onsdag, december 07, 2011

Intressant av Mona Sahlin

Jag snubblade av en händelse över detta tal av Mona Sahlin som hon höll i plenissalen 3 november.

Herr talman! Låt mig börja med att säga att jag var i Malmö i torsdags. Jag blev både berörd och upprörd. Det fanns familjer i Malmö som inte vågade lägga sina barn i deras sängar av rädsla för att de ska bli skjutna. Det finns kvinnor och män i Malmö som fruktar för sina liv när de går till jobbet eller till affären. 
Jag mötte lärare på Hermodsdalsskolan som berättade hur de får börja dagarna i skolan med att tala med barnen om deras upplevelser av att deras föräldrar är rädda. Jag mötte närpolisen och tullen för att höra hur deras situation ser ut och höra vad vi kan göra för att underlätta för dem att agera. 
Samhället måste reagera. Det är vårt ansvar som ledamöter av denna riksdag och som vår regering. Då håller det inte att skicka integrationsministern att besöka en boxningsklubb. Vad som händer i Malmö är inte en fråga om integration. Det är just därför en fråga för oss alla i riksdag och regering.

Här kan man för en gångs skull hålla med Sahlin, det håller inte med ett besök på en boxningsklubb för att känna sig nöjd med sina åtaganden. Man kanske förnimmer en känska för dramatik hos vår f.d. partiledare. Hur mödrarna tänker när de inte vågar läga sina barn går logiskt inte riktigt ihop. Finns det några förslag från Sahlin eller S för hur vi skall underlätta tullens arbete? Jag tror att SD kommer att bifalla alla konstruktiva motioner åt det hållet. Men som sagt, prat och verkstad är två olika saker.

Länk Riksdagens hemsida Sahlins tal

19 kommentarer:

Robsten sa...

Passar på att be om ursäkt för att jag inte deltagit i kommentarsdiskussionen under veckan. Jag har dock läst alla kommentarer och en del är mycket träffande och bra.

AWSvensson sa...

Förment ska syndaren vakna ett gammalt välkänt ordspråk som jag härmed tillägnar Måna.

Swedish Dissident sa...

Som bekant så dyrkar jag Singapore. Totalt elitland med lag och ordning samtidigt som man gör det snyggt och med finess:
http://www.youtube.com/watch?v=N5wNSKsh6fI
http://www.youtube.com/watch?v=a6OorpFgvus&NR=1&feature=endscreen

Detta är något för SD.

z999 sa...

Swedish Dissident, jag tror på att länder kan ta intryck/tips av varandra men inte att de kan kopiera varandra. Varje land måste nog bygga upp sitt eget med ledare som har en stor lyhördhet för stämningar i landet.

Robsten sa...

Väl formulerat Z.

z999 sa...

Tack Robsten.

Anonym sa...

Vad menar Mona? Hermodsdalsskolan? Den skolan stängde sitt högstadium för fem år sedan för att de vuxna i skolan inte klarade av barnen. En skola med näst intill endast invandrarelever.

Den skolan är vår grannskola. Barnen delades upp mellan de andra skolorna i stadsdelen.
Barnen på de andra skolorna fick betala för misslyckandet.

Jag frågade vår sons lärare vilka som skulle till vår skola, om det var ligisterna? Det fick hon inte svara på.

Inga skolor ville ta emot hermodsdalsskolans elever, skolorna är/var fulla. Men eleverna trycktes in.

Det är mycket som gått överstyr och våra barn får betala.

Det är många som var /är rädda. När sonen gick på mellanstadiet var det vanligt att barn från Hermodsdal gick till vår skola och rånade våra barn. Då var vi rädda. Var va Mona Sahlin då??

Eva-Marie Malmö

Swedish Dissident sa...

z999: Ja, det är jag synnerligen medveten om och har faktiskt skrivit om exakt_ de_sakerna i mitt allra första mastodontinlägg om Singapores immigrationspoitik, dvs. svårigheterna att schablonöverföra disparata kulturers seder, bruk, lagar, förhållningssätt inom politiken med mera. Jag har även skrivit om exakt de sakerna i ett inlägg om Singapores polisväsen.

Men att utbilda tungt beväpnade och hjälmmaskerade insatsstyrkor har ingenting mot influensproblematiker att göra. Det har man i varje land som inte är naivt nog att tro att det inte finns samhällsmedborgare som kommer att göra dumheter om ingen stoppar dem (alternativt tills någon stoppar dem) - det är bara det att jag råkar gillar Singapore mer än t.ex. USA. Detta är viktiga frågor i ett läge då gängen/maffiagrupperna flyttar fram sina positioner alltmer. Några ungdomsgårdar eller ungdomsvårdsejourer löser ingenting, som bekant, utan det gäller att bura in så många som möjligt på lång tid.

Swedish Dissident sa...

polisväsende

Anonym sa...

Ja, jag "snubblade på" denna kommentar just nu också,liksom skrivaren tycks ha gjort. Min tanke är att hon int ehade reagerat på liknande "dramatiska" sätt om hon själv hade bott i liknande område. Det är ju just därför som politiker tror så jäva mycket och påstår en så jävla massa medan verkligheten ser sån ut att människan/politikern har så vitt skilda liv. Skilda världar helt enkelt! Vore det inte så mycket bättre om politiker hade erfarenhet av det de beslutar om?

z999 sa...

Jag är nöjd om de har en påläst erfarenhet av vad de beslutar om.

Andreas sa...

Lite relaterat, lite halvt OT, men ändock ett bra länktips om det gått dig förbi, Robsten:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-vi-har-valt-ratt-vag-i-asylpolitiken

Andreas sa...

OT: ett till länktips, värt att läsa:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-satsar-62-miljoner-mot-extremism

Robsten sa...

"Det är mycket som gått överstyr och våra barn får betala."

Ja, det kanske är det värsta med nuvaranden politik.

Robsten sa...

"Vore det inte så mycket bättre om politiker hade erfarenhet av det de beslutar om?"

Ja eller åtminstone lyssnade på dem som har erfarenhet.

Robsten sa...

Ur DNartikeln med Reinfeldt

"39 procent av alla icke EU-medborgare som i år fått uppehållstillstånd för arbete ska utföra jobb som inte kräver någon särskild utbildning. Varför får 539 icke EU-medborgare uppehållstillstånd för att komma hit och städa när arbetslösheten redan är så hög?

"– Det finns andra länder som har poängsystem för vem som får arbetskraftinvandra och som kräver höga utbildningar. Jag tycker att det finns en poäng med att vi gör det möjligt för människor från väsentligt fattigare förhållanden att få ett jobb i ett högutvecklat land.
"

Finns en poäng? Men vilken? Finns det något som säger att de svarta jobben minskat?

z999 sa...

Vaf-n är det här?
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ungmoderat-doms-for-hitlerhalsning

En nazist som sökt sig till ungmoderaterna? Hur troligt är det? Nåt illa valt skämt eller nåt? I DN får man aldrig veta något så man får väl vänta tills någon vet mer.

Anonym sa...

@z999, En artonårig tjej som trodde hon var ball och ville bli något stort inom M.
Allemand

Robsten sa...

Aaahh...det var ju särdeles dumt gjort. Jag tvivlar på att de var nazister. 18-åringar gör dumma saker, ibland väldigt dumma saker. Det är ju inget vår politiska korrekthet tar hänsyn till i sin nitiskhet. Möjligen skulle ordföranden för M i distriktet tagit dem hårt i öronen, men det är ju inte så det fungerar nuförtiden.