onsdag, juni 16, 2010

Problemet med skolbranden i Rinkeby löst!


I en DN-artikel står det hur hårt drabbade barnen i Rinkeby  blev av branden där när Rinkebyakademin brändes ned av vissa ungdomar. Så här står det i artikeln.

Bland det som brann upp fanns biljetter till nöjesfältet Gröna Lund, som avgångseleverna skulle få gå på.

Vilken fruktansvärd tragedi! Att själva skolbyggnaden brann ned är ju förargligt, men att barnen i avgångsklassen inte får gå på Gröna lund är en verklig tragedi. Dock finns det en lösning på de flesta problem, hur mörkt och fruktansvärt det än kan se ut. Så här står det i dagens DN.

För DN:s redaktionsledning var det naturligt att försöka hjälpa till:  
- Vi pratade på vårt morgonmöte om hur sorgligt det var med åkbanden som brann upp men att något företag säkert skulle gå in och betala så att eleverna ändå fick gå på Gröna Lund. När vi sedan fick höra att ingen erbjudit sig kände vi att vi ville att Dagens Nyheter skulle hjälpa till, säger redaktionschefen Åsa Tillberg.

Jag känner en stor klump i halsen av rörelse, tårarna tränger sakta fram medan jag får ett förklarat leende på läpparna, vilket lyckligt slut? Tänk vad humana de ändå är på DN:s redaktion. Mitt bland alla nyheter om oljekatastrofen i Mexikanska Gulfen, skolbränder runt om i landet, rån, gruppvåldtäkter och andra trista saker så tar humanismen ändå över på DN:s redaktion och man bestämmer sig för att DN kan betala åkbanden, trots rätt stora nedskärningar nyligen på tidningen. Nedskärningar som redan märks som en lätt kvalitetssänkning av hela tidningen får man nog ändå säga.

DN:s redaktion har visat att det finns hopp för detta land, tack redaktionen!

Länk DN

8 kommentarer:

BLU-82 sa...

DN-redaktionen måste vara galna. Nu kommer ju berikarna även till Gröna Lund och får upp ögonen för nya objekt att bränna ner. Gröna Lund kommer nog att brinna inom kort - detta endast pga av DNs infernaliska redaktion som aldrig skyr ett tillfälle att förstöra Sverige.

Robsten sa...

Jag hoppas att redaktionen då bjuder in ungdomarna till den egna redaktionen ;-)

Anonym sa...

Ett tag var jag inte riktigt säker på att det var ironi.
Allemand

Pops sa...

Jan Myrdal sa en gång att naiva o aningslösa personer kunde med sin förmenta godhet åstadkomma lika mycket skada som ondsinta. D v s om den naive Chamberlain inte trott Hitler om gott ("peace in our time") kanske Hitler stoppats i tid och aldrig kunnat starta kriget(min tolkning).

Bara framtiden kan visa vad de goda människorna på redaktionerna kommer att åstadkomma.

//Pops

Robsten sa...

"Ett tag var jag inte riktigt säker på att det var ironi."

Ha , ha, du måste skoja Allemand, seriöst.

"Jag känner en stor klump i halsen av rörelse, tårarna tränger sakta fram medan jag får ett förklarat leende på läpparna,"

Läs det igen, he, he.

Anonym sa...

Man kan aldrig veta när blixten slår ner och dessutom var.(-;
Allemand

Anders sa...

Lite ironisk kommentar av Jan Myrdal då han är ett praktexempel på just detta i och med hans förbehållslösa stöd till röda khmererna.

Anonym sa...

Anders:
Jag är inte säker på att Myrdal beundrat Mao, Khmererna o andra kommunister p g a sin naivitet utan dessvärre för att han gillat deras metoder.
Däremot var väl hans mamma naiv så det förslår när hon satt i FN o kom med det ena mer aningslösa förslaget efter det andra, som skulle få stormakternma att avrusta, ivrigt applåderad av svenska journalister o politiker.
//Pops