torsdag, april 21, 2011

Känns retoriken bekant?


Sannfinländarnas partiledare Timo Soini har enligt Journalisten.se reagerat kraftigt på den ”demonisering” Sannfinländarna drabbats av i Sverige. Så här står det i Huvudstadsbladet.

Han är djupt kritisk till hur pressen har bevakat det sannfinländska fenomenet och riktar huvudsakligen sitt agg mot Aftonbladet, som han menar målat upp bilden av Sannfinländarna som svenskhatare.
Timo Soini anser att pressen förvränger hans uttalanden och är orolig för vad konsekvenserna kan bli om Sveriges ledande politiker tror på vad kvällspressen skriver.


Välkommen i klubben Soini, vi är en del här i landet som är rätt vana vid denna ”demonisering”. Det är nästan så man får en skrattretande Deja Vu när man läser detta. Förövrigt kanske våra politiker inte blir särskilt upprörda över detta med ”svenskhatare”, snarare tvärtom. Det kan också vara så att Sannfinländarnas svenskhat överdrivs och odlas av rent taktiska skäl med tanke på Sverigedemokraterna. Tror inte det är så populärt att Sannfinländarna och Sverigedemokraterna ”hittar varandra”. Nu kan detta dock få motsatt effekt. Det finns förmodligen inget som förenar två partier så starkt som att de blir demoniserade av samma etablissemang.  

Länk Journalisten.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är inte vanliga människor som demoniserar Timo och hans parti, utan journalister och politiker. Hoppas att de ovannämnda får skämmas på domedagen.
Allemand.