torsdag, december 01, 2011

Diskriminering av hästar

Nu har en lag klubbats igenom om ickediskriminering av hästar som kommer utanför EU. Jordbruksutskottet har kommit med ett betänkande i frågan, riksdagen har dessutom antagit förslaget om att förhindra diskriminering av hästar. Så här står det i betänkandet.


Det finns en princip om icke-diskriminering för hästtävlingar i EU. Reglerna för hästtävlingar får inte göra någon skillnad mellan hästar som är registrerade i eller härstammar från det EU-land där tävlingen hålls och hästar som är registrerade i eller härstammar från andra EU-länder.Jag är sann djuvän och vill självklart inte att någon diskriminering av djur förekommer. Däremot är det mycket tveksamt om hästar känner sig diskriminerade p.g.a. att de eventuellt inte får tävla för att de är födda utanför EU. Frågan är också om de flesta hästar ens vet om de är EU-medborgare eller inte. Det är dock möjligt att kusar som innehar EU-pass känner sig lite finare och lite bättre än andra hästar. Jag antar att Harry Boy är en typisk EU-häst med högt självförtroende medan Gamle Svarten mer representerar hästar utanför EU.

  

8 kommentarer:

z999 sa...

För att det ska bli en meningsfull debatt så måste man försöka förstå hur meningsmotståndarna tänker. Antirasisterna rabblar fortfarande om hur dåliga vi (svenskar/människor) är dåliga på att ta hand om invandrare vilket är orsaken till den höga arbetslösheten bland invandrare. Det är samma resonemang (exakt faktiskt) som när man säger att hundars negativa beteenden beror på ägaren. Hunden/invandraren förväntas inte ha samma tankekapacitet och förstånd som en svensk/människa.

Om nu antirasisterna ser ett likhetstecken mellan invandrare och hästar så är det fullt naturligt att hästar (också) inte ska diskrimineras.

z999 sa...

När antirasister diskuterar integration, är det egentligen någon skillnad mot när man diskuterar dressyr?

Karpstryparn sa...

Hur fasen resonerar pappskallarna i Bryssel? Hästdiskriminering? Herregud!

Vad blir det nästa gång? En lag som förbjuder diskriminering av hårsäckskvalster?

Anonym sa...

Vem har påstått att politiker har en hjärna, inte jag.

Swedish Dissident sa...

Jag tycker att man ska kvotera in fler bruna och svarta hästar i svenska stall. Man har tydligen inte alla hästar i stallet.

Robsten sa...

"Om nu antirasisterna ser ett likhetstecken mellan invandrare och hästar så är det fullt naturligt att hästar (också) inte ska diskrimineras. "

Ja, nästan så man tycker att detta synsätt är lite diskriminerande.

Robsten sa...

"Vad blir det nästa gång? En lag som förbjuder diskriminering av hårsäckskvalster?"

Klubbas säkert igenom, bara det kommer från Bryssel.

Robsten sa...

"Jag tycker att man ska kvotera in fler bruna och svarta hästar i svenska stall. Man har tydligen inte alla hästar i stallet."

Ha, ha, ha.