onsdag, mars 23, 2011

En politisk motståndare blir partiledare


Miljöpartiet skall byta språkrör, mandattiden för de nuvarande språkrören går obönhörligen mot sitt slut. Valet av språkrör verkar redan vara klart, det blir Gustav Fridolin samt Mikaela Valtersson. I en omfattande debattartikel på DN så går en lång rad miljöpartister ut och propagerar för de två tilltänka språkrören. Socialdemokraternas tillsättande av partiledare har kritiserats för att vara en sluten process, vilket det kanske också var. Dock är tillsättandet av partiledare och språkrör en partiangelägenhet, det är egentligen ingen allmän angelägenhet. Vad har moderater och sverigedemokrater med att göra vilka språkrör MP väljer? Det blir lite märkligt när ledande miljöpartister går ut i en debattartikel och propagerar för sina favoriter. Det är knappast så att jag kommer att få tillfälle att rösta på någon av kandidaterna.


Gustav Fridolin ses tillsammans med Maud Olofsson, Reinfeldt och den avgående Sahlin som en verklig politisk motståndare till alla dem som vill ha en ansvarsfull immigrationspolitik och som är tveksam till det mångkulturella samhällets alla fördelar. Fridolin var den riksdagsman som främst drev igenom flyktingamnestin 2005. Det rörde sig alltså om immigranter som fått avslag på sin asylansökan av världens kanske mest generösa asylsystem. Dessa immigranter fick alltså amnesti och permanent uppehållstillstånd. Det rörde sig till slut om 17,000 personer som erhöll denna amnesti. 


Denna amnesti genererade dessutom ytterligare anhöriginvandring som fick vår immigrationskurva att skjuta i höjden. Tittar man på den kurva som finns pedagogisk beskriven i regeringen egen ”Migrationsfakta” så steg kurvan av människor som fått uppehållstillstånd till nya nivåer. Denna höjning av kurvan har sedan aldrig vänt nedåt till nivåerna innan amnestin. 


Fridolin har utmärkt sig på andra sätt genom åren. Inför valet 2002 kallade han en folkpartiskt som talade sig varm för det omtalade språktestet för ”äcklig” i direktsändning. Då var ju folkpartistens tal just bara tomt prat som vi alla vet. Fridolin har också kallat hela Folkpartiets politik för ”äcklig” när de visade tveksamhet inför amnestin för immigranter. 
Fridolin på fest
Fridolin har också hunnit med att på tveksamma grunder kritisera Migrationsverkets personal som han också kallade ”äckliga”. Fridolin förde i samband med detta fram ogrundade anklagelser mot personalen om att de skulle ha tagit emot mutor, en anklagelse som aldrig bevisats eller ens påståtts av någon annan än just Fridolin. Det hela utspelades när Migrationsverket hade personal stationerade i Afrika. Det uppdagades att en del av personalen tog en öl med prostituerade, något som också denna blogg betraktar som olämplig. Så här skrev Fridolin på sin blogg i samband med affären.


Det är inte acceptabelt med fortsatta skandaler med personal från Migrationsverket. Tidigare har anställda firat avvisningar, nu har tjänstemän tagit mutor och tjänster från prostituerade men slipper undan med en varning. Den som missköter sig på sådant sätt måste få gå från sitt jobb, de är inte längre betrodda att fatta beslut om andra människors liv.


Det bevisades aldrig att några tjänstemän tog mutor eller andra mer naturella tjänster. Jag tycker det är ytterst allvarligt att en riksdagsman framför anklagelser som saknar grund och som det inte finns några bevis för. Gör man sig skyldig till något sådant bör man inte vara betrodd att fatta beslut om andra människors liv, som ju riksdagsmän gör hela tiden. 


Fridolin lämnade politiken för att börja arbeta på Kalla Fakta. Det blev inte så värst många reportage från vår f.d. riksdagsman. Livet ute i verkligheten var tydligen jobbigare än vad vår unga tuppkammade politiker anade. Nu är alltså Fridolin med största säkerhet tillbaka vid köttgrytorna. Att det rör sig om en äkta oförsonlig politisk motståndare råder det ingen tvekan om.

Länk DN

6 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Dessa hönshjärnor duger inte till annat än att bli politiker. Ge dom en plats på Samhall eller i Fas-3 istället. Då menar jag inte som chef förstås utan ute på golvet.

Anonym sa...

Fridolin är ju inte torr bakom öronen. Någon form av mogenhetsexamen borde nog fordras för att bli riksdagsman.

robban sa...

äh det är en jävla skillnad på att vara partiledare eller språkrör vs det han är nu. kör han samma race som tidigare efter han tagit över kommer han att anses som korkad, även av media.

mariastuart sa...

Fridolin gjorde ju idoga försök att skaffa sig en civil karriär bl.a som journalist.
Det blev inte mycket av det. Så vad göra? Det enda han duger till verkar vara politiker. Kan det vara så att han desperat kastar sig in i det enda han kan för hur ska han annars försörja sig? Jag kan inte se Fridolin slava inom hemtjänsten någon längre tid.
Efter sina två perioder som språkrör är han sen kvalificerad för diverse smöruppdrag efter trogen tjänst hos politikerklassen.

Jag tyckte en gång i tiden att han verkade riktigt begåvad med tanke på hans ålder. Problemet blir då att nu är han inte lika ung och kan inte leva på att vara ung och lovande. Då framstår han som lika tom som många andra politiker.

Stig sa...

Lustigt att en sån politiskt asocial pajas som Gustav Frigolit kallar allt och alla för äcklig.
Någon äckligare figur än han själv får man sannerligen leta efter, till och med ett strå vassare på äckelskalan än självaste Mona Muslim... Är det en sorts merit för att bli partiledare inom vissa partier??
Hans dumdryga äckelskånska dialekt i kombination med en besser-weisserblick jag aldrig sett maken till är vidrig, men det blev nästan komiskt när han - kaxig som den ungtupp han var/är - satt i konstitutionsutskottet och läxade upp mer än dubbelt så gamla riksdagmän (ang. tsunamin 2004). Ger mig f*n på att han fick orgasm i den rollen som mkt påminde om häxprocess-domare med en "hellre fälla än fria"-attityd.
I Wikipedia står det bl.a. om honom: "Gustav har valt att offentliggöra att han som privatperson ger ekonomiskt stöd till Expo".
Föga förvånande och frågan är vad det var för vits med att "tillkännage" det...

Din avrundning Robsten, på din artikel "Att det rör sig om en äkta oförsonlig politisk motståndare råder det ingen tvekan om" kan jag bara instämma i. Gustav (vilket j-a namn på en ung människa...) är dessutom så banalt multikulturell och förutsägbar att han går hem ute i stugorna på TV-skärmen mellan Dansbandskampen och Bonde söker fru.

Arlav sa...

Det kanske är lämpligt att påpeka att det finns ett synnerligen viktigt jobb till vilket det helt saknas all form av krav på utbildning - det jobbet heter POLITIKER!
Det märks, och då inte bara inom (mp)