måndag, december 15, 2008

Bristande respekt

En källarlokal i Rosengård har använts som moské. Fastighetsägaren har sedan en tid tillbaka sagt upp kontraktet och vill inte längre hyra ut lokalen. Fastigheten har sedan uppsägningen varit ockuperad av ungdomar som vägrat finna sig i beslutet. Polisen gick i morse in och utrymde lokalen.

Enligt DN så har svensk-jordanska vänskapsföreningen anklagat polisen för "bristande respekt" i samband med avhysningen. Så här står det i artikeln.

Basem Mahmoud, talesman för svensk-jordanska vänskapsföreningen säger dock till TT att polisen visat bristande respekt för moskén då de gått in i den med skor på fötterna och hundar. Han menar också att polisen svikit en överenskommelse.

- Jag befarar att det här kan leda till oroligheter, säger Mahmoud

I detta land går polisen in med hundar och skor på fötterna överallt när de skall göra en avhysning eller annan åtgärd. Vad menar denna vänskapsförening, att polisen skulle ha tagit av sig skorna innan de gick in och avhyste folk? Det är ju fullkomligt absurt. Jag befarar också oroligheter. När människor i detta land ser hur långt det gått med anpassningen av vår kultur och sedvänjor, ja t.o.m. lagar, för att gå andra kulturer tillmötes så hoppas jag att människor reagerar starkt i detta land.

Länk DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Det kan leda till oroligheter" sàger karl.Om han visste vad vi är trötta på sådana utsägelser.Vi svenskar har "vänt andra kinden till" många år men nu börjar vi inse att måttet är rågat Vi är herrar i vårt eget hus och i Sverige gäller svenska lagar och svenska sedvänjor, passar inte galoscherna så finns det säkert andra länder där utlänningarna kan finna sig bättre till rätta.Tandsed

Robin Shadowes sa...

Vem har hittat på något så barockt som att det finns en svensk-jordansk vänskap? Det vore verkligen på tiden att vi repatrierar Basem och sådana som honom. Dom är ej längre välkomna i vårt land.

Mina Tankar 68 sa...

Mer om källarmoskén på min blogg med egna bilder.
http://minatankar68.wordpress.com