måndag, mars 21, 2011

Hasse Aro ljög för Leif G.W. Persson i Efterlyst


I ett av de sista programmen av Efterlyst som Leif G.W. Persson deltog i, så argumenterade Persson med Aro om media i vårt land och även i vissa fall Efterlyst mörkade härkomsten av utländska gärningsmän. Leif G.W. Persson stod på sig och menade att det sker en systematisk mörkning av härkomsten av gärningsmännen vid många grova brott. Hasse Aro var lika envis med att detta inte skedde. Aro bad Persson att komma med exempel, vilket alltid är svårt mitt i en diskussion. 


Nu Hasse Aro kan vi komma med ett exempel, som du ju bad om i diskussionen med Persson. Jag pratade precis med Staffan Johansson från Horred. Han blev i mellandagarna (29/12) rånad i sin bostad av fyra maskerade män som trängde in i hans bostad utrustade med en pistol (alternativt revolver) ett gevär och en kofot. I Johanssons bostad fanns hans fru samt en besökare, paret Johansson är i 70-års åldern. Johansson blev misshandlad med sparkar och slag tills han låg ned på golvet, besökaren fick kofoten i huvudet. Johanssons fru blev vittne till hela rånet som enligt egen uppgift tog ungefär 1,5 timme. 


När journalisterna efter rånet ivrigt intervjuade Johansson poängterade han det enda signalement som stod för handen, eftersom rånarna bar skidmasker på huvudet. Signalementet är att samtliga rånarna pratade med mycket kraftig brytning, s.k. SFI-svenska. Ingen av alla journalister och inte heller polisen tyckte det var nödvändigt att informera allmänheten om förhållandet att rånarna pratade (eller snarare skrek) med kraftig brytning. Till saken hör att inte heller efterlyst med den tvärsäkre Hasse Aro meddelade allmänheten detta faktum. Vi kan konstatera att du fick rätt Leif G.W. Persson. Också Efterlyst, vars existensberättigande bygger på att ALLA signalement delges allmänheten, mörkade denna gång gärningsmännens ursprung.  


Vi kan lägga till att Johansson till slut blev så trött på medias mörkande av sanningen att han till slut vägrade att prata med några fler journalister om dessa inte delgav sanningen till allmänheten. Det är nog ett exempel vi alla skulle sätta i system. Denna blogg hoppas att paret Johansson och deras besökare kommer över traumat som denna våldsamma händelse måste ha åstadkommit. 

Länk Efterlyst

Länk GP

Länk GT

Länk BT

20 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fan när till och med efterlyst fallit in i PK kören så förstår man hur illa det blivit.

Anonym sa...

Som någon sagt, mer invandrare i TV efterfrågas, kör Efterlyst varje dag i veckan.
Allemand

Pettersson sa...

I går var det inget snack. I varje fall inte i Göteborgsposten som angav signalemet på en rånare. Undrar vad det kan bero på?

http://petterssons.bloggsida.se/politik/ranade-godisbutik-med-vapen-signalement-anges

Anonym sa...

Aro=Frimurare

Anonym sa...

Vad har hänt med Thoralfs blogg?
Allemand

Robsten sa...

What about it? Har den lagts ned?

Robsten sa...

Ja det har den tydligen. Thoralf har väl inte tid längre.

Anonym sa...

Jag har mejlat honom och frågat, får se om han svarar.
Allemand

Robsten sa...

Ja, han är i alla fall inte sjuk eller så, träffade honom i förra veckan och han lever i högönskans välmåga. Man tänker ju lite negativt just nu.

Anonym sa...

Jag undrar också vad som har hänt med Thoralfs blogg. Kan den ha blivit hackad på något sätt tro?

Jag tror absolut inte att Thoralf bara skulle lägga ned den så där plötsligt utan att meddela något om detta innan. De senaste månaderna har det ju varit mellan 30-50 kommentarer per dag, så den är livligt frekventerad. Har för mig Thoralf var inne på bloggen igår.

Håller med Robsten att man tänker lite oroligt negativt just nu med tanke på PI:s stora förlust. Vi får hoppas Thoralf hör av sig till Allemand så snart som möjligt.

Robin Shadowes sa...

Jag tycker också det är skumt att den bara försvann så där utan ett knyst. Den har växt från en lokal Kalmar-blogg till en riksbekant en och numera är Thoralf som bekant riksdagsman. Därför är det rätt osannolikt att han skulle lägga ned utan förvarning. Och även om han inte skulle ha tid att blogga längre, så finns det väl ingen anledning att bara ta bort den eftersom det finns gamla intressanta poster för den som hittar dit. Dessutom finns ju faktiskt Kurt Lundgren och Weine Bergs bloggar kvar och dom är ändå avlidna! Dom finns väl kvar för att dom trots allt har allmän-intresse kan jag tro. Märkligt att dom har honom som target då det finns andra mer kända SD-bloggare än honom. Det kanske är nån lokal hackare som retat sig på honom?

Robin Shadowes sa...

Den är uppe igen!

Anonym sa...

Synd bara att bloggen kommenterades av så många idioter utan förmåga att uttrycka sig städat.
Dessa figurer har gett onödigt många argument till SD:s motståndare.

Robin Shadowes sa...

Anonym, den som säger det är det. Idoit alltså.

lasse sa...

@Robin, jag glömde underteckna mitt förra inlägg med "lasse".
Ändå tror jag att det är viktigt att vårda språket och att vara saklig och korrekt när man kommenterar blogginlägg. Skillnaden mellan Robstens läsare och Thoralfs är enorm.
Den senares läsare har iofs blivit bättre men fortfarande får man intrycket av att vissa småberusade människor sitter och vräker ur sig sitt missnöje, till stor förnöjelse för journalister och andra motståndare till SD.
Det gynnar inte SD.

Anonym sa...

@lasse, bara för att de inte har samma uppfattning som du har så behöver du väl inte kalla dem för idioter.

Jag personligen hatar jag Gubben o Gummans trams, men jag hoppar över det och läser det inte. Personligen så tror jag inte att SD står och faller med blogginlägg när folket för det mesta ser på TV eller läser olika versioner av Pravda. Där förekommer SD mest i olika "dåliga" sammanhang.

Kan du ändra på det, då är det "klarrt" med femton procent, minst, i nästa val.
Allemand

lasse sa...

@Allemand
Du har förmodligen rätt.

Anonym sa...

Otroligt att en del kan köra omodererade bloggar, när vissa sitter dygnen igenom och smetar ner dessa med samma jävla rappakalja!

Robban i Göteborg

Robsten sa...

Det fungerar om man markerar mot olämpliga kommentarer. Hjälper alla till så fungerar det. man sätter ribban själv genom det sätt man skriver på. Dessutom har tanken slagit mig att en del mångkulturalister själva skriver opassande kommentarer för att kunna påvisa den låga nivån och övertramp. har dock ej kunnat verifiera detta.

Manckerstroem sa...

Ja, visst ljuger dom. Intressant att se hur Efterlyst anpassats till rådande politiska korrekte agenda. Exemplen är överväldigande på hur vita svenska män hängs ut med namn och foto, gärna på löpet, medans alla främlingars indentitet skyddas. Det går inte att benämna som något annat än förräderi och rasism. Rasism är ju faktiskt straffbart, varför det borde gå att komma åt packet en dag.