måndag, juni 14, 2010

Vilken grupp är farligast?

Jag vill sticka ut hakan lite och direkt motsäga vad Per Gudmundsson påstår i en SvD-artikel. Gudmundson har i första styckena förmodligen helt rätt när han påstår att fildelningen dränerat obskyra ”vit makt” organisationer och nazistiska rörelser på pengar. En stor del av inkomsterna för dessa nazistiska eller kryptonazistiska rörelser fick sina inkomster kom från skivförsäljning. Nu är denna kassako starkt på nedgång. Det verkar rimligt att Gudmundson har rätt och det är en positiv utveckling som vi kan glädja oss åt (om än något oväntad). I slutet av artikeln så påstår dock Gudmundson att SMR är landets farligaste politiska grupp. Han säger egentligen att de tillhör en av de farligaste, men minst 90 procent av läsarna tolkar det nog som att det är den farligaste p.g.a. den formulering Gudmundson använder sig av, ett välbekant journalistiskt trick. Så här står det i artikeln.

Svenska Motståndsrörelsen (SMR), som är den mest militanta och bäst organiserade i miljön, har mer än dubblat sin aktivism. Under året föll tolv domar mot SMR-medlemmar, för bland annat vapenbrott, misshandel och olaga hot.
Det är en påminnelse om att nazisterna, sett till våldsbenägenhet, ännu tillhör landets farligaste politiska grupper.

Om vi först kritiskt granskar Gudmundsons uppgifter så står det inte om de tolv domarna härrör från politiska brott, eller om någon av medlemmarna i gruppen t.ex. slagit sin fru på fyllan eller hotat grannen för att han kör gräsklipparen vid fel tid på dygnet. Rent våld är ju aldrig bra, men är det frågan om rena våldsanklagelser så slår nog gängen i förorterna dessa grupper med ljusår. Har Gudmundson gjort en jämförelse med vänsteraktivisternas våld, AFA och RF måste väl ha betydligt fler anklagelser mot sig. Nu är det ju så att AFA och RF blir dömda betydligt mer sällan för sina dåd än vad dessa kryptonazistiska grupper blir. Men det säger faktiskt ingenting om deras farlighet, bara om svårigheterna, och kanske viljan att fälla och döma olika grupper. Utan att ha tillgång till statistik vill jag nog påstå att AFA och RF tillhör de farligaste politiska grupperna i landet.

Att media inte för fram eller skriver om AFA och RF:s dåd på samma sätt som när det gäller de kryptonazistiska grupperna är slående. Båda grupperna är lika våldsbenägna, båda lägren är lika odemokratiska. Allt sammanräknat så vill jag påstå att grupper som AFA och RF utgör ett större hot mot demokratin än de tynande kryptonazistiska grupperna. Media väljer dock att bara föra fram den ena gruppen. Några Sverigedemokrater skrev, efter överfallet på Martin Kinnunen, än oerhört genomarbetad och välformulerad debattartikel där varje ord vägts på guldvåg, och skickade in den till DN och SvD. DN sade nej, men på ett hövligt sätt i alla fall. På SvD sade en ung flicksnärta som presenterade sig som chef för SvD Opinion att ”på Opinion är det jag som bestämmer och er artikel kommer aldrig in”. På tal om ”makt” så kan jag berätta att det var undertecknad som fick uppdraget att ringa SvD och den unga flickans röst dröp av förakt och maktfullkomlighet. Direkt efter samtalet tänkte jag att det kanske bor en liten nazist i oss alla, det är kanske den lilla nazisten i oss själva vi skulle börja med att bekämpa, då kanske det övriga löser sig ändå. Vad säger du om det Gudmundson?

Länk SvD

22 kommentarer:

BLU-82 sa...

Skribenten som sköter " demokratbloggen " har gett begreppet nazism sin sanna innebörd. Han menar att etablissemanget är nazister. Jag håller med helt och hållet.

Rune sa...

En dum fråga?
AFA är välbekant. Men RF? En gissning, kan det betyda Röd Front eller liknande?

Anders sa...

Nej, det bor inte en liten nazist inom alla människor.

Men de, som idag genomför den multikulturella samhällsomvandlingen av Sverige, de skulle lika hängivet ha genomfört den den nazistiska omvandlingen av Tyskland eller den kommunistiska omvandlingen av Sovjetunionen.

Fanatiker är sig lika - det är bara föremålet för deras fanatism som skiftar.

Anonym sa...

Typiskt Sd. Sitta och försvara nazisterna.

z999 sa...

De militant samhällskorrekta fjortisarna i AFA legitimeras genom att de har ett visst stöd och förståelse från riksdagspartiernas ungdomsförbund. De borgerliga ungdomsförbunden hade för några år sedan inga problem med att demonstrera tillsammans med afa under gay pride. Gay prideledningen kände dock ansvaret att utesluta afa från påföljande år.

Den nazistiska rörelsen har inte detta stöd och jag tror att det är främsta anledningen till att man inte har en aktiv ytterperiferi och därmed inte begår lika många brott som afa.

Medlemmarna i afa kännetecknas genom den enorma fegheten. Dom är alltid beroende av att attackera i grupp där utgången kan förväntas någotsånär given. Trots det har dom oftast fått ta emot mest stryk enligt säpo. Det är detta som har varit en av orsakerna till att nazistera har setts som mer våldsamma, det har alltså inte enbart berott på att journalisterna i media är vänster.

z999 sa...

Dom militant samhällskorrekta (afa) påstår sig vara ett löst sammansatt nätverk, detta för att dölja att man saknar den mognad som krävs för att sätta ihop en ideologisk grund. Afa definierar sig som vänster och marxister, Karl Marx ansåg att religionen var ett opium för folket. När det gäller islam så slänger afa Marx i papperskorgen eftersom dom lyssnar lydigt på överheten.

z999 sa...

AFA gjorde bort sig en gång när de attackerade centern. Efter lite smäll på stjärten har inte det misstaget upprepats.

Lite info om pajaserna i röda fronten:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.103559-fem-unga-atalas-for-serie-brott

Deras farlighet består mest i att de oftare ger sig på helt oskyldiga människor oftare än vad afa gör.

Stig sa...

Jag anser att varkens SMR RF eller AFA är sveriges farligaste grupp. Den
farligaste gruppen är ILAS = InvandrarLigisternas Autonoma Sammansvärjning – mot den svenska civilisationen.
Deras organisationsstruktur påminner mycket om Al-Quada . Från Malmö i syd via Göteborg i väst upp till Stockholm i norr inspireras de av varandra utan att en enda order behöver uttalas. Alla aktioner styrs istället via reptilhjärnan och betingade reflexer! Allt från mordbränder till mordiska attacker mot åldringar (senaste intellignta strategin) sprids som löpeldar från stad till stad, getto till getto, med cirka en veckas mellanrum.
De har en gemensam agenda och mission som de inte ens behöver formulera verbalt eller mötas för att enas om ty det sitter i blodet och det sociala arvet från deras aggressiva fäder som fortplantar sitt hat sprunget ur deras MENA-länders våldskultur, rasism och hederskultur till sina söner: Bränna upp och förstöra Sverige så mycket det går, misshandla, våldta, hota och skrämma upp svennarna och svennehororna så mycket det går och väcka så mycket avsky, avstånd och segregation det ö.h.t. är möjligt för att, som de samhällets svarta får de är, få vissa privilegier som generösa hjälpinsatser, allt fetare bidrag och straffrabatt även för grova brott som mordiska "möten mellan människor" som på 78-åriga Ingrid i Landskrona.
Ibland undrar jag om dom inte är fan så mycket fulintelligenta än politiker-eliten på Helgeandshomen och hela Sveriges inteligentia och "förstående" baktiktanter som sjunger med i lovsången till blandkulturen.

Robsten sa...

RF = Revolutionära Fronten. Men påstå nu bara inte att jag försvarar denna organisation bara för att jag skrev namnet ;-)

Robsten sa...

Jag ger Stig delvis rätt ILAS är Sveriges nästa farligaste grupp, den allra farligaste och som är roten till så mycket ont är en annan grupp, nämligen riksdagsgruppen.

z999 sa...

@Robsten:
"RF = Revolutionära Fronten."

Sk-t i att kolla upp namnet eftersom det bara är till för dölja obehagliga faktum för medlemmarna. Som att dom är allmänt våldsförhärligande människor som bara vill skada andra, oavsett ideologier. Att kalla sig RF gör att dom då kan lura sig själva att dom har någon typ av moral, mycket enklare för psyket än att inse att man är en skitstövel.

z999 sa...

@Robsten:
"Jag ger Stig delvis rätt ILAS är Sveriges nästa farligaste grupp, den allra farligaste och som är roten till så mycket ont är en annan grupp, nämligen riksdagsgruppen."

Riksdagsgruppen har exakt samma mentalitet som AFA och RF. Att dom använder sig av andra metoder, som att stänga ner hemsidor eller utverka yrkesförbud, gör ju inte att dom skulle vara bättre på något sätt ur moralisk synvinkel.

z999 sa...

Tänkte jag skulle hänvisa till en del olagliga saker på afas hemsida men tyvär är den hackad och ligger nere(antifa.se).

Erik Larson sa...

Varför ska ni Sverigedemokrater alltid försvara nazister?

Patrik R sa...

@Erik

Vem har försvarat nazisterna? Hur och var? Vad jag kan se så saknar din fråga verklighetsförankring och är ungefär lika relevant som "varför försvarar ni Sverigedemokrater alltid AFA och RF?".

Robsten sa...

@Erik Larson

"Varför ska ni Sverigedemokrater alltid försvara nazister?"

Va??!!! Vad pratar du om? Du måste kommentera fel artikel på fel blogg. 2 gånger dessutom.

z999 sa...

@Robsten:
"Va??!!! Vad pratar du om? Du måste kommentera fel artikel på fel blogg. 2 gånger dessutom."

En kulturkrock här. Du måste sätta dig in i hur antirasister tänker för att förstå frågan. Om sanningen är att afa begår mer våldsbrott än nazister och man tycker illa om nazister så ljuger man och säger att nazisterna är mer våldsamma. Om man är en självutnämnd och själgod antirasist så är det naturligt att man ljuger eftersom hela ens världsåskådning bygger på det och om du då inte hänger på och ljuger du också så anser antirasisten att du försvarar nazisterna. I det här fallet blir det förståss lite konstigt eftersom du klart uttalat att du är negativ till nazisternas våldsamheter också.

En annan sak är också att afa är vana vid att bli strukna medhårs av samtliga riksdagspartier. När du då påstår att dom är våldsammare än nazisterna så blir plötsligt allting bakvänt och missförstånden haglar.

Robsten sa...

Ja, och skall man vara riktigt petnoga så antar jag att AFA gjort sig skyldig till fler dåd än kryptonazisterna, jag påstår inte med 100 procentig säkerhet att det faktiskt förhåller sig så, då jag inte kollat anmälningar och domar. Det är stört omöjligt om man har ett heltidsjobb som undertecknad. Det måste ligga på forskare och andra att ta fram sådan statistik, vi andra som sliter för brödfödan minst 40 timmar i veckan kan inte börja göra forskarnas jobb också på vår lilla fritid som numera inte är någon fritid.

Men vi kan nog inte räkna med Demker eller hennes kompisar för att ta fram adekvat, objektiv statistik. Jag har förståelse för att mina formuleringar tolkas som absoluta påståenden, jag skulle sannolikt själv gjort det om någon multikultiambassadör skrev liknande formuleringar.

Anonym sa...

Du som sitter här och skriver inlägg om skäggiga barn och ofarliga nazister har väl inte så betungande arbete?

Klart du kan kolla upp fakta om du vill, du orkar bara inte.

Anonym sa...

Apropå nazism. Varför säger man alltid att nazisterna är högerextrema? Nazist är ju en förkortning för NationalSOCIALIST!! Jag har alltid trott att socialister hör hemma på vänsterkanten.

z999 sa...

@Anonym:
"Klart du kan kolla upp fakta om du vill, du orkar bara inte."

Och tur är väl det eftersom i alla fall jag inte skulle orka läsa igenom någon sammanställning. Dåden, speciellt från vänster, är så inkonsekventa att de drunknar bara i annan brottslighet. Undrar ofta vilka förövarna vill gynna egentligen? Visserligen tjänar de styrande, den borgerliga alliansen, på vänsterns aktioner mot sverigedemokraterna.

Robsten sa...

När man talar om trollen. På en blogg fanns i veckan en referens om en undersökning, skall se om jag hittar den då...Här

http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/02/official-dutch-alarm-over-anti-fascists.html

Skall det finns referenser som visar att det faktiskt förhåller sig så som jag i min outsägliga lathet (jag latar mig enbart både på mitt civila jobb och på fritiden, som ni märker) inte orkade kolla upp själv.