån kollektiv våldsfobi. Dom himlade med ögonen och blev upprörda över filmer som Motorsågsmassakern och krävde förbud, några år senare var det hårdrocken som skulle sättas åt så att alla barn inte skulle bli satanister, senare var det tv-spelen som gjorde ungdomarna våldsamma osv. Poliser ska ej längre göra sitt naturliga jobb, utan dom ska föra dialog med "missförstådda buspojkar" och AVVAKTA! Rena signumet för en batikhäxa eller hur? Rensa ut alla jävla batikhäxor för helvete!

Andreas sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4057986.ab

Hur ska det sluta... jag är uppriktigt rädd nu. Inte för mitt eget väl och ve, men för Sverige. Nu verkar hjulet nämligen verkligen ha satts i rullning, och det blir inte lätt att stoppa (såvida inte SD's förslag om temporärt undantagstillstånd och liknande införs, men det är väl lika troligt som att någon politiker kommer skylla hela grejen på något annat än svenskarnas strukturella rasism)

Andreas sa...

Mer om eländet... samt en artikel om vad som bör göras. Som vanligt pumpa in mer pengar, och prat om mer "dialog".

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2238303.svd

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=867157

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=867157